Wallen Op Slot

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Wallen Op Slot

  Een vrouw van 23 is weerbaarder'

  WALLEN OP SLOT

  door John van den Heuvel en Bert Huisjes

  AMSTERDAM - De Amsterdamse Wallen moeten zo snel mogelijk 's nachts op slot. Van vier uur tot acht uur 's ochtends mag er geen prostitutie plaatsvinden in de rosse buurt. Ook moet de minimumleeftijd voor de prostituees omhoog.

  Met een serie van vergaande maatregelen wil de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de uitbuiting van jonge vrouwen op de Wallen terugdringen. De wethouder wil aanscherping van de regels om vrouwenhandelaren zoals Saban Baran uit de Amsterdamse rosse buurt te weren. De nachtelijke sluiting moet zorgen voor betere controle overdag en voor een betere opsporing van pooiers en misbruikers. Asscher: "Saban Baran was ook werkzaam op de Wallen. Maar hij staat niet alleen. Ook anderen dwingen vrouwen met geweld tot prostitutie." De Amsterdamse wethouder wil de minimumleeftijd van prostituees verhogen van 18 naar 23 jaar.

  Druk

  Asscher: "Op 18-jarige leeftijd zijn meiden uit Bulgarije, Roemenië of Hongarije uitermate kwetsbaar. Zij worden hierheen gehaald, maar zijn niet opgewassen tegen de druk. Een vrouw van 23 is meer volwassen, die is weerbaarder."

  Ook moeten zij zich straks verplicht laten inschrijven als zzp'er bij de Kamer van Koophandel, aldus Asscher. Daarbij moeten ze aantonen dat ze Nederlands of minimaal Engels, Spaans of Frans kunnen spreken. De wethouder onderstreept dat hij geen 'vertrutting' van Amsterdam nastreeft. Asscher: "Amsterdam is een wereldstad en prostitutie hoort daar ook bij. Er is niets op tegen, als het uit vrije wil gebeurt. Helaas zien we veel voorbeelden waarbij dat niet het geval is. Het zal je moeder of zus maar zijn die daar werkt." Het sluiten van de Wallen in de vroege uren, is volgens hem noodzakelijk om de 24 uurseconomie daar een halt toe te roepen.

  Bron: De Telegraaf
  Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 19-01-10, 10:00. Reden: Link aangepast
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

 • #2
  Re: Wallen Op Slot

  Met nog een paar weken te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen, besloot Lodewijk Asscher maar weer eens z’n geliefde stokpaardje van stal te halen: de Wallen. Hij keek in de spiegel en smeerde nog wat extra anti-wallencrème op z’n gezicht. Tot zijn voldoening zag hij er nog steeds jeugdig uit. Toen belde hij De Telegraaf, die zijn onzinverhaal wel klakkeloos zou willen afdrukken. In grote letters op de voorpagina! Lodewijk werd al helemaal blij van het idee...

  Lodewijk sprak de toverwoorden: “Saban Baran”. De Telegraaf redactie was gelijk om. Werkte die ook op de Wallen? Jawel, en vooral na vier uur ’s nachts! Sluiten dus maar... “zo snel mogelijk 's nachts op slot!” Dat zal die vrouwenhandelaren wel leren dat ze in die duistere uren beter in hun eigen bed kunnen blijven.

  Lodewijk verzweeg dat het voorstel om de Wallen ’s nachts te sluiten een jaar of zes geleden al was verworpen. Hij vertelde niet dat onlangs in Utrecht een nachtelijke sluiting het ook al niet had gehaald. Lodewijk legde het duidelijk uit aan de journalist. ’s Nachts is het donker en dan kan de politie al die pooiers en misbruikers helemaal niet zien! Overdag als het licht is, zie je die lui veel beter. (Niet dat de politie ze dan kan aanpakken, maar dat hoeft De Telegraaf niet te weten, dacht Lodewijk.)

  Lodewijk kondigde gelijk een “vergaande maatregel” aan: al die kwetsbare meiden moeten zich verplicht inschrijven bij de Kamer van Koophandel! (Weten ze bij De Telegraaf veel dat dit al lang verplicht is... En dat dit niet helpt tegen misstanden, wist Lodewijk ook wel. Maar morgen bij de koffie zouden al die Telegraaf-lezers maar eens zien hoe goed Lodewijk het allemaal aanpakt. Misschien gingen ze dan toch maar PvdA stemmen...?)

