Meldingen bij M. zijn succesvol

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Meldingen bij M. zijn succesvol

  De campagne 'Schijn Bedriegt' tegen mensenhandel leverde in 2008 een kwart meer meldingen op dan vorig jaar: 147. Tot nu toe is bekend dat de politie mede door die meldingen acht verdachten aanhield en vijf zaken oploste.

  Het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de politieregio Rotterdam Rijnmond draaide een aantal zaken waarin een M.-melding een belangrijke schakel vormde. Zo werd in een onderzoek naar prostitutie in hotels drie verdachten aangehouden uit Nieuw-Vennep en Zelhem. Zij hebben mogelijk 130 Tsjechische vrouwen als prostituee in hotels laten werken, waaronder vrouwen die onder valse voorwendselen naar Nederland waren gehaald. Tijdens dit onderzoek leidde een M.-tip het onderzoeksteam naar een woning waardoor een aantal vrouwen uit de prostitutie konden worden bevrijd. Ook in een andere zaak werd naar aanleiding van een anonieme tip een onderzoek ingesteld. Daarbij werd een Thaise vrouw aangetroffen die was vastgebonden aan een bed en seksueel werd misbruikt voor de webcam. Tot slot leidde een anonieme tip via M. tot een voorbereidend opsporingsonderzoek in een loverboy-zaak, die zo goed als zeker zal leiden tot een groter opsporingsonderzoek.

  M. is geen politie
  'Meld Misdaad Anoniem', kortweg 'M.', is de meldlijn van de onafhankelijke Stichting M. Het is een veilig vangnet voor mensen die om welke reden dan ook niet met naam en toenaam een misdaad durven melden. 0800-7000 is een gratis nummer om anoniem informatie door te geven over daders van crimineel gedrag, fraude of schendingen van integriteit.
  M. is dus geen politie.

  Bron: Nieuwsbank.nl
  Programma Prostitutie Soa Aids Nederland

 • #2
  Re: Meldingen bij M. zijn succesvol

  Hierbij de link van de site van M. over hoe je een dame die niet vrijwillig staat te werken, kunt herkennen.
  Zou dit stukje trouwens niet beter tot zijn recht komen, als je het (ook) in het "nieuws"-forum plaatst, Piet? Heeft eigenlijk alleen indirect met SOA's te maken...

  Groet, Jaccoone

  Commentaar

  Aan het werk...
  X