Leeuwarden algemeen

Inklappen
Dit is een sticky onderwerp.
X
X
Inklappen
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Leeuwarden algemeen

  Geouwezwam Leeuwarden

  Oorspronkelijk geplaatst door Termine
  Zag vanavond in Groningen Eliza het half zusje van onze welbekende Diana staan. Verder waren er al een aantal nieuwe gezichten te bewonderen en jawel waar komen ze vandaan Bulgarije dus er is nog hoop dat er van de oude groep weer wat terugkomt.
  Oorspronkelijk geplaatst door ovboy
  Kun je aangeven waar ze stond en wanneer ze werkt? By the way heeft iemand ooit nog weer iets van Diana vernomen?
  Oorspronkelijk geplaatst door johann
  De laatste keer dat ik wat van diana gehoord heb stond ze in België. Dida stat tegenwoordig in Amsterdam, ben al twee keer op zoekm naar haar geweest, eerste keer kon ik haar niet vinden, tweede keer was ze op vakantie. en ik kom niet zo vaak in amsterdam, helaaaas
  Oorspronkelijk geplaatst door Termine
  Eliza maakte gisteren een gebaar naar me ik ken jou ergens van en precies klopt alleen dan door haar zus,want dat was wel een van mijn favorietjes, maar daar hadden meer mannen last van. Eliza zit op nr 7 of 9 in de Nieuwstad. Diana heeft een serieuze relatie in Bulgarije en woont samen dus ben bang als dat niet anders wordt we haar niet weer zien,maar goed we blijven hopen.
  Oorspronkelijk geplaatst door goodbar
  Eliza (Lisa) heeft een draadje in Brussel - vind je onder Groningen algemeen.

  Dida doet het goed in Amsterdam, bij de toeristen dan, altijd druk - maar op 't ogenblik is ze er niet.
  Oorspronkelijk geplaatst door w8er
  Voor wie het nog ontgaan is:

  (e)Lisa van het befaamde trio: Diana, Dida en Eliza (halfzusje van) is sinds Januari werkzaam in Groningen:
  Nieuwstad 7 III

  Diana schijnt getrouwd te zijn en woont in Bulgarije.
  Dida werkt al een jaar in Amsterdam, vooheen in Utrecht.
  Hoofdmoderator – Technische ondersteuning en begeleiding van de moderatoren

 • #2
  Re: Leeuwarden algemeen

  Oorspronkelijk geplaatst door sytzecat
  Ik ben Vrijdag nog in Leeuwarden geweest, misschien op de verkeerde tijd, rond de klok van 5 uur. Was echt niets te beleven. Hoop dat er deze week weer wat verandering in komt anders kunnen ze de boel daar wel sluiten.

  tja tussen 4 en 6 zijn de meesta dames aan het eten... als je rond 6 a 7 uur gaat gaan de gordijntjes weer open...

  Commentaar


  • #3
   Re: Historie van de prostitutie in Leeuwarden

   Oorspronkelijk geplaatst door theinspector
   Het “Red Light District” van Leeuwarden is al jaar en dag de Weaze, maar in het verleden waren ook in andere delen van Leeuwarden dames van plezier werkzaam.
   Van wanneer is de Weaze RLD?
   Wie weet er meer van de historie van de prostitutie in Leeuwarden?

   Eind negentiende eeuw telde Leeuwarden ruim vijftig cafés. Enkele van deze cafés hadden extra inkomsten door het gelegenheid geven van prostitutie. Deze cafés lagen op de Boterhoek, Maria Annastraatje rondom het Oldehoofster Kerkhof en op het Schavernek.

   theinspector
   nou dan moet je op deze site kijken zeker de moeite waard
   http://www.groetenuitleeuwarden.nl/lwd-anders/weaze.htm

   Commentaar


   • #4
    Re: Leeuwarden algemeen

    Breezerseks duikt op in Noord-Nederland

    “Ze weten precies hoe ze een meisje in moeten pakken”

    Ineke Wijnsma van vrouwenopvang Fier Frystân

    Seks voor bacardi-cola, hamburgermenu of ritje naar huis. Zo’n anderhalf jaar geleden werd bekend dat jonge meiden in de Randstad seksuele handelingen als ruilmiddel gebruiken voor goederen.
    MAAR DE BREEZERSEKS, of consumptieprostitutie met een duur woord, is ook in het Noorden van het land opgedoken. Het grootste probleem? De meiden vinden het doodnormaal, want iedereen doet het. In Groningen en Leeuwarden krijgen jongerenwerkers toenemende signalen over deze vorm van illegale prostitutie. De meiden zijn jong, tussen twaalf en zestien jaar, en doen het vooral voor sigaretten, belkaarten, alcohol en tegenprestaties als een lift naar huis of toegang tot een club. De tieners die veel risico lopen om ingepalmd te worden door snelle jongens van vaak Antilliaanse of Marokkaanse afkomst zijn onzeker en gevoelig voor aandacht. Volgend probleem is dat jongens inmiddels doorhebben hoe ze een meisje ‘all the way’ krijgen. “Ze weten precies hoe ze een meisje in moeten pakken”, zegt Ineke Wijnsma van vrouwenopvang Fier Fryslân.
    DE OMVANG VAN het probleem is lastig in te schatten omdat de meisjes zichzelf geen slachtoffer vinden. In de tienercultuur lijkt dit tegenwoordig normaal te zijn, zeggen de hulpverleners.

