Condooms XL

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Condooms XL

  Iedere man zijn eigen maat condoom

  Bij de meeste drogisten zijn condooms maar in twee maten te koop: de normale en maatje 'XL'. Maar de dikte van de penis kan wel variëren van de omvang van een pink tot die van een pols. ,,Lang niet iedere man kan dus met deze twee maten uit de voeten'', weet condoomexpert Theodoor van Boven van de Condomerie in Amsterdam.

  Van Bovens bevindingen worden bevestigd door recent onderzoek naar de condoomervaringen van heteroseksuele mannen, uitgevoerd door het Kinsey Instituut voor seks en voortplanting in Indiana. Bij bijna de helft van de 440 ondervraagde mannen blijkt de condoommaat een probleem. Bij een slechte pasvorm scheurt het condoom 2,6 keer zo snel en glijdt het 2,7 keer zo snel af. Deze mannen maar ook hun partners krijgen moeilijker een orgasme, de penis raakt sneller geïrriteerd en erectieverlies komt vaker voor. Mannen met een afwijkende maat laten het condoom bovendien sneller achterwege, met alle risico's van ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Van Boven: ,,Kortom, iedereen klungelt ermee.''

  Net zoals er voor vrouwen bh's in veel verschillende maten bestaan, moet er volgens hem een grotere verscheidenheid aan condooms zijn. De Condomerie verkoopt daarom sinds kort condooms in acht maten.
  Bron: Noordhollands Dagblad
  Programma Prostitutie Soa Aids Nederland

 • #2
  Re: Condooms XL

  Verschillende maten condooms zijn op meer plaatsen verkrijgbaar, hier vind je ook een meetlint om je maat condooms te bepalen.

  Commentaar


  • #3
   Stel dat het A merk Durex nou eens zou stoppen met condooms in kleurtjes en met nopjes en daarvoor in de plaats een grotere en een kleinere maat bij de drogist zou verkopen.. Zou veel handiger zijn.

   Commentaar

   Aan het werk...
   X