Vanaf wanneer is het een verslaving?

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Vanaf wanneer is het een verslaving?

  Ik moet zeggen dat ik wat worstel met deze vraag.
  Ben een tijdje alleen geweest en heb sinds enkele maanden voor het eerst bij dvp geweest. Aanvankelijk liep dat wel wat stroef maar nu vrees in dat ik volledig de smaak te pakken heb.
  In plaats van eens te proberen heb ik denk ik nu toch al een 2500 euro zit op enkele maanden tijd.
  enkele dames meerdere keren bezocht voor bv 2 uur dan. En de volgende afspraakjes staan al geboekt. Dit kan financieel niet zo doorgaan maar eens je van de verboden vrucht geproefd hebt?? Heb een goed betaalde job als werknemer maar dit is niet sustainable. Is bijna een automatisme dat als ik zin heb een dame bel. Wat zijn jullie ervaringen hierrond?

 • #2
  Beste Dendimitri,

  Ik moet bekennen dat ik met hetzelfde worstel. Ik bezoek al zo'n 10 jaar dames, vroeger eens in de paar maanden, de laatste tijd een paar keer per maand. Het loopt bij mij ook de spuigaten uit. Ik heb ook een goed betaalde baan maar ben de laatste maanden duizenden euro's aan het interen op mijn spaarrekening, terwijl ik weet dat het niet zo door kan gaan blijf ik maar bellen en afspreken. Ik weet me ook geen raad wat te doen..... iemand tips?

  Commentaar


  • #3
   Heren, wat jullie beschrijven is inderdaad een verslaving omdat jullie jezelf blijkbaar niet in de hand kunnen houden.

   Mijn tips (kunnen vast aangevuld worden)

   1. Stel een budget op wat je maandelijks wilt en kan uitgeven en ga daar niet overheen. Maak eventueel een apart potje aan.
   2. Verzin iets (een hobby) wat je kan gaan doen zodra je de neiging krijgt om af te spreken.

   Commentaar


   • #4
    Vanaf wanneer iets een verslaving is, dat voelt moeilijk te bepalen. Maar het is duidelijk dat wanneer je er wil mee stoppen maar niet kan stoppen, je te maken hebt met een verslaving. Ik ben het met Bunny eens dat je het beste je aandacht naar iets anders kan verleggen. Zoek een andere hobby die veel tijd kost. Als de nood hoog is, trek je dan zelf af (met of zonder porno). Eens die druk er af is zal de verleiding ook minder groot zijn.
    I remember the first time I had sex - I kept the receipt

    Commentaar


    • #5
     Hmm interessant..zit ook btje met zelfde dilemma. Heb er de afgelopen 3 maanden zo 8k door heen geragt. Dan rond ik af naar beneden. Heb me prima vermaakt overigens maar dit is niet gezond. Sinds ik gestopt ben met roken ca. 250 dagen nu ga ik compleet. Los. Ergste is nog dat ik niet verzadigd raak. 2 a 3 dames op een nacht komt regelmatig voor. Met als gevolg een compleet verneukte leuter die ik 5 dagen rust moet geven. Geld aspect is 1 ding. Fysiek ook. Maar de mentale verslaving stoort mij het meest. Ik praat er ook over met dvp die zeggen ook dat mijn sex drive extreem is.

     Commentaar


     • #6
      [QUOTE=Dendimitri;n2043945]Ik moet zeggen dat ik wat worstel met deze vraag

