Sex business op de Wallen blijft in afgeslankte vorm bestaan

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Sex business op de Wallen blijft in afgeslankte vorm bestaan

  Geerts dreigt met duister op de Wallen

  Van een onzer verslaggevers


  AMSTERDAM, donderdag
  Wallenkoning en pornobaas Charles Geerts dreigt een belangrijk deel van de Wallen in Amsterdam te veranderen in een spookgebied als de gemeente vandaag de vergunningen voor zo’n zestig bordeelramen van hem intrekt.
  Afgelopen zomer maakte de gemeente Amsterdam bekend van drie bordeelondernemers op de Wallen de exploitatievergunningen in te trekken omdat zij met crimineel geld werken. Hierdoor zouden van meer dan honderd ramen de luiken gesloten moeten worden.
  Geerts en zijn medebordeelhouders hebben tegen de beslissing bezwaar gemaakt. Vandaag maakt de gemeente de definitieve beslissing hierover bekend. Naar wordt aangenomen hebben de bezwaren van de ondernemers de gemeente niet op andere gedachten kunnen brengen. Toch zal het niet meteen donker worden in het roemruchte Wallengebied. Naar verwachting gaan de ondernemers tegen de beslissing van de gemeente in beroep bij de rechter. De gemeente laat met het dichttimmeren van de ramen wachten tot de uitspraak in een eventueel kort geding.


  Bron: www.detelegraaf.nl
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

 • #2
  33 seksbedrijven op Wallen dicht

  33 seksbedrijven op Wallen dicht

  AMSTERDAM De gemeente Amsterdam heeft besloten 33 vergunningen voor seksbedrijven op de Wallen niet te verlenen of in te trekken. Dat meldt de gemeente.
  De beslissing volgt op controles in de roemruchte h.oerenbuurt naar criminele activiteiten van ondernemers. In augustus bleek al uit controles dat er 37 van de 169 bedrijven mogelijk de deuren zouden moeten sluiten.
  Het intrekken of niet verlenen van vergunningen is mogelijk door de wet Bibob. Die moet voorkomen dat de overheid onbedoeld criminele activiteiten ondersteunt door het verlenen van vergunningen en subsidies.

  30 november 2006 - 13:04

  Bron: www.rtvnh.nl
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

  Commentaar


  • #3
   Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

   Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

   AMSTERDAM - Een van de grootste seksbazen op de Wallen, Charles Geerts, reageerde donderdag verbijsterd op de beslissing van de gemeente om de vergunning van 33 seksbedrijven in de ****enbuurt in te trekken of te weigeren. Hij moet twintig panden met zo'n zestig ramen sluiten. Daardoor zouden ruim honderd prostituees op straat komen te staan.


   Geerts zal de beslissing van de gemeente tot bij de hoogste rechter aanvechten. „Ik heb er niet de minste twijfel over dat de rechter de lafhartige beslissing van Amsterdam zal terugdraaien.”


   De ondernemer ontkent schuldig te zijn aan criminele activiteiten. „Ik heb een blanco strafblad en beschik zelfs over brieven van de officier van justitie waarin aan banken wordt meegedeeld dat ze zonder probleem zaken met me kunnen doen omdat ik nooit van het plegen van enig strafbaar feit ben verdacht, laat staan daarvoor zou zijn vervolgd of veroordeeld.”

   Hij beschuldigt de media ervan hem als mikpunt te hebben gebruikt voor roddel en achterklap. „Nu zitten die oude roddels weer opnieuw in het dossier van de Bibob en zegt de gemeente dat ik dicht moet, omdat alleen al het vermoeden dat er iets niet in orde is, reden voor het intrekken van vergunningen is.”

   Metje Blaak van Stichting de Rode Draad zei in een reactie „heel bang te zijn voor Arnhemse toestanden”. „Van het Spijkerkwartier is niets meer over.” „De gemeente kan wel zeggen dat de toeristen voor de Amsterdamse geveltjes komen, maar nergens in de wereld is een dergelijk redlightdistrict. Dat is uniek”, zei de voormalige prostituee.

