Prostituee in Groningen vermist

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Prostituee in Groningen vermist

  Sinds medio december 2009 wordt er in Groningen een prostituee vermist. Het gerucht ging dat de politie in een zekere radiostilte onderzoek naar de toedracht van deze vermissing wil doen. Alleen is het maar de vraag of na twee maanden die stilte nog zin heeft, gezien het feit dat inmiddels honderden mensen van de vermissing op de hoogte moeten zijn en relevante observaties van mogelijke getuigen van de laatste gangen van de vrouw nu nog via een opsporingsbericht aan de vergetelheid ontrukt kunnen worden.

  Omdat er sindsdien geen enkel levensteken van de vrouw vernomen is, begint menigeen het ergste te vrezen. Tegen de achtergrond van 8 moorden op Groninger prostituees in de periode 1993-2001 en twee kort na hun Groningse periode elders vermoorde DVP’s in 2001 en 2003 is dat bepaald niet verwonderlijk. Zoals ik eerder al geschreven heb geniet de vrouw een twijfelachtige reputatie o.a. wat de omgang met klanten betreft en liep/loopt een verhoogd risico in situaties verzeild te raken die bij de heetgebakerden onder hun om kleinigheden kunnen escaleren.

  Daarnaast zou zij tegenover de politie verklaringen afgelegd hebben in een eerdere vermissingzaak die haar mogelijk niet in dank werden afgenomen. Al dan niet in verband hiermee ging op een kwade dag haar als huis dienende caravan in vlammen op waarvan de deurklink met een bezemsteel gefixeerd bleek. Gelukkig was zij tijdens de brand niet thuis. Twijfelachtige reputatie of niet en wat zij ook allemaal uitgespookt mag hebben, geen enkele prostituee verdient het door geweld aan haar einde te komen.

  De vrouw oefende het beroep al jaren uit en de kans dat zij alle tien vermoorde collega’s gekend moet hebben is bepaald niet denkbeeldig. Dit voor de meesten onder ons onvoorstelbare gegeven maakt het extra tragisch, wrang en macaber dat het niet onwaarschijnlijk is dat zij de elfde is.

  Opmerkelijk is dat de locale media die inmiddels toch van dit alles op de hoogte moeten zijn, de berichtgeving over de zaak braaf onder embargo houden. Nu er inmiddels meer dan 60 dagen verstreken zij ga ik ervan uit dat de stilte hoofdzakelijk om wille van de reputatie van de stad in acht wordt genomen, en niet meer om de vermiste zelf en het onderzoek naar haar verdwijning, alhoewel men desgevraagd wellicht het tegendeel zal beweren.
  Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

 • #2
  Noorden > Drenthe Groningen Stad Recherche onderzoekt vermissing prostituee

  groningen - DVHN | Gepubliceerd op 27 februari 2010, 07:00

  De Groninger straatprostituee Marion Kusters is sinds acht weken vermist. Een rechercheteam doet onderzoek naar haar verdwijning en houdt er rekening mee dat de prostituee slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dat heeft de politie gisteren bevestigd.

  Eind december werd Kusters voor het laatst gezien op de tippelzone aan de Bornholmstraat in Groningen. Sinds die maand heeft, voor zover bekend, niemand haar meer gezien. De politie neemt de vermissing zeer serieus. "Het klopt dat we zoeken naar Marion Kusters, maar doen geen verdere mededelingen over het onderzoek", aldus politiewoordvoerder Martin Tillema. De politie vraagt mensen die informatie over haar verdwijning hebben, zich te melden.

  De verslaafde prostituee werkt al op de tippelzone sinds de opening in 1998. Ze komt er wekelijks. "Het is een verslaafde vrouw die zich prima weet te redden. Soms is ze een weekje weg of twee weken. Acht weken is voor haar doen echt veel te lang. Niemand in de drugs– en prostitutiescene weet waar Marion is. Dat is echt vreemd", zegt Gonnie Lemckert van de Stichting Straatmadelief, die zich ontfermd over de straatprostituees. Op de tippelzone is met grote verontrustheid gereageerd op haar verdwijning.

  Kusters was een goede kennis van Jolanda Meijer. Deze Groninger straatprostituee verdween in 1998. Van haar is sindsdien nooit meer wat vernomen. De politie gaat ervan uit dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf.