  Lodewijk vroeg wel of in het artikeltje kon staan dat “de wethouder onderstreept dat hij geen 'vertrutting' van Amsterdam nastreeft.” Prostitutie hoort er natuurlijk wel bij, stel je voor. (Maar zelf zou Lodewijk liever iets met poppen doen. Echte vrouwen voor de ramen vond hij altijd een beetje eng. Hij kwam daarom ook nooit in deze buurt.) Toch riep hij dat “we veel voorbeelden zien” dat vrouwen daar niet uit vrije wil staan. (Wat stond er ook weer in dat rapport, 20 - 50 % of was het nou 10 – 90%?)

  Lodewijk versprak zich nog even. Eigenlijk wil hij de minimumleeftijd van prostituees verhogen naar 45 jaar. “Het zal je moeder maar zijn die daar werkt”, riep hij, alsof deze maatregel er al door was. Pas toen hij de telefoon had neergelegd, besefte hij zijn verspreking. Maar toen hij terugbelde, bleek dat de krant al bij de drukker lag.

  Commentaar


  • #3
   Re: Wallen Op Slot

   Rode Draad: Walllenplan levert problemen op

   19/01/10
   AMSTERDAM - De Rode Draad, de belangenorganisatie voor prostituees, ziet niets in de plannen van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher om de Wallen aan te pakken.
   Asscher stelde dinsdag voor om de minimumleeftijd voor prostituees te verhogen van 18 naar 23 jaar en de prostitutie tussen vier uur 's nachts en acht uur 's ochtends te verbieden.

   Door het verhogen van de minimumleeftijd is de kans groot dat er een ondergronds circuit ontstaat, zegt woordvoerster Metje Blaak. ,,Dan worden slachtoffers van vrouwenhandel nog grotere slachtoffers. Ze worden dan ergens anders ondergebracht. Vrouwen die gedwongen in de prostitutie moeten werken, zijn dan de pineut. En dan kunnen vrouwenhandelaren ook met meisjes van 16 aankomen.''

   Ook het sluiten van de Wallen in de vroege nachtelijke uren levert volgens Blaak problemen op. Vrouwen missen volgens haar dan inkomsten. ,,Er zijn mannen die voor hun werk nog even een wip maken.'' Ook levert het gedoe op met de huur, aldus Blaak. ,,Vrouwen betalen een dagdeel huur. Gaat de huur dan omlaag?'' (ANP)

   Bron: www.ad.nl

   Commentaar


   • #4
    Re: Wallen Op Slot

    Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
    Met nog een paar weken te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen......
    ....... Misschien gingen ze dan toch maar PvdA stemmen...?)
    Pracht verhaal, Old Amsterdam!
    Hiermee toont L.A. ook weer eens aan dat het om dit soort onzin is dat de PvdA zijn macht in Amsterdam gaat kwijtraken.
    Ik ben zelf woonachtig in het postcode gebied 1012 en ik kan u verzekeren dat het merendeel van de inwoners en ondernemers van dit gebied blij zijn als de heer Asscher van het toneel verdwijnt....

    Groet, Jaccoone

    Commentaar


    • #5
     Re: Wallen op slot

     Daarbij moeten ze aantonen dat ze Nederlands of minimaal Engels, Spaans of Frans kunnen spreken.
     Minimaal Engels in de zin van 'ten minste' of 'een beetje'? En Engels kan ik me wat bij voorstelen maar Spaans of Frans, hoeveel mensen spreekt dat in NL?

     Verplicht inschrijven bij de GGD is een andere eis, las ik. Eindelijk, zou ik zeggen. In vele landen om ons heen is regelmatige gezondheidscontrole verplicht.
     Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 17-02-10, 22:25.

     Commentaar


     • #6
      Re: Wallen Op Slot

      NRC Handelsblad schrijft vanavond ook over de plannen van Lodewijk. En meldt terloops nog een ander nieuwtje.

      De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wil de minimumleeftijd van prostituees op de Wallen verhogen naar 23 jaar. Ook zou er niet langer prostitutie mogen plaatsvinden tussen vier en acht ’s ochtends. De PvdA-wethouder heeft dit bekendgemaakt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen waarbij hij lijsttrekker is. Asscher wil daarmee uitbuiting van jonge vrouwen en mensenhandel tegengaan in de rosse buurt van de hoofdstad. „Denk aan Saban B. die hier actief was, zulk soort figuren willen we hier gewoon niet.”