    Machteld Veen, machteld.veen@metronjeuws.nl

    Metro, 10 april 2007

    Oorspronkelijk geplaatst door theinspector
    Opheldering over ‘breezerseks’

    De PvdA, ChristenUnie (CU) en SGP willen opheldering over ‘breezerseks’ in het Noorden. De partij reageert hiermee op een artikel in Metro, waarin gisteren stond dat ook meisjes in het noorden van het land zich voor bijvoorbeeld fastfood of een drankje laten overhalen tot seks.
    De CU heeft gisteren Kamervragen gesteld aan partijgenoot en minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) en CDA-minister Klink (VWS) over de ‘tienerseks als tegenprestatie’.-
    Het kabinet is bezig met een inventarisatie op dit gebied en de politieke partijen willen nu dat ook de provincies Friesland en Groningen hierin worden betrokken. De omvang van het probleem is moeilijk in te schatten, schreef Metro gisteren omdat de meisjes zich zelf geen slachtoffer vinden.

    Metro, 11 april 2007
    Oorspronkelijk geplaatst door theinspector
    Zorgen om toename van breezerseks
    Pubertrend ook in Noorden

    Leeuwarden - De ChristenUnie, SGP en PvdA maken zich grote zorgen over het toenemende aantal tieners dat seks heeft in ruil voor een drankje, een hamburger bij McDonald’s of een ritje naar huis. De fracties hebben hierover vragen gesteld, naar aanleiding van het nieuws dat het fenomeen - breezerseks genoemd - ook in het Noorden de kop opsteekt.

    Onlangs luidde Fier Fryslân, voorheen Vrouwenopvang, de noodklok over breezerseks in Fryslân. De organisatie wil jongeren op middelbare scholen waarschuwen voor het fenomeen. Jongeren in de provincie overschrijden volgens Fier Fryslân steeds vaker grenzen als het gaat om seks. Door voorlichting te geven, hoopt Fier Fryslân ze bewust te maken van de grenzen.
    Tot dan toe werd aangenomen dat vooral jongeren in de Randstad seks hadden in ruil voor een hapje of drankje, of iets anders. De ChristenUnie, SGP en PvdA in de Tweede Kamer willen van de ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Klink (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) weten of zij ervan op de hoogte zijn dat breezerseks ook in toenemende mate in het Noorden voorkomt. Daarnaast vragen de fracties zich af wanneer de inventarisatie naar het verschijnsel klaar is. Deze inventarisatie is een jaar geleden toegezegd, na vragen van de SGP en de PvdA. Ook vinden ze, gezien de actualiteit, dat Fryslân en Groningen aan de inventarisatie moeten worden toegevoegd.
    Ook wethouder Krol van Leeuwarden sprak gisteren zijn zorgen uit over drankgebruik en seksueel gedrag onder jongeren. Hij zei het probleem te willen aankaarten binnen de Vereniging Friese Gemeenten (VFG).
    Muntzoen
    Eerder al maakten Friese hulpverleners zich zorgen over de opkomst van de muntzoen in Fryslân; meiden laten zich tongzoenen en krijgen hiervoor een drankje of een drankmuntje. Onder invloed van de muziekzenders MTV, TMF en The Box floreert de pimp- (pooier) en bitch- (sloerie) cultuur als nooit tevoren en worden meiden en jongens zich op steeds jongere leeftijd bewust van hun lichaam, aldus Leeuwarder jongerenwerker P. ten Zijthoff.

    Friesch Dagblad, 11 april 2007

    Commentaar


    • #5
     Re: Leeuwarden algemeen

     Clipcultuur groot probleem

     Gangsta-cultuur werpt wrange vruchten af: seks in ruil voor sigaretten en eten

     Ze krijgt signalen vooral uit de tweede hand maar ze liegen er niet om. Zo’n halfjaar geleden hoorde Ineke Wijnsma van Fier Fryslân, centrum aanpak geweld in afhankelijkheidsrelaties, dat er in een club in het centrum van Leeuwarden seks werd geruild tegen drank en sigaretten. “De eigenaar van die club vertelde mijn collega dat jonge meisjes het op de wc’s deden, dat werd soms ook nog eens gefllmd.”
     AL EERDER ving ze signalen over seks in ruil voor goederen op vanuit haar risicomeidengroep voor meisjes van twaalf tot zestien jaar. “Maar je hoort het altijd uit de tweede hand.
     De meisjes die hert doen willen er ook niet op aangesproken worden, want ze zien het niet als probleem.”
     ZOWEL IN Leeuwarden als in Groningen vindt consumptieprostitutie onder meer plaats bij de meest bekende fastfoodketen in Nederland. “Dat gebeurt gewoon voor een hamburgermenu”, vertelt Wijnsma. Haar collega-hulpverlener risicomeiden van MJD in Groningen, die niet met haar naam in de krant wil, bevestigt dit. “De meest heftige melding kwam vanaf een vestiging van dje keten.”