  Bron http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/st...ing-prostituee
  Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 27-02-10, 11:11. Reden: Link toegevoegd
  MAYA 4 EVER

  Commentaar


  • #3
   Eindelijk een opsporingsbericht

   Het heeft even geduurd maar sinds vandaag valt er op de site van de Groninger politie een opsporingsbericht te lezen.

   Aanvullingen op haar signalement vindt men op de eveneens vandaag gepubliceerde pagina over Marian Kusters op de landelijke site met info over vermiste personen.


   Uit het interview met mevrouw Lemckert, voorzitster van de belangvereniging van de tippelaarsters, blijkt duidelijk dat het pessimisme onder de betrokkenen inmiddels de overhand heeft.
   Opvallend dat zowel media als politie in de video uitblinken in eufemistisch taalgebruik. Zo komt een vermissing van het meest onheilspellende type onder de kop "Zorgen over het welzijn vermiste tippelaarster", 8 moorden wordt "een aantal vermoord of vermist", verder termen "als een misdrijf vrezen" en een zin als "Als er in Groningen een straatprostituee wordt vermist, dan denken we natuurlijk aan andere zaken, met name in het verleden". Lijkt bij het talmen met de openbaarmaking van de zaak te passen.
   Laatst gewijzigd door STL; 02-03-10, 00:11.
   Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

   Commentaar


   • #4
    Re: Prostituee in Groningen vermist

    Politie krijgt vier tips over vermiste prostituee

    08-03-2010
    GRONINGEN - De politie heeft sinds vorige week maandag vier tips gekregen over de vermissing van de 43-jarige prostituee Marian Kusters.

    Het onderzoeksteam heeft inmiddels drie van de vier tips nagetrokken, maar dat heeft niet geleid tot het aantreffen van de vrouw. De vierde tip wordt nog onderzocht, maar het gaat waarschijnlijk niet om de gouden tip.

    Marion Kusters, die als prostituee aan de Bornholmstraat werkt, is voor het laatst op 8 december gezien. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie over haar kunnen geven.

    Bron http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/...-08%2015:20:32

    Commentaar


    • #5
     Re: Prostituee in Groningen vermist

     Inkorten van politieberichten kunnen sommige journalisten beter achterwege laten; uit het hieronder vetgedrukte en hierboven weggelaten gedeelte blijkt dat pas na vijf weken de politie door hulpverleners is ingeschakeld. Een niet onbelangrijk gegeven.

     ==================================
     Politie ontvangt vier tips na vermissing Marian Kusters
     Prostituee nog altijd spoorloos
     Groningen, 08-03-2010 • Naar aanleiding van de vermissing van de 43-jarige Marian Kusters uit Groningen heeft de politie sinds vorige week maandag vier tips binnengekregen.

     Het onderzoeksteam heeft drie van deze vier tips ondertussen nagetrokken. Dit heeft niet geleid tot het aantreffen van Marian Kusters. De vierde tip wordt op dit moment nog onderzocht, maar naar het zich laat aanzien betreft het niet de gouden tip.

     Marian Kusters, die als prostituee op de tippelzone aan de Bornholmstraat werkt, is voor zover nu bij de politie bekend op 8 december 2009 voor het laatst op ‘de baan’ gezien. Op 14 januari 2010 is de politie door hulpverleners geïnformeerd over haar vermissing.

     De politie wil graag in contact komen met mensen die Marian Kusters op of na 8 december 2009 nog hebben gezien of die op een andere manier meer informatie over haar vermissing hebben.

     Getuigen die meer informatie hebben kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als mensen anoniem willen blijven kunnen zij bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunnen mensen die specifieke informatie hebben over deze zaak anoniem bellen met een medewerker van de Criminele Inlichtingen Eenheid (C.I.E.) op telefoonnummer 06-44923562.
     Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

     Commentaar


     • #6
      Re: Prostituee in Groningen vermist

      Ook op de site van de P.R. de Vries aandacht voor de zaak Kusters.
      Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

      Commentaar


      • #7
       Re: Prostituee in Groningen vermist

       Vermiste prostituee Marian Kusters was bang na tip
       DVHN | Gepubliceerd op 07 april 2010
       Groningen

       De vermiste straatprostituee Marian Kusters gaf de politie voor haar verdwijning een tip in de zaak Jolanda Meijer. Meijer, eveneens straatprostituee, verdween in 1998.

