Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

  'Weg met zwijgafspraak prostitutie'
  AMSTERDAM - Lodewijk Asscher is bepaald niet te spreken over de manier waarop in Nederland wordt aangekeken tegen prostitutie.

  De Amsterdamse PvdA-wethouder stelt dat veel bestuurders en opiniemakers de misstanden ontkennen en volhouden dat alles in orde is.

  De 37-jarige locoburgemeester spreekt in een interview met Trouw van een 'collectieve zwijgafspraak', voortkomend uit de angst om als 'fatsoensrakker' of 'preuts' te worden neergezet.

  "Het is een nationale vergissing dat onze omgang met prostitutie thuishoort in het rijtje vrijheid, blijheid en tolerantie. Die gedachte strookt niet met de werkelijkheid."

  Comfortfeministen

  Mensenhandel en dwang tieren welig in de Amsterdamse ****enbuurt. De meeste mensen zijn volgens Asscher nauwelijks op de hoogte van de 'ruwe werkelijkheid in de peeskamer'. Ook 'comfortfeministen' zijn niet kritisch en bagatelliseren de problemen.

  Asscher probeert het Wallengebied al jaren te ontdoen van criminele figuren en andere ongewenste elementen. In dit 1012-project worden onder meer panden opgekocht en vergunningen minder eenvoudig verstrekt.

  Prostitutiewet

  De Eerste Kamer velt de komende weken een oordeel over de nieuwe prostitutiewet, die Asscher beschouwt als de laatste kans om de legale prostitutiesector op orde te krijgen. Mocht ook dit falen, dan is een verbod een mogelijkheid.

  De wethouder stelt in de krant dat een prostitutieverbod in Zweden een mentaliteitsverandering teweeg heeft gebracht.
  (Bron: www.nu.nl)

  http://www.nu.nl/politiek/2641143/we...ostitutie.html

 • #2
  Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

  Bericht uit Nieuws in de marge van de prostitutie naar hier gekopieerd. Het is namelijk niet in de marge, maar raakt de kern van de branche.

  Bericht naar dit topic verplaatst, zie voorgaande tekst.
  Lodewijk Asscher borduurt weer lekker verder op de mythe dat ruim 75% van de prostituees gedwongen en uitgebuit word.

  Wanneer je vraagt of deze cijfers onderbouwd kunnen worden dan word je weggezet als iemand die misstanden ontkent, en volhoud dat alles in orde is.

  De uitspraken van Lodewijk Asscher raken kant noch wal. Reeds jaren horen we het verhaal dat de slachtoffers niet durven te spreken uit angst voor represailles. Daarom moeten we maar aannemen dat de zaken zo zijn zoals deze door Asscher voorspiegelt worden. Nu doet hij er een schepje bovenop door hetzelfde aan te nemen voor bestuurders en opiniemakers: Deze durven niet te spreken uit angst om als 'fatsoensrakker' of 'preuts' te worden neergezet.

  Lodewijk Asscher verkeert in de veronderstelling dat hij het bij het rechte eind heeft, en dat iedereen het met hem eens is. Het is puur uit angst dat nooit eens iemand hem bijvalt of ondersteund in zijn gedachtegang. Sterker nog: hij vermoed een heuse samenzwering, welke hij benoemd als een 'collectieve zwijgafspraak'.

  Een schoolvoorbeeld van "recht lullen wat krom is". Wat dat betreft is Lodewijk Asscher een uitstekend politicus. Het welig tieren van Mensenhandel en dwang op de Amsterdamse Wallen is nooit onomstotelijk aangetoond. Een poging ditzelfde welig tieren middels een zeeeeer uitgebreide razzia aan te tonen in de Haagse Doubletstraat leverde nul-komma-nul op.

  Misstanden ROND de prostitutie worden niet ontkent. Alleen plaatsen veel mensen terecht vraagtekens bij de veronderstelde schaal van grote van die misstanden. De cijfers zijn immers nooit onomstotelijk onderbouwd. Daarentegen zijn er wel duizend-en-een verborgen agenda's waarvoor het goed uitkomt dat de prostitutiebranche in een zo kwaad mogelijk daglicht komt te staan.