      voor mij geldt dat hetzelfde, ik heb jaren lang in een zeer druk buurt café gewerkt als barkeeper,
      ik leerde daar een vrouw kennen, die regelmatig met haar man in het café kwam,
      het was/is een leuke verschijning, we konden goed met elkaar overweg,
      zij vertelde mij eens, dat haar man, (en dat wist/zag ik allang), alcohol -en gok verslaafd was,
      altijd in de schulden, altijd geld problemen,op een keer zij kwamen ze weer in de kroeg,
      en zei zo tussen neus en lippen door, dat zij weleens naar een ander café ging, en/of ik geen zin daar ook eens heen te komen,
      zo gezegd zo gedaan, we kwamen tot 'n leuk gesprek, en ik nodigde haar uit bij mij thuis,
      ik was/ben al jaren alleen, en ze zei, dat ze dat graag wilde, en ze kwam,
      ooit heb ik het eens in 'n gesprek, over 'n verhouding gehad, zij zag dat niet zo zitten, ik achteraf ook niet
      ik gooide het in dat gesprek er gewoon uit, of zij meer wilde, en ze zei ja, natuurlijk, maar ik doe het niet voor nix,
      het ging om 'n tasje boodschappen, nou ja, dat kon mij niets schelen, en zo gedaan,
      inmiddels is zij allang gescheiden van die man, en woont nu alleen, in 'n knus flatje, waar zij mij ook regelmatig uitnodigt
      ook vertelde zij mij, dat zij bij 'n man niet kon klaar komen, nou dat heb ik gauw verholpen, toen zij zei,
      probeer het eens zo en zo, dat lukte wonderwel, en sindsdien, ben ik verslaafd aan die vrouw, en zij aan mij, volgens haar,
      al 'n paar maal gedacht, hier maak ik 'n eind aan, en 20 jaar later, ben ik nog steeds verslaafd,
      ik kan dat mens nog steeds niet vergeten en los laten,als ik niet bel, belt zij wel, met de boodschap, het is weer 'ns tijd,
      en dan ga ik maar weer,en met plezier, wat moet ik anders? :-)
      en dan wil ik nog niet eens meer weten, wat, dat gekost heeft in al die jaren (hét kan financieel dus?) laat maar


      Commentaar


      • #7
       Verslaving, en dus ook seksverslaving, heeft meestal een diepere oorzaak. Probeer deze door zelfkritisch te zijn te achterhalen, desnoods met deskundige hulp of therapie.
       Misschien heb jullie ook moeite je vrije tijd anders of beter in te delen, omdat jullie weinig of geen andere hobby's en/of weinig andere sociale contacten hebben.

       Commentaar


       • #8
        Verslaving, en dus ook seksverslaving, heeft meestal een diepere oorzaak. Probeer deze door zelfkritisch te zijn te achterhalen, desnoods met deskundige hulp of therapie.
        Misschien hebben jullie ook moeite je vrije tijd anders of beter in te delen, omdat jullie weinig of geen andere hobby's en/of weinig andere sociale contacten hebben.

        Commentaar


        • #9
         Iets is een verslaving wanneer er een onnatuurlijk grote aantrekkingskracht vanuit die je niet kunt weerstaan. Of het nu gokken, mastruberen, sex of coke betreft, in essentie is iedere verslaving gelijk.

         Commentaar


         • #10
          Iets is een verslaving wanneer er een onnatuurlijk grote aantrekkingskracht vanuit die je niet kunt weerstaan. Of het nu gokken, mastruberen, sex of andere verboden middelen betreft, in essentie is iedere verslaving gelijk.

          Commentaar


          • #11
           Als ik bij elke keer dat het kriebelt een dame bel / bezoek, dan ben ik ook in een week failliet. ;-)
           Zodra ik klaar ben gekomen, neemt de drang meestal wel wat af. Dus als ik merk dat ik weer drang krijg om een meisje te bezoeken, even ouderwets met de hand en ik red het wel weer voor even.

           Naast een budget kun je ook een kalender stellen. Vink aan wanneer je mag gaan aan het begin van de maand, stel daarbij je budget vast en hou je aan je eigen afspraken.
           (Alhoewel een kenmerk van verslaving kan zijn dat je heel makkelijk van de afspraken afwijkt).

           Je kunt ook besluiten voor minder lange / dure sessies te gaan. Half uurtje in de wandelbuurten is 50 euro in plaats van twee uur privehuis waar je dan al snel 300 euro lichter bent.