       Kusters informeerde de politie over de plek waar Meijer zou zijn begraven en gaf informatie over een man die volgens haar verantwoordelijk was voor Meijers dood.

       Dat meldt een bron van deze krant. Kusters werd vlak voor haar verdwijning zwaar mishandeld en bedreigd met de dood. Dat zou gebeurd zijn door de man die zij aanwees bij de politie. Justitie bevestigt de mishandeling, maar wil niet zeggen wie er verantwoordelijk voor zou zijn. De politie heeft inmiddels tientallen mensen gehoord over de verdwijning van Kusters.

       De man over wie Kusters de politie tipte, zat vorig jaar enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Meijer, maar werd weer vrijgelaten. Op de plek die Kusters aanwees in Mensingeweer, werd gegraven maar niets gevonden.

       Kusters was doodsbang voor de man over wie ze de politie tipte. Meijer en Kusters kenden elkaar erg goed. De politie gaat ervan uit dat Meijer door een misdrijf om het leven is gekomen en houdt er rekening mee dat ook Kusters is vermoord.

       Kusters verdween in december. Ze tippelde in Groningen aan de Bornholmstraat

       Bron:DvhN
       Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

       Commentaar


       • #8
        Re: Prostituee in Groningen vermist

        ‘Verdwenen prostituee in Appelscha'

        13 april 2010
        GRONINGEN - Een onbekende heeft de plaats Appelscha in verband gebracht met de in 1998 verdwenen Groningse straatprostituee Jolanda Meijer.

        [IMG]www.leeuwardercourant.nl/multimedia/dynamic/01623/B82254302Z_1_20100_1623774h.jpg[/IMG]

        In een fietstunneltje bij het Gasuniegebouw in Groningen staat op twee plaatsen in rode letters de tekst: ‘Jolanda Meijer in Appelscha' gekalkt. ,,Elk signaal bekijken we'', zegt politiewoordvoerder Pieter Boomsma. ,,Maar vooralsnog bestaat er geen enkel verband. Ik verwacht hier niet zoveel van.''

        Meijer verdween in het voorjaar van 1998 spoorloos. De politie kreeg verschillende tips. Zo zou haar lichaam onder een elektriciteitsmast in Veendam liggen. In december 2009 verdween de prostituee Marian Kusters. Zij zou de politie de naam van een verdachte hebben gegeven. Vlak voor haar verdwijning werd Kusters zwaar mishandeld en bedreigd met de dood.

        Bron leeuwardercourant.nl

        Commentaar


        • #9
         Re: Prostituee in Groningen vermist

         Op 23-04-2010 wijdde Tros Vermist een reportage aan de vermissing van Kusters.
         Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

         Commentaar


         • #10
          Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

          ma 17 sep 2012, 07:52 Bron: de Telegraaf
          Nieuw onderzoek naar vermiste prostituee WINSUM - De politie is maandag een nieuw onderzoek begonnen naar de sinds februari 1998 vermiste Jolanda Meijer. Het gebied rondom een boerderij aan de Winsumerstraatweg en een boerderij aan Klein Garnwerd in Winsum worden doorzocht, aldus de politie. Dit naar aanleiding van een tip uit 2005, waar destijds (wegens te weinig informatie) niet direct wat mee was gedaan.
          Jolanda Meijer was drugsverslaafd en werkte als prostituee op de tippelzone in Groningen. Op het moment van haar verdwijning was Meijer 34 jaar.

          Op meerdere plekken in de provincie is de voorbije jaren naar Meijer gezocht, maar dat leverde geen resultaat op. 7 jaar geleden kreeg de politie de tip binnen dat ze in een gierkelder in Winsum zou liggen. Die tip werd niet onderzocht. De informatie was voor de politie te summier en daardoor was er onvoldoende aanleiding om de directe omgeving van de woningen van de huidige bewoners te onderzoeken. Door recherchewerk en nieuwe informatie is er nu voor de politie wel voldoende reden voor onderzoek.
          Wat het hoofd vergeet, moeten de benen dragen.

