Aankondiging

Inklappen
Nog geen aankondiging.

Prostitutiebeleid in Den Haag

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • De Hunze/GLeen is een mooie buurt met goede huizen? Ik weet niet hoor, maar ik zie het als een achterstandswijk met ook niet de mooiste huizen , ook niet kwalitatief als bouw. Daarnaast ligt het langs een drukke doorgangsweg met veel fijnstof in de lucht. Ik zou er nog niet gratis willen wonen.

  Omwonenden zijn te vreden? over wat? en hoe weet je dat? Omwonenden zullen heus niet erg vinden dat een rosse buurt weg gaat, toch minder overlast van hangvolk, gedeal aan en af rijden van autos van meiden, klanten waardoor er drukte is en minder parkeergelegenheid voor die bewoners. Ik als liefhebber van prostitutie zou ook voor geen goud in de buurt van een rosse buurt willen wonen.

  Maar de kans bestaat natuurlijk altijd dat het dicht gaat, maar tot op heden is daar feitelijk nog geen signaal over toch?

  Commentaar


  • De omwonenden en bedrijven zullen bij een sluiting zeer tevreden zijn, geen overlast meer. Natuurlijk heb je dat bij iedere uitgaansbuurt maar dat is geen prostitutie. Een directe sluiting zoals bij het Zandpad lijkt mij niet waarschijnlijk, de exploitanten zijn nu wel gewaarschuwd. Sluitingsplannen zijn er wel, maar voorlopig niet uitvoerbaar. Waarschijnlijk zal men de vergunningen niet meer verlengen. Ook kostbaar maar geen overlast van prostitutie meer. Minder dames, minder klanten, minder dames en nog minder klanten, zo loopt de straat langzaam leeg.

   Commentaar


   • Wat Wolfsen in Utrecht heeft gedaan is dossiervorming van bewezen gedwongen zaken en dat koppelen aan verhuurders, hoewel daar nooit enig bewijs van wetenschap is bewezen, kon hij schijnbaar wel via dat recht het sluiten. En hebben de verhuurders het nooit meer voor elkaar gekregen het weer open te krijgen. Dat zou men theoretisch dus in in iedere stad kunnen doen. Echter er zijn inderdaad nog andere manieren om het te sluiten als de Gemeente het wil. Zoals vergunningen niet verlengen, bestemmingsplan veranderen, of invallen doen en op aanwezige gevonden drugs de boel sluiten. Nu dat laatste is al gebeurd met tijdelijke sluitingen van panden. En dan geldt vaak ook nog een optelsom voor iedere exploitant die opnieuw in overtreding gaat. Daaruit leidt ik nu dat men nu nog niet bezig is met sluiting van de ramen in Den Haag, anders was het al gebeurd of meer stappen gezet op toekomstige sluiting.

    Als een overheid iets wil, krijgen ze het voor elkaar, ze hebben namelijk de macht, de tijd, het geld en dus ook juridische wegen die een exploitant uiteindelijk niet kan volhouden.

    Trouwens de ramen zijn in Den Haag in de Geleenstraat ondanks dat alle panden open zijn, vaak voor maar 50-60% met dames bezet. Dus op 1 of andere manier is er schijnbaar geen goede handel meer voor de dames ondanks dat de crisis over is en andere locaties ook dicht zijn. Waar die klanten dan heen gaan is een raadsel. Gaan ze minder? Of heeft het aanbod op internet zoals in vele branches een negatief effect op de klandizie op dit soort buurten? Want de straat loopt al duidelijk zichtbaar leeg zonder dat er nu negatief effect is van de Politie of overheid in die raambuurten. Dat laatste is wel apart en interessant. Wat is er aan de hand dat er zo weinig dames zijn terwijl overal duidelijk de economie aantrekt en verkopen in winkels, huizenverkoop stijgt en de werkeloosheid daalt. je zou zeggen dat de klanten/mannen dan juist weer meer zouden gaan wandelen in plaats van minder?

    Commentaar


    • Misschien nu er meer geld weer bij mensen is gaan heren eerder naar een prive huis of club. En nemen ze wat langer de tijd, met ook bv even douchen en zo.
     Is het niet meer even een vlugge ontlading maar weer meer het er even van nemen, je weet beweegreden nooit bij de medemens.

