Sekswerken voor beter leven

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Sekswerken voor beter leven

  Prostituees zijn niet altijd zielige slachtoffers van dwang en onderdrukking. ’Sekswerkers’ verdienen genoeg voor een eigen huis en een studie voor de kinderen.
  De 42-jarige Angelica heeft van het geld dat ze achter de ramen in Den Haag verdient een groot huis laten bouwen in de Dominicaanse Republiek. Haar zoontje woont daar met haar grootouders. Haar andere zoon gaat in Nederland naar de universiteit. Ook Meri (41) kan van het werk in de Nijmeegse rosse buurt haar twee kinderen in Colombia laten studeren.

  Antropologe Marie-Louise Janssen promoveerde op een onderzoek naar Latijns-Amerikaanse vrouwen die in Nederland in de prostitutie werken. Ze geeft bovendien les aan de Universiteit van Amsterdam. In haar proefschrift getiteld ’Reizende sekswerkers’, dat binnenkort ook in boekvorm verschijnt, vertelt ze de verhalen van dertig vrouwen. Ellendige verhalen, van armoede en huiselijk geweld. De carrière als prostituee begint veelal als ze nog maar jong zijn, en op een miserabele manier: ze moeten hun inkomsten afstaan aan een pooier of moeten seksuele handelingen verrichten die ze niet willen. Ze vinden het meestal vreselijk om half bloot achter een raam te gaan staan. Toch krijgen ze op latere leeftijd de touwtjes zelf in handen, zag Janssen.

  „Dit zijn arme, vaak analfabete vrouwen die zich hebben opgewerkt tot kleine ondernemers. Het werk vinden ze niet echt leuk, het is fysiek zwaar, sommige klanten zijn vervelend. Ze proberen afstand te bewaren, bijvoorbeeld door een rol te spelen en een valse naam aan te nemen.”

  De vrouwen werken vaak een gedeelte van het jaar in Nederland, en zijn een gedeelte thuis bij hun kinderen. Het is grote winst voor deze migrantenwerkers dat de prostitutie in Nederland is gelegaliseerd, zegt Janssen. Hoewel nog lang niet alles goed geregeld is, maakt het hun positie iets minder kwetsbaar. „Nu moeten we verder gaan: prostituees op de hoogte brengen van hun rechten, nette bordelen stimuleren. Een beroep dat zo lang door criminelen is geleid, wordt niet ineens keurig.”

  Ook moet er beter gekeken worden naar de praktijk, vindt Janssen. Latijns-Amerikaanse prostituees mogen in Nederland niet werken. De meesten, zoals Angelica, regelen hun verblijfsvergunning door een schijnhuwelijk met een Antilliaan of een Nederlander. Of ze werken onder de continue dreiging het land uit te worden gezet en kunnen nergens terecht als zij in de problemen komen. Dat weerhoudt hen er overigens niet van om toch hierheen te komen.

  De antropologe bezocht de vrouwen ook in hun thuisland. In de Dominicaanse Republiek zag ze in achterbuurten hier en daar de luxere bakstenen huizen, betaald door vrouwen die hun geld verdienen in de seksindustrie in West-Europa.

  Begrijp de promovenda niet verkeerd, ze weet hoe groot de misstanden kunnen zijn. Na haar studie werd ze actief bij een hulporganisatie tegen vrouwenhandel. Zelfs als de vrouwen voor de prostitutie kiezen, zijn de arbeidsomstandigheden vaak alles behalve benijdenswaardig. Angelica leidt in de Dominicaanse hoofdstad Santo Domingo een respectabel, maar door het taboe op prostitutie ook teruggetrokken bestaan. In Nederland werkt en woont ze in haar peeskamertje van twee bij drie. ’s Avonds na het werk maakt ze een ommetje en op zaterdag gaat ze met Spaanstalige collega’s naar de markt, haar enige uitje. En dan heeft Angelica nog voor het werk gekozen. Vijf van de dertig door Janssen geïnterviewde prostituees is slachtoffer van mensenhandel. „Ze zien dat zelf soms niet zo. Ze vinden het normaal dat ze eerst hun schulden moeten afbetalen.”
  Ondanks de enorme risico’s en de schaamte voor het beroep, zijn deze vrouwen een voorbeeld voor andere vrouwen in hun thuisland. Acht van de dertig vrouwen hebben een zus, tante of zelfs dochter die ook in de prostitutie werkt.

