Honderd jongeren doen soa-test in 'Zeg 'ns SOAAA'!

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Honderd jongeren doen soa-test in 'Zeg 'ns SOAAA'!

  Honderd jongeren doen soa-test in 'Zeg 'ns SOAAA'!

  16 januari 2010
  Honderd jongeren laten zich testen op een soa in het NCRV-programma 'Zeg 'ns SOAAA!'. Ook presentatoren Harm Edens en Evelien Bosch moeten eraan geloven: hebben ze een seksueel overdraagbare aandoening of zijn ze clean?
  Per jaar lopen in ons land naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Vooral jongeren lopen een groot risico op bijvoorbeeld chlamydia, herpes en syfilis omdat ze veel kortdurende relaties hebben en lang niet altijd een condoom gebruiken. De NCRV wil als maatschappelijk betrokken organisatie dit probleem extra onder de aandacht brengen.

  De tests vinden plaats bij de GGD in Amsterdam. Hier vertellen de jongeren waarom ze meedoen en hoe hun seksleven is. Een week later komen ze terug en krijgen ze de uitslag. Gaat die iets veranderen aan hun gedrag?

  Verder helpt huisarts en soa-deskundige Jan van Bergen, verbonden aan Soa Aids Nederland, fabeltjes omtrent soa’s de wereld uit. Want nog steeds zijn er mensen die denken dat de pil beschermt tegen een soa of dat even douchen afdoende is om niets op te lopen.

  'Zeg ’ns SOAAA!', woensdag 10 maart om 20.30 uur bij de NRCV op Nederland 3.

  Bron: www.tv-visie.be
Aan het werk...
X