maar 62% bescherming?

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • maar 62% bescherming?

  begrijp ik deze tekst nu goed op http://www.soaaidsmagazine.nl/artikel_medisch/531

  chlamydia, gonorroe en syfilis Een ejaculaat van een man met gonorroe bevat 6 miljoen levende bacteriën. Gonorroe is zeer infectieus. Vrouwen hebben na een één-malig contact een hogere kans op infectie met Neisseria gonorrhoeae en Chlamydia trachomatis dan mannen. Syfilis wordt vooral overgedragen door contact met infectieuze (vochtige) laesies. Uit verscheidene studies blijkt dat het condoom een goede bescherming biedt tegen deze drie bacteriële soa. Voor gonorroe is een reductie van 62% aangetoond. Bij het consistente en correcte gebruik van het condoom is er een significante reductie van de gecombineerde incidenties van chlamydia, gonorroe en syfilis.2

  Dat een condoom dus maar een reductie van besmettingskans van 62 % heeft? (als het gaat om de bacteriele soa's)?

 • #2
  Re: maar 62% bescherming?

  het probleem ligt er in dat de druiper zeer besmettelijk is.
  bij het omdoen van het condoom kun je de bacterie al aan de buitenkant smeren.
  dan zit de bacterie dus aan bijde kanten...

  Commentaar


  • #3
   Re: maar 62% bescherming?

   Beste hookerster e.a.,

   Dit artikeltje gaat gewoon wat dieper en gedetailleerder in op wat de Vrij Veilig boodschap is en wat veelvuldig in het soa-hoekje wordt geschreven:

   Gebruik een condoom om hiv te voorkomen. Met het condoom voorkom je ook een groot deel van de andere soa, maar nooit helemaal.
   Als je seks hebt, is er nu eenmaal de kans dat je een soa oploopt. Dat komt omdat je ook soa kunt oplopen door orale seks, door elkaar vingeren en aftrekken, door met de geslachtsdelen tegen elkaar aan te liggen, of zoals roelveen schrijft, als je pech hebt bij het om of afdoen van het condoom.

   Vandaar ook het advies om eens per jaar een algemeen soa-onderzoek te doen. Om de vinger aan de pols te houden. Mocht je iets hebben opgelopen ergens in dat jaar, dan ben je er over het algemeen op tijd bij om te laten behandelen.

   Vriendelijke groet,
   piet soaaids
   Programma Prostitutie Soa Aids Nederland

   Commentaar

   Aan het werk...
   X