Rem op Chinese massagesalons

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Rem op Chinese massagesalons

  Amsterdam wil dat er een einde komt aan de explosieve groei van het aantal massagesalons in de binnenstad. Er mag er per direct geen enkele meer bijkomen.
  Het stadsdeel Centrum heeft daartoe een wijziging opgenomen in het bestemmingsplan.

  Van vijftien naar veertig
  In 2008 waren er vijftien massagesalons in de Amsterdamse binnenstad. Momenteel zijn het er al veertig. AmsterdamCentrum vindt dat aantal te hoog. Ook speelt mee dat de masseuses in sommige zaken seksuele handelingen verrichten.

  Chinese ondernemers
  De bedrijven zijn volgens de zegsman in handen van Chinese ondernemers. Ze zitten vooral aan de Zeedijk (onderdeel van het Amsterdamse Chinatown) en in het Singelgebied. Onduidelijk is wat de oorzaak is van de enorme groei.

  Terugdringen
  De gemeente Amsterdam is bezig met het terugdringen van onder meer het aantal prostitutieramen, coffeeshops en smartshops in de oude binnenstad. Deze operatie staat bekend als project 1012, naar de postcode van het gebied. Het stoppen van de groei van het aantal massagesalons sluit aan bij deze aanpak.

  bron www.rtvnh.nl
  Dick31
  EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

 • #2
  Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

  Stadsdeelvoorzitter Els Iping over deze zaak in Het Parool

  ''Ik weet niet of Amsterdammers ineens massaal een massage willen, maar er zijn in elk geval geen bij ons bekende werknemers of ondernemers uit de seksindustrie in actief.'' Wel zegt het stadsdeel duidelijke aanwijzingen te hebben dat er, in elk geval in een aantal salons, niet alleen massages worden gegeven door de Chinese medewerksters. ''Uit politie-informatie blijkt dat sommige massages een happy ending hebben, dat er dus seksuele handelingen worden verricht,'' zegt Iping. ''Ook door meisjes die hier illegaal zijn, en die overdag op straat rondlopen, op zoek naar klanten.''

  De veertig massagesalons die nu zijn gevestigd in het 1012-gebied mogen voorlopig blijven, maar via een wijziging in het bestemmingsplan wil Iping voorkomen dat er meer bijkomen. Een paar jaar geleden slaagde de gemeente er op dezelfde manier ook in de opmars van belwinkels te stuiten.

  De stadsdeelvoorzitter wil de salons weren omdat anders een 'monocultuur van criminogene en laagwaardige functies' ontstaat in het 1012-gebied. ''We willen juist dat er ook modewinkels, slagers en bakkers komen.''

  Ze geeft wel toe dat ze waarschijnlijk niet zou ingrijpen als bijvoorbeeld het aantal modewinkels explosief zou stijgen.

  Commentaar


  • #3
   Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

   criminogene en laagwaardige functies
   Bij mijn sportclub is de masseur op staande voet ontslagen. We wilden absoluut niet iemand met criminogeen en laagwaardig werk langer in ons midden dulden. Ik begrijp ook niet dat zorgverzekeraars nog steeds massagebehandelingen vergoeden en daarmee de criminaliteit in Nederland bevorderen.
   Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

   Commentaar


   • #4
    Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

    Massage vaak met happy end

    07 apr 2010
    AMSTERDAM - In een groot aantal Chinese kapsalons, nagelstudio's en massagesalons wordt op grote schaal illegale prostitutie bedreven.

    Het AD heeft onderzoek gedaan in Den Haag. In tien van de 25 werden illegale praktijken aangetroffen.

    De krant kreeg tijdens alle massagesessies seksuele diensten aangeboden. Volgens justitie is de kans groot dat de masseuses in de greep zijn van de Chinese misdaad. De vrouwen zouden naar Nederland zijn gesmokkeld en hun 'schuld' moeten afbetalen door het verrichten van seksuele handelingen.

    Bron http://www.telegraaf.nl/binnenland/6...?sn=binnenland

    Commentaar


    • #5
     Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

     Ik heb die hele artikel in de AD is gelezen en e.e.a. is echt zwaar overdreven wat betreft prostitutie. Het gaat dus puur om happy endings, dus geen pijpen en/of neuken waar ze mee geconfronteerd worden. Nou je kunt ook zeggen dat het masseren van de penis gewoon erbij hoort al deel van de massage.
     And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

     Commentaar


     • #6
      Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

      Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
      Nou je kunt ook zeggen dat het masseren van de penis gewoon erbij hoort al deel van de massage.
      Jaaaaaaaah, ik vind dat ook! Net als het masseren van de g-spot, toch!