  Zoals Meri, uit Colombia. Als Janssen langskomt voor een interview zit Meri vrolijk te bellen met haar achttienjarige dochter die een paar ramen verderop werkt. In afwachting van klanten praten ze over wat dochter allemaal meeneemt als ze terug gaat. Meri komt uit een straatarm gezin, dat zij op haar zeventiende ontvluchtte om onder een gearrangeerd huwelijk uit te komen. Op haar zeventiende werkte ze al in Colombia in een bordeel. Haar dochter - die maar voor even over is - gaat nu wel naar de universiteit en haar zoon is net met de middelbare school begonnen. „Dit beroep is net als elk ander beroep”, vindt de rebelse Meri, die overigens wel de enige in het onderzoek is die de prostitutie zo kenschetst.

  De vrouwenhandel, de uitbuiting, het gegeven dat alleen de allerarmste vrouwen het werk doen, maken dat steeds meer mensen zich afvragen of het wel zo vanzelfsprekend is dat prostitutie bestaat. Het prominente Amsterdamse raadslid Karina Schaapman vindt dat prostitutie per definitie verwerpelijk en vrouwonterend is en dat alle prostituees slachtoffer zijn.

  Het hindert antropologe Janssen dat in die discussie over prostitutie nooit wordt gevraagd naar de mening van prostituees zelf. Alleen door te accepteren dat prostitutie nu eenmaal altijd zal bestaan, kun je de misstanden bestrijden, denkt Janssen. „Seksualiteit hoort bij het mens-zijn. Natuurlijk ontstaat er dan een markt. Weliswaar is het merendeel van de klanten man. Toch zijn er ook vrouwen, denk aan de vrouwen die in exotische oorden een vakantieliefde zoeken die ze geld toestoppen. Ook daar is inmiddels een hele seksindustrie ontstaan.” Op een van haar colleges voor studenten had ze ook een klant uitgenodigd, om te vertellen. „Hij had geen relatie, maar wel twee keer per week de behoefte om zich te ontladen. Hij had een vast rondje op de Amsterdamse Wallen, Sonja op donderdag, Roxanne op maandag. Hij blij, de prostituees blij, want die hebben weer wat verdiend. De vrouwen praten ook altijd heel aardig over hun klanten. Ze hebben vaak een haast therapeutische rol. ’Hij wil dit en dat zo graag, maar dat mag hij thuis niet.’”

  Legaliseren versus verbieden

  Moet je prostitutie legaliseren of juist verbieden? De meningen zijn verdeeld in feministische kringen. Promovenda Marie-Louise Janssen juicht het opheffen van het bordeelverbod toe; zij denkt dat het versterken van de arbeidspositie van prostituees de enige weg is om uitbuiting tegen te gaan. Een mening die door hulpverleners gedeeld wordt. Deze stroming spreekt van ’sekswerkers’ in plaats van prostituees. Dat staat haaks op wat wel genoemd wordt het Zweedse standpunt. De Zweedse feministische beweging overtuigde de regering ervan dat prostitutie nooit goed geregeld kan worden en per definitie tot onderdrukking van vrouwen leidt. De behoefte aan betaalde seks bij mannen zou pervers zijn. Prostituees zien zij als slachtoffers. Sinds 1999 zijn mannen die prostituees bezoeken strafbaar. In Nederland komt onder andere het Amsterdamse PvdA-raadslid Karina Schaapman het dichtst bij dit Zweedse standpunt; zij vindt dat sinds de legalisering de misstanden in Nederland alleen maar groeien.

