Singapore meent dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is.

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Singapore meent dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is.

  Singapore meent dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is.

  15 april 2010
  ‘Come have a look. Pretty girl for you.’ Grijze haren, gouden bril, polo, pantalon en zachte glimlach; waar heeft die Chinese opa het in ‘s hemelsnaam over? Welkom in Geylang: de Wallen van Singapore, waar de pooiers geen gouden tanden of te wijde broeken hebben. Waar je geen klerenkasten of stoere jochies ziet, maar kleine vriendelijke Aziaten.
  De oude Chinees dirigeert voorbijgangers naar de deuropening naast een altaartje. Binnen is het even slikken. Een gigantische glazen wand van vloer tot plafond vult de ruimte. ‘Aquaria’ worden ze genoemd, gevuld met roze licht en sexy meisjes die doordraaien bij de aanblik van een ‘klant’. Ze krijsen, lachen, wenken en blazen kusjes: zolang de keus maar op hen valt. Het ene bh’tje zit nog strakker dan het andere, er woedt een stille strijd om de kleinste string.

  Enige gemene deler zijn de ronde buttons met nummertjes die de meisjes op hun niemendalletjes hebben gespeld. Duidelijk, dan kan de klant gewoon tegen opa zeggen: nummer 7 alstublieft. Moet je wel nog even meelopen naar z’n kantoortje om 100 Singapore dollar (ruim 50 euro) af te tikken. Vervolgens neemt nummer zeven je voor een uurtje mee naar boven. Samen douchen, een massage en seks (oraal en gewoon) volgen.


  Overal verbodsbordjes
  Je zou dit allemaal niet verwachten in Singapore. Op drugs staat de doodstraf. De verkoop van kauwgum is verboden. De media zijn gecensureerd en de hele stad hangt vol met verbodsbordjes inclusief de hoogte van de boete voor ongehoorzame waaghalzen. Over de gele lijn stappen voor de metro: 500 dollar. Aan de noodrem trekken: 5.000 dollar. Eten en drinken in de metro: 500 dollar. En dan hebben we het dus alleen nog maar over de metro gehad.

  In Singapore mag niks. Behalve prostitutie. Sterker: ****en worden uit het buitenland (vooral China en Thailand) gehaald en krijgen speciale werkvisa. Want zoals het de overheid betaamt, is er sterke controle op de meisjes. Tweewekelijks worden ze gescreend op alle denkbare ziektes, via inwendige en bloedonderzoeken. Een SOA en mevrouw wordt direct het land uitgebonjourd.

  Orale seks zonder condooms is dan ook uit den boze. ‘100% Kondoms untuk seks oral’ staat op de poster van een vrouwenmond en een in condoom gehulde penis die met een hand wordt omvat. Deze hangt verplicht in elke peeskamer. (Het hooggerechtshof heeft trouwens besloten dat orale seks voor iedereen verboden is tenzij het onderdeel is van voorspel dat leidt tot echte geslachtsgemeenschap.)  Roze knuffeldraken
  ‘Moet van de overheid’, zegt de 23-jarige Thaise May, terwijl ze haar schouders ophaalt. ‘Die controleert alles.’ Dus heeft May een gele kaart: de vergunning die aan prostituees wordt verstrekt door de politie. Wekelijks brengen controleurs ‘onverwacht’ een bezoek aan de bordelen. Op May’s nachtkastje ligt een kwantumverpakking condooms en een grote tube glijmiddel. Daarnaast op het hoofdeinde twee roze knuffeldraken en een kleine Tweetie aan de kast. Want naast het afwerken van klanten is dit ook de plek waar May de rest van haar tijd doorbrengt. Ze werkt en woont in deze kamer zonder ramen.  ‘De overheid ziet in dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is dat ze niet kan uitbannen’, constateert buurtbewoner Dave (30), die in de reclame werkt. Best moedig voor een regering van een land waar de Playboy verboden is en waar de film Eyes Wide Shut(met Nicole Kidman en Tom Cruise) niet mocht uitkomen vanwege de pornografische inhoud.  Sinds een jaar of twee is de rosse buurt Geylang enorm vooruitgegaan, vindt Dave. Dat was wel eens anders. Tot een paar jaar geleden vond de prostitutie vooral op straat plaats. Over de lengte van enkele straatblokken stonden meisjes opgesteld op de stoep, van mooi naar lelijk.  Op straat wordt het verhaal verteld dat de overheid is gaan ingrijpen toen enkele politiemannen werden verjaagd door een groep criminelen. ‘Ze praten er natuurlijk niet over, maar volgens mij ziet de overheid dat prostitutie helpt om seksuele spanningen te beperken. Dus kun je het gewoon beter goed regelen.’ Dave laat in het midden of hij zelf wel eens gebruik maakt van de faciliteiten in zijn buurt. Hij zegt steevast ‘ik heb gehoord dat...’ als hij in detail vertelt over Geylang.  Geld, geld, geld
  Sinds een paar jaar zijn er dus de straten (‘lorongs’) met hun typische, genummerde huisjes met rode lampionnen. Open van twee uur ‘s middags tot twee uur ‘s nachts. Gevuld met Thaise en Chinese meisjes die zich twee jaar lang de longen uit het lijf werken om zoveel mogelijk geld te sparen. Voor ze aan het werk mogen worden ze eerst uitvoerig ondervraagd door de zedenpolitie om uit te sluiten dat ze slachtoffer zijn van mensenhandelaren.  May zegt in ieder geval dat ze uit vrije wil vanuit Thailand naar Singapore is gekomen om geld te verdienen. In Thailand (bekend om zijn giga prostitutie-industrie) werken schoot niet op. ‘Ga je mee op stap, naar de bioscoop: mijn vriendinnen lieten me niet met rust. Kost allemaal geld, geld, geld. Hier kan ik wel sparen want doe ik verder niks.’  Als het waar is dat ze vijf klanten per dag heeft à 100 dollar, waarvan May de helft mag houden, gaat ze inderdaad met een goed gevulde zak terug naar haar vriendinnen in Bangkok.

