Aankondiging

Inklappen
Nog geen aankondiging.

Prostitutiebeleid in Den Haag

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • De Hunze/GLeen is een mooie buurt met goede huizen? Ik weet niet hoor, maar ik zie het als een achterstandswijk met ook niet de mooiste huizen , ook niet kwalitatief als bouw. Daarnaast ligt het langs een drukke doorgangsweg met veel fijnstof in de lucht. Ik zou er nog niet gratis willen wonen.

  Omwonenden zijn te vreden? over wat? en hoe weet je dat? Omwonenden zullen heus niet erg vinden dat een rosse buurt weg gaat, toch minder overlast van hangvolk, gedeal aan en af rijden van autos van meiden, klanten waardoor er drukte is en minder parkeergelegenheid voor die bewoners. Ik als liefhebber van prostitutie zou ook voor geen goud in de buurt van een rosse buurt willen wonen.

  Maar de kans bestaat natuurlijk altijd dat het dicht gaat, maar tot op heden is daar feitelijk nog geen signaal over toch?

  Commentaar


  • De omwonenden en bedrijven zullen bij een sluiting zeer tevreden zijn, geen overlast meer. Natuurlijk heb je dat bij iedere uitgaansbuurt maar dat is geen prostitutie. Een directe sluiting zoals bij het Zandpad lijkt mij niet waarschijnlijk, de exploitanten zijn nu wel gewaarschuwd. Sluitingsplannen zijn er wel, maar voorlopig niet uitvoerbaar. Waarschijnlijk zal men de vergunningen niet meer verlengen. Ook kostbaar maar geen overlast van prostitutie meer. Minder dames, minder klanten, minder dames en nog minder klanten, zo loopt de straat langzaam leeg.

   Commentaar


   • Wat Wolfsen in Utrecht heeft gedaan is dossiervorming van bewezen gedwongen zaken en dat koppelen aan verhuurders, hoewel daar nooit enig bewijs van wetenschap is bewezen, kon hij schijnbaar wel via dat recht het sluiten. En hebben de verhuurders het nooit meer voor elkaar gekregen het weer open te krijgen. Dat zou men theoretisch dus in in iedere stad kunnen doen. Echter er zijn inderdaad nog andere manieren om het te sluiten als de Gemeente het wil. Zoals vergunningen niet verlengen, bestemmingsplan veranderen, of invallen doen en op aanwezige gevonden drugs de boel sluiten. Nu dat laatste is al gebeurd met tijdelijke sluitingen van panden. En dan geldt vaak ook nog een optelsom voor iedere exploitant die opnieuw in overtreding gaat. Daaruit leidt ik nu dat men nu nog niet bezig is met sluiting van de ramen in Den Haag, anders was het al gebeurd of meer stappen gezet op toekomstige sluiting.

    Als een overheid iets wil, krijgen ze het voor elkaar, ze hebben namelijk de macht, de tijd, het geld en dus ook juridische wegen die een exploitant uiteindelijk niet kan volhouden.

    Trouwens de ramen zijn in Den Haag in de Geleenstraat ondanks dat alle panden open zijn, vaak voor maar 50-60% met dames bezet. Dus op 1 of andere manier is er schijnbaar geen goede handel meer voor de dames ondanks dat de crisis over is en andere locaties ook dicht zijn. Waar die klanten dan heen gaan is een raadsel. Gaan ze minder? Of heeft het aanbod op internet zoals in vele branches een negatief effect op de klandizie op dit soort buurten? Want de straat loopt al duidelijk zichtbaar leeg zonder dat er nu negatief effect is van de Politie of overheid in die raambuurten. Dat laatste is wel apart en interessant. Wat is er aan de hand dat er zo weinig dames zijn terwijl overal duidelijk de economie aantrekt en verkopen in winkels, huizenverkoop stijgt en de werkeloosheid daalt. je zou zeggen dat de klanten/mannen dan juist weer meer zouden gaan wandelen in plaats van minder?

    Commentaar


    • Misschien nu er meer geld weer bij mensen is gaan heren eerder naar een prive huis of club. En nemen ze wat langer de tijd, met ook bv even douchen en zo.
     Is het niet meer even een vlugge ontlading maar weer meer het er even van nemen, je weet beweegreden nooit bij de medemens.