      „Hoe voorspelbaar, er komen gemeenteraadsverkiezingen aan”, reageert Mariska Majoor van het op de Wallen gevestigde Prostitutie Informatie Centrum (PIC) en de Wallenwinkel. Ook uitbaters van de ramen op de Wallen spreken van een „verkiezingsstunt”.

      Het gekozen tijdstip tussen vier en acht is „willekeurig”, zegt een woordvoerder van Asscher. „Iets eerder of iets later zou ook kunnen. Het is in ieder geval geen tijdstip waarop je graag daar bent. Vrouwen die dan werken, zijn juist de kwetsbare groep, die zelf weinig in te brengen hebben.”

      Majoor kan zich „persoonlijk” wel wat voorstellen met een sluiting tussen vier en acht uur. „Er loopt dan een hoop gajes op straat.” Maar, voegt ze eraan toe, „er is een groep die dan wenst te werken. Om dan vanuit het stadhuis te roepen dat dat niet langer mag, is te kort door de bocht.”

      De huidige minimumleeftijd van prostituees is achttien jaar. Het kabinet is bezig met een nieuwe prostitutiewet en heeft in november op verzoek van de PVV, CDA en SP gekeken of de leeftijdsgrens moest worden verhoogd. Het heeft besloten dat niet te doen. VVD, GroenLinks en ook Asschers eigen partij, PvdA, zijn bang dat prostituees door een hogere minimumleeftijd in het illegale circuit belanden.

      Als 21 jaar landelijk niet haalbaar is, waarom zou de Amsterdamse wethouder dan een nog hogere minimumleeftijd bepleiten? „Het is belangrijk om een norm vast te stellen”, zegt zijn woordvoerder. „Belangrijker is het verschil tussen 18 en 23, juist in die leeftijd komen jonge, kwetsbare mensen hiernaar toe. Een vrouw van 23 jaar is weerbaarder.”

      Majoor van het PIC „wordt een beetje moe” van de plannen van wethouder Asscher. „Het zou fijn zijn als hij zich écht zorgen zou maken en projecten zou opzetten in overleg met alle betrokkenen. Dus mét de slachtoffers van mensenhandel, zo die er zijn.”

      Bron: NRC Handelsblad

      Commentaar


      • #7
       Re: Wallen Op Slot

       Ik word echt moe van die Asscher, is hij trouwens een infiltrant van de SGP of zo? Pooiers zullen juist er baat bij hebben want dan kunnen ze straks in de illegaliteit meisjes van 18-22 aanbieden want daar zal altijd vraag naar zijn en die pooiers zullen hierop inspelen. Is net als softdrugs. Je moet het gedogen maar goed controleren op misstanden. En waar praten we over? Alle vormen van prostitutie of alleen raamdames waar hij de leeftijd van wil verhogen?
       And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

       Commentaar


       • #8
        Re: Wallen Op Slot

        Inderdaad een vervelend mannetje die Asscher
        Ook weer zo'n figuur die niet begrijpt dat al die plannetjes over deze tak waar ook vandaan niks helpt
        Ik denk nog steeds als alles bij het oude was gebleven en veel meer gekeken was naar bepaalden mensen die daar niks te zoeken hebben we beter af waren.
        Criminaliteit is niet uit te roeien met plannetjes van de overheid,ze zullen hen altijd een stap voor blijven.
        lickmaster of the hookers universe

        Commentaar


        • #9
         Re: Wallen Op Slot

         (Van de NRC)
         Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
         Asscher wil daarmee uitbuiting van jonge vrouwen en mensenhandel tegengaan in de rosse buurt van de hoofdstad. „Denk aan Saban B. die hier actief was, zulk soort figuren willen we hier gewoon niet.”
         Vinden we allemaal toch? Maar zo bereik je dat niet. Er is toch al een verplichting voor de meisjes om zich te kunnen legitimeren?
         Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
         Als 21 jaar landelijk niet haalbaar is, waarom zou de Amsterdamse wethouder dan een nog hogere minimumleeftijd bepleiten? „Het is belangrijk om een norm vast te stellen”, zegt zijn woordvoerder. „Belangrijker is het verschil tussen 18 en 23, juist in die leeftijd komen jonge, kwetsbare mensen hiernaar toe. Een vrouw van 23 jaar is weerbaarder.”
         En zodoende sluit hij ook de bijklussende studentes uit. Niet alle meisjes tussen 18 en 23 zijn afkomstig uit het Oostblok en in handen van pooiers...
         Thalysman
         Dans le jardin de plezier il y a une belle rose...

