Leeuwarden: Weaze moet snel veilig worden

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Leeuwarden: Weaze moet snel veilig worden

  LEEUWARDEN -

  De Leeuwarder rosse buurt rond de Weaze moet snel veiliger worden. Dat willen gemeente, politie en openbaar ministerie bereiken met een pakket van maatregelen, zoals een collectief bedrijfsverbod voor geweldplegers.

  Bordelen en café's zijn dan in het uiterste geval voor twee jaar taboe.

  Het cameratoezicht is al verscherpt. Het leverde vorige week een aanhouding op heterdaad op. De politie treedt veel sneller op. Zo vielen zestig veelal Antilliaanse drugsdealers door de mand en werden meer dan honderd bekeuringen gegeven voor samenscholing.

  Na de verbouwing van Amicitia wordt de Nauwesteeg afgesloten. Zijdeuren van bordelen gaan op slot. Kroegbazen en seksexploitanten krijgen de beschikking over een website met foto's en gegevens van personen met een bedrijfsverbod.

  Leeuwarder Courant 20.8.10

  http://www.leeuwardercourant.nl/nieu...veilig-worden-

 • #2
  Man slaat prostituee met naaldhak

  bron dvhn 29 sept

  Man slaat prostituee met naaldhak LEEUWARDEN - Een onbekende man heeft dinsdagavond in Leeuwarden een 25-jarige prostituee met haar naaldhak tegen haar hoofd geslagen, omdat hij niet tevreden was over de vrijpartij met haar. Dat heeft de Friese politie woensdag gemeld.


  Het voorval had plaats in een peeskamertje in de rosse buurt van de Friese hoofdstad, de Weaze. De man sloeg meerdere keren. De vrouw, die verwondingen aan haar hoofd opliep, heeft aangifte gedaan bij de politie.
  MAYA 4 EVER

  Commentaar


  • #3
   Leegstand in rosse buurt Leeuwarden groeit

   Bron: www.frieschdagblad.nl , zaterdag, 23 november 2013 door Patrick van ’t Haar

   Link naar artikel: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=65968

   Leegstand in rosse buurt Leeuwarden groeit

   Leeuwarden | Steeds meer ramen op de Weaze, de rosse buurt van Leeuwarden, staan leeg. Volgens schattingen van de politie gaat het om 20 tot 30 procent van de ramen in de rosse buurt. In totaal zijn er een kleine 140 werkplekken in het gebied, waar naar schatting zo’n 150 vrouwen werken.

   De kans is reëel dat er nog meer ramen leeg komen te staan, aangezien de gemeente Leeuwarden sinds vorige week strenger controleert en de eisen aan de exploitanten van de ramen heeft verscherpt. Zo moeten alle dertien geregistreerde prostitutiebedrijven een heldere administratie overleggen, mogen er geen vrouwen onder de 21 jaar meer werken en is het de prostituees verboden op de werkplek te overnachten. ,

   ,De afgelopen jaren zijn we al heel streng geweest en nu is het mogelijk om nog scherper te controleren”, aldus burgemeester Ferd Crone. ,,De nieuwe eisen maken het ook mogelijk voor mij om zaken tijdelijk te sluiten als er iets niet in orde is, zoals ik ook bij cafés en coffeeshops de laatste jaren heb gedaan.”

   Sinds de formele legalisering van prostitutie - de opheffing van het bordeelverbod in 2000 - wordt steeds duidelijker welke misstanden zich afspelen achter de rode lampen. Mensenhandel, gedwongen prostitutie, processen tegen mensenhandelaren, uitbuiting. De houding tegenover prostitutie verandert in de samenleving. Crone: ,,Ook ik keek er vroeger anders tegenaan dan nu. Het beeld kantelt, de ellende wordt steeds zichtbaarder.”

   In Amsterdam koopt de gemeente ramen op, in Arnhem is de rosse buurt verplaatst van het centrum naar de rand van de stad en in Utrecht zijn de prostitutieboten gesloten. Ook in Leeuwarden bestaat de mogelijkheid om het aantal ramen te verkleinen, al zijn de juridische en bestemmingsplantechnische mogelijkheden beperkter dan in de andere steden.

