Aantal recensies op het forum neemt af?

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Aantal recensies op het forum neemt af?

  Ik heb het soms idee dat Hookers een beetje aan het doodbloeden is, ik bedoel dus: weinig bijdragen, recensies. Als er een webmaster zou zijn zou die kunnen zeggen of dat zo is. Door het aantal postings, recensies per jaar van de afgelopen zeg 10 jaar eens te vergelijken. Neen, niet aantal leden, het gaat om actieve leden.

 • #2
  Dat idee had ik zelf ook al. Maar als ik naar mijzelf kijk: ik heb al zeker een jaar geen nieuwe recensies geplaatst. Komt doordat ik al geruime tijd steeds dezelfde 5 a 6 dames bezoek, dan valt er weinig nieuws te melden. En waarschijnlijk geldt dat wel voor meer leden.

  Commentaar


  • #3
   Zelf heb ik ook al een hele tijd geen nieuwe recensies meer geplaatst, gewoon omdat ik de laatste jaren veel minder wandel. En wanneer ik dan toch nog eens wandel bezoek ik nagenoeg telkens dames die ik al meerdere jaren ken en die ik hier al eens beschreven heb. Al jaren ga ik zelden nog eens op bezoek bij een voor mij nieuwe dame. Soms wil ik dat nog wel eens doen, maar het komt er gewoon niet meer van. De lokroep van mijn vaste dames is waarschijnlijk te groot veronderstel ik. Bij hen is er ook nog het vertrouwen dat ik met hen heb en de wetenschap van een goede en aangename service.
   Onlangs stond ik met de telefoon in de hand op het punt om nog eens keer met een nieuwe dame af te spreken, maar tenslotte ging de bel toch weer over bij een van de mij al lang gekende dames. En ik heb me mijn afspraak met haar helemaal niet beklaagd.
   Maar geen nood heren, als ik nog eens een voor mij nieuwe dame bezocht heb zet ik hier zeker een recensie.

   Commentaar


   • #4
    Da's het probleem van heel veel communities op internet. De tijdsgeest is toch 'n beetje dat mensen snel de informatie willen waar ze naar op zoek zijn, maar zelf amper bij willen dragen.

    Commentaar


    • #5
     Een van de grootste problemen van Hookers is dat de opzet ervan - het gebruik van een bb-forum - helemaal niet geschikt is voor het hoofddoel van de site: recensies delen van DVP's. Zo'n bb-forum werkt prima voor de keuvel/achtergrondinfo-topics (en daar is het dan ook voor bedoeld), maar als je wil dat recensies zoekbaar en vindbaar zijn (en daar gaat het uiteindelijk om), dan heb je een heel andere site nodig, met een databasestructuur gebaseerd op tags en categorieen, ipv een rigide en compleet onflexibele directory structuur van een bb-forum.

     Dames veranderen van naam, of gebruiken meer dan een naam, veranderen van locatie,of werken op meer dan een locatie, werken op verschillende manieren (club en escort, etc.). En door de opzet van deze site, moet je dus steeds topicnamen veranderen, in andere rubrieken zetten, weer terugzetten, of discussieren waar het het beste thuishoort, terwijl dat allemaal volstrekt niet nodig is, als je voor een site-opzet zou kiezen die veel flexibeler is. (En dat is echt niet moeilijk.. )

     Toen Hookers meer dan 15 jaar geleden werd opgericht had je nog niet veel keus qua software/cms om een site in te richten, maar door de jaren heen is het steeds meer achteropgeraakt. Mensen raken gewend aan hoe makkelijk je dingen op kunt zoeken op andere sites, zowel op een desktop als op een telefoon, op basis van simpele zoektermen ipv door zo'n warrig forum te moeten gaan zoeken, met zeer gebrekkige zoekfuncties.