     “De eigenaar van die club vertelde mijn collega dat jonge meisjes het op de wc deden, dat werd soms ook nog eens gefilmd.”
     Ineke Wijnsma

     MEEST SCHOKKEND en alarmerend is wellicht de onverschilligheid waarmee de meisjes het doen. “Hoe kan je zo naïef zijn”, vraagt Wijnsma zich af. Ze wijt de versoepeling van de seksuele moraal aan de opkomst van de gangsta-cultuur. “Wat wil je? Het komt van alle kanten op ze af; overal zien ze halfnaakte meisjes rond stoere mannen.”
     GESPIEGELD AAN de clipcultuur zijn Marokkaanse en Antilliaanse jongens populair. “Jongens die er zo uitzien als in de clips vallen in de smaak, ook omdat ze vaak wat stoerder zijn dan de blonde Hollandse jongen. Maar ook genoeg autochtone jongens doen hieraan mee”, aldus Wijnsma.

     Probleem: Geen eenduidig beeld
     Het probleem waarmee de hulpverleners in Groningen en Leeuwarden kampen speelt ook in landelijke onderzoeken naar de omvang van meisjesprostitutie. In 2006 zette Landelijk Expertisecentrum TransAct feiten en cijfers over ‘het verrichten van seksuele handelingen voor geld, goederen of een tegenprestatie’, op een rijtje. Ook hieruit komt geen eenduidig beeld naar voren over het probleem en de omvang ervan. Wel meldt het centrum dat grensoverschrijdend seksueel gedrag te wijten is aan toenemende verleidingen, veranderde opvoedingscultuur en contacten via internet.

     Machteld Veen, rnachteld.veen@metronieuws.nl

     Metro, 10 april 2007

     Commentaar


     • #6
      Re: Leeuwarden algemeen

      Bulgaren opgepakt in Leeuwarden voor vrouwenhandel

      (Novum) - De politie heeft vrijdag in Leeuwarden vijf Bulgaren aangehouden op verdenking van mensenhandel en het prostitueren van vrouwen. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen. De vrouwen zouden hand- en spandiensten voor de mannen hebben verricht, meldt de politie maandag.
      De mannen zouden vrouwen uit Bulgarije in de prostitutie op de Weaze in Leeuwarden hebben laten werken. De drie mannen zijn 25, 34 en 35 jaar; de vrouwen 24 en 25 jaar. Ze werden allen vrijdag aangehouden. De politie gaat de komende tijd slachtoffers horen.

      Sinds januari constateert de politie een toename van het aantal Bulgaarse prostituees en pooiers. De toename valt samen met de toetreding van Bulgarije tot de Europese Unie op 1 januari.

      bron: Trouw, 4-6-2007

      Aanvulling moderator
      Bulgaarse mensenhandelaren actief op de Weaze

      Leeuwarden - Het Prostitutieteam van politie Fryslân heeft vrijdagavond 1 juni drie Bulgaarse mensenhandelaren aangehouden in Leeuwarden. De drie worden ervan verdacht dat zij in Leeuwarden diverse Bulgaarse vrouwen in de prostitutie op de Weaze te werk hebben gesteld.

      Het gaat om drie mannen van 35, 34 en 25 jaar. Eveneens zijn twee Bulgaarse vrouwen, van 24 en 25 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht hand- en spandiensten voor de drie mannelijke verdachten te hebben verricht.

      De aanhouding werd verricht door de aanhoudingseenheid van de Friese politie. Onder leiding van een rechter-commissaris werden op twee plaatsen in Leeuwarden doorzoekingen verricht. Hierbij werd onder andere de administratie inbeslaggenomen. Het team zal de komende dagen met de mogelijke slachtoffers in gesprek gaan. Ook na deze aanhoudingen zal het prostitutieteam de vinger aan de pols houden wat betreft Bulgaarse prostituees en pooiers. De politie werkt met twaalf rechercheurs aan deze zaak en sluit meerdere aanhoudingen de komende dagen niet uit.

      Achtergrond
      Het Prostitutieteam van politie Fryslân houdt sinds 1 januari van dit jaar de Bulgaarse mensenhandel extra in de gaten. Sinds die datum is Bulgarije toegetreden tot de Europese Unie. Er werd door het Prostitutieteam een toename geconstateerd vanaf 1 junuari 2007 van Bulgaarse prostituees en pooiers. Daarom was de politie sinds begin van dit jaar extra alert om de werksituaties van de prostituees te volgen.

      www.blikopnieuws.nl, 4 juni 2007
      --------------------------------------------------------------------------
      Bulgaarse pooiers opgepakt in Leeuwarden

      Leeuwarden - Drie Bulgaarse mensenhandelaars zijn afgelopen vrijdag gearresteerd in Leeuwarden. De mannen (35, 34 en 25 jaar) worden ervan verdacht landgenoten te hebben gedwongen om op de Weaze in de prostitutie te gaan werken.
      Ook zijn er twee vrouwen van 24 en 25 jaar opgepakt die ervan worden verdacht hand- en spandiensten te hebben verricht voor de drie. Twaalf agenten werken aan het onderzoek. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. Sinds de toetreding van Bulgarije tot de EU begin dit jaar is het aantal prostituees uit Bulgarije gestegen.