     Wel grappig afgelopen weken heb ik op bemin vele buurt bewoners gesproken. Een aantal van hen vooral de jongere mensen die er net waren gaan zitten in een koophuis, waren voor de sluiting en interesseerde ze zich niet in waar de dames dan zouden komen te werken, de oudere mensen die er al tijden woonde vonden de overlast echt wel meevallen en daarvoor hoefde de ramen ook niet te sluiten en waren ook wel bezorgd over waar de dames dan zouden moeten/kunnen blijven.
     Waar ze wel allemaal bezorgd over waren was bv hoeveel dames gedwongen en niet vrijwillig dit werk aan het doen waren. Maar dat is natuurlijk altijd heel moeilijk te zeggen en in kaart te brengen, maar minder dan de media altijd door voorspiegelen.
     Mailbox is weer geleegd.

     Commentaar


     • De media spiegelt cijfers voor die bepaalde overheden en instanties geven, die het beleid beinvloeden en bepalen, dus dat is niet aan de media te wijten

      In welke buurt spreek jij mensen, en hoe bel je dan aan of zo?

      Bij sluiting van eerdere raambuurten was het duidelijk dat juist de buurt (ookal lagen hun huizen nog iets verder weg van de raambuurt) blij was dat het dicht was en deden ze er alles ook aan om er voor te zorgen dat het niet meer open ging

      ramen bezoekers zijn vaak niet direct club of privehuis bezoekers. En waarom zou dat verschuiven opeens. Het aantal privehuizen en clubs is in aantal ook afgenomen, dus het aanbod is in zijn geheel afgenomen ook door sluiting van complete raambuurten in Utrecht en vele raampanden in bv Amsterdam. Als de economie aantrekt en iedereen weer uitgeeft zou het logisch zijn dat meisjes dat overal positief in hun portemonnee zouden moeten merken.

      Commentaar


      • Bij het Zandpad in Utrecht was het veel eenvoudiger. Er was maar 1 grote exploitant en 2 kleinere. En verder de briljante zet de lig vergunningen laten intrekken (n.b. laten intrekken). Geen duur opkoop programma nodig. In de Haagse straten zijn er wel meer dan 10 exploitanten.

       De reden van de leegstand: sinds de legalisatie en de Euro is het veel duurder geworden. De dure vergunningen houden de huur hoog en dan nog de belastingen. Dit geldt ook voor de huizen en clubs. De dames verdienen netto een stuk minder dan vroeger. De prijs voor de klant werd vooral na de Euro een stuk hoger.

       De legale weg is te duur en werken in de illegaliteit via internet is een stuk toegenomen. Waarom zou een klant een lange reis maken voor 1 dame terwijl je in een raambuurt vaak kon kiezen uit wel 100? Veiliger werken en minder in de criminele sfeer?, een lachertje maar dat weten de beleidsmakers natuurlijk ook wel.

       Commentaar


       • https://www.omroepwest.nl/nieuws/357...weg-te-krijgen


        Geen VVD stemmen zou ik zeggen.

        Groetjes, M.

        Commentaar


        • Qua inrichting van Den Haag, wat ook een cream is qua verkeer, bereikbaarheid en visualiteit, heeft de VVD natuurlijk gelijk. En daarnaast worden de helft van de panden niet meer gebruikt. Het zou wel mooi zijn als ze op 1 centrale plek in een goed bereikbaar gedeelte van Den Haag waar je goed kan parkeren met OV gemakkelijk kan komen en omwonende geen last hebben zou maken en dan de Doubletstraat en Geleenstraat bij elkaar voegen. Ik heb nooit begrepen waarom er 2 aparte raambuurten waren. Maar de pest is natuurlijk dat als ze iets weghalen ze de kans hebben om het ergens anders nooit meer te openen. Dat hebben we tot nu toe altijd in alle steden gezien waar raamlocaties zijn gesloten. En Den Haag heeft ook nog een vrouwelijke Burgemeester nu mw Krikke die eerder de beroemde ramengebied het Spijkerkwartier in Arnhem als Burgemeester dicht gooide.

         Commentaar

         Aan het werk...
         X