     Eindelijk was er vorig jaar de kans om weer bij de tijd te raken d.m.v een grote site-update. En wat gebeurt er? Er verandert aan de kern helemaal niks, en de zoekfuncties zijn nog slechter geworden dan ze al waren.
     Dat het aantal recensies afneemt heeft m.i. dan ook echt helemaal niks te maken met de 'tijdgeest', want je ziet juist dat review-sites juist een vlucht hebben genomen, op allerlei gebieden (taxis, hotels, restaurants, you name it). Het heeft te maken dat een site als hookers steeds scherper aftekent ten opzichte van recensie-sites waar je wél efficient dingen kunt zoeken/vinden en toevoegen.

     Als ik voor Midhold zou werken zou ik op dit moment achter de schermen hard werken aan een "concurrent" van Hookers, met een platte, tag-based structuur, en Hookers zelf langzaam laten zinken. Ik vermoed dat een fresh start een stuk makkelijker is dan proberen de hervormingen in te voeren op een site die al zo lang bestaat, en met een vaste userbase die liefst niet wil dat "hun" site verandert.
     (En het zou me ook niet verbazen dat dat op dit moment gebeurt; ik kan me niet voorstellen dat achter de schermen er iemand tevreden is over de huidige site).

     Commentaar


     • #6
      Mea culpa : ik schrijf ook minder, om de heel eenvoudige reden dat ik minder wandel en ook kies voor de dames bij wie ik zeker ben van een uitstekende service ....
      we are all made of stardust...

      Commentaar


      • #7
       Hier nog één. Ik ga al een aantal jaar naar dezelfde dames, waar ik al een recensie over heb geschreven. Een nieuwe recensie is dan overbodig en weet ik hoe mijn bezoek verloopt. Daarnaast is het zandpad in Utrecht gesloten, waar ik veel meer keuze had dan tegenwoordig in andere wandelstraten. Als een favoriete dame in Utrecht bezet of afwezig was, had ik veel meer keuze en meer reden tot het schrijven van een nieuwe recensie.
       Voorlopig houd ik het dus bij mijn vaste dames, dan weet ik voor mezelf dat het goed zit. Als ik dan toch een andere dame bezoek schrijf ik uiteraard een nieuwe recensie, maar dat is alweer eventjes geleden.

       Gr, M.

       Commentaar


       • #8
        Functionaliteit die gesloopt is (de kaartweergave); leden die af en toe bekvechten onderling; de grote schrik met alles omtrent NZC (mag absoluut niet besproken worden, is een groot taboe... voor een forum gericht op seks...); de zoekfunctie die nauwelijks functioneert en natuurlijk, zodra de recensies zakken krijgt de rest ook niet veel meer zin om bij te dragen... Dus ja, het bloed een beetje dood naar mijn gevoel.

        Commentaar


        • #9
         Denk dat het ook te maken heeft met het feit dat er lang niet meer zo veel wordt gewandeld als bv 10 jaar geleden. Ik kom regelmatig met de tram langs de geleenstraat bv, maar die is echt heel heel veel rustiger dan 10 jaar geleden toen was het op lunchtijd druk, rond einde kantoor tijd ook en in de avonden ook, nu heb ik dat bij het langsrijden dus idee dus echt niet meer. Ook het zelfstandig willen werken van dames bv in een thuis situatie omdat club, prive, of bureau niet echt bij de persoon past wordt steeds lastiger en moeilijker gemaakt door de overheden.
         Lees dit artikel bv maar eens
         https://www.parool.nl/amsterdam/jorm...tond~a4601183/
         In mijn ogen is het dus de markt die gewoon niet meer zo booming en zo druk bezocht is als vroeger en de regels die gekomen zijn rondom het werken, die er voor zorgen dat er steeds minder wordt gewandeld en minder wandelen betekend ook minder recensies op fora zoals hier. Ook op de zustersite is het merkbaar, vroeger had je dagelijks 10-15 nieuwe berichten er zijn nu dagen bij dat er geen nieuwe posts zijn, en daar zijn geen sociale gedeeltes en algemene topics zoals hier, daar zijn puur alleen recensies van thuis en prive huizen en soms wat over de site zelf en op en aanmerking mbt de advertenties.