      Friesch Dagblad, 4 juni 2007
      --------------------------------------------------------------------------
      Politie houdt Bulgaarse mensenhandelaren aan

      Leeuwarden - Het Prostitutieteam van politie Fryslân heeft vrijdagavond 1 juni drie Bulgaarse mensenhandelaren aangehouden in Leeuwarden. De drie worden ervan verdacht dat zij in Leeuwarden diverse Bulgaarse vrouwen in de prostitutie op de Weaze te werk hebben gesteld.

      Het gaat om drie mannen van 35, 34 en 25 jaar. Eveneens zijn twee Bulgaarse vrouwen, van 24 en 25 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht hand- en spandiensten voor de drie mannelijke verdachten te hebben verricht.

      De aanhouding werd verricht door de aanhoudingseenheid van de Friese politie. Onder leiding van een rechter-commissaris werden op twee plaatsen in Leeuwarden doorzoekingen verricht. Hierbij werd onder andere de administratie inbeslaggenomen. Het team zal de komende dagen met de mogelijke slachtoffers in gesprek gaan. Ook na deze aanhoudingen zal het prostitutieteam de vinger aan de pols houden wat betreft Bulgaarse prostituees en pooiers. De politie werkt met twaalf rechercheurs aan deze zaak en sluit meerdere aanhoudingen de komende dagen niet uit.

      Achtergrond
      Het Prostitutieteam van politie Fryslân houdt sinds 1 januari van dit jaar de Bulgaarse mensenhandel extra in de gaten. Sinds die datum is Bulgarije toegetreden tot de Europese Unie. Er werd door het Prostitutieteam een toename geconstateerd vanaf 1 junuari 2007 van Bulgaarse prostituees en pooiers. Daarom was de politie sinds begin van dit jaar extra alert om de werksituaties van de prostituees te volgen.

      www.politie.nl/friesland/nieuws/, 4 juni 2007

      Commentaar


      • #7
       Re: Leeuwarden algemeen

       Mijn nieuwe WC-tegeltje


       Je hebt iemand nodig ....

       Je hebt iemand nodig,
       stil en oprecht.
       Die als het er op aan komt,
       voor je bid en voor je vecht.
       Pas als je iemand hebt,
       die met je lacht en je pijpt,
       Dan pas kun je zeggen,
       ik heb een vriendin
       die me begrijpt.

       Dum spiro, spero.

       Commentaar


       • #8
        Re: Leeuwarden algemeen

        Love & Joy heeft een website.

        http://www.lovenjoy.nl/cms/

        de website van het Hofje is:

        http://www.eroshofje.com/

        Zijn er nog meer websites van de Weaze?

        theinspector

        Commentaar


        • #9
         Re: Leeuwarden algemeen

         OK, vraag:
         Ik ben al jaren incidenteel bezoeker van de Weaze. Al in de tijd dat Dida daar nog werkte kwam ik er al. Nu vraag ik mij al die tijd al iets af. Ik ben een domme randstedeling en weet hoegenaamd niets af van de Friese taal. Hoe spreek je het woord Weaze nu eigenlijk uit? Ik heb een aantal opties die in mijn oren logisch of Fries klinken:
         Wieze,
         Wejâze,
         Wèèhze of
         Waaze.
         Nou? zit het bonus antwoord erbij?
         Groet uit Amsterdam
         FW

         Oh ja! En wat betekent het eigenlijk? Weide?

         Oorspronkelijk geplaatst door w8er
         Weaze spreek je uit als wèze (net als het geluid van een schaap) en betekent: zijn

         Liwwadders (leeuwarders) hebben het wel over: Op de Weaze mut je weze (weze spreek je uit zoals je het schrijft en betekent: Op de Weaze moet je zijn.
         Oorspronkelijk geplaatst door theinspector
         Wat de betekenis is weet ik niet maar het betekent in ieder geval niet weide, want de gracht die naast de Weaze ligt heet ook Weaze.
         Oorspronkelijk geplaatst door germ-jan
         weaze is (oud-)Fries voor slijk. De naam voor de kade komt van de naam van het water en niet andersom. De weaze was vroeger waarschijnlijk een vrij slikrijk watertje.

         "Fan wetter noch weaze witte" (van de prins geen kwaad weten)

         Commentaar


         • #10
          Re: Leeuwarden algemeen

          Van de week wandelde ik door Moulin Rouge en daar hangen plakkaten op dat de prijs nu 30 euro is omdat de dames nu BTW moeten betalen. Op het plakkaat wordt vermeld dat dat van die BTW-betaling wel bij de wandelaars bekend is. Er zijn nu 3 verschillende begintarieven op de Weaze.
          Esperanza en Walhalla 25 euro
          Moulin Rouge 30 euro
          Het Hofje en Love & Joy 35 euro

          Verder waren Moulin Roge, Love & Joy en Esperanza redelijk bezet.