          Commentaar


          • #11
           Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

           Hieronder nog wat extra info op het bovenstaande bericht dat geplaatst werd door Daffy Duck

           Bron:Elsevier.nl , maandag 17 september 2012 16:56

           Politie zoekt in mest naar lichaam vermiste prostituee

           De politie heeft nog geen stoffelijke resten gevonden in de gierkelders bij twee boerderijen in het Groningse Winsum. Bijna vijftien jaar na haar verdwijning zoekt de politie daar sinds maandagmorgen naar het lichaam van Jolanda Meijer, de straatprostituee die al sinds 1998 wordt vermist.Een deel van de gierkelders is inmiddels leeggepompt.

           Goed bewaard
           De mest wordt gezeefd en onderzocht op menselijke resten. Volgens een woordvoerster van de politie is het onduidelijk wat uiteindelijk gevonden zou kunnen worden. Mest heeft net als veen een conserverende werking. Als er een lichaam is verborgen, zou dat best goed bewaard kunnen zijn gebleven, aldus de woordvoerder. De politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bereiden zich voor op een tweedaagse operatie. Een van de gierkelders, bij de boerderij aan de Winsumerstraatweg, blijkt een tweede compartiment te bevatten. Experts bekijken nu hoe ze dat kunnen bereiken. De zoektocht gaat waarschijnlijk nog tot maandagavond door en wordt dan dinsdag voortgezet.

           Vaste klant
           De twee boerderijen waren in 1998 eigendom van een veehouder die een vaste klant was van Jolanda Meijer. In het jaar van haar verdwijning, zij was toen 34 jaar, stopte hij met zijn boerderij. De man is op dit moment geen verdachte, aldus de politiewoordvoerder. De huidige eigenaren, die pas enkele jaren in de boerderij wonen, zijn geen verdachten. In de jaren negentig werd de provincie Groningen opgeschrikt door een hele reeks moorden op prostituees en mysterieuze verdwijningen in het rosse circuit.

           Prostitueemoorden
           In 2003 werd Willem van E. uit Harkstede, een dorp even ten oosten van Groningen, tot levenslang veroordeeld wegens de moord op drie prostituees. Van E. werd ook in verband gebracht met de verdwijning van Jolanda Meijer maar heeft betrokkenheid, ook vanuit zijn cel, altijd hardnekkig ontkend.

           Vijf moorden en verdwijningen zijn nooit opgelost.
           In 2005 kreeg de politie wel een tip dat de vrouw in een gierkelder in Winsum zou liggen, maar de informatie was indertijd te summier om actie te ondernemen. Door recherchewerk van het noordelijke coldcaseteam en nieuwe informatie, onder meer een tip die binnenkwam bij Dagblad van het Noorden, zien politie en het Openbaar Ministerie (OM) nu wel aanleiding voor onderzoek.
           In de beperking toont zich de meester!

           Commentaar


           • #12
            Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

            Hieronder nog wat nieuws over de verdwenen prostituée Jolanda Meijer.

            Bron: crimesite.nl, dinsdag 18 september 2012 09:07

            Ger B heeft moord op Jolanda bekend.

            De Groninger Ger B. zou ruim tien jaar geleden aan een getuige hebben gemeld dat hij de in 1998 verdwenen Jolanda Meijer om het leven heeft gebracht. Op de voormalige boerderijen van B. wordt momenteel in Winsum onderzoek gedaan door de politie. Hij zou aan die getuige hebben verteld dat hij de 35-jarige Jolanda daarna in de giergelder heeft gedumpt. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

            De politie is maandag begonnen met de zoekactie op de boerderijen in Winsum en gaat daar dinsdag mee verder. De tweede gierput is zojuist leeggehaald en er is nog niets gevonden, meldt de politie als laatste.
            De politie zei gisteren dat in 2005 binnengekomen informatie over zijn mogelijke betrokkenheid onvoldoende concreet was om eerder uit te rechercheren. Maar het vroegere coldcaseteam had de nu 68-jarige B. toen ook als potentiële verdachte in beeld. Het team beschikte volgens politiebronnen toen al over gedetailleerde informatie en schreef in 2004 een plan van aanpak met adviezen voor een grondig onderzoek tegen B., die tegenwoordig in Drenthe woont. Om onduidelijke redenen voerde de recherche dat tot gisteren niet uit. Hij is officieel vooralsnog geen verdachte, meldt De Telegraaf.