  1 van die agenda's is het megalomane 1012 project, waarbij de Gemeente Amsterdam (plus een aantal bevriende projectontwikkelaars) menen dat er een hoop te verdienen valt met het onroerend goed op de Wallen. Een andere agenda is de religieuze agenda. Fictieve opperwezens schijnen volgens de Schriftgeleerden immers maar weinig op te hebben met de betaalde liefde.

  Prostitutie kent vele tegenstanders. Sommige van die tegenstanders hebben een valide reden. Moeder de vrouw bijvoorbeeld, die vind dat prostitutie manlief een veel te eenvoudige mogelijkheid biedt om eens naast de pot te piesen. Wanneer ondanks de tegenstand mensen toch vrij gelaten worden te kiezen voor de betaalde seksuele dienstverlening is een toonbeeld van vrijheid, blijheid en tolerantie. Misstanden ROND de prostitutie doen daar niets aan af. De tolerantie is immers gericht op het concept betaalde seksuele dienstverlening, niet op de misstanden. Het feit dat we tolerant zijn ten opzichte van alcohol-gebruik wil toch ook niet zeggen dat we tolereren dat dronken bestuurders mensen doodrijden?

  Ja, het prostitutieverbod heeft in Zweden een mentaliteitsverandering teweeg heeft gebracht: Politieke correctheid is daar tegenwoordig het hoogste goed. Zelfs de waarheid, vrijheid en gezond verstand zijn daaraan ondergeschikt. Willen we dat hier ook???????

  SlowWalker
  Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 14-10-11, 08:31.

  Commentaar


  • #3
   Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

   Het was te verwachten dat, na het verschijnen van het boek Vrouwen te koop van Maria Genova, Lodewijk Asscher snel met een statement zou komen. Wie de social media een beetje volgt, weet dat Genova en Asscher de afgelopen weken meermalen overleg hebben gevoerd. Dagblad Trouw – fel antiprostitutie en voorstander van het Zweedse model – was natuurlijk bereid een interview te plaatsen.

   Volgens Genova zijn klanten van prostituees allemaal verkrachters, en dames die zeggen vrijwillig te werken zijn zonder uitzondering leugenaars. Niet echt een vruchtbare basis voor een goede discussie, lijkt mij. Het boek Vrouwen te koop staat vol horror stories, maar de meeste gaan over minderjarige meisjes in het illegale circuit.

   Ongetwijfeld zal Asscher het boek gaan gebruiken als ‘bewijs’ dat mensenhandel en dwang welig tieren op de Amsterdamse Wallen, waar “seksslavinnen non-stop klanten [moeten] bevredigen” (Vrouwen te koop, blz. 119). Asscher heeft met Genova een nieuwe Karina Schaapman gevonden.

   Asscher’s aanpak van de Wallen wordt door sommigen geroemd. Maar de huidige problemen op de Wallen hebben vooral te maken met de vermindering van het aantal ramen: hogere huren voor de dames, verwaarloosde panden en minder klanten. Het lijkt ook of het Asscher niet zozeer gaat om de bestrijding van vrouwenhandel, als wel om het schoonvegen van zijn eigen straatje:

   Asscher sluit niet uit dat pooiers voor steden met soepelere controle kiezen. “Maar daar ben ik niet verantwoordelijk voor,“ zegt hij. “Ik probeer de reputatie van mijn eigen stad te redden.” (Vrouwen te koop, blz. 119)
   Nu dus een nieuw dreigement: als de nieuwe prostitutiewet niet wordt aangenomen, moet prostitutie maar helemaal verboden worden. Liever een onmogelijke wet invoeren, dan gezamenlijk zoeken naar verbeteringen. Want Asscher weigert nog altijd te praten met ‘tegenstanders’. Inderdaad, Lodewijk Asscher is “een uitstekend politicus”. Geen wonder dat de PvdA hem zo graag in Den Haag zou hebben...

   Commentaar


   • #4
    Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

    De dames worden echt uitgebuit: door Ascher. Over de ruggen van de DVPs wil hij goede sier maken met een onderwerp waar anderen hun vingers niet aan willen branden.

