'Prostituees hebben te lange werktijden'

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • 'Prostituees hebben te lange werktijden'

  Raamprostituee heeft het nog altijd zwaar

  11-02-10
  AMSTERDAM - Jonge meiden die werkweken draaien van 112 uur, zwangere vrouwen achter het raam, huisvestingsellende.

  Op de wethouderskamer van Marijke Vos spraken het Prostitutie- en Gezondheidscentrum (P&G) 292, Randstad HR Solutions en de belangenverenigingen van prostituees Het Scharlaken Koord en De Rode Draad gisteren over de leef- en werksituaties van Amsterdamse prostituees, de veranderingen, wat er verbeterd is en nog verbeterd kan worden.

  ''Het is schrijnend zoveel zwangere vrouwen achter de ramen te zien,'' aldus een hulpverleenster. Maar voor sommigen is er geen andere optie. ''Veel Oost-Europese vrouwen krijgen geen uitkering. Dan kun je wel zeggen: 'Ga naar huis en beval daar', Maar dat moet een vrouw wel willen en kunnen.''

  Zorg was er ook over de overname van abortussen door het Slotervaartziekenhuis. De in problemen geraakte kliniek in de Sarphatistraat was voor veel vrouwen een laagdrempelige plek. ''We vrezen dat ze straks niet naar het ziekenhuis zullen gaan.''

  Maar een van de heetste hangijzers is de huisvesting. De verschillen zijn groot. ''Sommigen slapen in de club waar ze werken, anderen in een dure particuliere, woning. Ik ken voorbeelden van Oost-Europese vrouwen die 8500 euro per maand betalen voor hun huis en hun raam,'' aldus een hulpverlener. Dagen van vijftien werkuren zijn geen uitzondering.''

  Veel vrouwen willen graag de stap naar ander werk maken, maar dat valt niet mee. ''Het liefst willen ze per direct een nieuwe baan. Maar vind die maar eens na tien jaar prostitutie - en dikwijls zonder opleiding. Veel vrouwen hebben ook psychische problemen of moeite met het nieuwe werkritme.'' Vorig jaar had P&G 292 77 vrouwen die aan het omschakelen waren. ''Tweeëndertig zijn gestopt.''

  Zeker zestig procent van de vrouwen die het P&G en Het Scharlaken Koord tijdens hun veldwerk in kaart brachten, komt uit Oost-Europa. ''Minder dan honderd van de ongeveer 1100 vrouwen komen uit Nederland.'' Hulpverleners zien elke week nieuwe meisjes. ''De een praat wat Duits omdat ze even in Duitsland heeft gewerkt, de ander wat Italiaans.'' (CORRIE VERKERK)

  Bron: www.parool.nl

 • #2
  Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

  'Prostituees Wallen werken veel te lang'

  AMSTERDAM - Prostituees op de Amsterdamse Wallen werken veel te lang achter elkaar door. Sommige vrouwen werken meer dan honderd uur in de week, maakte de gemeente donderdag bekend.

  ''Dat is onverantwoord'', zei zorgwethouder Marijke Vos, die deze berichten van hulpverleners heeft gehoord.

  ''Ik wil daarom op korte termijn Amsterdamse richtlijnen opstellen voor werktijden en arbeidsomstandigheden voor iedereen die in de prostitutie werkt. Ik wil met hulpverleners, de exploitanten en de vrouwen tot afspraken komen waar iedereen in Amsterdam zich aan moet houden.''

  Door de komst van het prostitutie- en gezondheidscentrum P&G292 een kleine twee jaar geleden krijgt de gemeente steeds meer zicht op wat er misgaat op de Wallen.

  Vorig jaar deden 165 prostituees een beroep op maatschappelijk werk en werden 844 SOA-onderzoeken uitgevoerd.

  bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/20..._veel_te_lang_
  Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 11-02-10, 21:09. Reden: Tekst toegevoegd
  Wat het hoofd vergeet, moeten de benen dragen.

  Commentaar


  • #3
   Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

   Typisch Groen Links, veel praten en niks doen, anderhalf jaar geleden namelijk:

   Amsterdamse prostituees krijgen op korte termijn een ’sociaal contract’. Exploitanten die zich niet aan deze nieuwe regels houden, moeten hun deuren sluiten

   De nieuwe regels voor de exploitatievergunning van bordelen en seksclubs behelzen plichten voor de exploitanten en rechten van de prostituees. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder Marijke Vos in de nota ’Prostituee v/m Amsterdam, weerbaar en zelfstandig’ die vandaag wordt gepresenteerd.