   Mariska Majoor van het Prostitutie Informatie Centrum denkt niet dat de sluiting van de ramen de echte problemen op de Wallen zullen verhelpen. Volgens Majoor is het tegengaan van gedwongen prostitutie meerdere malen belangrijker dan „achter een paar exploitanten met zwart geld aangaan”. Ze denkt dat de actie van de gemeente een negatief effect zal hebben op de buurt. „De ramen die moeten sluiten zijn de goed verzorgde ramen.” Majoor vreest dat de buurt loucher wordt.

   Stefan Diender, algemeen directeur van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB), vreest niet dat de Wallen als attractie zullen verdwijnen. Volgens hem zal er niet één toerist minder naar Amsterdam komen. Ongeveer een derde van alle bezoekers in de hoofdstad bezoekt de ****enbuurt. Het is volgens hem onduidelijk hoeveel bezoekers ook daadwerkelijk gebruikmaken van de diensten van de dames.

   Bron: www.detelegraaf.nl
   Dirty mind is a joy 4 ever!!!

   Commentaar


   • #4
    Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

    Oorspronkelijk geplaatst door ret
    weet iemand welke ramen dit van toepassing zou moeten gaan worden?
    Is nog onduidelijk door de hoger beroepen van de wallen eigenaren en ook dan is het natuurlijk afwachten HOE het uitdraaid.

    Reken maar dat de exploitanten alles uit de kast zullen halen om te redden wat er te redden valt.

    Tot die tijd weet eigenlijk niemand waar het op uitdraaid.

    Maar wat nu wel duidelijk is, is dat men een grote TOON wil zetten middels de BIBOB wetgeving en die is :
    dat niet meer te spoten valt met de overheid hypocriet maar wel een feit .

    Groeten,

    De Cock.
    Tra la lie, tra la la, ik ben zo blij :) dat mijn PIK van voren zit en niet opzij, vandaar: Der Kaiser vom Hennef-Hof Oom-Bernds, die 28.

    Commentaar


    • #5
     Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

     Hellup,

     Goodbar heeft veel te weinig werk over met al die gesloten ramen.

     Mijn voorstel is Goodbar moderator te maken van Vaticaanstad, San Marino, Lichtenstein en de Kaaiman Eilanden.

     theinspector

     Commentaar


     • #6
      Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

      De Wet BIBOB (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) geeft bestuursorganen een extra instrument in handen om de integriteit te controleren van partners met wie zij zaken doen. Bijvoorbeeld: aanvragers van bepaalde vergunningen en subsidies en gegadigden voor bepaalde overheidsopdrachten. Als er feiten en omstandigheden zijn, die doen vermoeden dat een vergunning mede gebruikt wordt of zal worden om strafbare feiten te plegen, dan kan een gemeente die vergunning weigeren of intrekken. Dat kan ook als het vermoeden bestaat dat er sprake is van uit criminaliteit verkregen geld. Dit om te voorkomen dat de overheid ongewild criminaliteit faciliteert.................

      In zijn algemeenheid vraag ik mij af of de Wet BIBOB niet leidt tot een ongewenste grensvervaging tussen politieke bevoegdheden en die van de rechterlijke macht. Het onthouden van een vergunning kan gezien worden als een "straf", als daar aanzienlijke financiële belangen mee verbonden zijn. Komt de gemeente niet in het vaarwater van de rechter? Hoe verhouden "vermoedens" zich tot "juridische bewijslast"?

      Maar goed. Los van de principiële vraag, hoe verhoudt zich de Wet BIBOB tot de grondslagen van onze democratische rechtsstaat (Trias Politica), zien we bij de lokale toepassing de Wet BIBOB een tendens. De wet wordt als politiek instrument ingezet.

