Aankondiging

Inklappen
Nog geen aankondiging.

Hepatitis c

Inklappen
X
Inklappen
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Hepatitis c

  Ik sta onder controle van de ggd elke 3 maanden en ben ingeŽnt voor hepatitis B. Vroeger ben ik veel in de tropen geweest, maar Mn hepatitis C prik is nu verlopen.

  Nu hoorde ik dat Hepatitis C een SOA is in Spanje en Amsterdam. Ik heb Sex in Amsterdam en Spanje.

  Vraag1: Moet ik me nu opnieuw voor Hepatitis C inenten.
  Vraag 2: Hoort dit eigenlijk niet meegenomen te worden door ggd zoals hepatitis B?
  Vraag 3: Wat maakt dat je bij sex hepatitis C kan oplopen?

 • #2
  Hier zou ik even op willen reageren.
  mijn informatie is, is dat er geen vaccine is tegen hepatitis c,wel tegen hepatitis b.
  hepatitis b word gezien als een geslachtsziekte in nederland.
  in andere landen zoals Marokko word ook wel hepatitis b geconstateerd, maar er is ook een grote mogelijkheid dat dit komt door als de besnijdenis gebeurt de instrumenten niet helemaal
  schoon zijn.
  Opgedroogd bloed heeft nog wel een werkend hepatitis virus in zich wat overdraagbaar kan zijn,scheermesjes ook.
  hepatitis a krijg je maar een keer en gaat ook vazelf over.
  zolang bij hepatitis b de inactieve vorm aanwezig is is er ook geen sprake van gevaar,vandaar regelmatig testen,oftewel jaarlijks.
  Ook is hepatitis c een veel voorkomend iets bij mensen die hun injectienaalden delen (bloed op bloed contact)

  ik weet niet of mijn informatie juist is,maar word hier wel graag opgewezen.
  ik begin dit jaar weer aan mijn studie geneeskunde dus ben nog niet helemaal onderricht,aar hepatitis is wel iets waar ik me mee bezig houd.
  hopelijk corrigeren jullie mij hier als ik het fout heb.

  Commentaar


  • #3
   Voor antwoorden op zulke vragen is er eigenlijk maar ťťn juist adres, namelijk je huisarts.
   Op fora allerhande, ook hier dus, kan je soms zoveel antwoorden lezen maar de vraag die zich steeds weer stelt is "Wat is is de echte en betrouwbare waarde ervan"?
   Je leest op fora toch zo dikwijls de grootste kwakkels en onzin. Als je daarop vertrouwt kunnen de gevolgen ervan soms catastrofaal zijn.
   Ik weet hoe dat soms gaat: je hebt ooit een soortgelijk probleem gehad en bent met een bepaalde behandeling goed gesteld geweest. Prima zo.
   Begrijpelijk dat je dat dan en met de beste bedoelingen wel eens wil delen met een lotgenoot. Maar je bent geen arts en bijgevolg kan je de specifieke problemen die een ander beschrijft niet zomaar en zonder meer naar hun juiste waarde beoordelen, want elk geval kan toch zo anders zijn.
   Laat dergelijke berichten nooit meer zijn dan wat algemene info over hoe het iemand anders is vergaan en toegegeven, soms kan je daar inderdaad wel eens wat kan aan hebben.
   Maar uiteindelijk mag je je enkel en alleen maar verlaten op je huisarts zijn raad en daad. Zo doe ik het tenminste.
   Ik heb het daar overigens ooit eens zeer uitgebreid over gehad met mijn huisarts in verband met tekenbeten en hoe ze te behandelen.Ik heb goed geluisterd naar zijn wijze raad en weet nu met zekerheid dat wat ik op het internet vond voor de helft uit het slechte tot ronduit gevaarlijke info bestaat.
   Vele berichten spreken zich ook totaal tegen. Vind in dat kluwen maar eens de juiste en betrouwbare info. Begin er gewoon niet aan.
   Dit alles correct beoordelen kan alleen je huisarts, hij is je enige echte betrouwbare bron in zulke zaken.
   Misschien is ook die GGD die hier soms aangehaald wordt een degelijk betrouwbare bron, maar ik ken die GGD niet.
   Ik veronderstel dat het om een Nederlandse organisatie gaat die hier in BelgiŽ niet bekend is.
   Maar dan nog, enkel alleen wat je zelf rechtstreeks van die GGD krijgt mag je dan als betrouwbaar nemen, nooit de info die een ander kreeg voor zijn probleem.
   Wellicht is ook de hier op het forum regelmatig aanwezige SOA-Piet een degelijke bron.
   Maar veiligheidshalve vertrouw ik toch maar enkel en alleen op mijn huisarts, of de dokter-specialist die hij me aanbeveelt, bijvoorbeeld mijn uroloog.
   SOA-Piet heeft ons hier wel al heel wat nuttige info en raad bezorgt, maar bij een echt medisch probleem zie ik hem toch steeds weer doorverwijzen naar de huisarts of specialist.