  Prostitutie en het leger

  Sinds de jaren zeventig zijn er steeds meer buitenlandse vrouwen in de prostitutie in Nederland gaan werken. De nieuwste lichting zijn Oost-Europese meisjes en vrouwen. Twintig procent van het werk wordt gedaan door vrouwen uit Zuid-Amerika. Ook Thaise en Filippijnse vrouwen vinden elkaar in de rosse buurten in Nederland.
  Dat juist deze groepen vrouwen in Nederland werken, is niet toevallig. Het zijn vrouwen uit gebieden waar vroeger soldaten gelegerd waren. Uit Janssens studie blijkt dat prostitutie en het leger onlosmakelijk verbonden zijn. De reden voor het over de wereld uitzwermen van Thaise prostituees heeft een oorsprong in de Vietnamoorlog, toen in die regio een grote seksindustrie ontstond voor de Amerikaanse soldaten. Eind jaren zeventig, na de oorlog, stonden de bordelen leeg en kwam ook het sekstoerisme op gang.
  Een soortgelijke achtergrond hebben de Latijns-Amerikaanse prostituees in Nederland. In 1944 richtte Nederland in samenwerking met de katholieke kerk een staatsbordeel op op Curaçao voor de honderden migranten die in de olieraffinaderij werkten, de zeelieden en de vele militairen op het eiland. Campo Alegre, dat ’kamp van de vrolijkheid’ betekent, even buiten de hoofdstad Willemstad, groeide met honderd kamers, een casino en een gezondheidskliniek uit tot het grootste bordeel in het Caribisch gebied. De prostituees kwamen uit Colombia en de Dominicaanse Republiek en kregen telkens een visum voor een jaar.

  http://www.trouw.nl/deverdieping/ove...or_beter_leven

 • #2
  Re: Sekswerken voor beter leven

  Jawel, "Hij had geen relatie, maar wel twee keer per week de behoefte om zich te ontladen. Hij had een vast rondje op de Amsterdamse Wallen, Sonja op donderdag, Roxanne op maandag. Hij blij, de prostituees blij, want die hebben weer wat verdiend."

  In Communistische vaktermen: een handige idioot.

  Je kunt beter zeggen, klant bij, pooier blij.

  Commentaar


  • #3
   Re: Sekswerken voor beter leven

   Dames die erg goede recensies hebben, zijn er vrij veel van dus, dames die je echt met zin verwennen, denk niet dat die dames een pooier hebben. Uitzonderingen daar gelaten. Als het je niet zint en zegt van dat de pooier er achter zit, waarom wandel je dan nog? I don't get it. Als jij er zo over denkt, en je blijft wandelen ben je bijna even erg of heb ik het mis? Klinkt mij gewoon niet helemaal logisch

   Ben geen voorstander van pooiers by the way.

   Commentaar


   • #4
    Re: Sekswerken voor beter leven

    Nee, ik wandel niet meer. Ik wilde eigenlijk een positieve reactie geven (vooral omdat het de Trouw is, en zo'n artikel zou je niet verwachten voor zo'n krant), maar de laatste alinea deed iets in me ontploffen.

    Colombiaanse en Dominicaanse prostituees zijn niet representatief voor alle prostituees in Nederland. Je hebt nog Oost Europese, Nederlandse, Thaise, Afrikaanse (enz....) prostituees.

    En bovendien staan Latijns Amerikaanse prostituees bekend om hun zelfstandigheid (Braziliaanse prostituees vormen een uitzondering op de regel).

    Het verrast me trouwens dat van de 30 geïnterviewde prostituees zelfs nog 5 slachtoffer zijn van vrouwenhandel.

    Dat betekent dat zelfs de Colombiaanse en Dominicaanse prostituees niet veilig zijn.