   Zo wordt in die nieuwe vergunningen vastgesteld dat de prostituee, zonder opgaaf van redenen, altijd klanten of handelingen mag weigeren.

   Ook mag de prostituee zelf haar medische begeleiding kiezen. Een sekswerker hoeft zich volgens de nieuwe eisen ook niet meer verplicht te voelen mee te drinken met klanten en ze te animeren. Bovendien zijn alle inkomsten van de prostituee op ieder moment door hem of haar opeisbaar. Ook de fooien zijn voortaan voor de dienstverlener.

   Daarnaast hoeft de sekswerker naast haar dienstverlening geen andere werkzaamheden te verrichten. Volgens de nieuwe eisen mag de exploitant ook de kledingkeuze van de prostituee niet meer bepalen, ’wel wordt hierbij rekening gehouden met hetgeen gangbaar is binnen de branche’, aldus de nota. De exploitant mag ook geen andere kosten naast de huur berekenen voor de sekswerker en moet de Arbeidstijdenwet respecteren.

   Verder moeten alle werkafspraken tussen de exploitant en de prostituee schriftelijk worden vastgelegd en dienen beide partijen een kopie daarvan te hebben. Daarnaast wordt een seksbedrijf verplicht om een intake te houden met de prostituee, zodat uitgesloten kan worden dat zij een slachtoffer is van mensenhandel. Ook moeten de prostituees altijd toegankelijk zijn voor hulpverleners.

   Voor zover bekend is Amsterdam de enige gemeente in Nederland waar de vergunning voor prostitutiebedrijven een ’sociaal hoofdstuk’ krijgt.

   Hierdoor is de gemeente wel genoodzaakt meer toezichthouders aan te stellen, die – in plaats van de gebruikelijke vier keer – acht keer per jaar controles uitvoeren bij de bedrijven. Als sanctie kunnen de exploitanten worden beboet, met straffen als sluiting en strafrechtelijke vervolging.

   De nieuwe regels moeten alle vrouwelijke, transseksuele en mannelijke sekswerkers in Amsterdam – naar schatting achtduizend prostituees – helpen om zelfstandig en onafhankelijk te worden.

   bron: Trouw 25 juni 2008
   And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

   Commentaar


   • #4
    Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

    Oorspronkelijk geplaatst door stefdev
    'Prostituees Wallen werken veel te lang'

    AMSTERDAM - Prostituees op de Amsterdamse Wallen werken veel te lang achter elkaar door. Sommige vrouwen werken meer dan honderd uur in de week, maakte de gemeente donderdag bekend.

    ''Dat is onverantwoord'', zei zorgwethouder Marijke Vos, die deze berichten van hulpverleners heeft gehoord.

    http://www.nu.nl/binnenland/2182287/...veel-lang.html
    Ach, ach, plagiaatpleger Asscher heeft de hulp ingeroepen van collega-wethouder Vos om de nachtelijke sluitingstijden er door te drukken.
    In verkiezingstijd worden zelfs verstandige partijen vatbaar voor het anti-prostitutievirus. Dat een partij als de PvdA zo verslaafd is aan de macht dat ze haar kostbare idealen verkwanselt en kwestbaren - want niet de protectie van de media en de meerderheid genietend - op de korrel neemt in ruil voor goedkope volksgunst, daar kunnen we ons wat bij voorstellen. Maar dat GroenLinks erover na begint te denken wat haar PVV-standpunten in een sociaal jasje kunnen opleveren...In ieder geval was het kort geleden allemaal nog ondenkbaar dat deze partijen zo ver zouden gaan.
    Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

    Commentaar


    • #5
     aantal werkuren prostituees verkorten

     In de loop naar de verkiezingstijd kwam ik dit bericht tegen in de banana republika Holland:

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/6...__.html?p=17,2

     Volgens deze politica werken de dames van plezier te veel uren in de week
     (blijkbaar weet deze dame niet dat zo ongeveer iedere zelfstandige in Nederland meer dan 36 uur in de week werkt)
     Maar ja je bent ambtenaar of je bent het niet en dan nog wel van een socialistische partij.
     Deze dames zitten in deze business omdat ze veel geld willen verdienen en dus ook uren moeten draaien want de kamerhuur loopt altijd door.
     De zoveelste onzinnige flauwekul over de wallen ik word er zo onderhand moe van wat word het volgende decibelmetingen voor kreunende geluiden omdat omwonende er last van hebben of de arbo die de matrassen komt controleren? Denk er maar aan lekker naar Zuid-Amerika of de Balkan te verhuizen.
     Want in Nederland word het met de dag minder leuk

     Commentaar


     • #6
      Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

      Misschien hebben sommige dames qua doorlooptijd lange werkdagen, maar betekent niet dat ze constant aan het werk zijn.
      Vaak hebben ze even 1 of 2 uur de deur dicht als ze even geen zin hebben en lekker een boek willen lezen of tv kijken. Vaak pakken ze ruim een uur om even een warme hap te gaan eten.