      Eerder al is de wet in Den Haag uitgebreid ingezet om bordeelvergunningen in te trekken. Het Haagse prostitutiebeleid is sterk op terugdringen van de raamprostitutie gericht. Ook de geluiden uit de Amsterdamse gemeentepolitiek doen vermoeden dat men de raamprostitutie liever kwijt dan rijk is. Wethouder Asscher en Raadslid Schaapman zijn daar onlangs heel duidelijk over geweest. Het is ook niet toevallig dat de integriteitscontrole door de gemeente zich vooral richt op bepaalde sectoren (naast prostitutie o.a. horeca, geldwisselkantoren). Om het in perspectief te plaatsen: voor het verlenen van bouwvergunningen heeft de Gemeente nog geen BIBOB-beleidslijn ontwikkeld. Er zijn voorbeelden van "crimineel vastgoed" waarvoor de bouwvergunning niet onthouden kon worden, vanwege dit manco.........Kan de Gemeente met droge ogen verklaren dat zij geen zaken doet met bouwbedrijven die zich niet aan bouwfrauduleuse praktijken schuldig hebben gemaakt? Maar goed, dat de Nederlandse politiek verworden is tot een synthese van hypocrietie en opportunisme, het zei zo.

      Criminaliteit moet worden bestreden. Maar wel met juridisch instrumentarium. Niet met bestuurlijke instrumenten waarbij "vermoedens" volstaan om de sanctie op te leggen. Ik mag hopen dat de rechter daar ook zo over oordeelt. Ik verwacht het eigenlijk wel..........
      Maatwerk is de maat der dingen................

      Commentaar


      • #7
       Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

       Klinkt volkomen logisch!
       Echter waarom zijn toen wel diverse ramen in Den Haag ( Doubi ) gesloten?
       Is dat wel via de rechter gegaan of was dit een zelfstandig genomen besluit
       van Deetman?

       Ik hoop dat jij hier meer over kan vertellen.

       Ciao,
       DP
       Laatst gewijzigd door Low Profile; 30-11-07, 12:36. Reden: quote verwijderd

       Commentaar


       • #8
        Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

        Oorspronkelijk geplaatst door Delpierro
        Ik hoop dat jij hier meer over kan vertellen.
        Ciao,
        DP
        Nou goed dan, omdat je een klant van Ivonne bent .

        De Doubie-ramen zijn indertijd door de gemeente, in het kader van de BIBOB regeling gesloten. Dat is zoals gezegd een gemeentelijk besluit. Gedupeerde exploitanten hebben dan uiteraard de mogeljikheid om naar de rechter te stappen. Ik weet niet of de betrokken Doubie-exploitanten dat hebben gedaan. Ze moeten immers overtuigend kunnen aantonen dat de twijfels over hun integriteit op drijfzand zijn gebaseerd. Wat ik wel weet is dat in Den Haag inmiddels 2 prostitutiebedrijven waarvan de vergunning van de "oude ondernemer" was ingetrokken, overgenomen zijn door zelfstandige prostituees.

        Het is ook lang niet altijd duidelijk of de rechter wel ontvankelijk is om een uitspraak te doen over het gemeentelijk besluit. Als een exploitant een besluit wil aanvechten kan hij immers in eerste instantie een bezwaar c.q. beroepsprocedure aanspannen conform de Algemene wet bestuursrecht. Voor de gang naar de rechter heb je uiteindelijk behoorlijk zwaar geschut nodig.

        Ik heb overigens het vermoeden dat onze Wallenkoning dat wel van plan het Amsterdamse gemeentebesluit aan te vechten...... voor de rechter. Die indruk kreeg ik uit het korte interview dat ik zag. Maar helderziend ben ik niet
        Laatst gewijzigd door Low Profile; 30-11-07, 12:36. Reden: inkorting quote
        Maatwerk is de maat der dingen................

        Commentaar


        • #9
         Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

         Ik vraag me overigens af in hoe verre dit gevolgen heeft voor ons wandelaars. Ben vanmiddag ff ter inspectie langs gelopen. Het was rond 12:30. Idd niet bepaald een drukke tijd, maar overdag is het vaak niet anders. Er waren meer ramen 'onbevrouwd' als wel. Dus meer ramen dan vrouwen. Als 1/3 van de ramen gesloten zal worden, zal dit voor dit tijdstip iig geen probleem hebben. En waar geld te verdienen valt... Die ramen komen wel terug denk ik. Uit gaat eindelijk het toch om de aanbod van vrouwen.
         Wel hopen dat de prijs niet om hoog gedreven wordt. Vroeger koste een beurt p of n nog 50 gulden, nu is het 50 euro.