         Commentaar


         • #10
          Re: Wallen Op Slot

          Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
          Toch riep hij dat “we veel voorbeelden zien” dat vrouwen daar niet uit vrije wil staan. (Wat stond er ook weer in dat rapport, 20 - 50 % of was het nou 10 – 90%?)
          Alweer die cijfers ... zucht ... nooit echt met enige wetenschappelijke onderbouwing. Ik kan me herinneren dat ik pakweg de volgende heb gelezen in kranten -- niet als de mening van de journalisten zelf maar als verslag van wat iemand had gezegd. Helaas heb ik de artikelen niet meer en kan niet precies citeren maar dit is het ongeveer. Het zal Het Parool of de Volkskrant zijn geweest, dergelijke onzin lees ik nooit in de Belgische kranten.

          1. "50 tot 90% van prostituees zijn gedwongen en wie dat niet gelooft is naïf". Nou ja, geen onderbouwing maar alleen "ik heb gelijk". Was het niet Goebbels die zei, als een leugen vaak genoeg verteld wordt, gelooft iedereen het? Ja, dit is nergens te vergelijken met die leugens, vreemd toch dat mensen aan de linkerkant zich zo gedragen.

          2. [van een maatschappelijke werkster] "We beschouwen vrouwen die dit werk doen omdat ze geld nodig hebben, als gedwongen, en tellen ze op in die cijfers." Dan is er erg veel gedwongen arbeit overal in West-Europa!
          Thalysman
          Dans le jardin de plezier il y a une belle rose...

          Commentaar


          • #11
           Re: Geouwezwam

           Wat een waanzin, 23 jaar. Dat is het tot debieltjes verklaren van jonge vrouwen, ook nog in het bijzonder gericht op buitenlandse vrouwen. (Natuurlijk, het kan niet anders of in het buitenland moeten vrouwen wel veel achterlijker zijn dan in ons ontwikkelde Nederland. Speciaal natuurlijk in Oosteuropa...).

           Onder het mom dat ze "buitengewoon kwetsbaar" zijn, tegen zich zelf beschermd moeten worden, dat het voor hun eigen bestwil is. Dat is werkelijk de smoes waarmee achterstellingen van vrouwen van alle mogelijke aard al sinds mensenheugenis worden gemotiveerd en goed gepraat.
           En dat van een socialistische wethouder HAHAHAHA.

           En kom nu niet aan dat er niet gediscrimeerd wordt omdat het ook voor mannelijke prostitués gaat gelden. Zijn er eens beroepen waarin met name vrouwen in relatief korte tijd en al jong fortuin kunnen maken, of hun familie in het land van herkomst kunnen helpen. Nee, eerst nog maar eens 5 jaar arm blijven en blijven zoeken naar volgens de heer Asscher/mevrouw Schaapman beschaafder werk. Dat er zeker daar gewoon niet is en dus blijven interen op je familie of je in het eigen land beschikbaar stellen aan de baas in ruil voor een baantje als serveerster tegen hongerloon. En ondertussen maar "volwassen" worden naar de heilige standaarden van Asscher en co.

           En dat allemaal zogenaamd in de strijd tegen de mensenhandel, de bendes. Dus om die bendes aan te pakken nemen we in de praktijk de hele groep die potentieel slachtoffer zou kúnnen worden te grazen. Een aparte manier van slachtofferhulp.

           Iedereen kan inzien dat met name die o zo kwetsbare jonge buitenlandse vrouwen daardoor dus júist in de handen van de criminelen worden gedreven. Want de perspectieven zullen blijven lokken zolang die landen arm zijn. De machtigste criminelen zullen straks dus het enige alternatief vormen voor de dames om toch op deze manier fortuin te maken. Want de legale weg is simpelweg afgesneden. Die criminelen zullen altijd een weg weten te vinden om hun wél aan werk te helpen, te werk te stellen. En ze hebben door het feit dat deze dames straks alleen nog illegaal kunnen werken dus pas echt ongebreidelde macht over hun.