            Veehouder Ger B. was in het vizier gekomen vanwege zijn opmerkelijke bekentenis aan een collega van Jolanda. De agrariër had die getuige toevertrouwd de straatprostituee te hebben vermoord en haar in een gierkelder te hebben gedumpt. B. viel het coldcaseteam bovendien op vanwege zijn gewelddadige contacten met prostituees van de Groningse tippelzone die hij steevast in zijn Mercedes bezocht of naar zijn huis in Winsum haalde. Ook Jolanda Meijer werkte daar, aldus De Telegraaf dinsdag
            In de beperking toont zich de meester!

            Commentaar


            • #13
             Re: Prostituee in Groningen vermist

             Hieronder kun je lezen wat misdaadjournalist Mick van Wely schrijft op zijn website over de zaak van Jolanda Meijer op d.d. 17 september 2012 (www.mikevanwely.nl)

             Het mysterie Jolanda Meijer

             Twee boerderijen in het Noord-Groningse Winsum worden vandaag en morgen volledig uitgekamd. Speciale eenheden van de politie, forensisch specialisten van het NFI en rechercheurs zoeken naar het lichaam van de in 1998 verdwenen Jolanda Meijer (34) uit Groningen.

             De voormalige bewoner en eigenaar van de complexen zou haar vermoord hebben. Dumpplek van het lichaam: een gierkelder. De zoekactie naar het lichaam van de Groningse is in het diepste geheim voorbereid.
             Verslaafde straatprostituees zijn kwetsbare vrouwen. De constante, onuitputtelijke zucht naar drugs en geld maakt ze minder alert voor gevaren. En de wereld waarin ze leven zit vol gevaar. Jolanda Meijer flirtte met de dood. Niet alleen omdat ze veel drugs gebruikte, maar ook omdat ze er een sport van maakte om klanten en criminelen te beroven. Het was geen lieverdje.

             In februari 1998 werd Jolanda door de politie voor het laatst gezien in een drugspand in Groningen. Andere prostituees zouden haar nog in april hebben gesproken. De politie ging lange tijd uit van een vermissing. Misschien wel te lang. ‘Jolanda Meijer’ is toegevoegd aan de lijst met cold case zaken. De politie gaat ervan uit dat ze is vermoord. Maar door wie?

             Met Rob Zijlstra van Dagblad van het Noorden proberen we al meer dan tien jaar lang antwoord te geven op de vraag. We praatten met met tientallen mensen waaronder criminelen, collega-prostituees en rechercheurs. Spitten ook de agenda’s van Jolanda door. Ze hield namelijk zeer nauwkeurig bij wie ze bezocht en wat ze deed. De agenda en tips leidden naar dubieuze cafés en personen in Groningen en Friesland. De recherche liep ze ook langs. Maar zonder resultaat. Op twee plekken is al gezocht naar het lichaam. Maar zonder resultaat.

             De onzekerheid tart de familie van Jolanda. Bij de ouders thuis prijken nog altijd de foto’s van hun dochter in de woonkamer. Een brandend kaarsje symboliseert de hoop die er nog is. Vader Wim moest in juni 2007 de zoektocht naar zijn dochter staken. Hij liet na zijn overlijden vrouw Tiny alleen achter. Die hoopt nog op een wonder. Dat ze haar dochter toch nog ooit kan begraven. En misschien zal weten wat er met haar gebeurd is.

             Er was een gerucht. Jolanda Meijer zou vermoord en gedumpt zijn in de gierkelder van een boer en klant uit Winsum. Mogelijk had ze de rijke boer net als andere klanten belazerd. De man was een fervent bezoeker van de Groninger tippelzone en liet vrouwen bij hem thuis komen. Het lichaam van de prostituee zou in een gierput op de boerderij van de boer zijn gedumpt. De boer is inmiddels verkast. De boerderijen worden door nieuwe families bewoond. De politie zegt nadrukkelijk dat de boer (nog) geen verdachte is.

             Meijer is niet de enige prostituee die op de cold case lijst van de noordelijke recherche staat. Haar goede vriendin en ‘partner in crime’ Marian Kusters (2009) staat er ook op. Ook zij verdween ineens. Dan zijn er nog Antoinette Bont (1994) en Ineke Fleurke (1994). Delen van het lichaam van Bont werden kort na haar verdwijning ontdekt in wateren in Groningen en Drenthe. De lichamen van Kusters en Fleurke zijn nooit teruggevonden. Mogelijk worden op de terreinen stoffelijke resten van meer lichamen ontdekt. Vooralsnog is het puur speculeren.