         Commentaar


         • #10
          Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

          Dit kan het begin van het einde zijn.

          Het is normaal gesproken niet mogelijk om voor een eigenaar van ramen om een hypotheek of lening te krijgen, banken houden niet van leningen aan deze business, wel om er samen na een deal naar toe te gaan.
          Vrijwel niemand heeft het geld legaal en cash om de ramen van de Bibop slachtoffers over te nemen en diegene die wel geld hebben willen niet openlijk met prostitutie verbonden worden.

          Het resultaat zal zijn dat de panden met ramen kelderen in prijs en worden opgekocht door de woningbouwstichtingen (zie Geldersekade) en onttrokken worden aan de verhuur aan de dames.
          Er blijven een beperkt aantal alibi ramen over (als dat al het geval zal zijn) en de prijs voor de kamers en van de dames die zullen moeten doorberekenenwordt sky high.

          Dit worden Rotterdamse toestanden, na de sluiting van Katendrecht geen ramen meer, maar een hoop thuiswerksters. Zie de bekende privedames sites.

          Wat zou kunnen helpen is de methode oudkerk.

          Blijkbaar is men in de politiek gevoelig voor bekendmaking van bezoek aan dames. Dat moet toch kunnen werken bij hoge ambtenaren en politici, die net als alle mannelijke Nederlanders een bepaald percentage bezoekers kent.
          Waarom ter verdediging en stimulatie de goede richting uit hiervan geen gebruik maken.
          Het is voor een goede zaak en er moeten soms door bepaalde personen offers gebracht worden.

          Het is voor de goede zaak

          Commentaar


          • #11
           Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

           'Amsterdam liet opbouw seksimperium Geerts toe'

           AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam heeft jarenlang medewerking verleend aan de opbouw van het seksimperium van Charles Geerts op de Wallen. Dit schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van briefwisselingen tussen de gemeente Amsterdam en Geerts, die de krant ter inzage heeft gekregen.

           De gemeente trok donderdag vergunningen voor twintig sekspanden van Geerts in. De gemeente verdenkt Geerts van banden met de onderwereld en witwaspraktijken. "Alle informatie waarop de gemeente zich nu beroept, was al bekend", aldus de advocaat van Geerts, Han Jahae.

           Geerts en de gemeente zouden in 2000 overeen zijn gekomen dat de seksondernemer zijn peepshow op de Nieuwendijk zou sluiten in ruil voor nieuwe prostitutiepanden op de Wallen. In een brief zou de gemeente hebben aangegeven tevreden te zijn over de samenwerking.
           "Bij deze verklaar ik dat u geheel aan de gemaakte afspraken heeft voldaan", zo luidt die brief van juli 2000 volgens de krant. Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam is er "absoluut geen sprake" van een speciale behandeling van Geerts.

           bron: Dagblad v/h Noorden 02-12-06

           Commentaar


           • #12
            Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

            De gemeente pakt de eigenaren aan die banden hebben met criminaliteit. Ongetwijfeld zullen de eigenaren in beroep gaan, waardoor het even duurt voor effecten merkbaar zijn. Ik verwacht niet dat de ramen 'op zwart' gaan. Op termijn zal het effect zijn dat de ramen geëxploiteerd gaan worden door bedrijven die zich met legale zaken zoals prostitutie bezig houden. Er zal zeker niet gestreeft worden naar Arnhemse toestanden. Iedere Amsterdammer, ook bij de gemeente, weet donders goed dat de Rad Light District de belangrijkste toeristische attractie is. Economisch zou het een ramp voor Amesterdam e.o. betekenen als de wallen minder aantrekkelijk worden.

            Overigens heb ik al een interview met Job Cohen gelezen waarin hij ook uitspreekt dat hij niet verwacht dat ramen 'op zwart' gaan.

            M.i. horen dit soort discussies bij de legalisering die enkele jaren doorgevoerd is. Momenteel zitten we in een fase van normalisering, daarbij hoort het verbreken van relaties met de criminaliteit.