           Verslaving is een serieus probleem en verdient een serieuze aanpak. Aan een ieder die merkt dat hij zichzelf niet in de hand heeft, om een eigen aanpak te bedenken.
           Een dag niet geneukt, is een dag niet geleefd

           Commentaar


           • #12
            Oorspronkelijk geplaatst door Fernando1970 Bekijk bericht
            Verslaving, en dus ook seksverslaving, heeft meestal een diepere oorzaak.
            Meestal een genetische aanleg. En waarschijnlijk iets dat niet helemaal lekker zit, maar wie zit wel voor 200% lekker in z'n vel?

            I remember the first time I had sex - I kept the receipt

            Commentaar


            • #13
             Heeft ook vooral met je dopamine huishouding te maken. Dat kan genetisch, lichamelijk zijn of mentaal. Ben wat supplementen aan het proberen. L-tyrosine bijvoorbeeld. Mogelijk stabiliseert dat de dopa behoefte een beetje.

             Commentaar


             • #14
              In het begin gaf ik voor mijn doen ook heel veel uit. Nu pik ik ze voor €30 van de baan.
              Ik ga er voor 1 ding heen, mijn zak legen, dat hoeft niet veel te kosten als je toch seks met een vrouw wilt....
              Ik kom er ook niet voor de liefde of aandacht, al sta ik wel open voor een gesprek als de dame daar behoefte aan heeft.

              Als ik de financiële middelen even niet heb, heb ik altijd mijn handen nog.

              Commentaar


              • #15
               Maakt het uit of het een verslaving is of niet? Als je last hebt van je eigen gedrag heb je dus een probleem. Ik zie hier al een paar goede oplossingen bij staan, zoals voor een half uurtje afspreken en naar goedkope adresjes gaan. Aftrekken is ook een optie, maar helpt maar even. Een budget vaststellen zoals je dat voor al je uitgaven zou moeten doen. Vergelijk het dan eens met wat iemand anders aan een vakantie, sportuitrusting, modelspoorbaan of noem maar op uitgeeft en kijk of je dan nog steeds een absurd hoog bedrag kwijt bent.
               Zelf zie ik het wandelen als een hobby en ik ga gemiddeld elke maand 1-2 keer op pad. De ramenbuurt in Antwerpen is een van mijn favorieten, een sex cinema kan ook een goedkope uitlaatklep zijn en af en toe mag je jezelf best verwennen met een dure date. Omdat ik het ook vaak met vakantie combineer, heb ik er geen apart budget voor vastgesteld. Ik heb dan ook makkelijk praten want ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik er teveel voor uitgaf.
               Een andere oplossing is om een vriendin te vinden via een datingwebsite. Er zijn ook sites gespecialiseerd in losse contacten. Ook dat kost geld natuurlijk, maar misschien wat makkelijker te plannen. Tinder kan ook een uitkomst bieden voor de snelle trek. Althans in Aziatische landen werkt het goed, hier in Nederland misschien wat minder, geen ervaring hier.
               Parenclubs en/of partnerruil, kan ook een uitkomst bieden. Avondje uit voor een vast bedrag inclusief eten en drinken.
               Succes en laat eens horen of je aan al onze tips iets hebt gehad.

               Commentaar


               • #16
                Soms denk ik van oke, deze dame kan ik het wel met vinden. Zie ik wel zitten om eens in de maand misschien een uurtje of anderhalf bij te boeken.
                Alleen zit ik dan op redlights en denk ik dan. Hmm deze ziet er ook exotisch uit. En dan ben ik terug bij af met 2 bezoekjes per week.
                Klopt inderdaad wel dat als je zin krijgt en je helpt jezelf wat dat die drang direct weg is.

                Denk dat ik deze week nog 2 nieuwe dames ga bezoeken en dan gewoon houden op eentje in de maand. Op vastgelegde datum/week

                Heb ook wel dat het gewone daten me de spuigaten uitloopt. Veel blabla. Tijd insteken. Bij meeste dames een uurtje of 2 ervoor een smsje en hup geregeld.