    Commentaar


    • #5
     Re: Sekswerken voor beter leven

     Oorspronkelijk geplaatst door Kris2
     Nee, ik wandel niet meer. Ik wilde eigenlijk een positieve reactie geven (vooral omdat het de Trouw is, en zo'n artikel zou je niet verwachten voor zo'n krant), maar de laatste alinea deed iets in me ontploffen.

     Het verrast me trouwens dat van de 30 geïnterviewde prostituees zelfs nog 5 slachtoffer zijn van vrouwenhandel.

     Dat betekent dat zelfs de Colombiaanse en Dominicaanse prostituees niet veilig zijn.
     Je kunt natuurlijk de negatieve onderdelen selecteren uit een stukje informatie.

     Laat ik nu eens iets positief zeggen: ik ken een dominicaanse dvp nu ca 7 jaar en heb haar ca 60x bezocht. Het hier boven geschetste profiel klopt exact met wat ik heb aangetroffen.

     Prostitutie en het leger zijn inderdaad onlosmakelijk met elkaar verbonden. De strijders van de zgn. kruistochten in de jaren tussen 1096 en 1272 (dat is al weer een tijdje geleden) namen dvp's mee voor het vervullen van de mannelijke behoeftes.

     Tot slot: de promovenda Janssen heeft een wat minder naïeve kijk op het verschijnsel prostitutie dan mevrouw Schaapman.

     Groet, Ew

     Commentaar


     • #6
      Re: Sekswerken voor beter leven

      Je hebt absoluut gelijk hoor. Er zijn absoluut (Latijns Amerikaanse) prostituees die het werk volledig vrijwillig doen, en soms met plezier.

      Maar zeg eens eerlijk, tenzij je de prostituees persoonlijk kent die je bezoekt, is het toch zo dat als je onder normale omstandigheden window-shopt op de Wallen dat je statistisch gezien een grote kans hebt dat je een vrouw treft die het werk gedwongen doet.

      Ik heb nu een grote collectie boeken die prostitutie verdedigen, en ik kan alleen m'n hoofd schudden. Er is totaal geen aandacht voor de positie van klanten. Ik heb nog niet één serieuze tip gelezen voor klanten om gedwongen en vrijwillige prostituees van elkaar te onderscheiden.

      Commentaar


      • #7
       Re: Sekswerken voor beter leven

       Hoe komt het toch dat mannen die ver van huis (soms zelf met vrouw -en kinderen thuis), na het schieten -en bommen gooien wel een h.oer mogen bezoeken??? Dat gedrag wordt al eeuwen getolereerd en zelfs gefaciliteerd.

       De voormalige minister van Economische zaken mevrouw Jorritsma was van mening dat er een peleton h.oeren mee moest met onze manschappen naar Afghanistan. Je kunt Hollandse jongens toch niet de plaatselijke boerka's laten afpellen?

       Sextoerisme is verwerpelijk, h.oerenlopen moet strafbaar worden gesteld volgens sommige politici. Uiteraard geldt dat alleen voor vredestijd!