   Commentaar


   • #4
    Bij problemen op dit gebied hebben sommige mensen enige schroom om hun huisarts te consulteren. En bij onraad onder de gordel slaat de schrik soms behoorlijk toe. Daarom is deze soa hoek op Hookers ingericht. Soa Piet werkt bij soa aids Nederland en kan vanuit zijn expertise raad geven. Is idd een degelijke bron. Niet altijd is een bezoek aan de huisarts nodig. Bijvoorbeeld na behandeling zijn vaak niet alle symptomen meteen verdwenen. Dan kan de visie van een professional een onnodig consult voorkomen. Verder hou ik deze hoek graag serieus. Berichten van grapjassen, moraalridders, en wannabee experts (bedoel niet iluzera) zijn hier niet op hun plaats. De vraag over hepatitis C is een goede. Dahlia heeft al goede info gegeven. Ik ben ook benieuwd naar Piet's antwoord. Maar die is tot 6 september op vakantie. Wellicht logt een van zijn collega's nog wel in.
    Laatst gewijzigd door DamenprŁfer; 13-08-17, 07:53.
    Moderator Duitsland, Saunaclubs, Raambuurten, Gangbangs en nog het een en ander.

    Commentaar


    • #5
     Nog even een klejn aanvullingkje, als je in het buitenland bent dan worden soms ziektes anders beschrijft. Seksuele voorlichting in het buitenland is niet zo luxe als hier in Nederland.
     wat mij heel erg verbaasde is dst in heel veel landen veel dvp niet weten dat HIV bestaat, ze kennen alleen maar AIDS, dus als iemand zegt tegen hun ik heb HIV dan is het ook ,zonder dollen ik heb dit echt meegemaakt.
     Soas worden andrrs uitgelegd.
     hepatitis is er bijvoorbeeld ook in Hepatitis D, of Hepatitis E, dit zijn meestal auto immuunziekten.
     in Nederland word er niet oed aandacht besteed aan mensen die hepatitis b hebben, oom omdat het middel peguinterfon (ik schrijf het verkeerd volgens mij) heel duur is.
     we hebben het over rond de 10.000 euro voor een kuur van 3 maanden.
     maar dit is alleen noodzakelijk als de inactieve vorm de actieve vorm hedft aangenomen.
     ook hangt het ervan af welk genotype je hebt, het medicijn werkt bijvoorbeeld beter mrt mensen van een genotype uit zuid Amerika dan noord afrika.

     beste vamos-69
     voor zover ik weet is er geen vaccinatie tegen hepatitis c dus kijk na wat en welke injecties je hebt gehad aub voordat je een grote fout maakt

     Commentaar


     • #6
      Nou ik leer wel de letters van het alfabet Ben de zolder opgedoken voor Mn oude gele inentingenboekje en gevonden

      Ik ben ingeŽnt voor A en B. C is geen vaccinatie voor. Maar dan Hepatitis D dat is vervolgens wel weer een SOA zie ik op internet. Benieuwd hoe dat zit.


      Basisvraag blijft voor mij, heb ik alles gedaan wat mogelijk is met inenting voor A en B? Of kan ik ook nog een D prik halen?

      Commentaar


      • #7
       Het hepatitis D virus kan je alleen krijgen als je al Hepatits B hebt.
       ik zit tussen vluchten in dus kan even niet verder schrijven.
       natuurlijk is het gaan naar de huisarts en ggd beste optie en de piet soa die hier zit is echt een hele goede adviseur zelfs ik ben dingen te weten gekomen door deze man,petje af trouwens.
       en ik kan er altijd nog naast zitten want ben niet afgestudeerd en ga nu pas weer mijn studie oppakken dus ik moet aardig bijgeschoold worden.
       voor zover mij is verteld en geleerd zonder het hepatitis b virus kan er geen infectie ontstaan van hepatitis d als ik weer kan imloggen stuur ik je wel een persoknlikk bericht,maar probeer echt even beter te gaan navragen bij mensen met de juiste diplomas.
       succes in iedrr geval,en maak je niet teveel zorgen en zorg dat het je leven niet beheerst.
       van stress kan je ook allemaal ziektes krijgen.
       wel fijn en een pluim vokr je dat je er goed over nadenkt en je ermee bezig houd,niet teveel hopelijk.

       Commentaar

       Aan het werk...
       X