     Wel grappig afgelopen weken heb ik op bemin vele buurt bewoners gesproken. Een aantal van hen vooral de jongere mensen die er net waren gaan zitten in een koophuis, waren voor de sluiting en interesseerde ze zich niet in waar de dames dan zouden komen te werken, de oudere mensen die er al tijden woonde vonden de overlast echt wel meevallen en daarvoor hoefde de ramen ook niet te sluiten en waren ook wel bezorgd over waar de dames dan zouden moeten/kunnen blijven.
     Waar ze wel allemaal bezorgd over waren was bv hoeveel dames gedwongen en niet vrijwillig dit werk aan het doen waren. Maar dat is natuurlijk altijd heel moeilijk te zeggen en in kaart te brengen, maar minder dan de media altijd door voorspiegelen.
     Mailbox is weer geleegd.

     Commentaar


     • De media spiegelt cijfers voor die bepaalde overheden en instanties geven, die het beleid beinvloeden en bepalen, dus dat is niet aan de media te wijten

      In welke buurt spreek jij mensen, en hoe bel je dan aan of zo?

      Bij sluiting van eerdere raambuurten was het duidelijk dat juist de buurt (ookal lagen hun huizen nog iets verder weg van de raambuurt) blij was dat het dicht was en deden ze er alles ook aan om er voor te zorgen dat het niet meer open ging

      ramen bezoekers zijn vaak niet direct club of privehuis bezoekers. En waarom zou dat verschuiven opeens. Het aantal privehuizen en clubs is in aantal ook afgenomen, dus het aanbod is in zijn geheel afgenomen ook door sluiting van complete raambuurten in Utrecht en vele raampanden in bv Amsterdam. Als de economie aantrekt en iedereen weer uitgeeft zou het logisch zijn dat meisjes dat overal positief in hun portemonnee zouden moeten merken.

      Commentaar


      • Bij het Zandpad in Utrecht was het veel eenvoudiger. Er was maar 1 grote exploitant en 2 kleinere. En verder de briljante zet de lig vergunningen laten intrekken (n.b. laten intrekken). Geen duur opkoop programma nodig. In de Haagse straten zijn er wel meer dan 10 exploitanten.

       De reden van de leegstand: sinds de legalisatie en de Euro is het veel duurder geworden. De dure vergunningen houden de huur hoog en dan nog de belastingen. Dit geldt ook voor de huizen en clubs. De dames verdienen netto een stuk minder dan vroeger. De prijs voor de klant werd vooral na de Euro een stuk hoger.

       De legale weg is te duur en werken in de illegaliteit via internet is een stuk toegenomen. Waarom zou een klant een lange reis maken voor 1 dame terwijl je in een raambuurt vaak kon kiezen uit wel 100? Veiliger werken en minder in de criminele sfeer?, een lachertje maar dat weten de beleidsmakers natuurlijk ook wel.

       Commentaar


       • https://www.omroepwest.nl/nieuws/357...weg-te-krijgen


        Geen VVD stemmen zou ik zeggen.

        Groetjes, M.

        Commentaar


        • Qua inrichting van Den Haag, wat ook een cream is qua verkeer, bereikbaarheid en visualiteit, heeft de VVD natuurlijk gelijk. En daarnaast worden de helft van de panden niet meer gebruikt. Het zou wel mooi zijn als ze op 1 centrale plek in een goed bereikbaar gedeelte van Den Haag waar je goed kan parkeren met OV gemakkelijk kan komen en omwonende geen last hebben zou maken en dan de Doubletstraat en Geleenstraat bij elkaar voegen. Ik heb nooit begrepen waarom er 2 aparte raambuurten waren. Maar de pest is natuurlijk dat als ze iets weghalen ze de kans hebben om het ergens anders nooit meer te openen. Dat hebben we tot nu toe altijd in alle steden gezien waar raamlocaties zijn gesloten. En Den Haag heeft ook nog een vrouwelijke Burgemeester nu mw Krikke die eerder de beroemde ramengebied het Spijkerkwartier in Arnhem als Burgemeester dicht gooide.