   Een van de ondernemers op de Weaze wil wel een aantal van zijn ramen verkopen. 27 ramen voor een prijs van rond de 1,8 miljoen euro. Dat is ook bij Crone bekend. ,,Ik weet het uit de wandelgangen. Als het zou gaan om een bedrag van een paar ton - de waarde van de panden - zou ik zeggen: doen. Maar het gaat om veel meer dan dat. Daarbij komt: wat schiet je ermee op? Zoals het nu is met de bezetting op de Weaze zou je alleen de leegstand opkopen.”

   Wat de effecten van de deze maand ingevoerde strengere regels zullen zijn durft Crone niet te voorspellen. ,,De controle op bijvoorbeeld gedwongen prostitutie is moeilijk. Want het is niet automatisch zo dat een vrouw, die tegen haar wil achter het raam moet zitten, dat wil vertellen bij een gesprek. Het kan zijn dat zij er geen belang bij heeft om dat te vertellen omdat haar angst voor de gevolgen groot is.”

   Hulp
   Intussen proberen prostituees geregeld de Weaze te ontvluchten. In Leeuwarden doet de Engelstalige Ark of Covenant Church veel voor de opvang van en het pastoraat aan ex-prostituees. De Nigeriaanse Kimberley, die via mensenhandel in Nederland terecht kwam, is een van hen. Haar leven komt steeds beter op de rails. ,,Het gaat nu goed met mij”, zegt ze vandaag in een interview in deze krant, ,,maar ik heb één ding echt ervaren: prostitutie is nooit normaal, je gaat van binnen kapot.”

   Minister Ivo Opstelten van Justitie stelt ruim negen miljoen euro extra beschikbaar voor hulp aan ex-prostituees en ex-gedetineerden. De coalitiepartijen VVD en PvdA in de Tweede Kamer stemden donderdag in met deze wens van ChristenUnie en SGP. Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie: ,,Het goede nieuws is dat er brede steun is voor hulp aan gedetineerden en prostituees, zodat die de kans krijgen op een nieuw begin.” SGP’er Kees van der Staaij: ,,Prostituees zitten vaak gevangen in hun situatie. Met deze regeling wil ik hen perspectief op een nieuwe toekomst bieden.”
   In de beperking toont zich de meester!

   Commentaar


   • #4
    Re: Leegstand in rosse buurt Leeuwarden groeit

    Oorspronkelijk geplaatst door Ferd Crone (PvdA), Burgemeester Leeuwarden
    "... de ellende wordt steeds zichtbaarder.”
    Ongefundeerde negatieve beeldvorming betitelen als het zichtbaarder worden van een gehyped probleem getuigd NIET van al te veel intelligentie.


    Oorspronkelijk geplaatst door Ferd Crone (PvdA), Burgemeester Leeuwarden
    "... in Arnhem is de rosse buurt verplaatst van het centrum naar de rand van de stad ..."
    Hier betrappen we Ferd Crone op een regelrechte leugen. Voorafgaande aan de sanering van het Spijkerkwartier is wel een Eros-Centrum aan de rand van de stad beloofd, maar dit is er NOOIT gekomen.

    De stellige bewering dat in Arnhem de rosse buurt verplaatst is zal door menig wandelaar als een steek onder water opgevat worden.


    Oorspronkelijk geplaatst door Ferd Crone (PvdA), Burgemeester Leeuwarden
    Wat de effecten van de deze maand ingevoerde strengere regels zullen zijn durft Crone niet te voorspellen.
    What The MoederNeukende Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hoe erg moet je als openbaar bestuur de weg wel niet kwijt zijn om een maatregel in te voeren waarvan de gevolgen zelfs niet te voorspellen zijn.

    Wat een ongelofelijke stelletje debielen zitten daar in de gemeenteraad dat ze dit laten passeren.


    Oorspronkelijk geplaatst door Nigeriaanse Kimberley
    ,,Het gaat nu goed met mij”, zegt ze vandaag in een interview in deze krant, ,,maar ik heb één ding echt ervaren: prostitutie is nooit normaal, je gaat van binnen kapot.”
    Even met een B9-regeling wapperen, en de niet-westerse allochtoon speelt voorbeeldig de vooraf ingestudeerde slachtofferrol.


    Oorspronkelijk geplaatst door www.frieschdagblad.nl
    Minister Ivo Opstelten van Justitie stelt ruim negen miljoen euro extra beschikbaar voor hulp aan ex-prostituees ...
    Nogmaals: What The MoederNeukende Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sinds wanneer is het wenselijk dat stelselmatig misbruik van de B9-regeling beloond word met een subsidie van negen miljoen Euro?