          In het nieuwe gedeelte van Love & Joy zijn 3 nieuwe kamers beneden en 3 nieuwe kamers boven. In kamer 105 werkt volgens wat opgeplakte info op het raam een nederlandse dame met een naam beginnende met een S, ik dacht Sandy.

          De kamer van Sanja in Esperanza werd inderdaad door een andere dame bezet. Nu zit er een blond/roodharige latina.

          Oorspronkelijk geplaatst door keesje41
          Eigenlijk raar dat men de prijs verhoogd met 5 euro per klant, wanneer je bedenkt dat alleen de kamer huur door de btw getroffen wordt.
          Dus was die huur eerst 50 euro wordt ie nu 59,50 dat is 9,50 euro per dag dus ga uit van een klantje of 10 per dag.
          Is dat 95 cent per klant en hier doen de dames er 5 euro bij dat is 500 % verhoging dan voel je je toch enigszins genaaid, terwijl de dames het kunnen aftrekken ( hahaha )
          Veel voor weinig wordt hier dus veel voor iets minder weing
          Keesje vind het maar pinda,s maar het moet toch even worden gezegd.
          Oorspronkelijk geplaatst door dennismoore
          Nee, over de kamerhuur wordt geen BTW geheven door de Belastingdienst.

          Waar BTW over wordt geheven is de dienst die de dames leveren. Als zelfstandig onderneemster betalen zij 19% BTW over de door hun geleverde dienst. In het verleden is er (waarschijnlijk) nooit BTW afgedragen over die 25, 30 of 35 euro. De Belastingdienst is echter ook niet gek en controleert natuurlijk ook. Een deel van de dames, zeker de groep die er vast zit, zal BTW afdragen. In dat kader is het logisch dat zij dat doorberekenen aan de klant. In theorie zou je een factuur kunnen vragen om de betaalde BTW terug te kunnen vorderen!

          Commentaar


          • #11
           Re: Leeuwarden algemeen

           Hallo Heren Moderatoren.
           IK weet dat jullie het erg druk hebben maar zou er eens iemand serieus door de bezetting van de Weaze kunnen gaan als je de alfabetische lijst uitrolt is de opsomming van de dames al een hele tijd niet meer comform wat er werkelijk aanwezig is.
           Er is geen overzicht meer.
           Groeten Keesje

           Opm. mod: Van de dames die verdwenen/gestopt zijn is het topic op slot gezet. We verplaatsen niet zo snel meer naar het archief omdat we een aantal oude recensies zijn kwijtgeraakt.

           Als je in het hoofdoverzicht staat ( Leeuwarden ) dan staat onder Aankondiging: Kaartjes ... een blauwe balk met daarin "Onderwerp/Auteur ...". Als je op Onderwerp klikt, worden alle recensies op onderwerp gesorteerd. Hetzelfde kun je helemaal onderaan doen bij Weergaveopties.
           Het is inderdaad een probleem/jammer dat de gesloten topic ook in de alfabetische lijst worden weergegeven.

           Commentaar


           • #12
            Re: Leeuwarden algemeen

            Op 25 augustus 2007 stond deze advertentie in de Leeuwarder Courant.
            Welke wandelaar heeft Walhalla als Café-Bar-Dancing nog meegemaakt?
            Wanneer heeft Walhalla de huidige bestemming gekregen?
            Hebben de andere panden op de Weaze ook een andere bestemming
            in het verleden gehad?

            theinspector
            --------------------------------------------------
            Café-Bar-Dancing
            Walhalla,
            Weaze 38, Leeuwarden
            Vrijdag en zaterdag muziek van het
            Moorland-kwartet
            Met zang van de
            Ned. Johnny Cash
            Vrij entree
            -------------------------------------------------
            Advertentie in de Leeuwarder Courant van 25 Augustus 1972

            Commentaar


            • #13
             Re: Leeuwarden algemeen

             Huurprijzen kamers:

             Omdat de verhuurkosten nu incl. het hoge btw-tarief is, zijn de prijzen per 1-1-08 aangepast:
             In hoorde in de wandelgangen (er zit dus wellicht een foutmarge in):
             € 65,00 p.d. (was 50) MR, Walhalla, Esperanza.
             € 75,00 p.d. (was 60) Hofje, L&J
             In het hofje was er ook sprake dat het tarief van het hek naar € 2,00 zou gaan (was 1), maar tot op heden nog niet.

             Als er andere bedragen bekend zijn, dan lezen wij dit graag.

             w8er
             Dum spiro, spero.

             Commentaar


             • #14
              Re: Leeuwarden algemeen

              Oorspronkelijk geplaatst door w8er Bekijk bericht
              Huurprijzen kamers:

              Omdat de verhuurkosten nu incl. het hoge btw-tarief is, zijn de prijzen per 1-1-08 aangepast:
              Door de BTW? GELUL! Gewoon inhaligheid van de eigenaren!

              Want:

              19% BTW over € 50 is nog altijd € 9,50 -> huur € 59,50 (en gaan € 65)

              19% BTW over € 60 is dan € 11,40 -> € 71,40 (en geen € 75)

              Onder het mom van "btw" dus ook even de prijzen met 5 a 10 procent aangepast . Het zal wel de inflatie zijn "Vroeguh" was de zondag gratis in Esperanza, is dat nog steeds zo ??