         Mailbox is weer geleegd.

         Commentaar


         • #10
          Ik denk dat sexyelise gelijk heeft. Alle wandelgebieden hebben te maken met teruglopende klandizie. O.a. door toegenomen thuisontvangsten en het feit dat het moeilijker is geworden geld zwart te verdienen.

          Commentaar


          • #11
           Inderdaad, wandel zelf ook minder en/of zeer onregelmatig. Dames die door anderen al besproken zijn, ga ik via een recensie hier niet nog eens herhalen. Je moet wel iets nieuws of aanvullends te melden hebben, vind ik.
           Het is hier ook vaak veel van hetzelfde, dat vermoeit op den duur en ontneemt je de schrijflust. Ook te veel gekeuvel en gezwam hier i.p.v. een goed onderbouwde recensie. Sommige recensies zijn ook onleesbaar door veel taalfouten en/of tekst zonder interpunctie.
           Tijdgeest? Zou kunnen, namelijk dat er een verzadigingsgrens is bereikt.

           Of de tips van wandelaar Voorheen W. Knee (zie hierboven) goed uitvoerbaar zijn, weet ik niet. Ik ben geen techneut. Maar indien wel, waarom is het dan al niet veel eerder gebeurd?
           De toch wat louche sfeer rondom het hele prostitutiegebeuren zal er ook wel mee te maken hebben, dat alles als los zand aan elkaar hangt.

           Commentaar


           • #12
            Komt wat mij betreft ook voor een groot deel door de sluiting van het zandpad in Utrecht. Daar was het altijd druk met heel veel verschillende dames waar wat over te melden was.
            Het frisse alternatief was de Geleenstraat in Den Haag maar sinds het Zandpad er niet meer is heeft Den Haag het ook rustiger en leeft een stuk minder.
            En veel dames doen aan thuisontvangst wat het "vrije wandelen" en elkaar tips doorgeven veel minder is geworden.

            Commentaar


            • #13
             Herken het fenomeen dat je geen recensie meer schrijft als je de bekende dames bezoekt, soms toch nog eens om hun goede kwaliteiten te benadrukken voor de mede wandelaars.
             Weet niet of de Hookers site is ontstaan van een uit de hand gelopen hobby en of diegene die dit onderhouden hun brood ermee verdienen.
             Dan verwacht W. Knee misschien teveel van z'n site ?

             Commentaar


             • #14
              Tja, weinig nieuwe gezichten in de raamprostitutie en bovendien heel veel ramen leeg overdag zowel in Amsterdam als in Den Haag, tippelzone in Utrecht leeggebloed....wat valt er nog te schrijven? Goed dat er een site als Hookers bestaat, daar niet van, maar voor vele wandelaars is de pret voorbij. Een moderator noemde me een rubriekschrijver en daar had hij gelijk in maar hij liet ook merken dat ik slechts 3 recensies had geschreven. Daar had hij ook gelijk in maar hij vond me een zeurpiet omdat mijn recensies negatief waren. Het betrof 3 bezoeken aan 3 verschillende Oostblokdames. Ik kan jullie wel verzekeren dat wat ik schreef over de dames helemaal conform de waarheid was. Ik ben dus geen trol en als ik een dame bezoek wil ik graag met haar een kick beleven. Helaas gebeurt dat tegenwoordig zelden en ik moet ook eraan toevoegen dat het tussen de Oosteuropese dames en mij niet erg botert. En omdat de NL dames de boot al een tijd hebben verlaten kan ik daar opnieuw weinig over berichten.