    SlowWalker

    Commentaar


    • #5
     Re: Leeuwarden: Weaze moet snel veilig worden

     Dakloosheid dreigt voor grote groep prostituees

     Een groep van zo’n dertig tot vijftig prostituees in Leeuwarden dreigt binnenkort geen dak meer boven het hoofd te hebben. De groep overnacht nu nog in hun werkkamers op de Weaze, maar dat wordt verboden in de nieuwe algemene plaatselijke verordening (apv). Een alternatieve nachtopvang kan de gemeente Leeuwarden niet bieden, blijkt uit een onderzoek op verzoek van de gemeenteraad. Politie, bordeelhouders, Fier Fryslân en Verslavingszorg Noord Nederland maken zich zorgen: zij zijn bang dat prostituees straks bij klanten gaan overnachten waardoor de kans op uitbuiting en afhankelijkheid (nog) groter wordt.

     Lees verder op: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=67419
     To walk or not to walk – that is the question

     Commentaar


     • #6
      Re: Leeuwarden: Weaze moet snel veilig worden

      Oorspronkelijk geplaatst door Heer Seksaap Bekijk bericht
      Dakloosheid dreigt voor grote groep prostituees

      Een groep van zo’n dertig tot vijftig prostituees in Leeuwarden dreigt binnenkort geen dak meer boven het hoofd te hebben. De groep overnacht nu nog in hun werkkamers op de Weaze, maar dat wordt verboden in de nieuwe algemene plaatselijke verordening (apv).
      Lees verder op: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=67419
      Het verbod op overnachten op de werkplek is een typische pestmaatregel die speciaal in het leven geroepen is het raamprostituees lastiger te maken - vaker op en neer naar de werkplek -, hun meer reis- en overnachtingskosten te laten maken en dus minder te laten verdienen. Instanties en stichtingen die nu doen alsof ze heel betrokken zijn, hadden tegen de vernieuwde APV van Leeuwarden moeten protesteren. Als de regel werkelijk nut had dan was ze natuurlijk al veel eerder toegepast. Maar overnachten op de Weaze is decennia lang terecht geen enkel probleem geweest.
      Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

      Commentaar


      • #7
       esperanza Leeuwarden gesloten?

       Hallo, was vandaag in Leeuwarden en zag dat esperanza gesloten was.

       weet iemand waarom?

       Commentaar


       • #8
        2 Prositutiezaken Weaze dicht


        Prositutiezaken Weaze dicht - Burgemeester Crone van Leeuwarden heeft twee prostitutiezaken op de Weaze gesloten. De reden is dat uit controle van de gemeente is gebleken dat beide bedrijven de wet hebben overtreden. Bij een van de zaken was een vrouw van onder de 21 jaar aan het werk. Bij het andere bedrijf was meerdere keren geen beheerder aanwezig. De beide zaken gaan vanaf maandag een maand lang op slot.
        Bron: http://ow.ly/2NvJxt


        Het is mij onduidelijk welke.

        Commentaar


        • #9
         Re: 2 Prositutiezaken Weaze dicht

         Oorspronkelijk geplaatst door basketcase Bekijk bericht
         Bron: http://ow.ly/2NvJxt


         Het is mij onduidelijk welke.
         Weet je, het gaat hier in de mediaberichtgeving weer precies zo zoals het altijd gaat: Krant X flanst een halfgebakken artikel in elkaar en de rest incl. Omroep Friesland kopieert, plakt en publiceert in hun haast dat onduidelijke verhaal. De ervaring leert dat het vervolgens een dag of wat duurt voordat je er achter komt hoe het precies zit. Niet via de media want die hebben dan meestal geen interesse meer in het onderwerp, omdat het niet meer 'hot' is.

         Degene die wil weten hoe het zit moet dus de komende dagen op Hookers de rubriek Leeuwarden Algemeen maar blijven volgen, want daar komt het waarschijnlijk nog wel weer ter sprake. Of ga zelf even op een 'diepgaand' onderzoek uit naar Leeuwarden .
         Laatst gewijzigd door moontanner; 16-09-14, 07:28.

         Commentaar


         • #10
          Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

          Twee sekshuizen in Leeuwarden op slot

          LEEUWARDEN - Twee prostitutiebedrijven op de Weaze in Leeuwarden moeten tot 15 oktober de deur dicht houden.