            Commentaar


            • #13
             Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

             Bij mij arriveerde NRC Handelsblad wat later dan bij het Dagblad v/h Noorden. Hier nog wat zaken uit het paginagrote artikel:

             Het blijkt dat de overheid nogal wat boter op het hoofd heeft. Zo werkte Charles Geerts mee aan het beleid van de gemeente de seksinrichtingen te concentreren in het Wallengebied, o.a. door een peepshow in de Reguliersbreestraat en een sekspand aan de Nieuwendijk te sluiten in ruil voor vergunningen voor panden in het Wallengebied. In totaal zijn sinds 1999 ten minste 10 van dergelijke overeenkomsten met de gemeente aangegaan. Nog begin dit jaar adviseerde het stadsdeel Centrum positief met betrekking tot een overeenkomst waarbij Geerts vergunning zou krijgen voor een eroscentrum in de Sint Annendwarsstraat met 13 ramen in ruil voor panden aan de Geldersekade. Echter in maart dit jaar bleek Geerts genoemd te worden bij een Bibob-onderzoek naar een Thaise seksonderneemster die door hem gefinancierd werd. Niet alleen de dames van plezier, ook andere ondernemers in de seksindustrie kunnen namelijk niet voor zaken bij een bank terecht. Voor leningen e.d. zijn zij daarom op elkaar aangewezen, en vooral Geerts fungeerde vaak als financier. Zo financierde hij b.v. de aankoop van Casa Rosso door Jan Otten in 1996, en de aankoop van sekspanden door andere eigenaren. Door de weigering van banken leningen te verschaffen worden de connecties dus als het ware in de hand gewerkt! Het lijkt erop dat de gemeente is geschrokken van de omvangrijke financiële belangen die Geerts hiermee heeft opgebouwd, en daar nu een eind aan wil maken.

             De panden van Geerts in het Wallengebied: Sint Annendwarsstraat 1, 4-6, 7, Dollebegijnensteeg 3, 9, Trompettersteeg 5, Stoofsteeg 1, Oudekennissteeg 5A, Geldersekade 42, Boomsteeg 1, Oudezijds Achterburgwal 17, 19, 27, 51, 60, 64, 66, 80, 82, 97, 121. In totaal 65 ramen.

             Commentaar


             • #14
              Re: Verbijstering over sluiting panden op de Wallen

              weet niet wat heb bezielt, ik ga regelmatig naar amsterdam, heb daar al 5,5 jaar een vast meisje. Ik begin die dag met shoppen, iets eten en eindig op de wallen. Als ik niet meer ga, omdat Amsterdam 's avonds niets meer van mijn gading heeft dan loopt de NS inkomsten mis, diverse winkeliers, horecagelegenheden en het meisje zelf, die keurig belasting betaalt en haar zuurverdiende centjes uitgeeft (dus ook energiebelasting, BTW). En met mij vele duizenden. Behalve de meiden die niets meer verdienen verdient de minderstand minder, toeleveranciers van deze middenstand en weet ik wat meer.

              Laat de criminele eigenaren een boete betalen en laat ons wandelaars genieten van een leuk dagje Amsterdam.

              Waarom geen handtekeningenaktie?

              Commentaar


              • #15
               Seksbedrijven massaal naar rechter

               donderdag 28 december 2006

               Seksbedrijven massaal naar rechter


               AMSTERDAM - Alle 33 seksbedrijven in Amsterdam die voor het einde van het jaar hun deuren van de gemeente moesten sluiten, stappen naar de rechter. Elk prostitutiebedrijf heeft een kort geding aangespannen om het besluit van de gemeente Amsterdam aan te vechten. Tot de uitspraken van de rechtbank kunnen zij hun activiteiten voortzetten, liet de gemeente donderdag weten.

               Het stadsbestuur besloot eind november 33 vergunningen van prostitutiebedrijven in te trekken of niet te verlenen. De beslissing volgde na intensieve controles naar criminele activiteiten van ondernemers in de roemruchte ****enbuurt. Het besluit zou betekenen dat bijna een derde van de raamprostitutie op de Amsterdamse Wallen zou verdwijnen.