    Het wordt tijd dat de Haagse politie aangeeft wat de resultaten zijn van de razzia in de Doubletstraat - wanneer was dat ook al weer? Max 1 jaar geleden. Ik verwacht bar weinig. Als je 80 DVP's ophaalt en je krijgt niet 1 casus naar boven dan zal het toch lastig aan te tonen zijn dan er misstanden zijn die de ellende van schoonmaakwerk in de ministeries overstijgt.
    Verzonden vanaf mijn vliegdekschip

    Commentaar


    • #5
     Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

     Als je de nieuwe concept prostitutiewet erbij neemt zul je zien dat ook deze wet opnieuw zijn doel voorbij schiet en de positie van de kamerverhuurders weer nog meer versterkt met alle gevolgen van dien. Bij de beoordeling ervan in de eerste kamer zou men moeten beginnen met zijn allen vast te stellen dat er vrouwen zijn die hun lichaam (willen) aanbieden voor geld, en dat er mannen zijn die daarvoor willen betalen. De redenen daarvoor zijn eigenlijk niet eens zo belangrijk want dit patroon is al vele eeuwen een gegeven.

     De volgende vraag is hoe kunnen wij ervoor kunnen zorgen dat mannen deze sexuele diensten kunnen afnemen, in een schone en veilige omgeving, en hoe dames hun diensten kunnen aanbieden en daarvoor een redelijke vergoeding ontvangen.

     Vooropgesteld moet zijn dat het verkopen van je lichaam een strikt persoonlijke zaak is, en er geen grotere schending bestaat van je persoonlijke integriteit en lichamelijke zelfbehoud dan het spreiden van de benen voor een heel leger mannen. Het zou dus volkomen terecht zijn wanneer de vergoeding die de vrouw daarvoor vangt, bijna uitsluitend in haar portemenee komt. Tot zover is het te volgen.

     De politiek maakt echter een foute vervolgstap in de redenering. Zij gaan ervan uit dat de inkomsten allemaal gaan naar pooiers en mensenhandelaren. Wat daarvan ook zij, in die analyse maken zijn geen onderscheid tussen straatdames, raamdames, priverhuisdames, thuisontvangst dames, en clubdames, en escortdames. Dat is een essentieel manco in de analyse want in elke tak van sport speelt een ander probleem dat weer vraagt om een andere aanpak. De politiek en ambtelijk den haag onderkennen dit niet en gooien alles over een hoop. Hun oplossing is het verzwaren van de administratieve lasten, en het de prostituee lastig maken om aan de slag te kunnen, door te werken met een gelimiteerd vergunningstelsel, kamerverhuurbedrijven, opting- in, zzp. Een brei aan regels en beleidslijnen die de dames niet kunnen overzien en zo he-le-maal afhankelijk worden gesteld van de paar kamerverhuurder in de privesector en de raamsector die een onneembare monopolitepositie hebben.

     De overheid, en zeker dit kabinet gelooft in het wegnemen van belemmeringen in elke sector en het bevorderen van vrije concurrentie. Zelfs huisartsen, specialisten, verzekeraars, energiebedrijven,; spoorwegbedrijven, de taxibranche. Iedereen moet aan de concurrentie, behalve de happy few vergunninghouders die een vaak een pand hebben met 3 a 4 kamers die ze volledig kunnen uitmelken.

     Hieronder de huidige situatie en wat er verbeterd kan worden.
     Straatdames: opdoeken; vaak een enorm hoog harddrugsgebruik, zware criminaliteit.

     Raamdames: huidig systeem is het betalen van een kamer voor 150-250 euro per dag. Vaak betekent dit dat dames ongeveer 6-7 klanten moeten afwerken voordat ze wat kunnen verdienen. Dat bedrag moet naar beneden. Of de overheid geeft meer redlight districst aan (gaan ze niet doen!), of de overheid wijst alle red light districts aan als soort BIZ (bedrijven investeringszone) en dwingt de kamerverhuurders substantieel te investeren in hun panden en de buurt. Van de overige gelden die binnenkomen bij zo een BIZ fonds kan de (gemeentelijke) een groot deel weer aanwenden om te investeren in de sector; innovatieve concepten te stimuleren; een fonds aan te maken voor bewezen slachtoffers van mensenhandel etc. Dit zijn zomaar wat gedachten: zoveel positieve dingen zijn mogelijk.