             Dagblad van het Noorden heeft een rol gespeeld bij het hernieuwde onderzoek naar de verdwijning van Jolanda Meijer. Dat heeft onder meer te maken met een concrete tip. Nadere bestudering van de dossiers en aanvullend onderzoek hebben politie en justitie doen besluiten om te gaan zoeken. Er is niet meer louter en alleen het gerucht.

             Op www.dvhn.nl en op deze weblog is nieuws over de zoekactie te lezen. Nieuws letterlijk vanaf de complexen waar gezocht wordt. Info of contact? mickvanwely@gmail.com of rob.zijlstra@dvhn.nl
             In de beperking toont zich de meester!

             Commentaar


             • #14
              Re: Prostituee in Groningen vermist

              Bron: www.powned.tv , 18 september 2012-20:19

              Geen spoor van Jolanda Meijer

              De zoektocht bij twee boerderijen in het Groningse Winsum naar het lichaam van de vermiste Jolanda Meijer heeft na twee dagen nog niets opgeleverd. Er zijn drie gierkelders leeggehaald waarvan de inhoud door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tot dusverre tevergeefs is onderzocht op menselijke resten. Dat meldde de politie vandaag.

              Ook is een grondradar ingezet. Daarmee is een betonnen vloer in een van de boerderijen onderzocht, om uit te zoeken of het lichaam van de in 1998 verdwenen straatprostituee daar werd verborgen. Ook dat heeft niets opgeleverd.

              "We hadden goede hoop Jolanda Meijer te vinden. Helaas is er toch nog geen duidelijkheid over haar lot. Als we niets vinden, kunnen we met deze zoekingen wel een einde maken aan de geruchten en uitsluiten dat Jolanda op die locaties gevonden kan worden'', aldus de politie in een verklaring.

              Vele honderden kubieke meters mest zijn maandag en dinsdag minutieus onderzicht. Er zijn wel enkele botjes gevonden, maar die bleken van dieren. Door vertraging, wegens een ingestorte betonnen putdeksel moest zwaarder graafmaterieel komen, is het onderzoek bij een van de boerderijen nog niet afgerond. Daar gaan politie en medewerkers van het NFI woensdag verder.

              Straatprostituees
              De twee boerderijen waren in de jaren 90 eigendom van een veehouder en -handelaar die veelvuldig straatprostituees in Groningen bezocht en thuis ontving, onder wie de aan drugs verslaafde Jolanda Meijer. Zij is voor het laatst op 7 februari 1998 gezien; daarna is ze spoorloos verdwenen. De man is officieel geen verdachte.

              De politie heeft de afgelopen jaren veel tips binnengekregen over wat er met Jolanda Meijer zou zijn gebeurd en waar haar lichaam gevonden kon worden, maar al die onderzoeken hebben tot niets geleid. De gierkelders bij de boerderijen waar de afgelopen dagen is gezocht, waren in 2005 al in beeld. De informatie was volgens politie en het Openbaar Ministerie (OM) toen te summier om actie te ondernemen. Door nieuwe informatie was er nu wel aanleiding voor een onderzoek.
              In de beperking toont zich de meester!

              Commentaar


              • #15
               Re: Prostituee in Groningen vermist

               kan een lichaam vergaan in gier door de dampen, of blijven er altijd resten als botten over? Varkens en zwijnen schijnen wel mensenbotten te kunnen opeten (zie ook voorloper van Silence of the Lambs waarin iemand om die reden gevoerd werd aan hongerige zwijnen) brrrrrr

               Commentaar


               • #16
                Re: Prostituee in Groningen vermist

                Oorspronkelijk geplaatst door Scuderia77 Bekijk bericht
                kan een lichaam vergaan in gier door de dampen,
                Ik ben geen specialist, ik kan het verkeerd hebben maar volgens iets wat ik heb gelezen is het een beetje als hout onder water: als het nat blijft, vergaat het helemaal niet. Het zou kunnen zijn dat de recherche een heel lichaam zullen vinden met huid, kleren en al. Varkens zullen niet eten uit een gierput.
                Overigens: is deze discussie niet op een ander spoor beland? Het gaat inmiddels over een andere verdwenen prostituee dan degene waarmee de discussie begonnen is.
                Thalysman
                Dans le jardin de plezier il y a une belle rose...