      Volgens mijn contract werk ik 8 uur per dag, maar met pauzes erbij en reistijd (werk ver van huis) zit ik op een werkdag van 12 a 13 uur (dat ik smorgens het huis verlaat en weer thuis kom)

      Commentaar


      • #7
       Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

       Je hebt gelijk Stef, veel dames nemen een break niet alleen om te eten maar ook vaak om achter de scherem wat te praten met collega's etc. Dus je hebt brutto werktijd en netto werktijd. De hele tijd staan achter je raam kan echt niemand volhouden, zowel geestelijk als lichamelijk.
       And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

       Commentaar


       • #8
        Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

        Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
        Je hebt gelijk Stef, veel dames nemen een break niet alleen om te eten maar ook vaak om achter de scherem wat te praten met collega's etc. Dus je hebt brutto werktijd en netto werktijd. De hele tijd staan achter je raam kan echt niemand volhouden, zowel geestelijk als lichamelijk.
        Sorrow, wat heb jij bij je werkgever BRUTO of NETTO werktijd ?? Bij mijn werkgever gaat de klok lopen als ik binnen kom en stopt als ik wegga. Dus de tijd dat ik effectief werk telt niet.Een dame die 12 uur aanwezig is en maar 8 wandelaars afwerkt a 15 min (doubletstraat) = 2 uur, moet dan wel erg lang werken voor ze aan 8 uur NETTO komt.

        Gr
        Pistoletje

        Commentaar


        • #9
         Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

         De verkiezingen komen eraan. De Wallen moeten op slot, dus nog even het publiek masseren met schrikbeelden. Je moet toch wel een onmens zijn als je die arme prostituees niet beter wil beschermen .

         De Asscher-propaganda draait op volle toeren. De komende jaren zal deze nette boy zijn macht aangrijpen om de Wallen beetje bij beetje op slot te draaien.

         Mogelijk scenario:
         - Hulpverleensters zullen van maandag tot vrijdag tussen 10.00 -en 16.00 uur de raamdames bezoeken om hun tachograaf te controleren op de juiste wip -en rusttijden.
         - Toegangspoortjes tot de prostitutiegebieden scheiden de klant van de ramptoerist.
         - Prostituees mogen pas werken als ze 21 jaar of ouder zijn en een prostitutie-inburgeringscursus van tenminste 1 maand hebben gevolgd.

         Zo krijgen we in 2012 een nette Wallen waar zwarte Jopie en schele Nana weer terugkeren. Ondertussen gaan de mensenhandelaren hun gang in de koffiehuizen, discotheken en op Internet.
         Slap lullen kan altijd nog :-)

         Commentaar


         • #10
          Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

          Oorspronkelijk geplaatst door PaulusXXX Bekijk bericht
          Mogelijk scenario:
          - Hulpverleensters zullen van maandag tot vrijdag tussen 10.00 -en 16.00 uur de raamdames bezoeken om hun tachograaf te controleren op de juiste wip -en rusttijden.
          - Toegangspoortjes tot de prostitutiegebieden scheiden de klant van de ramptoerist.
          - Prostituees mogen pas werken als ze 21 jaar of ouder zijn en een prostitutie-inburgeringscursus van tenminste 1 maand hebben gevolgd.
          ============

          Mooi dat de integere uitstraling van Asscher zich tot Thailand uitstrekt.
          Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

          Commentaar


          • #11
           Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

           De gemeente Amsterdam moet de komende jaren honderden miljoenen bezuinigen. Het mes gaat in allerlei subsidies, en door veel projecten wordt een streep gehaald. De talrijke hulpverleners in de prostitutiesector zien de bui al hangen. Heel begrijpelijk dat ze met hysterische verhalen de aandacht willen trekken. Opmerkelijk overigens dat Het Parool het Scharlaken Koord ook al rekent tot de “belangenverenigingen van prostituees”...