           Het systeem van klanten strafbaar stellen als ze gebruik maken van een illegale dame zal binnen de kortste keren een papieren letter blijken. Als ze zichzelf nu al niet in staat verklaren om criminelen rond de prostitutie in de gaten en onder controle te houden en er onder hun neus uitwassen als Saban B kunnen opereren.... Die bovendien niet bepaald alleen dames onder de 23 in hun greep hadden.

           Hoe jagen we prostitutie weer de kast en het geniep in terwijl we toch een gezicht van wereldsheid en emancipatie ophouden. Ik begrijp de aanpak van Schaapman nu beter. Prostitutie is slecht en een schande voor vrouwen. Echt aanpakken kunnen we het niet. Maar in elk geval kunnen we zorgen dat het in elk geval minder openlijk gaat en als officieel legaal werk wordt beschouwd. Dan hebben we tenminste niet meegewerkt aan het tot gewoon werk maken van prostitutie, hebben we moreel de rug weer gerecht.

           Ik denk zelf dat het zover wel niet zal gaan komen, of anders van relatief korte duur zal zijn (maar ja, dat is al gauw jaren). Tot men ontdekt dat het niet werkt, contraproductief is omdat het "leveren" van illegale jonge dames tot een extra begeerde niche binnen het misdaadcircuit is gemaakt, leidend tot een explosie van achterkamerdiensten.

           Ondertussen vraag ik me wel af hoe het dan zou gaan met jonge dames die al werkzaam zijn, daarvoor een hele papierwinkel geduldig hebben doorlopen inclusief inschrijving, en daarvoor maanden hebben moeten wachten (=elders werken dan in Amsterdam) totdat ze hun "license" hadden. Omdat ze alles helemaal netjes en legaal wilden doen, juist om invloed van louche regelaars te voorkomen. Ik mag aannemen dat daarvoor straks de gebruikelijke regel van "verkregen rechten" gaat gelden?

           Nogmaals, het is wellicht verkiezingspraat, maar je weet maar nooit, voor je het weet ruikt ook de landelijke politiek er een kans in iets aan de zedenverwildering te doen. Ook een verschuiving naar 21 zou al belachelijk en contraproductief zijn.

           Grrrr

           Commentaar


           • #12
            Re: Wallen op slot

            Oorspronkelijk geplaatst door vanzwol Bekijk bericht
            Minimaal Engels in de zin van 'ten minste' of 'een beetje'? En Engels kan ik me wat bij voorstelen maar Spaans of Frans, hoeveel mensen spreekt dat in NL?

            Verplicht inschrijven bij de GGD is een andere eis, las ik. Eindelijk, zou ik zeggen. In vele landen om ons heen is regelmatige gezondheidscontrole verplicht.
            Het zal in elk geval niet zijn om meer met de klanten te kunnen spreken. Want hun pasjes moeten straks duidelijk zichtbaar zijn of op eerste wenk getoond worden. Vermoedelijk zal het maken van een vierkantje met duim en wijsvinger alsof je maten aangeeft (eerst verticaal, dan horizontaal) hiervoor in een richtlijn worden vastgelegd, zekerheidshalve. Kunnen we dat gebaar vervolgens mooi omzetten in het gebaar waarin diezelfde vingers een cirkeltje vormen (al dan niet vuist erbij maken) dat eerst ritmisch enkele malen naar de eigen lippen wordt gebracht (eventueel tevens hoorbaar lucht aanzuigen), en waar vervolgens de wijsvinger van de andere hand doorheen gestoken wordt. Beantwoord door een aantal vingers in de lucht van de dame. En als ons antwoord de gestrekte duim omhoog dan wel de middelvinger omhoog. Zo gaat dat bij de Hongaarse dames, toch???

            Het gaat dus primair erom met de ambtenarij en hulpverleners te kunnen communiceren. Zoals algemeen bekend spreekt onze Nederlandse ambtenarij vloeiend Spaans en Frans naast hun perfecte Engels.

            Daar zijn wij Nederlanders beroemd om. In heel Nederland, om nog maar eens op Bram en Freek te variëren ("Internationaal, dus: Groningen, Friesland...").

            En het gaat er toch maar om dat de dames straks tegen die ambtenaren, in het intakegesprek kunnen vertellen dat ze hun vergunning alleen maar aanvragen vanwege een mes op hun keel.