              Commentaar


              • #15
               "Weet niet of de Hookers site is ontstaan van een uit de hand gelopen hobby en of diegene die dit onderhouden hun brood ermee verdienen."
               Ik weet ook niet precies hoe Hookers ontstaan is, maar wel dat het al jaren een onderdeel is van Midhold, en dat er gewoon geld mee wordt verdiend (ik denk niet dat het op prijs gesteld wordt als ik het maandelijkse bedrag noem om een 'advertorial'-draadje hier te hebben, maar het gaat om serieus geld). En dat mag natuurlijk ook.
               Maar het is bij het kiezen van de opzet van de stie niet relevant of er winst mee wordt gemaakt of niet; relevant is wat het doel is van de site, en of de opzet ervan ervoor zorgt of de site hetgene doet wat ie zou moeten doen.

               Wat je in dit draadje ziet: ervaren gebruikers die een verklaring geven waarom ze nu minder recensies schrijven. Maar dat is het probleem niet: dat is de normale dynamiek waar iedere site met user-generated content mee te maken heeft. Mensen zijn een tijdje actief, waarna het weer verwaterd. Het echte probleem is: je hebt altijd een toevoer nodig van nieuwe gebruikers om een site levend te houden. Dus je moet altijd aantrekkelijk zijn en blijven voor nieuwe gebruikers.

               Nieuwe gebruikers gaan pas iets bijdragen aan een site als die site ze ook iets te bieden geeft, dus de vraag die eraan voorafgaat is: wat zijn de hoofdredenen om deze site te gebruiken? Waarom kijkt iemand op hookers.nl?
               1. om een geschikte dvp/sekswerker te vinden voor een betaalde date, erachter te komen of een adverterend persoon de service levert die ie belooft.
               2. om te lezen over / discussieren met mensen met dezelfde hobby.

               Dat tweede punt kan prima op deze site; daar is zo'n bb-forum uitermate geschikt voor. Maar het eerste - en belangrijkste! - punt, dat gaat juist ontzettend moeizaam.

               Een jaar geleden kwam eindelijk de broodnodige site vernieuwing. En het is duidelijk dat die hoofdvraag óf niet gesteld is óf niet beantwoord is, om wat voor reden dan ook. OK, er is wel wat verbeterd: de site heeft eindelijk een responsive design zodat het ook goed leesbaar is op een mobiel scherm, maar daarmee is het meeste wel gezegd. Er werden wat toeters en bellen toegevoegd waar niemand om vroeg en die simpele zaken alleen maar moeilijker maken, en waar de verbeteringen hadden moeten zitten, nl. het efficienter doorzoekbaar maken van recensies, daar is het alleen maar verder achteruit gegaan. En er wordt ook geen prioriteit van gemaakt om dat te verbeteren. En ja, dat is ook lastig verbeteren, omdat de database-opzet van een bb-forum daar ook verdomd weinig ruimte voor geeft.

               Ja, het is technisch heel makkelijk om een site te ontwerpen met een veel flexibelere opzet die ervoor zorgt dat je ook echt kunt vinden wat je zoekt, en nee, het is niet makkelijk om het huidige Hookers om te vormen tot iets wat meer bij de tijd is. Als je dat had willen doen, dan had je het vorig jaar moeten doen, dat is een gemiste kans. Nóg een keer de site op z'n kop gaat alleen maar voor meer drama zorgen. Het zou meer voor de hand liggen om een compleet nieuwe site te beginnen (waarbij je natuurlijk altijd wel mogelijkheden hebt om een gedeelte van de content van deze site te kopieren).

               Als, en alleen als, de inkomsten van Hookers de kosten overstijgen dan zal Midhold achter de schermen bezig zijn met een modernere vervanger; het lijkt me sterk dat ze nog veel zullen investeren in de huidige site (ik zou het niet doen als ik hun positie was). En als er voor Midhold niet genoeg mee te verdienen valt, dan zal vroeger of later wel een ander een keer initiatief nemen.