       Echte kerels moeten natuurlijk wel echte vrouwen krijgen. Een oud-politicus zei ooit "Het leger maakt een man van een jongen, zoals het bordeel een vrouw maakt van een meisje".
       Oorspronkelijk geplaatst door Organgrinder
       Sinds de jaren zeventig zijn er steeds meer buitenlandse vrouwen in de prostitutie in Nederland gaan werken. De nieuwste lichting zijn Oost-Europese meisjes en vrouwen. Twintig procent van het werk wordt gedaan door vrouwen uit Zuid-Amerika. Ook Thaise en Filippijnse vrouwen vinden elkaar in de rosse buurten in Nederland.
       Dat juist deze groepen vrouwen in Nederland werken, is niet toevallig. Het zijn vrouwen uit gebieden waar vroeger soldaten gelegerd waren. Uit Janssens studie blijkt dat prostitutie en het leger onlosmakelijk verbonden zijn. De reden voor het over de wereld uitzwermen van Thaise prostituees heeft een oorsprong in de Vietnamoorlog, toen in die regio een grote seksindustrie ontstond voor de Amerikaanse soldaten. Eind jaren zeventig, na de oorlog, stonden de bordelen leeg en kwam ook het sekstoerisme op gang.
       Een soortgelijke achtergrond hebben de Latijns-Amerikaanse prostituees in Nederland. In 1944 richtte Nederland in samenwerking met de katholieke kerk een staatsbordeel op op Curaçao voor de honderden migranten die in de olieraffinaderij werkten, de zeelieden en de vele militairen op het eiland. Campo Alegre, dat ’kamp van de vrolijkheid’ betekent, even buiten de hoofdstad Willemstad, groeide met honderd kamers, een casino en een gezondheidskliniek uit tot het grootste bordeel in het Caribisch gebied. De prostituees kwamen uit Colombia en de Dominicaanse Republiek en kregen telkens een visum voor een jaar.

       http://www.trouw.nl/deverdieping/ove...or_beter_leven
       Slap lullen kan altijd nog :-)

       Commentaar


       • #8
        Re: Sekswerken voor beter leven

        Oorspronkelijk geplaatst door PaulusXXX
        Hoe komt het toch dat mannen die ver van huis (soms zelf met vrouw -en kinderen thuis), na het schieten -en bommen gooien wel een h.oer mogen bezoeken??? Dat gedrag wordt al eeuwen getolereerd en zelfs gefaciliteerd.

        De voormalige minister van Economische zaken mevrouw Jorritsma was van mening dat er een peleton h.oeren mee moest met onze manschappen naar Afghanistan. Je kunt Hollandse jongens toch niet de plaatselijke boerka's laten afpellen?
        Snap dat ook niet, maar ja het leven is een naaistreek, nou niet helemaal waar maar... tja men lult een eind weg, zal hun werk wel zijn. Het grappige zou dan nog zijn dat we dat soort fratsen zouden moeten betalen met onze eigen portemonnee zodat hun de "zakken" kunnen legen. Wil er niet al te veel bij stilstaan schiet er niks mee op, wil ze liever een lesje leren, een koekje van eigen deeg maar dat zal niet zomaar gaan denk ik en of dat nou echt verstandig is

        ---------
        Ben benieuwd naar de feiten over die pooiers, hoeveel vrouwen nou werkelijk gedwongen worden. Maar dat zal nooit gaan gebeuren denk ik

        Commentaar


        • #9
         Re: Sekswerken voor beter leven

         Oorspronkelijk geplaatst door Steigert
         Snap dat ook niet, maar ja het leven is een grote naaistreek, nou niet helemaal waar maar... tja men lult een eind weg, zal hun werk wel zijn. Het grappige zou dan nog zijn dat we dat soort fratsen zouden moeten betalen met onze eigen portemonnee zodat hun de "zakken" kunnen legen. Wil er niet al te veel bij stilstaan
         Lullen in de ruimte is inderdaad het werk van politici .

         Onze belastingcenten worden "nuttig" besteed aan de NAVO-wapens in Urusgan. Heb je enig idee wat een soldaatje op "oorlogsmissie" verdient?

         Zoek dat maar eens op, het zal je verbazen.
         Slap lullen kan altijd nog :-)

         Commentaar


         • #10
          Re: Sekswerken voor beter leven

          Niet veel als 't goed is, maar ja men kiest voor dit werk. 1 omdat ze geen opleiding hebben en daar maar heen gaan, 2 omdat ze het "leuk" vinden. En wie weet meerdere redenen, maar voor het geld hoef je het niet te doen. Oftewel hun eigen gemaakte keuze, niet de mijne.

          Rampzalig dat salaris. http://www.vacature.com/scripts/inde...headingID=4085

          ik zou achterlijk zijn om op deze vacature te solliciteren.