      Maar ff serieus, die wethouder wil slagers, bakkers en modewinkels. Tuurlijk, overal Turkse bakkers en halal-slagers, en dan vooral nog meer van die vage modewinkels die nu al in de voormalige peeskamertjes zitten. Het hele stadsbeeld fleurt ervan op! (maar dan anders...)

      Commentaar


      • #7
       Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

       In Den Haag heb je de Wagenstraat aka Chinatown en daar heb je al die massagesalons. Nou maar hopen dat ze die met rust laten tenzij er dingen daar gebeuren onder dwang maar dat is volgens mij niet bewzen.
       And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

       Commentaar


       • #8
        Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

        Massagesalons met seks nu ook buiten centrum

        AMSTERDAM - De wildgroei aan dubieuze Chinese massagesalons waaiert uit over de stad. Dat komt door de maatregelen die stadsdeel Centrum heeft genomen om paal en perk te stellen aan de massagehuizen in het Wallengebied.

        Een groot aantal masseuses biedt de klant een 'happy ending' aan en maakt zich daarmee schuldig aan illegale prostitutie. Alleen het Burgwallen gebied telt al 45 massagesalons. ''De meeste kunnen blijven maar daar blijft het wel bij,'' zegt een woordvoerder van stadsdeel Centrum. Vijf zaken moeten dicht.

        Sinds 2 september is in het zogeheten 1012-gebied een wijziging van het bestemmingsplan van kracht. Daardoor kunnen massagesalons zich niet meer vrij vestigen in panden met een 'gemengde bestemming', bedoeld voor winkels en bedrijfjes die vallen onder de regeling voor het midden- en kleinbedrijf. De massagehuizen duiken nu buiten het oude centrum op, waar ze zich nog wel in panden met een gemengde bestemming kunnen vestigen.

        Volgens de woordvoerder van stadsdeel Centrum is een sluitende controle op prostitutie in de salons nauwelijks uitvoerbaar. Een raamexploitant: ''Je ziet de mannen verlekkerd over het Singel lopen en vervolgens een massage- salon induiken.''

        Bron: parool.nl

        Commentaar


        • #9
         Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

         De papieren versie van Het Parool van zaterdag j.l. bevat(te) ook een achtergrondartikel van 2 pagina's (is dit ergens terug te vinden op het web?) waarin o.a. wij een (min of meer) eervolle vermelding krijgen:

         Op www.hookers.nl, de site waar h...enlopers elkaar tips geven over prostituees, zijn de Chiense massagesalons nog niet te vinden. Toch wordt binnen de prostitutie met argusogen naar de nieuwe ontwikkelingen gekeken. [Gaat verder in de trant dat de massagesalons moeilijk te controleren zijn op o.a. illegale werkneemsters en uitbuiting terwijl de lagale branche veel meer kosten maakt om aan de regels te voldoen, en dat ze onder de prijs werken.]
         Thalysman
         Dans le jardin de plezier il y a une belle rose...

         Commentaar


         • #10
          Re: Kabinet pakt prostitutiebranche aan

          Ik snap het niet...een massage is een massage....waarom zou het uitmaken om welk lichaamsdeel het gaat?

          'Paal en perk aan happy endings'

          AMSTERDAM - De Amsterdamse VVD wil paal en perk stellen aan zogenaamde ’happy endings’ in massagesalons. Controleurs van de gemeente en de politie moeten bij de salons gaan controleren of daar niet stiekem seksuele handelingen worden verricht.

          „We moeten opsporen en handhaven”, zegt raadslid Daniël van der Ree. „Dat is beter dan met vergunningen werken.”

          De gemeente Amsterdam probeert grip te krijgen op dubieuze massagesalons waar illegale prostitutie en vrouwenhandel en -mishandeling plaatsvindt en op grote schaal belastingfraude wordt gepleegd. Omdat de reguliere seksbedrijven steeds strenger worden gecontroleerd en de salons aan vrijwel geen enkele eis hoeven te voldoen, veranderen uitbaters de naam ’bordeel’ simpelweg in ’massagehuis’.

          bron: telegraaf.nl
          And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

          Commentaar


          • #11
           Re: Rem op aantal massagesalons Amsterdam

           Dit alles laat een trent zien die ik al veel langer ontwaar. Zogenaamd liberale partijen als de VVD die de vrijheid van burgers en ondernemers aan banden legt.. Wat maakt het uit dat er handjobs plaatsvinden in een massagesalon. Zolang de klant het goedvindt en de masseuse ook is er toch geen probleem? Helaas heeft de VVD het Hollandsch-Conservatisme opnieuw ontdekt. Dat gaat nog een hoop ellende opleveren...