               (ik zou er nog uren over kunnen kletsen wegens beroepsdeformatie, maar ik zal het hierbij laten.. )

               Commentaar


               • #16
                Aan wandelaar Voorheen W. Knee: uit een zekere onvrede hier scheidde een groep wandelaars zich al in 2005 af en richtte het IJsberenforum.nl op. Of het daar beter is geregeld qua opzet en zoekfuncties, weet ik niet. Maar ik zou zeggen, kijk er eens naar en laat ons hier je bevindingen weten.
                Overigens is Mildhold in Den Haag pas sinds 2008 eigenaar van H o o k e r s. Bij mijn weten is Mildhold ook eigenaar van de site Kinky.nl
                Wie erachter IJsberenforum zit weet ik overigens niet.

                Commentaar


                • #17
                 Ijsberenforum is een grote nul.

                 Commentaar


                 • #18
                  Het ijsberenforum is geen algemene betaalde seks site, maar richt zich hoofdzakelijk op één onderdeel: sauna/fkk-clubs e.d. Ook dat forum heeft een bb-forum opzet, maar in hun geval werkt dat niet erg beperkend, omdat de gebruikers willen weten welke dames ze kunnnen verwachten in een bepaalde club, en het aantal clubs dat in of in de buurt van NL ligt is beperkt. De zoekfuncties zijn daar dus veel minder belangrijk als hier.

                  Mensen komen naar Hookers om bv. te checken of een dame die adverteert op sexjobs of kinky hier gerecenseerd zijn, of om een geschikte dame te vinden (bv. aziatisch, jonger dan 35, pijpen zonder) in een straal van, zeg, 30km rondom hun woonplaats. En juist die diversiteit aan bezoekers, met ieder hun eigen wensen en zoekvragen, maakt dat de starre opzet van dit forum niet bepaald ideaal is, en naarmate de jaren vorderen, steeds meer afsteekt t.o.v sites die wél een database-structuur hebben die het mogelijk maakt om veel flexibiler relevante zoekresultaten tonen.

                  Commentaar


                  • #19
                   Wil je nog een keer het begrip "bb forum" uitleggen? Misschien ligt de uitdrukking voor de hand, maar ik kom er niet op.

                   Dank.

                   Dit topic heb ik onder de aandacht gebracht van Midhold en de overige moderators.

                   Blijf dus gewoon feedback/input geven.
                   It's nice to be important, but it's more important to be nice!

                   Commentaar


                   • #20
                    "bb forum" staat voor "bulletin board forum".
                    Het is het type form dat gebaseerd is op deze software: https://www.phpbb.com/ of software die gelijksoortig is qua opzet.
                    Het is een van de oudste, zo niet de alleroudste, vorm van interactieve websites op het internet. 20 jaar geleden was het de norm. (Bv. het oeroude FOK-forum heeft ook zo'n opzet.) Maar het internet heeft natuurlijk niet stil gestaan, en voor een heleboel toepassingen zijn er veel geschiktere vormen dan zo'n inflexibel directory-based (forum->sub-forum->sub-forum->discussiedraadje) opzet.

                    Wanneer ik er de tijd voor heb, zal ik eens wat schematische plaatjes maken over een alternatieve opzet voor een all-round flexibele recensiesite.

                    Commentaar


                    • #21
                     Begrijp ik W.Knee nu goed, dat hij qua zoekfunctie hier een soort site wil als Kinky, waar dames meer specifiek op uiterlijk, leeftijd, locatie enz. kunnen worden geselecteerd met dan inclusief een recensie?
                     Maar in de betere recensies HIER kan je die informatie toch ook al lezen of eruit filteren op basis van naam en locatie en wat degene verder over de dame schrijft. Misschien moet je een paar keer extra doorklikken.... maar is dat nou zo'n probleem?
                     Ik voel dus niet goed aan waar het nu knelt. Andere wandelaars hier blijkbaar ook niet, want veel feedback op W. Knee's probleem blijft uit.