                Commentaar


                • #17
                 Re: Prostituee in Groningen vermist

                 Oorspronkelijk geplaatst door thalysman Bekijk bericht
                 Overigens: is deze discussie niet op een ander spoor beland? Het gaat inmiddels over een andere verdwenen prostituee dan degene waarmee de discussie begonnen is.
                 Dat is waar, maar uit de quote van het bericht van STL hieronder blijkt dat beide dames elkaar goed kenden.
                 Het is de vraag of er een verband tussen beide zaken bestaat. We wachten de ontwikkelingen af.

                 Oorspronkelijk geplaatst door STL Bekijk bericht
                 De vermiste straatprostituee Marian Kusters gaf de politie voor haar verdwijning een tip in de zaak Jolanda Meijer. Meijer, eveneens straatprostituee, verdween in 1998. (...) Kusters was doodsbang voor de man over wie ze de politie tipte. Meijer en Kusters kenden elkaar erg goed. De politie gaat ervan uit dat Meijer door een misdrijf om het leven is gekomen en houdt er rekening mee dat ook Kusters is vermoord.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Prostituee in Groningen vermist

                  Bron:www.nos.nl , woensdag 19 sep 2012, 18:18

                  Geen lijk in gierputten Winsum

                  Een driedaagse zoektocht naar de vermiste Jolanda Meijer in Winsum is zonder resultaat gebleven.

                  De politie zocht bij twee boerderijen en haalde er gierkelders leeg, waar ze volgens de geruchten in zou liggen. De inhoud is gezeefd op menselijke resten. Die zijn niet gevonden. Ook is vergeefs geboord in de betonnen vloer van een schuur.

                  De boerderijen waren in de jaren 90 eigendom van een veehouder en -handelaar die vaak straatprostituees in Groningen bezocht en thuis ontving, onder wie de drugsverslaafde Jolanda Meijer. Zij is voor het laatst op 7 februari 1998 gezien. De man is officieel geen verdachte.
                  In de beperking toont zich de meester!

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Prostituee in Groningen vermist

                   Bron: Dagblad van het Noorden (www.dvhn.nl) , 22 september 2012, pag. 4

                   ’Geen seconde spijt van speuractie naar Jolanda’

                   Interview met Ton Haring, door Mick van Wely
                   Drie dagen lang haalde de politie alles uit de kast om in Winsum het lichaam van de vermiste prostituee Jolanda Meijer te vinden. Wat is het criterium voor zo’n ingrijpende actie? Welke afwegingen zijn gemaakt bij het coldcaseteam van de politie en waarom zijn onopgeloste prostitutiezaken zo lastig? Een gesprek met de chef van het noordelijke coldcaseteam, Ton Haring.

                   Het moet een teleurstelling zijn dat na maandenlange voorbereiding en zo’n grootscheepse zoektocht geen resultaat is bereikt. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld.We zagen een kans, maar realiseerden ons dat het kwartje naar links en naar rechts kan vallen. Helaas werd het rechts.We hadden graag een eind gemaakt aan de onzekerheid. Toch hebben we resultaat geboekt: de zekerheid dat Jolanda er niet ligt en niet heeft gelegen. We hebben zo fijnmazig gezocht. Ieder minuscuul botje is bekeken."

                   Het was ingrijpend. Boerderijen zijn omgeploegd, de oud-bewoner wordt in een kwaad daglicht gesteld en nabestaanden veren op.Wat heeft de doorslag gegeven om het toch te doen? "Het gaat om een combinatie. Informatie uit 2004 van Dagblad van het Noorden sloot aan bij eerdere tips over de mogelijke mogelijke betrokkenheid van de voormalige boer uit Winsum bij de vermissing van Jolanda.We hebben ook gekeken naar contacten tussen de boer en andere prostituees. Belangrijk was ook een gesprek met de man eind 2010.Wij vroegen of hij wilde meewerken aan het onderzoek naar de vermissing van Jolanda Meijer, omdat hij frequent contact met haar had.We vroegen hem ook dna af te staan. Dit omdat we dna hebben van een dader bij de moord op de prostituee Antoinette Bont. De man wilde nergens aan meewerken. Die houding werkte niet in zijn voordeel. Ten slotte was het nu makkelijk onderzoek in Winsum te doen, omdat de man was verhuisd en de nieuwe bewoners toestemming gaven."