           Commentaar


           • #12
            Re: Kabinet pakt prostitutiebranche aan

            Heeft die VAN DER REE echt niets beters te doen? In ons land blijven volgens de krant 150.000 aangiften met dader-indicatie bij de politie op de plank liggen wegens zogenaamd capaciteitsgebrek. En nu wil ie controleurs gaan afsturen om vast te stellen of een masseuse met de klabanus van een klant speelt? Laat hem alsjeblieft de bendes zakkenrollers die de hoofdstad teisteren eens aanpakken.

            Commentaar


            • #13
             Re: Kabinet pakt prostitutiebranche aan

             Voordat ik op deze nieuwe verwikkelingen reageer moet het mij toch even van het hart dat de verhouding werkgever-werknemer in een Chinese massage-gelegenheid niet anders zal zijn dan in door Chinezen gerunde bedrijven in andere branches (de Chinees op de hoek bijvoorbeeld). Alle vermeende kwalijke zaken, met uitzondering van het verlenen van seksuele diensten zonder de daarvoor benodigde vergunningen, die in de massage-gelegenheden voorkomen vind je ook bij de eerste de beste afhaal-chinees.

             Oorspronkelijk geplaatst door telegraaf.nl
             „We moeten opsporen en handhaven”, zegt raadslid Daniël van der Ree
             Makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe toon je dat happy end voor een rechter aan? Een rechercheur under-cover naar een massagesalon sturen mag niet (een werkgever (politiekorps) mag een werknemer (rechercheur) immers geen opdrachten van seksuele aard geven). En al zou het mogen, dan word het al gauw als uitlokking gezien.

             De salon binnenvallen dan? Lijkt me ook geen optie. Want voordat de ambtenaar in functie van de voordeur tot in de massageruimte is gekomen ligt er al lang en breed weer netjes een handdoek over de plaats-delict. Weer geen rechtsgeldig 'heterdaadje' dus. Maar hoe moet dat 'opsporen en handhaven' er dan uitzien? Daarvoor wenden we ons tot een gerenommeerd analist van voetbal- en andere maatschappelijke zaken:

             <Gijp modus AAN>

             Ik ziet het al helemaal voor me.
             Staat er daar zo'n politieagent voor zo'n massagesalon met een weegschaaltje. En dat dan iedereen die daar naar binnen wilt eerst z'n ballen moet laten wegen voordat hij naar binnen mag. Zie je ze al staan, met hun ballen op dat weegschaaltje?

             En als ze dan weer naar buiten komen: hop, weer de ballen op dat weegschaaltje. En als die ballen dan lichter zijn als toen dat hij naar binnen ging, dan is hij de sjaak. En die massagewinkel ook.

             Mooi man...............


             <Gijp modus UIT>

             SlowWalker

             P.S.
             Uitspraken gedaan in Gijp-Modus zijn geenszins door de goede man zelf gedaan.

             Commentaar


             • #14
              Chinese massagesalons hebben vrij spel in A'dam zuid

              Reportage is het eerste item na de intro. http://www.powned.tv/uitzendinggemis...wnews_300.html

              Commentaar


              • #15
               Re: Chinese massagesalons hebben vrij spel in A'dam zuid

               Zuid staat massagesalons toe, met risico op salons met prostitutie

               Als het aan de stadsdeelraad van Amsterdam-Zuid ligt, wordt het verbod op massagesalons in de Stadion- en Olympiabuurt geschrapt. Een verwachte toename van salons waar prostitutie plaatsvindt, wordt daarbij op de koop toegenomen.

               De afgelopen jaren is het aantal salons waar naast massages ook prostitutie plaatsvindt, flink gegroeid, zo blijkt uit onderzoek van stadsdeel Centrum dat is uitgevoerd in het voorjaar van 2009. Die toename is in stadsdeel Centrum aanleiding geweest een verbod in te stellen op nieuwe vestigingen van massagesalons. Hoewel de kans bestaat dat de veelal Thaise en Chinese massagesalons hun toevlucht daardoor vaker buiten het centrum zullen zoeken, stelt het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid voor het verbod te schrappen uit het bestemmingsplan van de Stadion- en Olympiabuurt. De deelraad neemt daarover vanavond een besluit.