               De verzoeken worden medio januari door de rechtbank behandeld. De verwachting is dat de rechter vervolgens binnen enkele weken uitspraak doet. Charles Geerts, met zestig ramen een van de grootste seksbazen op de Wallen, liet eind november al direct weten ,,de beslissing van de gemeente tot de hoogste rechter te zullen aanvechten.’’

               Ook vier horecabedrijven die hun vergunning kwijtraakten, schakelen de rechter in. Burgemeester Job Cohen wil op korte termijn met banken gaan praten om de financiering van bonafide prostitutiebedrijven mogelijk te maken. Banken zijn nu terughoudend met het financieren van seksbedrijven. Hierdoor worden deze bedrijven gedwongen in zee te gaan met private financiers, met het risico dat daar ook dubieuze figuren tussen zitten.

               ,,Wanneer banken bereid zouden zijn om bonafide bedrijven te financieren, kan dat een positief effect hebben bij het terugdringen van de criminaliteit op de Wallen,’’ aldus de gemeente. Ook prostituees moeten net als andere ondernemers de mogelijkheid krijgen een normale hypotheek te kunnen afsluiten, vindt de gemeente.

               Amsterdam is sinds enige tijd bezig de prostitutiebranche door te lichten aan de hand van de drie jaar geleden ingevoerde wet Bibob. Die maakt het mogelijk vergunningen in te trekken of niet te verlenen als ondernemers strafbare feiten hebben gepleegd. De eerste screening, van de drie in totaal, is nu afgerond. Naar verwachting zijn eind 2007 alle seksbazen in Amsterdam doorgelicht.


               Bron: www.ad.nl
               Dirty mind is a joy 4 ever!!!

               Commentaar


               • #16
                Re: Seksbedrijven massaal naar rechter

                tja..er is helemaal niks veranderd,banken willen in geen enkel geval gelinkt worden aan''prostitutie bedrijven''.hun vrome imago staat dat niet toe!ondanks dat de grootste fraude gevallen vaak bij banken word geconstateerd(alleen al de ABN-AMRO heeft het afgelopen jaar al bijna 1 miljard aan schikkingen internationaal moeten betalen)blijft men vasthouden aan dat beleid!..onbegrijpenlijk word criminaliteit en prostitutie nog steeds in 1 adem genoemd..na de legalisatie(alleen voor de overheid bestemd..voor diegene die nog steeds denken dat dit voor de branche beter was)en de aanpassingen die de gemeente's hebben toegepast door alles wat ''annex''is,samen te brengen tot ''prostitutie bedrijven''.hebben onze massagesalons tot 2 x toe een aangekondigde controle gehad van 1 van de banken die ons finacierde,dit om zelf vast te stellen of ze toch geen prostitutie bedrijf financierden..dus vanaf 2002 t/m 2004 zijn we 10tallen malen gecontrolleerd door alles wat een ''ambtenaar'' was,en daarnaast ook nog eens door onze eigen vertrouwens mensen!!..dus wanneer dhr:cohen de mening heeft cq advies geeft aan banken om vooral zaken te doen met de prostitutie branche,dan zal er echt heel erg veel moeten veranderen!!..ook dit zie ik wederom met pessimisme tegemoet..