     De overheid moet zich niet blindstaren op vermeende mensenhandel bij raamdames want dat is bijna niet tegen te gaan; net zoals de mensenrechtenschendingen van nederlandse mulitinationals ook niet is tegen te gaan. De kabinetsvisie op dat punt is simpelweg dat het allemaal ligt aan de gebrekkige justiele infrastructuur in de landen van herkomst en de sociale economisce achterstand, en dat nederland terughoudend zou moeten zijn met hun bemoeienis.

     Privehuis dames: Hier vindt de echte vorm van uitbuiting plaats. Netjes legaal. Bij de opheffing van het bordeelverbod hebben enkele happy few die al een bordeelpand hadden een vergunning gekregen voor explotatie van een sexinrichting. Officieel kamerverhuurbedrijf met wat extra voorwaarden. Omdat de gemeentelijk overheid zeer terughoudend is in het afgeven van vergunningen is er bijna geen reele concurrentie, geen mobiliteit, en worden geen "nette" ondernemers aangetrokken om met nieuwe concepten te komen (zoals bijv. in duitsland wel het geval).

     De innovatie is dood in de sector. De prijzen zijn extreem hoog en de dames zien daar bijna niets van terug. Een klant betaald 80 euro voor een half uur. Bijna de helft daarvan is voor de kamerverhuurder. Die hoeft voor deze woekerprijs voor zijn schaarse kamer van de gemeente gewoon ervoor te zorgen dat alles netjes is en de dames meewerken met de GGD. Van de 30-40 euro die overblijft voor de dame gaat weer bijna 15 euro naar de belastingdienst. Blijft over 25 euro, en dan moet de dame nog kosten maken om er goed uit te zien, sexspeeltjes etc. Netto houdt een dame 20 euro voor een half uur sex, waarbij ze vaak zich helemaal moet laten uitwonen. Een trieste zaak. De dames hebben geen keus, want er zijn maar een paar huizen met een beperkt aantal werkplekken. De kamerverhuurder zegt ze dat ze zelfstandig zijn, en dat ze om meer te verdienen dan extra kunnen doen (zwart). Het gevolg is dat de dames gaan werken, met de idee dat de gewone sex kostendekkend is, en het geld verdient moet worden met extra's zoals anaal, pijpen zonder, spuiten in mond gezicht en/ andere extremiteiten. De kamerverhuurder wijst vervolgens trots naar de GGD die de dames controleert.

     Dit systeem moet niet kunnen. Gemiddeld vangt een kamerverhuurder die het een beetje goed speelt bijna 1000 euro kamer huur per dag voor een kamer van ongeveer 15-20 vierkante meter (soms kleiner). Ze zijn verzekerd van hun inkomsten en dames want er is geen echte concurrentie en de toegang van nieuwe spelers tot de markt wordt geblokkeerd.

     Geef de markt vrij, laat de concurrentie zijn werk doen. De enige die weer geraakt worden met die nieuwe prostitutiewet zijn de dames. Gevangen tussen pooiers, kamerverhuurders, de belastingdienst, de GGD, werkt de overheid deze meisjes verder in het nauw. Nog niet eerder heb ik zo een vlucht gezien van uitbuitingstaferen in de nederlandse prostitutie. Dan maar weer een bordeelverbod!!

     Ik hoop dan ook dat de Eerste Kamer deze wet afwijst. Laat de tweede kamer en ambtelijk den haag maar eens over hun eigen hypocrisie heenstappen, het stilzwijgen doorbreken, en gewoon durven te werken aan een systeem waarin klant en dame maximaal profiteren. Haal de tussenschakels eruit en laat de markt zijn werk doen! Dat heeft altijd! gewerkt.
     Laatst gewijzigd door Vasuki; 14-10-11, 11:49.
     Greetings from Pussy Paradise

     Commentaar


     • #6
      Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

      Oorspronkelijk geplaatst door ed nilson Bekijk bericht
      De dames worden echt uitgebuit: door Ascher. Over de ruggen van de DVPs wil hij goede sier maken met een onderwerp waar anderen hun vingers niet aan willen branden.