              Als de entreeprijs voor het hekwerk in 't Hofje naar € 2 gaat, dan zien ze mij er nooit weer en ik hoop dat ook andere wandelaars dit establishment gaan boycotten (in geval van een verhoging). Want NIETS rechtvaardigt een entree, en al helemaal geen entree van € 2!

              Maar we wachten af...

              Commentaar


              • #15
               Re: Leeuwarden algemeen

               Oorspronkelijk geplaatst door w8er Bekijk bericht
               Huurprijzen kamers:
               Omdat de verhuurkosten nu incl. het hoge btw-tarief is, zijn de prijzen per 1-1-08 aangepast
               Ik ben het met kuieren eens dat de feitelijke situatie niet veranderd is, kuieren heeft het uitstekend beschreven in onderstaande quote.

               theinspector

               Oorspronkelijk geplaatst door kuieren
               Er zijn geen fiscale wetswijzigingen voor 2008 met betrekking tot prostitutie.

               De belastingdienst heeft een standpunt ingenomen. Of dat het juiste standpunt is valt in bepaalde gevallen nog te bezien.

               2 standpunten die in het oog springen zijn:

               -Kamer/raamverhuur is altijd belast met BTW (hoog tarief) en niet vrijgesteld (ik vraag mij af of dat altijd een houdbare stelling is).

               Maar afgezien daarvan stel dat ze gelijk hebben dan stijgen de kosten van kamerverhuur met de BTW. Die BTW mag de DVP weer aftrekken van haar af te dragen BTW. Dus dat is kosten neutraal. Behalve als de dame geen BTW betaalde maar dat heeft ze, juridisch gezien, altijd wel moeten doen.
               De dames moeten alleen opletten dat de huur niet verhoogd wordt (behalve met die 19% btw).

               -In clubs word door de Belastingdienst overwegend de conclusie getrokken dat er sprake is van een privaatrechtelijke dienstbetrekking.

               Dat is dus een kwestie van de zaken goed regelen door de club eigenaar. Het gaat om de feiten en omstandigheden en niet hoe je het noemt. Regelt de club eigenaar het op manier A dan heeft hij de dames in loondienst, regelt hij het op manier B dan zijn de dames zelfstandig ondernemer. Dat is gewoon een kwestie van de bedrijfsvoering aanpassen. Voor een club eigenaar is er dus een concurrentie voordeel te behalen als hij de zaken goed en op tijd aanpakt.


               Er zijn dus geen specifieke nieuwe regels de belastingdienst gaat gewoon de wet uitvoeren en dat goed controleren.
               Voor een prostituee veranderd er niets als zij haar zaken nu ook al goed geregeld heeft en netjes belasting betaald behalve 1 extra administratieve handeling en het voorschieten van 19% btw over de huur.

               Zij die daar na 01/01/2008 over klagen hebben voor die tijd altijd gefraudeerd.

               Commentaar


               • #16
                Re: Leeuwarden algemeen

                Kuieren's verhaal is op zich duidelijk.

                Een kleine toelichting en aanvulling mijnerzijds:

                Verhuur (en verkoop) van onroerende zaken is in prinicipe vrijgesteld van BTW. De dames hoeven eigenlijk geen BTW te betalen over de kamerprijs TENZIJ.....

                TENZIJ er gezamenlijk (tussen huurder en verhuurder) is overeengekomen om WEL BTW te berekenen (en dus te betalen cq. terug te vorderen bij de Belastingdienst). Dit is voor met name de verhuurder voordelig: Hij/zij kan dan namelijk ook van de bijkomende kosten (accountant, onderhoud, kantoorkosten etc.) de BTW terugvragen! Zie daar weer de inhaligheid (zie mijn eerdere post).

                Conclusie: De dames zullen er niets mee opschieten, maar de verhuurders hebben er voordeel van!

                Commentaar


                • #17
                 Re: Leeuwarden algemeen

                 Maatregel tegen straatprostitutie
                 Leeuwarden wil tippelen uitbannen

                 Leeuwarden - Burgemeester Crone van Leeuwarden wil straatprostituees in het centrum een individueel verblijfsverbod opleggen. Crone is daarover in gesprek met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Of het juridisch mogelijk is om zo’n maatregel in te voeren, moet de komende weken blijken.

                 PATRICK VAN ’T HAAR
                 Straatprostitutie, ook wel tippelen genoemd, is verboden in Leeuwarden. Toch zijn er iedere avond prostituees te vinden in het centrum, met name in de buurt van de voormalige gevangenis, de Blokhuispoort. Soms staan er twee vrouwen, op andere avonden meer dan vijf.
                 Volgens burgemeester Crone wordt er op dit moment wel opgetreden tegen de prostituees, maar dat is niet effectief genoeg. ,,De politie houdt de omgeving rond de Blokhuispoort extra in de gaten. Maar het lastige is dat je de vrouwen min of meer op heterdaad moet betrappen, voordat je ze weg kunt sturen.’’
                 Een individueel verblijfsverbod zou een oplossing kunnen zijn. Prostituees die zo’n verbod hebben mogen zich sowieso niet in een bepaalde omgeving ophouden, of ze zich nu ‘aanbieden’ of niet. Zijn ze er wel, dan zijn ze meteen strafbaar. De politie kan ze zonder meer wegsturen of oppakken.
                 Bewijslast