            Ik spot ermee, sorry. Meer inspanningen om tijdig te achterhalen of er iets mis is of zou kunnen zijn met een dame, daar kun je alleen maar vóór zijn. Maar zorg dan dat een dame in haar eigen taal kan praten in een intake gesprek, en bij eventuele aanvullende contacten in het kader van "toezicht houden". Van het overgrote deel van de dames is de moederstaal nou ook weer niet bepaald een obscuur dialectje. Hongaars, Roemeens, Bulgaars, Tsjechisch... Nog afgezien van het feit dat dit EG landen zijn. Dat men in Alkmaar misschien in de kramp schiet bij de gedachte dat men een paar mensen die een of meer van die talen spreken moet opleiden en/of inhuren, nou ja.

            Maar in een zelfverklaarde wereldstad ......? Vrij belachelijk.

            Het weren van dames die niet over de grens van hun herkomstland spreken is, hoe hulpeloos zulke dames daardoor ook inderdaad zijn, opnieuw een perfecte manier om hun in de armen te drijven en te houden van het gespuis. Opnieuw via het principe dat wat niet legaal kan, zijn weg zoekt via het illegale circuit en dus afhankelijk(er) wordt van criminelen.

            Grrr

            Commentaar


            • #13
             Re: Wallen Op Slot

             Oorspronkelijk geplaatst door Giovanni_Camminatore

             <sarcasme aan>

             <sarcasme uit>
             Hey, die is leuk! De rest van het stukje ook, leuk en ook terecht sarcastisch, maar hiervan schoot ik echt helemaal in de lach...

             Commentaar


             • #14
              Re: Wallen Op Slot

              Oorspronkelijk geplaatst door thalysman Bekijk bericht
              2. [van een maatschappelijke werkster] "We beschouwen vrouwen die dit werk doen omdat ze geld nodig hebben, als gedwongen, en tellen ze op in die cijfers."
              Dan is McFly en de rest van de burgers die een normaal beroep uitoefenen ook gedwongen te werken want we moeten wel werken om in ieder geval brood op de plank te krijgen en om een dak boven je hoofd te hebben. Dan kom je al heel snel bij die 90% maar daar hoor je niemand over.

              Commentaar


              • #15
               Re: Wallen Op Slot

               Oorspronkelijk geplaatst door Giovanni_Camminatore
               <sarcasme aan>
               Hulde!!!!!!!! Iedereen weet immers dat tussen vier uur 's nachts en acht uur 's ochtends het leeuwendeel van de omzet word binnen gehaald. Dat zal ze leren, het schorriemorrie. Het zal nu wel niet lang meer duren voordat deze onverlaten uit pure ellende Amsterdam uitvluchten.
               <sarcasme uit>
               Inderdaad. Iemand die gedwongen wordt zal op de dag of avond werken, aangezien er dan meer te verdienen valt. Alleen dat tuig uit Amsterdam-West weet op deze nachtelijke uren de Wallen onveilig te maken. Maar daar hoor je niemand over. Het is van hetzelfde soort dat onze Nederlandse meiden van straat plukt en achter het raam zet. Maar daar hoor je ook niemand over. Het blijven min of meer ingezetenen van Amsterdam, nietwaar. Nee, liever gaan we de Oost-Europese vrouwen dwarsbomen. Als die vrouwen het straks maar laten afweten is het hele Wallenprobleem opgelost... toch?
               Niet dus!

               Commentaar


               • #16
                Re: Geouwezwam

                Ik heb net naar de uitzending van Pauw en Witteman gekeken met Asscher en een exploitant.
                Ik heb met kromme tenen moeten vaststellen hoe de exploitant werkelijk geen enkel moment partij was voor de politicus.

                Je ziet/hoort Asscher het ene schijnargument na de andere discussietruc toepassen. En niet één keer weet de exploitant een puntje te winnen of ook maar het uitermate demagogische geklets van Asscher door te prikken.
                Ik moet zeggen dat de journalisten dat ook maar rustig laten gebeuren zonder kritische vragen aan Asscher. Zeker bang om publiekelijk voor prostitutievriendjes te worden aangezien. Ze lieten alleen een interview met Mariska Majoor zien om zogezegd wat nuance te brengen. Maar discussietrucjes / demagogie van een politicus pakken ze normaal heel wat beter aan. Nu lieten ze de arme exploitant steeds weer in de hoek drukken, met een triomfantelijk lachend gezicht van Asscher.