      Het wordt tijd dat de Haagse politie aangeeft wat de resultaten zijn van de razzia in de Doubletstraat - wanneer was dat ook al weer? Max 1 jaar geleden. Ik verwacht bar weinig. Als je 80 DVP's ophaalt en je krijgt niet 1 casus naar boven dan zal het toch lastig aan te tonen zijn dan er misstanden zijn die de ellende van schoonmaakwerk in de ministeries overstijgt.
      De grote actie was 8 april jl.
      Maar misschien zijn dit acties die eruit zijn voorgevloeid.
      Twee artikelen over aangehouden heren.
      2 hagenezen en 3 bulgaarse heren.

      http://www.politie.nl/haaglanden/nie...londerzoek.asp

      http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Binnenla...enhandel.dhtml
      Mailbox is weer geleegd.

      Commentaar


      • #7
       Re: 'Driekwart raamprostituees uitgebuit'

       Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
       Asscher’s aanpak van de Wallen wordt door sommigen geroemd. Maar de huidige problemen op de Wallen hebben vooral te maken met de vermindering van het aantal ramen: hogere huren voor de dames, verwaarloosde panden en minder klanten. ...
       De kern van het probleem is zoals hierboven weegegeven. En dat speelt niet alleen op de Wallen, maar overal.
       Greetings from Pussy Paradise

       Commentaar


       • #8
        Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

        De wallen zijn blijkbaar het stokpaardje van Lodewijk Asscher. De keren dat ik hem in de afgelopen jaren toevallig op TV zag, ging het steeds alleen daarover. Het zou mij nog niet eens verbazen als er in Nederland mensen zijn die denken dat deze man de Amsterdamse wethouder van alleen prostitutiezaken is.

        Hij doet nu op zijn bekende overtrokken manier nog een laatste poging om te bevorderen dat de nieuwe prostitutiewet door de Eerste Kamer wordt aangenomen, maar laat alvast doorschemeren dat hij het beroep het liefst helemaal verboden zou zien. De publieke opinie wordt daarvoor alvast gekneed door wederom veel antireclame over ons uit te storten. Gelijk echte reclameboodschappen is het waarheidsgehalte van al zijn uitspraken over de situatie op de wallen echter volstrekt ondergeschikt aan de beoogde beeldvorming en zelfs voor het grootste deel afwezig.

        Asscher verwijt anderen dat ze zogenaamd misstanden ontkennen, maar ik heb nog van niemand gehoord die dat deed en ik vermoed hij ook niet. Het is opnieuw een aanwijzing voor zijn beperkte zwart-wit denkpatroon, dat in zijn ogen iedereen die de misstanden niet net als hij schromelijk overdrijft, deze misstanden totaal ontkent. Wie niet voor hem is, is dus tegen hem. Dat lijkt te wijzen op een persoonlijkheidsprobleempje, waar hij de rest van zijn publieke loopbaan nog de nodige last van kan ondervinden.

        Volgens mij is Asscher zelf onvoldoende op de hoogte van de werkelijkheid op de wallen. Dat kan ook moeilijk anders, want als gevolg van zijn persoonlijke weerzin tegen prostitutie in het algemeen en tegen de dames die zulk een in zijn ogen "vies" beroep uitoefenen, zal hij "gepaste" afstand willen bewaren tot deze wereld. Aan de andere kant echter vereist zijn beroepsmatige bemoeienis wel enige betrokkenheid bij het wel en wee van de daar werkzame dames. Hij lost dit dilemma eenvoudig op door met zijn geschatte dwangpercentage de 100% zo dicht als maar mogelijk is te benaderen, want in een dergelijke radicale optiek mist het overgrote deel van deze beroepsgroep momenteel al het zelfbeschikkingsrecht, zodat hij met de persoonlijke voorkeuren van deze dames verder ook geen rekening meer hoeft te houden. Vanaf dat moment kan hij de dames die zijn "grootse" plannen voor die wijk zo hinderlijk in de weg zitten aan de kant schuiven, want zonder met hen te spreken weet hij op een bevoogdende manier zogenaamd precies wat goed voor hen is.

        Het is mij derhalve een groot raadsel waarom deze bestuurder, die de mensen over dit onderwerp voortdurend voor de gek houdt en niet open is over zijn diepere drijfveren, nog steeds veelal kritiekloos serieus wordt genomen.