                Commentaar


                • #17
                 Re: Seksbedrijven massaal naar rechter

                 Oorspronkelijk geplaatst door thaikenner
                 tja..er is helemaal niks veranderd,banken willen in geen enkel geval gelinkt worden aan''prostitutie bedrijven''.hun vrome imago staat dat niet toe!ondanks dat de grootste fraude gevallen vaak bij banken word geconstateerd(alleen al de ABN-AMRO heeft het afgelopen jaar al bijna 1 miljard aan schikkingen internationaal moeten betalen)blijft men vasthouden aan dat beleid!..onbegrijpenlijk word criminaliteit en prostitutie nog steeds in 1 adem genoemd..na de legalisatie(alleen voor de overheid bestemd..voor diegene die nog steeds denken dat dit voor de branche beter was)en de aanpassingen die de gemeente's hebben toegepast door alles wat ''annex''is,samen te brengen tot ''prostitutie bedrijven''.hebben onze massagesalons tot 2 x toe een aangekondigde controle gehad van 1 van de banken die ons finacierde,dit om zelf vast te stellen of ze toch geen prostitutie bedrijf financierden..dus vanaf 2002 t/m 2004 zijn we 10tallen malen gecontrolleerd door alles wat een ''ambtenaar'' was,en daarnaast ook nog eens door onze eigen vertrouwens mensen!!..dus wanneer dhr:cohen de mening heeft cq advies geeft aan banken om vooral zaken te doen met de prostitutie branche,dan zal er echt heel erg veel moeten veranderen!!..ook dit zie ik wederom met pessimisme tegemoet..
                 de houding van overheden en banken is hypocriet te noemen, maar aan de andere kant kan ik mij voorstellen dat bepaalde bedrijven niet gezien willen worden aan deze branche, nog los van de criminaliteit, trouwens dat dat in adem wordt genoemde met criminaliteit vind ik niet zo vreemd, er zijn een op hoop misstanden in deze branche en dat is de afgelopen tijd niet veel verbeterd!, veel dubieuze figuren roeren zich in deze markt van verschillende gradaties criminelen, financiers, pooiers, loverboys, mensenhandelaren tot witwassers en dubieuze vastgoedhandelaren. Dus dat, dat imago er nog steeds is vind ik niet zo vreemd

                 Commentaar


                 • #18
                  Amsterdam wil bordelen snel sluiten

                  do 18 jan 2007, 11:53

                  Amsterdam wil bordelen snel sluiten

                  AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam wil het liefst volgende week overgaan tot het dichttimmeren van 33 seksbedrijven waarvan de vergunning is ingetrokken. Het stadsbestuur zal hier vrijdag voor pleiten tijdens een kort geding van de betrokken seksbazen tegen de beslissing van de gemeente. Alleen als de rechter anders beslist, wacht de gemeente met sluiting. „Maar dat doen we niet vrijwillig”, aldus een woordvoerder donderdag.


                  Amsterdam wil niet wachten op de uitspraak van de rechter omdat dit mogelijk nog maanden kan duren, en dat de bordelen in de tussentijd open kunnen blijven. „Dit past niet binnen de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit in Amsterdam. Met de besluiten tot sluiting is een groot maatschappelijk belang gediend. Criminele beïnvloeding en misbruik van vergunningen moet krachtig worden bestreden.”

                  De rechtbank wil de sluiting van de prostitutiebedrijven opschorten totdat alle bezwaarschriften zijn behandeld die de negen exploitanten bij de gemeente hebben ingediend. Dit kan mogelijk tot eind mei duren. Dat vindt de gemeente te lang. „In dat geval doet de rechter vrijdag géén uitspraak over de inhoud en daarmee over de rechtmatigheid van de besluiten”, aldus de gemeente.

                  Amsterdam besloot eind november 33 vergunningen van seksbedrijven in te trekken na intensieve controles naar criminele activiteiten van ondernemers op de Wallen. Het besluit zou betekenen dat bijna een derde van de raamprostitutie in de roemruchte ****enbuurt zou verdwijnen. Alle seksbazen kondigden direct aan de beslissing bij de rechter aan te vechten. Ook vier horecabedrijven die hun vergunning kwijtraakten, schakelen de rechter in.

                  Amsterdam is sinds enige tijd bezig de prostitutiebranche door te lichten aan de hand van de drie jaar geleden ingevoerde wet Bibob. Die maakt het mogelijk vergunningen in te trekken of niet te verlenen als ondernemers strafbare feiten hebben gepleegd.