                Maar werkelijk tenenkrommend. Was er geen mediavaardiger vertegenwoordiger van de exploitanten te vinden? En misschien had Old Amsterdam ook daar moeten zitten om ook de klant wat te laten vertellen.
                Er werd weer druk over de hoofden van de meisjes -en die van de klanten- heengesproken.

                De exploitant gaf bijvoorbeeld wel aan dat de dames onderschat werden, en noemde ook dat we 18 jaar voor alles als volwassen beschouwen -ook het leger.

                Maar toen Asscher "aanbood" dat de exploitanten dan wellicht zelf maar alvast 21 jaar moesten hanteren (zoals in Den Haag naar verluidt) liet hij zich in de hoek drijven dat hij dat alleen maar niet wilde omdat het hem inkomsten zou schelen. Omdat hij iets zei (in navolging van Mariska Majoor) dat mannen nu eenmaal liever jonge dames hadden. Dus inkopper: Asscher maar meneer, als mannen liever meisjes van 14 jaar hebben laten we die toch ook niet toe. De arme man kon voornamelijk nog maar murmelen dat hij het voorstel niet had niet had geweigerd, dat ze toch regelmatig overleg hadden en nu zomaar geconfronteerd werden, etc. In plaats van het simpele en enig juiste argument te herhalen: meneer Asscher, dit is pure demagogie. We hebben het over 18 jaar, niemand wil lager en 14 jarigen werken ook nergens (legaal?) op de Wallen. 18 jaar is de leeftijd waarvan we met zijn allen in Nederland hebben besloten dat mensen -ook meisjes dus en ook buitenlandse meisjes- dan volwassen zijn en zelfstandig kunnen beslissen. Zeker over zaken die hun eigen lichaam en hun eigen leven aangaan en geen risico's voor anderen opleveren (wat de achtergrond is van de enkele uitzonderingen met 21 jaar als minimumleeftijd). U bent degene die vraagt om met die leeftijd te gaan schuiven.

                Om te vervolgen (helaas liep het zo dus NIET): U vraagt ons om op eigen houtje een groep uit te zonderen en een leeftijd van 21 te hanteren en zegt dat dat in het belang van de jongere meisjes is. Kent u de levensstandaard in die landen? Beseft u dat u hun kansen afneemt? Is de reden dat jongere (en oudere) meisjes risico´s lopen hier in de handen van criminelen te belanden/blijven niet gewoon dat ú die criminelen hier niet of onvoldoende aanpakt? En als u dat dan ook niet blijkt te kunnen bij meisjes van 21, moet het dan toch 23 zijn omdat die nóg volwassener zijn (u beweert dat nu al zonder enige onderbouwing). Denkt u werkelijk dat vrouwen van 21 of van 23 wél bestand zijn tegen de dwangmethodes, het geweld van de Saban B's, die ú steeds aandraagt als voorbeeld? Heeft u wel goed gelezen hoe dit spul te werk gaat? Voelt u zich dan niet diep ongelukkig dat u de jonge volwassen vrouwen niet meer te bieden hebt dan hun het werken te verbieden, hun kansen af te nemen omdat u hun belagers onvoldoende aanpakt?

                Denkt u dat het bij 23 jaar niet meer interesssant is voor die boeven?
                En als het dan niet lukt bij 23 jarigen, dan maar 30 jaar, of toch maar prostitutie helemaal verbieden, in uw gedachten gang is dat dan zeker de ultieme bescherming van álle vrouwen? En de doodsteek voor de Saban B's?

                Jammer, maar in plaats daarvan liet de man zich in de hoek drukken van alleen maar eigenbelang....
                In feite werd door de exploitant het falen van de aanpak van de criminelen enkele malen naar voren gebracht. Maar vaak op het verkeerde moment, verkeerde toon, steeds in de verdediging. Verweet Asscher het loslaten van SAban B, alweer een inkopper doordat Asscher kon aangeven dat dat niet zijn schuld was, en hoe verontwaardigd of ook hij wel was, en dat hij nu juist wil voorkomen dat jonge meisjes in handen vallen van de Saban B's etc.