                 Het probleem met het instellen van een individueel verblijfsverbod is de bewijslast. Voordat een verbod kan worden opgelegd moet het OM aantonen dat de vrouw in kwestie daadwerkelijk tippelt en bewijzen dat ze met enige regelmaat haar diensten op een bepaalde plek aanbiedt. ,,Het is niet genoeg als we aantonen dat de vrouw op de hoek bij de Blokhuispoort regelmatig in een auto stapt. Zonder in plastische beschrijvingen te willen vervallen: er zal meer bewijslast nodig zijn’’, zegt Crone.
                 Ondanks de haken en ogen die nog aan het idee zitten, gelooft de burgemeester wel dat het mogelijk is om de maatregel in te voeren. Het verblijfsverbod is slechts een van de middelen om de straatprostitutie uit de stad te verwijderen. De gemeente probeert ook in samenwerking met de hulpverlening de prostituees van de straat te halen. Volgens Crone gaat het in Leeuwarden vooral om verslaafde vrouwen, die via een afkickprogramma geholpen kunnen worden. Of er veel klachten zijn over straatprostitutie weet Crone niet. ,,Dit probleem pakken we aan omdat het erg is, niet vanwege de hoeveelheid klachten.’’

                 Friesch Dagblad, 8 maart 2008

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Leeuwarden algemeen

                  Prostituees de straat op door fiscus
                  door Theo Besteman

                  AMSTERDAM - Prostituees in bordelen verliezen door belastingcontroles zo veel inkomsten dat ze op straat gaan werken. Dat constateren kamerverhuurders en bedrijfsleiders van deze privéhuizen.

                  "Veel vrouwen gaan weer tippelen, de hotels in, de illegaliteit in" , bevestigt Metje Blaak van De Rode Draad, belangenvereniging van prostituees. De Belastingdienst biedt de vrouwen per 1 juli de keuze: of het bordeel houdt de sociale premies en belastingen in van de dames als werknemers of de prostituees zijn zelfstandigen en dragen zelf hun belastingen en premies af. Wie niets regelt, is automatisch in loondienst van de ruim 500 clubs, privéhuizen en 'relaxsalons'.

                  Veel zelfstandig werkende vrouwen hebben nooit belasting afgedragen. Na aftrek van belastingen houden de zelfstandige prostituees van hun tarief van vijftig euro per half uur er maximaal 22 over. "Daar moet de kamerhuur nog af. Ze kunnen dus straks net zo goed bij Albert Heijn achter de kassa gaan staan", zegt bordeelhoudster Mireille.

                  Pooier
                  Hoewel er ook vrouwen zijn geregistreerd als zelfstandige, blijkt dat prostituees in de praktijk nog altijd geen bankrekening krijgen en niet voor een lening of hypotheek in aanmerking komen als hun beroep bekend is. Mireille: ,,Die meiden zeggen nu: bekijk het maar, voor ons verandert er nooit wat, ik verdien het wel zwart op straat. De overheid is wel de pooier die ons geld pakt, maar onze rechten nog steeds niet garandeert. Die banken pakken ze nooit aan. Ik zie dat die meiden er in clubs mee kappen en gaan lopen. En op straat heeft de fiscus geen enkele controle."

                  Prostituees in het zuidoosten wijken al uit naar België en Duitsland, ziet een Arnhemse kamerverhuurster. " In bordelen daar betalen ze veel minder belasting."

                  De fiscus heeft de regeling afgelopen maanden uitgelegd. Volgens clubeigenaar Richard heerst angst, omdat prostituees geen kamerhuurbonnen kunnen tonen en grote naheffingen over afgelopen jaren vrezen. ,,Wij rekenen met bon af. Maar veel meiden hebben die dan weer niet bewaard. Het zijn geen boekhouders."

                  de Telegraaf, 5 mei 2008

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Leeuwarden algemeen

                   De bestaande nummering van Love & Joy wordt aangepast.

                   De "oude kamers" op de eerste verdieping krijgen een "0" toegevoegd, dus kamer "04" wordt "004". De nummering is te vergelijken met de nummering in Esperanza.

                   De nieuwe kamers op de begane gerond krijgen een "1" gevolgd door het tweecijferige kamernummer dus "104".