          Glas melk en een kaal broodje heb je het wel gehad.

          Heb wel respect voor dat soort mensen, zolang ze maar geen dingen doen die niet mogen. Moet rechtvaardig zijn.

          Mijn laaste post hier btw, ben al te diep gezonken

          Commentaar


          • #11
           Re: Sekswerken voor beter leven

           Oorspronkelijk geplaatst door Kris2
           Ik heb nu een grote collectie boeken die prostitutie verdedigen, en ik kan alleen m'n hoofd schudden. Er is totaal geen aandacht voor de positie van klanten. Ik heb nog niet één serieuze tip gelezen voor klanten om gedwongen en vrijwillige prostituees van elkaar te onderscheiden.
           Op deze site worden wel eens tips gegeven, voorzover ik mij dat herinner, waar je op zou moeten letten en zo.
           Maar zelfs met serieuze tips vrees ik dat het de gemiddelde wandelaar een zorg zal zijn, tenzij het zijn gerief nadelig beïnvloedt.

           Wij brullen wel met z'n allen op dit forum "géén gedwongen seks!", maar het gebeurt wél, simpelweg omdat men hongerig en geil is en het is nu eenmaal bekend dat het libido het meestal van het verstand wint.
           Bovendien is zo'n kortstondige sexrelatie anoniem en snel weer vergeten en gaat men weer over tot de orde van de dag.

           Naast een niets ontziende vraag is er een nietsontziend aanbod!

           Daarmee wil ik niet zeggen dat dit voor iedereen geldt, daar kan je op dit forum óók het een en ander over lezen en zijn er ook suggesties om mensenhandel tegen te gaan, maar je kan de prostitutie vanuit de overheid nóg zo goed reguleren of afpalen (sic) uiteindelijk zal het de klant zijn die zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

           Groet,

           Gerrit.

           Commentaar


           • #12
            Re: Sekswerken voor beter leven

            Oorspronkelijk geplaatst door Gerrit Dekzeil
            Op deze site worden wel eens tips gegeven, voorzover ik mij dat herinner, waar je op zou moeten letten en zo.
            Maar zelfs met serieuze tips vrees ik dat het de gemiddelde wandelaar een zorg zal zijn, tenzij het zijn gerief nadelig beïnvloedt.

            Wij brullen wel met z'n allen op dit forum "géén gedwongen seks!", maar het gebeurt wél, simpelweg omdat men hongerig en geil is en het is nu eenmaal bekend dat het libido het meestal van het verstand wint.
            Bovendien is zo'n kortstondige sexrelatie anoniem en snel weer vergeten en gaat men weer over tot de orde van de dag.

            Naast een niets ontziende vraag is er een nietsontziend aanbod!

            Daarmee wil ik niet zeggen dat dit voor iedereen geldt, daar kan je op dit forum óók het een en ander over lezen en zijn er ook suggesties om mensenhandel tegen te gaan, maar je kan de prostitutie vanuit de overheid nóg zo goed reguleren of afpalen (sic) uiteindelijk zal het de klant zijn die zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

            Groet,

            Gerrit.
            Ik kan niets anders zeggen dat ik met Gerrit Dekzeil helemaal eens ben.
            Hier valt niets meer aan toe te voegen.
            als oudje en sportgek, blijf ik doorgaan en lang leve het leven

            Commentaar


            • #13
             Re: Sekswerken voor beter leven

             Oorspronkelijk geplaatst door Steigert

             Rampzalig dat salaris. http://www.vacature.com/scripts/inde...headingID=4085

             ik zou achterlijk zijn om op deze vacature te solliciteren.