               De reden voor de voorgenomen opheffing van het verbod is dat nu ook keurige massage- en wellnessbedrijven zich niet kunnen vestigen in dit deel van Zuid. Daar wil het stadsdeel verandering in brengen, ook al behoort het controleren van massagesalons niet tot het takenpakket van handhavers. Bovendien is het voor toezichthouders sowieso niet eenvoudig om te constateren of in een massagesalon illegale prostitutie plaatsvindt.

               Hoewel Zuid de vestiging van massagesalons niet meer wil verbieden, is nog onduidelijk hoe het stadsdeel de vestiging van erotische massagesalons wil ontmoedigen.

               Bron: Parool.nl

               Commentaar


               • #16
                Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

                Controle Chinese massagesalons

                In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden op dit moment Chinese massagesalons gecontroleerd. Aan de actie doen verschillende overheidsdiensten mee.

                Volgens het KLPD worden in iedere stad een aantal bedrijven bezocht. Aanleiding zijn geruchten die al langere tijd de ronde doen over misstanden, zoals mensenhandel en prostitutie.

                Bij de controle zijn de gemeenten, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de marechaussee, de politie en de Belastingdienst betrokken. Het KLDP brengt morgen de resultaten van de actie naar buiten.

                Bron: www.nos.nl/woensdag 31 okt 2012, 22:25

                Commentaar


                • #17
                 Re: Chinese massagesalons hebben vrij spel in A'dam zuid

                 DEN HAAG - De politie is woensdag in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam bezig met een controle bij Chinese massagesalons. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten. Inzet van de controle is om te zien of er sprake is van mensenhandel en illegaliteit.

                 ,,Al langer gaan er geruchten van misstanden op dit gebied in Nederland en er komen steeds meer massagesalons'', constateert de woordvoerder. ,,Daarom deze actie.''

                 De resultaten van de controles worden donderdag bekend.

                 bron www.nhd.nl

                 Kon niet zo snel een geschikt topic vinden dus hier even aan toegevoegd.
                 Dick31
                 EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Rem op Chinese massagesalons

                  Helft Chinese massagesalons in werkelijkheid illegale bordelen

                  Bron volkskrant.nl
                  Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 04-01-14, 21:29. Reden: Tekst valt onder auteursrecht
                  To walk or not to walk – that is the question

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Rem op Chinese massagesalons

                   Oorspronkelijk geplaatst door www.nos.nl
                   ... over misstanden, zoals mensenhandel en prostitutie.
                   Zo zegt men ten minste letterlijk hoe men er werkelijk over denkt: Zowel mensenhandel als prostitutie an-sich word als misstand beschouwd.


                   Oorspronkelijk geplaatst door volkskrant.nl
                   Ten Kate: 'Als man beland je vaak in een Chinees restaurant en mag je naast het fornuis slapen, of je wordt ingezet als plukker bij hennepkwekerijen. Als vrouw word je al snel gedwongen te werken in de massagesalons.'
                   En daar is het uit een aversie jegens prostitutie voortkomende meten met twee maten weer:

                   Een mannelijk mensenhandel-slachtoffer die niet werkzaam is in een bedrijf dat verdacht word van prostitutie-activiteiten word ingezet voor werkzaamheden. Een vrouwelijk mensenhandel-slachtoffer die wel werkzaam is in een bedrijf dat verdacht word van prostitutie-activiteiten word ogenblikkelijk als gedwongen beschouwd.

                   Zowel het keukenhulpje, de hennep-plukker als de masseuse zijn gevangenen van de mensenhandelaren, en worden gedwongen de door de mensenhandelorganisatie om de 'reiskosten' terug te verdienen.

                   Oorspronkelijk geplaatst door volkskrant.nl
                   'Bovendien kan de familie in China te maken krijgen met represailles van de mensenhandelaren.'
                   Precies. Wanneer de in Nederland werkzame masseuse ongehoorzaam is dan word de familie thuis in China door de mensenhandelaren gedwongen om smartphones, tablets, televisies en andere elektronische apparatuur in elkaar te zetten. Oh, wacht even.................