          Burgemeester Ferd Crone heeft opdracht gegeven voor de sluiting. Bij controles is gebleken, aldus de gemeente, dat regels werden overtreden.

          Bij één bedrijf is geconstateerd dat hier een vrouw jonger dan 21 jaar werkte. Bij het andere bedrijf was verschillende keren geen beheerder aanwezig. De sluiting is maandag ingegaan.

          Bron: http://www.lc.nl/friesland/twee-seks...-17665693.html Gepubliceerd op 15 september 2014, 12:01

          (In de krant stond dat er een meid van 19 jaar werkte en werd er aangehaald over het slaapverbod dat al enige tijd van kracht is)

          Commentaar


          • #11
           Demagogisch CU-raadslid drijvende kracht achter weren prostituees uit Leeuwarden

           [IMG]www.leeuwarden.nl/sites/leeuwarden.nl/files/imagecache/smoeldetail/images/smoelenboek/frits_rijpma.jpg[/IMG]

           Bedenker en indiener van het slaapverbod op de Weaze is de voorzitter van de CU-fractie in de gemeenteraad van Leeuwarden, Frits Rijpma. Een handige en bij tijd en wijle demagogische prater die bij gebrek aan inhoudelijk tegenspel op de gemiddelde kiezer als integer en gezaghebbend kan overkomen. Niet helemaal voor niets werd hij in 2012 tot raadslid van het jaar in deze stad gekozen, vooral om zijn kruistocht tegen de Weaze. Het gebrek aan inhoudelijkheid kenmerkte ook het prostitutiedebat in Leeuwarden en bovendien verzekerd van steun van de Pvda, is het Frits zo gelukt het voorstel door de raad te loodsen.

           Hij is wel minder christelijk dan de gemiddelde bijbellezer zou verwachten want hij pakt prostituees een slaapplaats aan de Weaze af zonder hun elders een nieuwe aan te bieden. Zijn toezegging dat er in de komende maanden naar alternatieve overnachtingsplaatsen gezocht zal worden komt als een typisch loze belofte over omdat er in de afgelopen maanden ook al het nodige daartoe door instanties zonder enig resultaat is ondernomen (zelfs als de toezegging zou worden nagekomen, zijn de dames door bijkomende kosten toch slechter af dan voorheen). Maar niets doen is geen optie voor de gemeente, meent Frits, ook niet als de betrokken vrouwen via een contactpersoon te kennen hebben gegeven dat ze dolgraag op hun werkplek willen blijven overnachten. In een TV-discussie weert exploitant Sesseler zich bekwaam maar zijn mimiek verraadt dat hij weet dat de lof die de twee raadsleden ( de andere is Eline de Koning van de PvdA ) hem toezwaaien, zeer bederfelijk is; hij kijkt in ieder geval zo bedenkelijk alsof een bestuurlijke rapportage in de geest van Rijpma al als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd hangt.

           Een artikel van de PvdA-ster geeft ook aan dat beide partijen de goedkope strategie ter uitbanning van raamprostitutie die door bestuurlijke rapportages mogelijk is geworden, uiterst interessant vinden. Diverse bijdragen over vertrokken prostituees en sluitingen van seksinstellingen in de thread Leeuwarden Algemeen maken duidelijk dat voor de CU-Leeuwarden alles volgens plan verloopt. Het hoge CU-gehalte, de rechtlijnig- en pietluttigheid van de politie – tenminste als het om prostituees gaat – kennende, denk ik dat Frits zich om handhaving van deze zinloze pestmaatregel niet druk hoeft te maken.
           Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

           Commentaar


           • #12
            Re: Leeuwarden: Weaze moet snel veilig worden

            dat zijn politici die bezig zijn hun straatje schoon te vegen... dat die vrouwen onwaardig worden behandeld omdat ze zo slecht kunnen slapen is het argument, dat is terecht wat ze roepen. Echter ze weten ook heel goed dat er vervolgens niets meer gebeurd en deze dames hun inkomsten kwijt zijn. Tja net over de grens kunnen ze terecht he..dus uiteindelijk gaan al die mannen ook over de grens...., kunnen ze meteen tanken en andere goedkopere zaken gaan doen....wat een beleid , dat je jezelf dan nog serieus neemt....als je dat aanvoert als argumenten om op te komen voor de de waardigheid van de mens, in het bijzonder prostituee.

            Commentaar

            Aan het werk...
            X