Kunnen ze een soa ontdekken als ze mijn bloed checken?

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Kunnen ze een soa ontdekken als ze mijn bloed checken?

  Beste mensen,

  Ik heb de afgelopen maanden helaas veelvuldig het ziekenhuis bezocht waarin ze bijna elke keer dat ik er was allerlei uitvoerige bloedtesten deden om zaken uit te sluiten.
  Nu vraag ik mij af of ze dan ook kunnen zien dat je bijvoorbeeld een bepaalde soa hebt of niet? Of moet men daar specifiek op zoeken?

  Grtjs,
  Theo

 • #2
  Nog geen bericht gehad dat Piet soa weer online is, maar voor zover mij bekend moet daar specifiek naar gezocht worden. Tenminste voor wat betreft herpes, hiv en syfilis. Serologische diagnostiek, aantonen van antistoffen in het bloed. Gonorroe en chlamydia worden getest via de urine.
  Moderator Duitsland, Saunaclubs, Raambuurten, Gangbangs en nog het een en ander.

  Commentaar


  • #3
   Ja, men moet specifiek zoeken naar soa’s. Ook hep b wordt opgespoord door een bloedtest.
   een hiv test, hiervoor moet je altijd de toestemming geven om dit te mogen testen.een huisdokter mag je bloed niet op hiv laten testen, als je hiervoor geen toestemming heb gegeven.
   in een ziekenhuis is er wel een grote kans dat ze je op hiv getest hebben, omdat ze dit moeten weten voor de veiligheid van medisch personeel

   Commentaar


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door Feluk Bekijk bericht
    in een ziekenhuis is er wel een grote kans dat ze je op hiv getest hebben, omdat ze dit moeten weten voor de veiligheid van medisch personeel
    Volgens mij moeten ze dat ook specifiek controleren. Het wordt voor een operatie wel gevraagd overigens. Maar da's wat anders dan testen.

    Commentaar


    • #5
     Het is niet omdat je in het ziekenhuis een bloedtest laat doen dat men automatisch op SOA's test. En zoals FELUK correct aangeeft, voor HIV moet je steeds toestemming geven.

     Commentaar


     • #6
      Het is altijd goed om bij een soa testcenrum een soa test te doen, als je wisselende contacten heb .

      Een bloed of urine onderzoek bij een ziekenhuis of een andere zorgverlener, is gericht naar je klacht. Andere reacties geven al aan waarom een ziekenhuis puur focust op de klacht. Meestal heb je daar een verwijzing voor nodig. Waar het ook om gaat is dat de extra verrichting declarabel is bij de zorgverzekering.

      Bij een huisarts kan je ook een soa test doen. Ik begreep wel dat een onderzoek na afame bij een laboratorium plaats vind die daar in gespecialiseerd zijn. De GGD zit dichtbij die laboratoria en hebben soa artsen en verpleegkundigen waar je in alle vertrouwen een interview heb. Openheid is van belang mocht er iets aan hand zijn. Voor de eerste keer is het zeker raadzaam om daar een test te doen en vooraf hun website te bezoeken.

      Commentaar


      • #7
       Dat kan als ze alleen specifiek daar op zoeken.

       Commentaar


       • #8
        Onderzoek naar soa wordt in het ziekenhuis alleen gedaan als hier ook een indicatie voor is. Dit wordt dus niet standaard bij elk bloedonderzoek getest. Ze moeten daar gericht naar zoeken.
        Je kan in het ziekenhuis meestal nog opvragen wat bij jou precies getest is.
        Programma Prostitutie Soa Aids Nederland

        Commentaar

        Aan het werk...
        X