         Commentaar


         • T lijkt een beetje onmogelijk om alle panden op te kopen want dat betekend ongeveer 5x de waarde betalen voor een pand en dan moeten ze echt een zakje met miljoenen open gaan maken

          Commentaar


          • Bij de demonstratie van 11 februari in de Doubeltstraat kregen de ideeën van de demonstranten zoals de dames Tannemaat en de in de flyer genoemde publiciste Julie Bindel wel erg veel aandacht. Hun tegenstanders pas aan het eind van het verhaal of helemaal niet. Op deze manier maken zij eerder propaganda voor hun ideeën.

           Zonder enige kritische kantekening citeert men dat pooiers hun dames voor E30,- aanbieden. De Hongaarse bende wordt er maar bijgesleept en men zou de uitbuiting willen stoppen door de Doubletstraat te sluiten.

           Julie Bindel is een radicale feministe die begon in de jaren '70. In een Tweet suggereerde zij o.a. dat alle mannen verkrachters zijn en in een soort concentratiekampen moeten. Zij ageerde eerder tegen pornografie en heteroseksualiteit moet worden afgeschaft. Haar ideeen werden sterk geïnspireerd door de seriemoordenaar Peter Sutcliffe (the Yorkshire Ripper) die in de jaren '70 actief was. Alle mannen hebben zeker iets van dit soort gestoorde lieden.
           De Doubletstraat is een schending van de mensenrechten.

           Alsof de DVP's niet over zichzelf kunnen beschikken. En dat de vrouwen hier maar E30,- vragen komt omdat nergens anders nog wat kunnen verdienen.

           https://www.telegraaf.nl/video/16569...m-voor-30-euro

           https://www.omroepwest.nl/nieuws/358...-Doubletstraat

           https://www.ad.nl/den-haag/metoo-in-...stad~a6452717/

           https://en.wikipedia.org/wiki/Julie_Bindel

           https://www.truthrevolt.org/news/fem...en-are-rapists (Verder wel een twijfelachtige site).

           https://www.youtube.com/watch?v=Y1JQUG7doCE

           Commentaar


           • https://www.ad.nl/den-haag/doorbraak...utie~ac018efe/

            Helaas ziet het er toch naar uit dat er een meerderheid gaat komen voor verplaatsing en dus sluiting want verplaatsen dan gaat de buurt daar weer bezwaar maken.
            Afgelopen maanden ben ik veel naar avonden geweest waarin met de buurt bewoners werd getracht contact te zoeken en in debat te gaan.
            Helaas komen maar weinig mensen elke keer opdagen.
            Dus wel klagen en demonstreren maar niet naar avonden om met elkaar in overleg te gaan en te kijken naar oplossingen erg jammer.
            Mailbox is weer geleegd.

            Commentaar


            • Op zich snap ik wel dat bewoners dat niet in een centrum van een stad willen. Het heeft toch een aanzuigende werking op figuren die je liever niet in je eigen leefomgeving wil hebben. In Utrecht was het Zandpad ook apart gelegen en niet heel direct zichtbaar bij woonhuizen op 1 straat na aan de andere kant van de Vecht. Dan hadden de bewoners er relatief nog minder last van. En een nieuwe frisse plek met nieuwe nette kamers zou voor de dames ook niet verkeerd zijn. Want de Doubletstraat ziet er wel vervallen en armoedig uit. Verandering kan ook juist voor alle partijen goed zijn. En dan ook voor de bezoekers gemakkelijker bereikbaar vanaf de snelweg, en beter je auto parkeren. En het levert misschien weer meer klanten op. Klanten die nu de Doubletstraat mijden vanwege de armoedige staat van panden, straat en kamers en die hun auto niet gemakkelijk kwijtraken en ook nog hoge centrumparkeertarief. Kan best eens een win win situatie worden voor iedereen. Dames, bezoekers, buurt en hulpdiensten.

             Commentaar


             • Er komt geen verplaatsing. Er komt een sluiting en geen nieuwe locatie.