  Bron http://www.depers.nl/opmerkelijk/471...***en-wel.html

 • #2
  Re: Singapore meent dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is.

  Hoi allemaal,

  Zo'n pakweg 150 jaar geleden trokken mannen, jong en oud en van heinde en verre, familie, huis en haard (tijdelijk) achter latend naar een gebied dat dichtbij de tegenwoordige stad San Francisco in de U.S.A. ligt. Deze mannen trokken er naartoe omdat er goud gevonden was. Veel goud volgens de geruchten. Na de goudzoekers volgden de ****en en daarna andere zakenmensen. Deze periode is de Amerikaanse geschiedenis in gegaan als "The Goldrush of California". Er zouden daar ruim 900 ****en gewerkt hebben.

  Wat je toen zag en wat je hede ten dage nog steeds ziet is dat grote groepen ****en daar heen trekken of daar verblijven waar veel (alleenstaande) mannen zijn. Mannen die hun vaderland of woongebied tijdelijk verlaten hebben en hun gezin achter lieten om elders de kost proberen te verdienen voor hun gezin. Deze "mannengemeenschappen" zijn natuurlijk een ideaal werkgebied voor de "Dames van Plezier".

  Singapore is zo'n stad waar veel (alleenstaande) mannen werkzaam zijn, maar Dubai bijvoorbeeld ook. Ook al is het in deze gevallen geen goud wat de mannen daar heen liet trekken.

  Het bestuur van Singapore maar ook dat van Dubai heeft goed in de gaten dat er "vrouwvolk" nodig is om het "manvolk" in bedwang te kunnen houden. En als stadsbestuur kan je dat inderdaad een "noodzakelijk kwaad" noemen, maar persoonlijk denk ik dat alleen al het verblijf van de dames de economie behoorlijk stimuleert. Zij moeten zich tenslotte ook huisvesten, eten, drinken etc.

  groet,

  HL 69.
  In de beperking toont zich de meester!

  Commentaar


  • #3
   Re: Singapore meent dat prostitutie een noodzakelijk kwaad is.

   wat betreft Singapore kan ik niet oordelen, noch over Dubai.

   Echter, uit het artikel hier onder maak ik op dat er geen dure dames in Singapore werken. Wel in Dubai heb ik ergens gelezen.

   Hoedan ook, ik heb nog steeds geen drang om af te reizen naar Dubai, Singapore of waar dan ook heen.
   Sex is net als bridgen, heb je geen goede partner, hoop dan op een goede hand.

   Commentaar

   Aan het werk...
   X