                Commentaar


                • #17
                 Oorspronkelijk geplaatst door Banana1 Bekijk bericht
                 Iets is een verslaving wanneer er een onnatuurlijk grote aantrekkingskracht vanuit die je niet kunt weerstaan. Of het nu gokken, mastruberen, sex of coke betreft, in essentie is iedere verslaving gelijk.
                 Om te lezen: auteur Patrick J Carnes Ph.D :Titel:Out of the Shadows: Understanding Sexual Addiction

                 Commentaar


                 • #18
                  Ik heb het afgelopen half jaar bijna 2500 uitgegeven aan zo'n 17 bezoeken. Als ik er over nadenk, dan denk ik wat zonde van het geld. Maar heb ik genoten? Oh ja zeker! En zeg eens eerlijk, volgens mij is iedereen op aarde in zekere zin aan iets verslaafd: alcohol, roken, seks, internet, suiker. Enige is dat dit rijtje niet in een taboesfeer zit..

                  Commentaar


                  • #19
                   17 bezoeken, wordt dat dan een verslaving? Ik weet niet, ik zou eerder de quote van jefgeeraerts volgen en dan moet je dat voor je eigen uitmaken.
                   Wat betreft het uitgegeven geld. Al eens uitgerekend wat het je gekost zou hebben bij niet-betalende sex? Zowel in tijd als in geld. En als je via datingsites werkt (waar er veel oplichter/operators tussen zitten) dan weet ik het nog net niet. Hoeveel van die "echte" profielen zien er leuk uit? (Moet je even voor jezelf uitmaken in functie van je voorkeuren) Maar wat mij betreft vind ik daar niet echt mijn gading.
                   Er gaat wel wat zoekwerk aan vooraf, maar ik moet zeggen dat ik in 90% van de gevallen qua uiterlijk mijn goesting gevonden heb.
                   Ik probeer 2 X per maand te gaan, maar ik beschouw het niet als een verslaving. Trouwens vanaf half april tot half oktober stoppen mijn bezoekjes sowieso want niet verenigbaar met mijn fetish.
                   Waar ik wel verslaafd aan ben, zijn orgasmes. Maar daarvoor moet ik niet naar de DvP. Paradoxaal genoeg is dat niet mijn prioriteit bij de DvP. Misschien dat ik het daarom gemakkelijk onder controle kan houden voor het een verslaving kan worden. Let wel, ik kijk er altijd naar uit om naar de dame in kwestie te gaan. De afspraken worden weken op voorhand al geregeld en in afwachting tel ik de tijd af, maar dat heeft vooral met goesting te maken.

                   PS als je lekker gaat eten op restaurant ben je ook snel met 2 personen over de € 100 kwijt, en na een dik uur ben je al vergeten dat het lekker was.
                   Laatst gewijzigd door Krukkie; 19-12-18, 21:21. Reden: Onnodige quote

                   Commentaar


                   • #20
                    Wat ik wel weet, is dat ik in het 'normale' datingcircuit, nooit met 17 mooie vrouwen het bed zou kunnen delen in zo'n korte tijd, voor dat bedrag. Voor mij was frustatie in het normale datingcircuit, een reden om meer te gaan wandelen. Wat uitmondde in een 'binge' afgelopen halfjaar. Dit is altijd mijn droom geweest, om met meerdere mooie vrouwen seks te hebben. En die heb ik waargemaakt, en het einde is nog lang niet in zicht
                    Laatst gewijzigd door Krukkie; 19-12-18, 21:22. Reden: Onnodige quote

                    Commentaar


                    • #21
                     Oorspronkelijk geplaatst door azn2007 Bekijk bericht
                     Ik heb het afgelopen half jaar bijna 2500 uitgegeven aan zo'n 17 bezoeken.
                     Zeventien bezoeken op zes maanden tijd zou ik absoluut geen verslaving noemen. Zeventien keer in een maand wel