           Met opmerkingen als “Jonge meiden die werkweken draaien van 112 uur” (d.w.z. 7 dagen van 16 uur) en “Het is schrijnend zoveel zwangere vrouwen achter de ramen te zien”, kon Marijke Vos natuurlijk niet anders dan concluderen dat de hulpverleners onmisbaar zijn. De subsidie is voor de komende magere jaren alvast veilig gesteld. Wat betreft P&G292 overigens een goede zaak.

           Met hun opmerking over de dure huisvesting en de hoge kamerhuur hebben de hulpverleners een punt. Zij vergeten er wel bij te zeggen dat zij op dit gebied absoluut geen hulp kunnen bieden...!

           De berichtgeving in de media spitst zich vooral toe op de lange werktijden. Het lijkt alsof vrijwel alle dames op de Wallen 7 x 16 uur werken. Nu ken ik inderdaad wel dames die om 12.00 uur ’s middags beginnen en doorgaan tot in de nacht. Maar om hoeveel gaat het dan, tien, twintig? En ook deze dames zie ik niet elke dag staan, ze hebben heus wel eens een of meer dagen vrij.

           Wederom een fraai staaltje van Wallen-bashing. Lodewijk kan blijven glimlachen. Het trieste is dat dit soort verhalen vooral slecht is voor de positie van de grote groep bewuste/probleemloze prostituees, die zich meer en meer gestigmatiseerd voelen en het vanwege vooroordelen niet meer zullen aandurven om op te komen voor hun rechten.

           Ik begrijp nu waarom het Prostitutie Informatie Centrum van Mariska Majoor nooit subsidie van de gemeente Amsterdam heeft gehad. Zij dééd iets aan de problemen, en stuurde geen meelijwekkende verhalen de media in.
           Maar helaas, daar win je geen zieltjes mee...

           Commentaar


           • #12
            Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

            Oorspronkelijk geplaatst door stefdev Bekijk bericht
            Misschien hebben sommige dames qua doorlooptijd lange werkdagen, maar betekent niet dat ze constant aan het werk zijn.
            Veel dames die ik ken gaan na een aantal maanden werken een aantal maanden op vakantie omdat ze hele lange werkdagen draaien. Wat mij betreft prima en volgens mij mag dit ook. Dit zie je bijvoorbeeld aan de mensen die op zee varen of die in het leger zitten, of worden prostituees nu ineens anders behandeld?

            Commentaar


            • #13
             Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

             Oorspronkelijk geplaatst door Marty McFly Bekijk bericht
             Veel dames die ik ken gaan na een aantal maanden werken een aantal maanden op vakantie omdat ze hele lange werkdagen draaien. Wat mij betreft prima en volgens mij mag dit ook. Dit zie je bijvoorbeeld aan de mensen die op zee varen of die in het leger zitten, of worden prostituees nu ineens anders behandeld?
             Lijkt mij ook. Ze zijn zelfstandig en mogen dus zelf hun werktijden en vakanties bepalen. Je kan het dus eigenlijk niet vergelijken met loonslaven die 8 uur per dag voor hun baas moeten werken. Het is wel erg PvdA om dit ook weer te willen reguleren.

             Commentaar


             • #14
              Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

              Ik stuur nooit ingezonden brieven naar kranten, maar er is een eerste keer voor alles, dus vandaag een bericht naar de Telegraaf verstuurd voor de rubriek "Wat u zegt". Volgens de regels heb ik het erg bondig gehouden. Deze tekst verstuurd:
              "Prostituee Wallen werkt veel te hard" punt (pag 9 vrijdag), de kop en openingszin wekken de indruk dat zulks algemeen is. Slechts een handjevol dames werkt over 2 dagdelen, met eetpauzes, en nemen ook dagen vrijaf. Veel meer werken bijv 6 uren. Overgrote meerderheid 7 à 9 uren max. Meeste tijd achter het raam wordt doorgebracht met wachten op volgende klant. Zwangere dames nemen gewoonlijk een sabatical lang voordat het zichtbaar wordt.
              Overigens, wie de laatste zin begrijpt van betreffend artikel mag het zeggen. Ik doel op "Deze groep mannen kon er vorig jaar al terecht voor onderzoeken en voorlichting en door de groeiende behoefte is meer tijd voor ze vrijgemaakt." Deze groep mannen ???

              Heb niet veel illusie dat het geplaatst wordt, maar je weet nooit.