        Commentaar


        • #9
         Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

         Oorspronkelijk geplaatst door hitsige man Bekijk bericht
         Het is mij derhalve een groot raadsel waarom deze bestuurder, die de mensen over dit onderwerp voortdurend voor de gek houdt en niet open is over zijn diepere drijfveren, nog steeds veelal kritiekloos serieus wordt genomen.
         Het is inderdaad voor het eerst dat een bestuurder publiekelijk verklaart dat een prostitutieverbod een optie is. Tot nu toe dekten bestuurders de onderste laag van tegenwerking middels sluiting van ramen en tippelzones, stringente sluitingstijden en andere maatregelen zorgvuldig met geruststellende verklaringen af; ze beweerden dan dat prostitutie een legaal beroep is en het zeker niet hun bedoeling is raambuurten op te heffen.

         Asscher is een moderne populist die niet meer terugdeinst voor het exploiteren van negatieve sentimenten en vooroordelen. In de tijd voor Asscher gunden bestuurders h.oeren en h.oerenlopers hun plek. Daarnaast was er in de media toen ook geen ruimte om vooroordelen te exploiteren. Maar de media zijn veranderd en de politici ook die nu veel minder gehinderd worden door taboes.
         Wilders zag aan het experiment Fortuyn dat inspelen op vreemdelingenhaat vooral een rechtse partij enorme politieke macht kon opleveren. Hij paste dat succesvol toe op de afsplitsing van de VVD: de PVV die in een recordtijd een grote aanhang verwierf en via de huidige gedoogconstructie de moederpartij meer macht dan zij ooit heeft gehad en het zetelaantal doet vermoeden. Als volleerde bedrieger kon Wilders zijn aanhang moeiteloos doen vergeten dat hij nog steeds een echte VVD-er is; de zgn. linkse sociaal-economische agenda van de PVV is een blitz jasje waarmee je kiezers trekt maar dat tijdens de formatiebesprekingen nonchalant in een hoek wordt geworpen. In een recordtempo was het regeerakkoord rond want feitelijk tot stand gebracht door twee VVD-ers en een CDA-er. Dit had maanden gekost als er een overtuigde aanhanger van genoemde agenda aan had deelgenomen.

         Amoreel exploiteren van dubieuze sentimenten en cynisch bedriegen van kiezers komt wel tegen een prijs: de populist wordt afgebrand maar hoofdzakelijk door politieke tegenstanders zodat de grote politieke winst niet wordt aangetast. Vaak is kritiek zelfs bevorderlijk voor de hondetrouw van de politiek slecht geïnformeerde aanhangers omdat zij de kritiek niet inhoudelijk (kunnen) beoordelen maar slechts op basis van de afzender. Als zij zien dat het om de politieke tegenstanders gaat, weten ze genoeg.

         De ijdele, oppervlakkige en zogenaamd sociaal-democratisch Asscher past het concept Wilders weliswaar op veel kleinere schaal toe en met minder kleurrijk taalgebruik en demogogie -zijn speelruimte is ook veel kleiner - maar het gebruik is duidelijk herkenbaar aan het bewust misleiden van de publieke opinie en het schaden van de betrokkenen ("niet tegen prostituees maar tegen prostitutie" - "niet tegen moslims maar slechts tegen de islam"), in beide gevallen hoofdzakelijk mensen aan de onderkant van de samenleving. Net als Wilders weet Asscher dat er kritiek op zijn politiek is maar ook dat het om minderheidskritiek gaat. Als moderne netwerker interesseren inhoudelijke argumenten hem niets – daarmee vang je geen kiezers en daarmee drijf je geen wallenbeleid door -, het enige wat hem interesseert of er voldoende hard netwerkende ijdeltuiten op sleutelposities in media, politiek en maatschappelijke organisaties in zijn vriendenkring zitten. Als politieke netwerker kijkt hij slechts naar mensen in zijn eigen kring; hem interesseren slechts de projectontwikkelaars en de yups die een smetteloos stadscentrum nastreven, en zeker niet de mensen die hem alleen maar wat kunnen kosten: prostituees en prostituanten.
         Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

         Commentaar


         • #10
          Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

          Asscher is wethouder van financien, hoeveel staat Amsterdam ook alweer rood? Hoeveel moet Amsterdam ook alweer bezuinigen? Kortom daar heeft hij een potje van gemaakt. Laat hij daar eerst eens orde op zaken stellen.