              Commentaar


              • Oorspronkelijk geplaatst door Sexy Feenstra Bekijk bericht
               Op zich snap ik wel dat bewoners dat niet in een centrum van een stad willen. Het heeft toch een aanzuigende werking op figuren die je liever niet in je eigen leefomgeving wil hebben. In Utrecht was het Zandpad ook apart gelegen en niet heel direct zichtbaar bij woonhuizen op 1 straat na aan de andere kant van de Vecht. Dan hadden de bewoners er relatief nog minder last van. En een nieuwe frisse plek met nieuwe nette kamers zou voor de dames ook niet verkeerd zijn. Want de Doubletstraat ziet er wel vervallen en armoedig uit. Verandering kan ook juist voor alle partijen goed zijn. En dan ook voor de bezoekers gemakkelijker bereikbaar vanaf de snelweg, en beter je auto parkeren. En het levert misschien weer meer klanten op. Klanten die nu de Doubletstraat mijden vanwege de armoedige staat van panden, straat en kamers en die hun auto niet gemakkelijk kwijtraken en ook nog hoge centrumparkeertarief. Kan best eens een win win situatie worden voor iedereen. Dames, bezoekers, buurt en hulpdiensten.
               Ik snap wat je zegt maar de verplaatsing zou niet echt zijn naar het stuk wat vlak langs de snelweg ligt meer in de buurt van de binkhorstlaan en rivierenbuurt.
               Daarnaast zie je wel aan bv utrecht dat verplaatsen eigenlijk verkapte sluiting is en dat is echt niet wenselijk want waar gaan de meiden dan heen en welke risico's gaan ze dan lopen.
               Nu lopen hulpverleners en politie etc vaak door de straten en omgeving. Om met de meiden een praatje te maken en zo, zodat ze het zicht blijven hebben erop.
               Als ze ondergronds gaan dan verdwijnen ze bij iedereen uit zicht.

               Het zijn overigens de eigenaren van huizen (vaak laatste jaren gekocht) en de winkeliers (boekhorststraat) die klagen over overlast en de eerst groep gaat vooral demonstreren en de politiek aan spreken/schrijven. Maar ze wisten wel dat toen ze daar kochten en zich verstigden dat het daar al jaren en dagen zat die straat. Maar nu moet het ineens anders.
               Afgelopen maanden ben ik naar een aantal bijeenkomsten geweest over wat dan de overlast is in de ogen van de buurt mensen. De eerste bijeenkomst veel opkomst veel klagende mensen, veel politieke partijen ook van de partij en ook proud, liberty, shop en de politie die er dagelijks rondes doet waren aanwezig was net voor de gemeente raad verkiezingen. De tweede bijeenkomst daar waren nog wat mensen van de politieke partijen maar wel al veel minder, wie ook weg bleven waren de mensen die juist zoveel te klagen hadden, maar niet dus meer mee wilde gaan denken over hoe bv overlast te verminderen alleen maar in de pers blijven klagen. Bij de 3e bijeenkomst waren er wel geteld nog 2 politieke partijen aanwezig, waren er gelukkig wel weer meer buurtbewoners en werd er ook wel wat meer duidelijk waar de overlast uit bestaat.
               Wat blijkt de dames in de doublet zijn eigenlijk niet de overlast bezorgers maar alles erom heen.
               De tippelaars die mensen buiten het raamstraatje proberen te hosselen. de dak en thuisloze die bij de opvanghuizen in de buurt komen/verblijven, de verslaafde mensen die er in de buurt diverse opvang plekken hebben en de mensen die weer afkomen om te profiteren van de mensen die dingen proberen te hosselen of die hun drugs nodig hebben.
               In de wijk op zich zitten ook heel veel opvang gelegenheden, dagbestedings mogelijkheden etc voor alle groepen die het lastig hebben in de maatschappij.
               Daarnaast lig het in het centrum dus je hebt altijd het uitgaanspubliek, altijd de drukte van de drukke binnenstad. Maar aan de andere kant dat weet je ook wanneer je in die wijk iets zou kopen/huren of een onderneming zou beginnen.

               Ik heb nooit achter de ramen gewerkt maar voel me wel verbonden met het wereldje vandaar ook mijn belangstelling, mijn bezorgdheid en het blijven volgen en gaan naar de bijeenkomsten.
               Maar ik merk gewoon een grote oneerlijkheid over de beeldvorming en berichtgeving en als ik mijn guts volg ook wel angst dat verplaatsing gewoon betekend complete verdwijning.

               Overigens is het heel typisch de mensen uit de buurt van de geleenstraat hebben totaal geen behoefte aan verplaatsing of sluiting, maar hier zijn ook minder koop panden aanwezig in de omgeving. En minder winkel panden. Ook bevinden zich daar minder opvang gelegenheden.

               Mailbox is weer geleegd.

               Commentaar

               Aan het werk...
               X