             Glas melk en een kaal broodje heb je het wel gehad.
             Net als bij andere bedrijven hangt dat af van je opleiding, hoogte van je functie, leeftijd en aantal dienstjaren. Maar om een paar voorbeelden te geven: een matroos of marinier (20 jaar) die 2 jaar bij ons werkt verdient zo'n €1395,- bruto. Het startsalaris van een korporaal (19 jaar) is € 1250,- bruto en kan oplopen tot zo'n € 3075,- bruto (maximum als adjudant). Bij officieren is het minimum € 2.175,- (startsalaris als LTZ3) en het maximum € 4.680,- (LTZ1 met 20 dienstjaren).

             Het mooie is dat je ook al tijdens je opleiding bij ons salaris krijgt. En dan hebben we nog verschillende vergoedingen. Naast het gebruikelijke vakantiegeld, krijg je van ons ook toelages voor elke dag dat je vaart, op oefening bent of deelneemt aan een vredesoperatie, voor het kopen van kleding en voor studiekosten. Al met al kunnen we wel zeggen: de marine vergroot niet alleen je wereld, maar ook je bankrekening.

             De belastingvrije toelages die men ontvangt zijn helemaal niet slecht. En alles wordt voor je betaald, eten, drinken, onderdak, kleding, verzorging, medische kosten, vervoer und so weiter

             Commentaar


             • #14
              Re: Sekswerken voor beter leven

              Moet me dan toch is aanmelden jefgeeraerts

              Commentaar


              • #15
               Re: Sekswerken voor beter leven

               Om nog even naar de titel van dit topic terug te keren, vroeger hoorde ik wel eens uit Latijns-Amerikaanse kringen dat er met name uit de Dominicaanse Republiek, meisjes naar Nederland kwamen om hier hun uitzet en "bruidsschat" te verdienen, geheel op vrijwillige basis, zij het dan om puur economische redenen.
               Als de buit binnen was, keerden ze naar hun land terug, trouwden ze en leefden nog lang en gelukkig!
               Dit werd in hún land gewoon geaccepteerd en min of meer normaal bevonden, misschien de reden dat er door derden daar minder misbruik gemaakt werd van de situatie.

               Ongetwijfeld zullen , zoals al eerder vermeld, de meeste dames uit Europa, die seks aanbieden tegen vergoeding om de een of andere reden de centjes ook hard nodig hebben, maar vanwege het taboe en de schande in deze regio, veel eerder in aanmerking komen om in handen te vallen van gewetenloze parasieten.


               Groet.

               Gerrit.

               Commentaar


               • #16
                Re: Sekswerken voor beter leven

                In het NRC van zaterdag staat het antwoord op mijn vraag "enig idee wat een soldaatje op oorlogsmissie in Afghanistan verdient". In een artikel wordt in gegaan op onze missie in Uruzgan. Ook wordt de achtergrond van de gesneuvelde soldaat Timo Smeehuijzen belicht. Opvallend is dat hij als HEAO-student voor het avontuur met de Taliban koos.

                Ik citeer een woordvoerder van het Ministerie van Defensie:"Een jonge soldaat verdient ongeveer 2000 euro bruto. Wordt hij uitgezonden dan is het met alle toeslagen erbij al snel 4000 euro bruto."

                Toch een aardig salaris voor een jongen van 20 jaar vind ik.

                Om even on-topic te blijven. Als "onze" jongens kiezen voor de goed betaalde strijd in den vreemde, dan snap ik het al helemaal dat een arme vrouw uit een ontwikkelingsland kiest om te Sekswerken in het Westen voor een beter leven.
                Slap lullen kan altijd nog :-)

                Commentaar


                • #17
                 Re: Sekswerken voor beter leven

                 Helaas hebben die vrouwen uit een ontwikkelingsland weinig te kiezen, over het algemeen worden ze geronseld om te gaan werken in de sexindustrie, onder het motto: Goeie baan in de huishouding/kindermeisje in het rijke westen...... en uiteindelijk eindigen ze achter de ramen of in de clubs......
                 Ze kunnen zich dan wel vrijkopen, maar dan moeten ze eerst veel centjes verdienen om de pooier af te betalen...

                 Commentaar

                 Aan het werk...
                 X