          Commentaar


          • #11
           Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

           'Ons land romantiseert prostitutie' aldus de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher.

           http://nos.nl/artikel/303725-ons-lan...ostitutie.html

           Commentaar


           • #12
            Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

            Voor wie vanavond kijken wil:

            22.00 uur Nederland 2 Nieuwsuur Prostitutie weer illegaal?

            23.05 uur Nederland 1 Pauw & Witteman met Lodewijk Asscher

            Commentaar


            • #13
             Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

             Ik begrijp de nieuwswaarde van deze post niet goed. Dit was toch reeds lang bekend?
             Men have two emotions: Hungry and Horny.
             If you see him without an erection, make him a sandwich.

             Commentaar


             • #14
              Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

              Wethouder Asscher is boos op Nieuwsuur en weigert gesprek

              De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher komt vanavond niet naar de studio van Nieuwsuur voor een gesprek. Dat was wel de afspraak, maar Asscher is boos dat het programma een interview uitzendt met raamexploitant Jan Broers.

              Bron: parool.nl

              Commentaar


              • #15
               Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

               En ja hoor, daar werd het Sneep verhaal weer uit de doos getoverd, als 'onderzoek' van het openbaar ministerie waaruit gebleken zou zijn dat 50 tot 90% van de dames gedwongen werkt...

               Dit keer door Maria Genova, als antwoord aan Twan Huys die vroeg of er ooit onderzoek naar gedaan is.

               Ongelooflijk, dat dit nu weer kritiekloos de ruimte in is geslingerd.
               Even in herinnering brengen: dit onderzoek waaruit dit 'gebleken' zou zijn bestond uitsluitend uit het interviewen van met name zeden rechercheurs en hulpverleners, die gevraagd werd naar hun indrukken over de percentages.
               Meer niet.

               Je hebt dus geen harde cijfers over de werkelijkheid, en lost dat op door een reeks "deskundigen" te vragen naar hun indruk hoe die cijfers zijn. Vervolgens noem je dat echt 'onderzoek'.

               Diep teleurgesteld dat Nieuwsuur het niet nodig vond hier eens even op door te vragen.

               Verder kwam Maria Genova weer met enorme verhalen over illegale prostitutie en vooral minderjarigen. Nieuwsuur vroeg hier dan nog wel even of die dan inderdaad op de Wallen werkten, wat Maria Genova moest toegeven dat dat niet het geval was. Om vervolgens uit te zwermen naar de algemene ergte van prostitutie, de wandelaar als verkrachter en blah blah omdat minstens 1 op de 2 dames gedwongen zou werken.

               Even voor alle duidelijkheid: er is dus nog steeds geen enkel onderzoek met ietwat harde cijfers over de dwangpercentages, nog los van de vraag wat dwang genoemd wordt en of uitbuiting / profiteren van hetzelfde is als dwang.

               Toch blijft dit onderzoek van de onderbuikgevoelens van de zedenrechercheurs maar rondzingen en rondzingen en geciteerd worden, overal waar hoge getallen gewenst zijn om de prostitutie aan te pakken. Niemand die het aandurft eens te roepen dat de keizer geen kleren aanheeft maw, dat de onderzoeker geen cijfers heeft voor zijn conclusies.

               Politici en deskundigen zijn niet bang om voor preuts aangezien te worden zoals Asscher suggereert: nee ze zijn juist allemaal als de dood dat ze voor h.o.e.r.e.nliefhebbers worden aangezien. Preutsheid mag tegenwoordig weer helemaal, als je het maar presenteert als betrokkenheid bij het lot van die arme vrouwen die dit 'moeten' doen, zodat je jezelf een bevrijder van die vrouwen kunt noemen. En ondertussen de meesten van hen met allerlei regeltjes en verboden te grazen neemt, zogenaamd voor hun eigen bestwil.
               'Nee hoor, helemaal niet omdat prostitutie vies en verwerpelijk is. Vrouwen die dit willen doen moeten dit natuurlijk kunnen doen. Maar alleen wil geen enkele vrouw daar haar geld mee verdienen, (omdat 'iedereen' met gezond verstand en gezonde moraal er toch vies van is) dus als ze zegt van dat ze het vrijwillig doet dan is dat eens te meer een teken dat ze gedwongen is...

               grrr


               En natuurlijk zijn

               Commentaar


               • #16
                Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                Zojuist was Maria Genova te gast bij Nieuwsuur, de medestrijder van Asscher tegen vrouwenhandel, dat ze beschreef in haar nieuwe boek 'Vrouwen te Koop'. Check de herhaling straks of Programma Gemist. Maria vergeleek de Wallen met een koekjesfabriek, dat 70% giftige koekjes produceert, dus daarom moet de hele fabriek gewoon dicht, oftewel alle prostitutie moet strafbaar worden. De DVP's krijgen wat haar betreft geen boetes (want onschuldige slachtoffers) maar de klanten moeten wel beboet worden, vergelijkbaar met het Zweedse model.