                   JA!!!!!!! ER IS WAT MIS!!!!!!!

                   Namelijk de sociaal-economische omstandigheden in China, en de mensenrechten-situatie aldaar. Het happy-end in een in Nederland gevestigde Chinese massagesalon is 1 van de minder ernstige uitwassen van de situatie in China.

                   Maar goed: het magische woord "prostitutie" is gevallen, dus een tweejarig onderzoek met bijbehorende razzia's is blijkbaar gerechtvaardigd. Ondertussen blijven we gewoon diplomatieke- en handelsbetrekkingen onderhouden met het thuisland waar mensenrechten en arbeidsovereenkomsten in z'n geheel niet bestaan.

                   Wanneer je als mensenhandelslachtoffer niet af en toe een klant handmatig aan z'n gerief helpt ben je voor de Nederlandse politiek en overheid absoluut niet interessant, en kun je de tyfus krijgen.

                   Mensenhandelstatistieken zijn de hoofdzaak. De mensen zelf slechts bijzaak.

                   SlowWalker

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Rem op Chinese massagesalons

                    http://www.politie.nl/haaglanden/nie...misstanden.asp

                    Wel naief om geld buiten de kas en drugs in huis te hebben, het lijkt er haast op dat ze betrapt willen worden. Wat zijn tapgesprekken, worden de gesprekken van klanten met massagesalons echt afgetapt? Er werd gezocht op sperma met een spermalamp en daar zijn dus sporen gevonden van; hiermee is geen hard bewijs geleverd, dat er sex tegen betaling heeft plaatsgevonden, ook door alles behalve de genitaliën te masseren kan immers spontaan een orgasme ontstaan, en als de klant masturbeert, is er dan ook sprake van betaalde sex? Voortaan een badhanddoek meenemen en een zakje, waar je vuil papier en condooms in kan doen, en voor de zekerheid mee naar huis nemen. Trouwens de baas kan toch ook even met zijn vrouw op de tafel zijn bezig geweest? Hier kan de DNA-test uitsluitsel geven. In Rotterdam houden de Chinese massagesalons zich (blijkbaar) aan de normen. Die paar spetterjes sperma zullen ook wel per ongeluk zijn gemorst.
                    Laatst gewijzigd door NAUTILUS; 01-11-12, 17:11.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Chinese massagesalons hebben vrij spel in A'dam zuid

                     Oorspronkelijk geplaatst door Dick31 Bekijk bericht
                     DEN HAAG - De politie is woensdag in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam bezig met een controle bij Chinese massagesalons. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten. Inzet van de controle is om te zien of er sprake is van mensenhandel en illegaliteit.

                     ,,Al langer gaan er geruchten van misstanden op dit gebied in Nederland en er komen steeds meer massagesalons'', constateert de woordvoerder. ,,Daarom deze actie.''

                     De resultaten van de controles worden donderdag bekend.

                     bron www.nhd.nl

                     Kon niet zo snel een geschikt topic vinden dus hier even aan toegevoegd.
                     Normaal hoor je nooit meer wat na zo'n inval (en dat zijn er nogal wat geweest de laatste jaren), maar nu menen de autoriteiten zowaar iets gevonden te hebben: sporen van seksuele handelingen, contant geld, illegalen, mensenhandel en zelfs drugs, volgens de Haagse politie vandaag.
                     Wat sporen zijn van seksuele handelingen, laat ik hier maar aan ieders fantasie over. Misschien is er wel een mobiel forensisch laboratorium meegesjouwd.
                     Als ze dan een klant hebben gemasseerd die voor die tijd een wip op de wallen heeft gemaakt, dan zijn ze dus de pineut.
                     Chinezen werken graag contant, dus logisch dat er contant geld aanwezig is en stuff is overal wel te vinden.
                     Een illegale Chinese zal al snel verklaren dat ze gedwongen werd en slachtoffer van mensenhandel, dan wordt ze niet zo snel uitgezet, krijgt opvang, een uitkering en grote kans op een verblijfvergunning.

                     De media die de klok hebben horen luiden, struikelen over elkaar heen met de zotste en wildste verhalen over deze invallen in een tiental massagesalons van de 180 in Nederland, gelukkig zijn de comments hierop vrij nuchter.

                     Hier een wat genuanceerder bericht:
                     http://www.chinese-massage.net/grote...massagesalons/

                     Groet,

                     Gerrit