                Verloren wedstrijd met matige scheidsrechters die het doorzichtige valsspelen niet aan de kaak stelden.
                Men kan maar het beste de Nova uitzending zelf bekijken op internet, ik was te geërgerd om nog helemaal correct te citeren... Misschien valt het dan mee... Pauw noemde toch wel even dat het maar om 7 grachten ging, zet daar een stuk of 10 extra agenten in.... Asscher meteen: ja wel wat meer dan 7 grachten, het zijn maar liefst 450 bordelen, de grootste concentratie ter wereld! Exploitant: 450 ramen bedoelt u. etc etc).

                Het motief van Asscher wordt nu wat duidelijker. Proberen de exploitanten angst aan te jagen en in de hoek te drukken met 23 louter om hun zover te krijgen dat zíj "vrijwillig" 21 jaar gaan hanteren. Wat hij zelf vermoedelijk nooit (juridisch houdbaar) met regelgeving zou kunnen opleggen, gelet op de landelijke leeftijd van 18.

                grrr

                Commentaar


                • #17
                 Re: Wallen op slot

                 Oorspronkelijk geplaatst door ghost005 Bekijk bericht


                 Meer inspanningen om tijdig te achterhalen of er iets mis is of zou kunnen zijn met een dame, daar kun je alleen maar vóór zijn. Maar zorg dan dat een dame in haar eigen taal kan praten in een intake gesprek, en bij eventuele aanvullende contacten in het kader van "toezicht houden". .
                 Ik vind dat een heel goed idee. De dames in de moedertaal bevragen hoe ze hier terecht zijn gekomen, waar ze verblijven etc. Maar tja, daar komt gedoe van..
                 Dat wil de politiek niet.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Geouwezwam

                  Oorspronkelijk geplaatst door ghost005 Bekijk bericht
                  Ik heb net naar de uitzending van Pauw en Witteman gekeken met Asscher en een exploitant.
                  Ik heb met kromme tenen moeten vaststellen hoe de exploitant werkelijk geen enkel moment partij was voor de politicus.

                  . Nu lieten ze de arme exploitant steeds weer in de hoek drukken, met een triomfantelijk lachend gezicht van Asscher.
                  Terwijl het zo goed begon!

                  Asscher: "Dan zie je weer zo'n meisje lopen met twee van die kleerkasten ernaast".
                  Exploitant: "Nou, pak die dan op als u het zo goed weet".

                  Stuur de meisjes langs de GGD, minimumleeftijd 23 jaar, sluiting tussen 4 en 8 uur. Prachtig maar wat heeft dat met terugdringen van gedwongen prostitutie te maken??

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Geouwezwam

                   Oorspronkelijk geplaatst door ghost005 Bekijk bericht
                   Ik heb net naar de uitzending van Pauw en Witteman gekeken met Asscher en een exploitant.
                   Ik heb met kromme tenen moeten vaststellen hoe de exploitant werkelijk geen enkel moment partij was voor de politicus.

                   grrr

                   ja , ik heb het ook gezien -

                   je zou eigenlijk deze discussie op de weblog van Lodewijk Asscher voort moeten zetten -

                   http://www.amsterdam.pvda.nl/

                   dan word je, net als de exploitant , ook in de hoek gezet -

                   hoewel Asscher deze discussie per definitie niet heeft gewonnen
                   Mr. Goodbar gaat er altijd in ....

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Wallen Op Slot

                    Voor als je de uitzending Paul & Witteman gister gemist heb is hij hier te zien;
                    http://www.uitzendinggemist.nl/index...fdf9205c4ec39c
                    The only things that counts in life are;
                    fast cars, fast woman, fast food, The Boss and Golden Time!!!!


                    Ketserr,
                    GT icon.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Wallen Op Slot

                     Oorspronkelijk geplaatst door ketserr Bekijk bericht
                     Voor als je de uitzending Paul & Witteman gister gemist heb is hij hier te zien;
                     http://www.uitzendinggemist.nl/index...fdf9205c4ec39c
                     Heb het gezien ja
                     Vond Asscher wel erg zenuwachtig in het begin,ja dit zou dan de oplossing moeten zijn tussen 4 en 8 sluiten.
                     Hij wist het zo te vertellen dat het net leek of hij zelf al die jaren had gewandeld.
                     Al die oostblok typetjes zaten in de problemen en waren doodsbang
                     Eg raar dan dat ik de laatste 10 jaar daar weinig van gemerkt heb
                     Rond dat tijdstip lopen er enkelt maar enge figuren daar over straat,nou als dat zo is gewoon die engerds weghalen daar en probleem opgelost!