                Ze vond al die h-lopers eigenlijk wel verkrachters, want volgens bepaalde OM-cijfers zat zeker 1 op de 2 prostituees daar ofwel gedwongen of moet alle inkomsten afstaan. Ze stelt dat 50% van al het verdiende geld naar pooiers en mafia gaat. Als klant zou je dus meewerken aan vrouwenhandel en dat vond ze verkrachting, zelfs na de twijfels van de interviewer Twan Huys, die sterk objectief bleef. Vroeger was de vrouwenhandel volgens haar minder ernstig maar tegenwoordig komen de dames met vrachtladingen dit land in, omdat er hele lage straffen zijn. Daarna moeten de dames op transport naar o.a. Spanje als export van gebruiksartikelen.

                Het item zat trouwens vol met straatbeelden van de Wallen, waarbij alle toeristen en/of wandelaars volledig herkenbaar in beeld kwamen. Alleen van de dames werd het gezicht niet gefilmd maar ik herkende wel wat lichamen in hun vaste lingeriesetjes. Straks volgt vast nog meer pers die met (verborgen) camera's dit spannende onderwerp willen filmen...

                Commentaar


                • #17
                 Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                 Als dit zo doorgaat dan is het straks alleen wandelen in Duitsland en Belgie. We krijgen hier Zweedse toestanden als figuren als Asschertje het mogen bepalen!
                 And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                  Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
                  Als dit zo doorgaat dan is het straks alleen wandelen in Duitsland en Belgie. We krijgen hier Zweedse toestanden als figuren als Asschertje het mogen bepalen!
                  Ach Sorrow,
                  Dat was toch eigenlijk allang zo.

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                   Oorspronkelijk geplaatst door Kotakelinci Bekijk bericht
                   Ach Sorrow,
                   Dat was toch eigenlijk allang zo.
                   Precies. Als je in het oosten van Nederland woont ben je al tijden aangewezen op duitsland (opzich blijkt duitsland alleen maar een vooruitgang).
                   Oke, er zit nog wel iets in het oosten, maar het mag geen naam hebben qua aantallen dames. Daarnaast zijn de prijzen in het oosten ook nog even opgehoogd (weinig aanbod, veel vraag), waardoor je meteen de grens over hopt.

                   Voor mij is het zandpad in Utrecht 140km rijden. Dan ben ik eerder en sneller in het ruhrgebiet waar de rosse buurten veel groter zijn.

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                    De enige echte uitbuiters in de branche zijn de verhuurders met hun idioot hoge huren, zandpad: 600 euro in de week, maal twee, maal vier is 5000 euro...per week per boot...
                    Daar ligt het verhaal, en nergens anders

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Asscher: "Erken nu misstanden in prostitutie"

                     gisteravond was Asscher bij Paul en Witteman , met stelligheid verdedigde hij weer zijn misstanden, internationalisering van de prostitutie, hij verdedigde 'desnoods' het Zweeds model - Paul / Witteman vroegen zich af als dit allemaal zo is waarom er dan in de afgelopen vier jaar feitelijk nog geen stap voorwaarts is gemaakt ...

                     Het hele gezelschap bleef Asscher wat meewarig aanhoren ...

                     Klaas Hilting , vroeger persvoorlichter van de Amsterdamse politie , haalde wat voorbeelden van vroeger aan , zei dat het erg moeilijk is om uiteindelijk aan te tonen of 'rond te krijgen' dat je hier met de wet in de hand kunt ingrijpen ,
                     Moskovitch lichtte wat toe uit vroegere dossiers dat de vrouwen feitelijk een Romantiserend beeld hadden van Amsterdam , er was er niet een die zonder omhaal vertelde dat ze 'onder dwang' werd gestuurd ...