                   De zoektocht had een paar jaar eerder kunnen gebeuren. De bewuste boer woont hier al sinds 2006 niet meer. "Ik blijf erbij dat we niet genoeg hadden om te zoeken. Het aanvullend onderzoek gaf de doorslag."

                   Wanneer zoek je naar een stoffelijk overschot bij een vermissing en wanneer niet? "Er zijn allerlei omstandigheden die een rol spelen bij zo’n besluit. Het coldcaseteam van de politie en de officier van justitie moeten de overtuiging hebben dat er een gerede kans is op het vinden van een lichaam.We doen zoiets niet voor de show. Belangrijk bij een besluit is ook de kans op het aantreffen van sporen. Kun je nog wat vinden na vijf of vijftien jaar? Geld of personeel speelt geen rol. Het element bedrijfsvoering is op zulke momenten ondergeschikt aan het belang van het oplossen van een zaak of de rust voor de nabestaanden. De moeder van Jolanda Meijer was kort aanwezig inWinsum. Ze was erg te spreken over onze poging."

                   Toen de politie begon met de zoekactie had de oud-bewoner uit schrik zichzelf iets kunnen aandoen. Is hierover nagedacht ? "Ja, want helaas is dat een fenomeen dat voorkomt. Verdachten doden zichzelf soms als de politie komt en ze weten dat er een aanhouding volgt.Wij hebben erover gepraat.Was er een aanwijzing dat hij zich iets zou aandoen? Nee, die was er niet.We konden ons niet laten weerhouden door de kans dat de man zichzelf iets zou aandoen."

                   Waarom is de zaak Jolanda Meijer zo’n hoofdpijndossier?Waarom zijn moord- en vermissingszaken in het tippelcircuit zo lastig? "De vrouw was actief in het prostitutie en drugscircuit. Een wereld die hoofdzakelijk bestaat uit mensen die niet graag met de politie praten. Niet alleen criminelen, maar ook klanten van prostituees die hun hobby geheim willen houden. Veel mensen uit het prostitutie- of drugscircuit hebben een beperkt geheugen door het gebruik. Voor de politie is het lastig onderzoek te doen in zo’n milieu. Meijer had ook een grote klantenkring. Er zijn zo ontzettend veel richtingen waarin je het dan kunt zoeken. Er is geen exacte verdwijningsdatum of –plek en ook geen lichaam. Je hebt eigenlijk geen goed beginpunt voor een onderzoek."

                   Liggen de prostitutiezaken qua prioriteit bij de recherche en een coldcaseteam onderaan op de plank? Een rechercheur gaat toch harder rennen voor een ’gewoon’ slachtoffer? "Ik word een beetje boos als die vraag wordt gesteld.We hebben het over levensdelicten. Je praat over moord of mogelijke moord. Volgens mij heeft de Groninger politie in elk geval wel bewezen dat prostitutiemoorden en –vermissingen uiterst serieus genomen worden. En dan doel ik op het onderzoek naar drievoudig prostitutiemoordenaar Willem van E. uit Harkstede."

                   Met de komst van de nationale politie zou veel capaciteit bij het noordelijke coldcaseteam verdwijnen.Wordt de kans op zo’n intensieve zoektocht dan kleiner? "Er gaan geen mensen weg. De opzet van het team binnen het korps gaat veranderen. Er komt een vaste kern van specialisten die ad hoc, dus als er ontwikkelingen of nieuwe mogelijkheden zijn voor onderzoek, aangevuld worden met rechercheurs uit het hele korps. Coldcasezaken blijven de aandacht krijgen die ze verdienen."

                   Zitten er nog losse eindjes in het dossier Meijer? Zijn er aanknopingspunten die nieuw onderzoek waard zijn?"Naar aanleiding van de zoekactie in Winsum zijn bij de politie vijftien nieuwe tips binnengekomen. Tips over de oud-bewoner en tips over ’Meijer’ in het algemeen. Die worden nu bekeken. De waarde van de tips kan ik nog niet inschatten.
                   In de beperking toont zich de meester!

                   Commentaar

                   Aan het werk...
                   X