                   w8er, theinspector
                   Moderatoren Friesland

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Leeuwarden algemeen

                    Voor een ieder die dit aangaat.
                    Aangezien ik dit (ware) verhaal niet wil adresseren aan de desbetreffende vrouw, zet ik het onder Leeuwarden algemeen.
                    Eigenlijk kom ik uit Amsterdam en was nog nooit in Leeuwarden op de Waeze geweest. Voor mijn werk ( ik ben een electrical engineer) werd ik gedetacheerd in het noorden. Ik zocht een onderkomen tussen Groningen en Leeuwarden en verbleef daar de hele week en ging de weekenden naar huis en vrouw.
                    's Avonds voelde ik mij ontzettend alleen en verveelde mij steeds meer. Op een avond in maart kwam ik in Leeuwarden terecht voor wat vertier. Ik ontmoette er een hele lieve vrouw en had verschillende keren heerlijke sex met haar. Ik kwam er steeds vaker en voelde mijn erg tot haar aangetrokken.
                    Eigenlijk schaamde ik mij als ik door het pand Esparanza liep waar zij werkte.
                    Toen ik weer eens bij haar was geweest en steeds intiemer met haar werd, ook prive vertelde zij mij alles, wilde zij geen geld meer van mij aannemen.
                    "Ïk wil jou geld niet voor sex", zei ze in grappig Nederlands.
                    Vanaf dat moment heb ik nooit meer 1cent voor de sex met haar betaald.
                    Ik kwam steeds vaker bij haar en bracht haar naar huis, althans waar zij woonde, een dorpje niet ver van Leeuwarden.
                    Ik kwam iedere dag. Ik was hopeloos verliefd. Elke dag in de week was ik bij haar, ik kon alleen aan haar denken.
                    Op een dag vertelde zij mij dat ze terug moest naar haar dochtertje en zoontje, waarvan ik alle verhalen al had gehoord. Ze vloog op een woensdag terug naar Zuid-Amerika en belde mij nog op Schiphol hoeveel ze niet van mij hield. Ik was kapot die dag.
                    We belden regelmatig nog steeds met elkaar. Ik betaalde mij gek aan belkosten. Ik was stapelgek van haar.
                    Na drie weken kreeg ik een telefoontje van haar, ze was in paniek en vertelde dat al haar geld op was. ""Alsjeblieft, kun je mij 1000 euro sturen, alsjeblieft".
                    Ik heb lang, heel lang getwijfeld, moet ik dit doen of wordt ik genaaid.
                    Na nog enige telefoontjes heb ik het geld overgemaakt via Western Union.
                    Ze beloofde snel terug te komen.
                    In Augustus dat jaar kwam ze terug.
                    Onze relatie werd nog hechter en intenser, elke dag was ik bij haar, soms sliep ze bij mij door de weeks. Wat was ik verliefd.
                    Ik was haar vriend. Ze kreeg een nieuwe mobiel van mij 700 euro, ze kreeg kleren, ik betaalde haar kamer regelmatig en gaf haar regelmatig geld.
                    Het was heel slecht werken hier, vertelde zij mij.
                    Op een gegeven moment vertelde zij dat haar zoontje erg ziek was en in het ziekenhuis lag. De rekening moest betaald worden maar ze had zelf geen geld genoeg. Ik betaalde de rekening 1500 euro.
                    Ik aanbad haar met haar lange blonde extensions en haar vergrote borsten.
                    De sex was geweldig en overdadig, elke dag opnieuw.
                    Maar de verzoeken om geld werden ook steeds vaker gesteld.
                    "Ik heb dringend 1000 euro nodig, alsjeblieft". Ik gaf het haar grif.
                    Ze was immers mijn vriendin.
                    Regelmatig ging ze terug naar haar gezin en ik betaalde vele rekeningen.
                    Tot de laatste keer, ze was terug op haar kamer en kleedde zich uit. Mijn mond viel open van verbazing, zij had een tattoo op haar schaamstreek met een naam erop. Zij vertelde dat zij bijna getrouwd was in Zuid-Amerika en daarom deze tattoo had laten zetten.
                    Het was de laatste keer dat ik haar had geneukt.
                    Achteraf overdenkend, wat ben jij een lul. Echt, ik ben niet dom maar wel teleurgesteld in deze dame.
                    Ik had het moeten weten, een vrouw werkt daar voor geld.
                    Ik zal de details besparen over de thuis situatie, maar het was heftig.
                    HET WAS EEN LES, alleen een dure; kosten 10.000 euro(minimaal).
                    Velen van jullie zullen deze dame niet in deze hoedanigheid herkennen omdat zij zeer goede service verleent en heel aardig is.
                    Nog steeds, hoewel ik haar al een paar maanden niet meer vermeld zie.
                    Het is ook geen verwijt aan haar, zij heeft alleen gebruik gemaakt van de mogelijkheden die ik haar heb aangeboden.
                    De moraal van dit verhaal, wordt NOOIT, NEVER NOOIT verliefd op deze vrouwen.
                    Reacties graag via PM.
                    Groetjes.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Leeuwarden algemeen

                     heren heren, nu heb ik veel recensie´s gelezen en ik schrik me kapot!!
                     Dat zoveel mannen zich laten pijpen of zelfs neuken zonder condoom is gewoon te smerig voor woorden, onthou wel dat die meiden dat met iedereen doen!! en ja, ook als een meisje jou pijpt zonder condoom kan je de ergste ziektes krijgen. Ik snap dat het zoveel lekkerder is om geen condoom te gebruiken maar in dat wereldje kun je dat beter NIET doen! voor de gezondheid van jezelf, de prostituee, en voor degene die thuis nog een vrouw heeft zitten. kop erbij heren, je leeft maar 1 keer.

                     gegroet. Lady Lover