              Commentaar


              • #15
               Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

               Oorspronkelijk geplaatst door Randy Bekijk bericht
               Ik stuur nooit ingezonden brieven naar kranten, maar er is een eerste keer voor alles, dus vandaag een bericht naar de Telegraaf verstuurd voor de rubriek "Wat u zegt". Volgens de regels heb ik het erg bondig gehouden. Deze tekst verstuurd:

               Overigens, wie de laatste zin begrijpt van betreffend artikel mag het zeggen. Ik doel op "Deze groep mannen kon er vorig jaar al terecht voor onderzoeken en voorlichting en door de groeiende behoefte is meer tijd voor ze vrijgemaakt." Deze groep mannen ???

               Heb niet veel illusie dat het geplaatst wordt, maar je weet nooit.
               Uit het eerste (niet weergegeven) deel van de door Randy gequote zin blijkt dat het hier om prostitués gaat, jawel met één e, en dat zijn dus mannen. Deze bewegen zich in het homoseksuele cricuit, anders heten ze gigolo. Duidelijk?
               No bullshit!

               Commentaar


               • #16
                Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                Oorspronkelijk geplaatst door stefdev Bekijk bericht
                Misschien hebben sommige dames qua doorlooptijd lange werkdagen, maar betekent niet dat ze constant aan het werk zijn.
                Vaak hebben ze even 1 of 2 uur de deur dicht als ze even geen zin hebben en lekker een boek willen lezen of tv kijken. Vaak pakken ze ruim een uur om even een warme hap te gaan eten.

                Volgens mijn contract werk ik 8 uur per dag, maar met pauzes erbij en reistijd (werk ver van huis) zit ik op een werkdag van 12 a 13 uur (dat ik smorgens het huis verlaat en weer thuis kom)
                Yep,ik ben ook een wandelaar maar ik denk dat we eerst eens moeten kijken of een dame vrijwillig werkt, het broodnodig is dat zij dit werk doet e/o zij werkt voor een pooier c.q. loverboy.
                Er zijn genoeg/ teveel dames die dit werk niet vrijwillig doen en als je dan 12 uur of meer op je benen staat met pauzes van 2 uur zoals je schrijft blijven het toch lange en zware dagen.
                Ik ben net zoals stefdev 14 uur per dag bezig met werk incl woon werk verkeer. Tis zwaar, maar veel DVP's hebben het geestelijk en lichamlijk zwaarder dan een loonslaaf die 14 uur per dag bezig is in "loondienst"en zich ook nog eens kan ziekmelden als hij een zwaar week-end heeft gehad.
                Dus de vergelijking vind ik niet oprecht.
                Maar ik blijf wandelen maar met respect.

                Commentaar


                • #17
                 Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                 Prostituees hebben te lange werktijden,

                 Altijd hetzelfde met die zelfstandige ondernemenrs/onderneemsters.
                 Die weten niet van ophouden

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                  Het is niet eens zo dat het fysiek zwaar is, het is voornamelijk mentaal een zwaar beroep. Ik bedoel je moet toch steeds een knop omzetten als dame. Misschen dat sommige dames dat hun makkelijk kunnen doen maar ook heel veel dames niet. Zeker voor raamdames kan ik me voorstellen dat het mentaal aardig wat vraagt om zo lang achter een raam te staan, in een soort display zeg maar.
                  And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                   Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
                   Het is niet eens zo dat het fysiek zwaar is, het is voornamelijk mentaal een zwaar beroep.
                   Hier komt ook nog bij dat het beroep niet algemeen ge-aanvaard is en een DVP vaak diverse leugens heeft dat ze heel ander werk doet.
                   Verder werken veel dames ver van hun oorspronkelijke woonplaats om geen bekenden tegen te komen (oost-europese dames en latina's zijn natuurlijk al helemaal ver van huis).

                   Verder zie ik sommige dames een lange tijd voor een raam zitten zonder een klant te hebben gehad op het moment dat ik daar rondloop. Volgens mij kan het daardoor nog wel eens zwaar de verveling toeslaan.

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                    Er kleven nog meer nadelen aan om als prostituee te werken, namelijk dat het haast niet mogelijk is om een lening af te sluiten i.v.m. geen vast loon, niet doorbetaald krijgen tijdens ziekte, een verzekering hiervoor is onbetaalbaar en een uitkering krijgen lukt ook niet altijd.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: 'Prostituees hebben te lange werktijden'

                     Als je als DVP een inschrijving wil bij de Kamer van Koophandel heb je een bankrekeningnummer nodig. Wil je een bankrekeningnummer moet je een bewijs van inschrijving hebben bij de Kamer van Koophandel, dit geldt of gold vooral voor DVP's van buitenlandse afkomst. Stukje bureaucratie.