                  Bron: www.detelegraaf.nl
                  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

                  Commentaar


                  • #19
                   Bordelen zoeken steun bij rechter

                   Bordelen zoeken steun bij rechter

                   AMSTERDAM Bordelen en horecaexploitanten in Amsterdam hopen vandaag via de rechter de sluiting van hun zaken voorlopig te kunnen voorkomen.
                   Burgemeester Cohen weigert vrijwillig de sluiting van de zaken op te schorten. Door de sluiting van een aantal bordelen en horeca-ondernemingen op en om de Wallen hoopt Cohen de criminaliteit in de stad terug te dringen.
                   De rechter gaat vooral bekijken of de sluiting van de zaken uitgesteld kan worden totdat de bezwaarschriften van de eigenaren zijn afgehandeld.


                   Bron: www.rtvnh.nl
                   Dirty mind is a joy 4 ever!!!

                   Commentaar


                   • #20
                    Bordelen blijven voorlopig gewoon open.....

                    UTRECHT/AMSTERDAM - 19-01-2007 - De 33 seksbedrijven op de Amsterdamse Wallen waarvan de vergunning is ingetrokken, mogen nog een tijdje open blijven. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald.

                    De gemeente Amsterdam heeft volgens de rechter geen 'spoedeisend belang' om de prostitutiebedrijven met onmiddellijke ingang te sluiten. Tijdens een kort geding vrijdag vochten zeven exploitanten de beslissing van de gemeente aan om de vergunning van hun bordelen in te trekken. Zij vroegen de rechter met succes het besluit op te schorten totdat alle bezwaarschriften zijn behandeld die de seksbazen bij de gemeente hebben ingediend.

                    De gemeente wil de betreffende ramen in de ****enbuurt zo snel mogelijk dichttimmeren, nog voordat de bezwaarschriftenprocedure is afgerond. De gemeente beschuldigt de betrokken bordeelhouders onder meer van witwaspraktijken en betrokkenheid bij drugshandel.

                    Criminele activiteiten

                    De gemeente besloot eind november 33 vergunningen in te trekken na intensieve controles naar criminele activiteiten van ondernemers op de Wallen. Hierdoor zou bijna een derde van de raamprostitutie in de rosse buurt verdwijnen.

                    De gemeente betoogde bij de rechter dat zolang de betrokken seksbedrijven open zijn, zij criminele activiteiten kunnen blijven faciliteren. Het gaat volgens het stadsbestuur bijvoorbeeld om de koop en verkoop van panden in kleine kring, waarbij telkens een hogere prijs wordt gevraagd. De meeropbrengst is dan witgewassen. De gemeente wil niet wachten tot de afhandeling van de bezwaarschriften, vermoedelijk eind mei.

                    Spelletje roulette
                    De advocaten van de seksbazen zagen geen noodzaak direct tot sluiting over te gaan. 'Wij hebben hier eerder te maken met een spelletje roulette waar de rechter voor croupier moet spelen, dan met de zekerheden van burgemeester Cohen', aldus Ramon Ridder, die de eigenaar van een kamerverhuurbedrijf en een paaldansclub bijstaat.

                    De rechtbank zag die noodzaak ook niet en vind dat de compelexe zak zich leent voor een bodemprocedure. Die komt er als de seksbazen beroep instellen tegen de uitkomst van de bezwaarschriftenprocedure. De schorsing van het gemeentelijk besluit geldt tot vier weken hierna, besliste de rechter.


                    © Tiscali/ANP
                    Maatwerk is de maat der dingen................

                    Commentaar


                    • #21
                     Wallenlied tegen sluiting ramen

                     Wallenlied tegen sluiting ramen

                     AMSTERDAM Verontruste prostituees uit Amsterdam hebben samen met diverse kunstenaressen een protestlied opgenomen: Het wallenlied.
                     De vrouwen maken zich zorgen over het voortbestaan van de wallen en hun baan nu burgemeester Cohen een groot aantal ramen wil sluiten. Eén op de vijf prostitutiebedrijven moet dicht omdat er zwart geld in zou omgaan.
                     De vrouwen zelf denken dat het in de rosse buurt alleen maar slechter wordt als er zoveel ramen dichtgaan. Met de protestplaat van de 'Band zonder vent', hopen de prostituees Cohen op andere gedachten te brengen.

                     23 januari 2007 - 7:52

                     Bron: www.rtvnh.nl