Christelijke stichting biedt hulp aan hoerenloper

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Christelijke stichting biedt hulp aan hoerenloper

  tja, we krijgen weer een hulp aangeboden ... wie biedt zich aan als vrijwilliger?

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/b...amsterdam.html
  Koning keizer admiraal, neuken kunnen ze allemaal!

 • #2
  God als wapen tegen ****enloperij

  AMSTERDAM - De christelijke stichting Tot Heil des Volks gaat ****enlopers helpen 'uit te stappen'. Vanaf september worden bij de Wallen flyers uitgedeeld en kunnen prostituanten terecht voor koffie en een goed gesprek.

  Uit onderzoek van Tot Heil des Volks is gebleken dat zeker tien procent van de prostituanten een kerkelijke achtergrond heeft. Directeur Henk van Rhee: ,,Bij hen kan God de leegte achter het prostitutiebezoek vullen, maar het is ook mogelijk op seculiere wijze hulp te bieden."

  ****enlopers worden namelijk gedreven door lust, blijkt uit datzelfde veldwerk, maar daarachter schuilt een verlangen naar liefde en intimiteit. Van Rhee: ,,De gang naar de Wallen is voor hen leuk en spannend en een prostituee kan best even aardig zijn, maar het vriendinnengevoel bieden ze niet. Dus zodra de prostituant buiten staat, heeft hij weer een kater en dan gaat hij nóg heftiger op zoek."

  Toch is de situatie niet hopeloos. Volgens hulpverlener Robert Beek is er een uitweg, maar dan moet de prostituant wel radicale keuzes maken. Beek: ,,Hij heeft de hulp van God en anderen nodig." Stoppen met seksuele fantasieën en prostitueebezoek is niet genoeg. Beek: ,,Er blijft onvermijdelijk een grote leegte achter. Die zul je met iets nieuws moeten vullen. Christus belooft dat hij levend water geeft, water dat zorgt dat we nooit meer dorst zullen hebben."

  Tot Heil des Volks bekommert zich al langer om de toestand op de Wallen. Al in 2004 zette het Scharlaken Koord, onderdeel van Tot Heil des Volks, een 'uitstapprogramma' op voor prostituees. Vrouwen die uit het vak willen stappen, wordt begeleiding geboden bij het zoeken naar een andere baan of een opleiding.

  Dat plan werd afgelopen februari concreet met de aftrap van het project Een nieuw Perspectief, ondertekend door wethouder Marijke Vos. Het project is een samenwerkingsverband tussen Scharlaken Koord, Randstad HR Solutions en de gemeente Amsterdam. Van Rhee: ,,Maar de huidige hulpverlening is te eenzijdig gericht op de vrouw. In Zweden pakt men ook de mannen aan, zij het strafrechtelijk. Wij doen dat liever via hulpverlening."

  Daarom is deze maand het project begonnen om ook de ****enlopers bij te staan. De voorbereidingen duren nog enkele maanden en vanaf september verwacht Van Rhee dat tien vrijwilligers beginnen met het uitdelen van kaartjes en flyers. ,,De meeste mannen zullen ongetwijfeld doorlopen, maar uit een proef in Den Haag is gebleken dat een klein deel wel degelijk behoefte heeft aan een gesprek. In een inloophuis op de Oudezijds Achterburgwal bieden wij dan koffie, thee en een goed gesprek."

  De actie zal plaatsvinden bij de toegangswegen tot de Wallen en niet op de Wallen zelf. Van Rhee: ,,Nee, dat gaat veel te ver. En we krijgen misschien een conflict met de exploitanten." (HANS VAN DER BEEK)


  (bron: Het Parool)
  Orakel, tot uw dienst !!

  Commentaar


  • #3
   Christelijke stichting biedt hulp aan ****enloper

   AMSTERDAM - ****enlopers op de Amsterdamse Wallen kunnen binnenkort rekenen op hulp van de christelijke stichting Tot Heil des Volks.

   De stichting wil de mannen helpen 'uit te stappen', meldt Het Parool vrijdag. Na de zomer gaan vrijwilligers bezoekers van prostituees helpen ''hun probleem bespreekbaar te maken en er met God mee in het reine te komen'', staat te lezen in de internetversie van het stichtingblad De Oogst.

   Het project is in handen van Scharlaken Koord, onderdeel van Tot Heil des Volks. Tot nu toe had de stichting wel een uitstapprogramma dat prostituees aan ander werk moet helpen, maar aan ****enlopers bood ze nog geen hulp.

   ''Hun probleem is niet opgelost als prostituees stoppen met hun werk. Seksverslaving zit diepgeworteld en werkt vernietigend door in mensenlevens'', aldus de stichting in haar blad.


   Speciaal team

   Een speciaal team begint deze maand met het project. De nazorg komt in handen van Different, ook onderdeel van Tot Heils des Volks, die al ervaring heeft met seksverslaafden.

   De stichting heeft onderzoek laten doen naar hulpverlening voor ****enlopers. Daaruit blijkt dat de mannen op de Wallen niet alleen worden gedreven door lust, maar ook door wanhoop en eenzaamheid.

   ''Ze hebben een sterk tekort aan waardevolle, hechte relaties'', luidt een van de conclusies.

   © ANP
   Bron: http://www.nu.nl/opmerkelijk/1947113...**enloper.html
   Tsja, ****enlopers zijn nou eenmaal altijd sexverslaafde mannen. Althans, volgens deze Christelijke stichting dan...

   Commentaar


   • #4
    Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

    Na een zeer geslaagde dag op de Wallen trof ik hier vier berichten aan over hetzelfde onderwerp... Ik heb ze samengevoegd en ga me maar vast geestelijk voorbereiden...

    De ruime subsidie die het Scharlaken Koord krijgt, brengt blijkbaar ook andere Christelijke organisaties op ideeën...

    Commentaar


    • #5
     Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

     ik hoorde het ook op het nieuws maar het is toch al een tijdje aan de gang
     al heel wat maanden kom ik in de avond op het zandpad in utrecht 2 jonge dames en een jongeman tegen die met een jas lopen waar op de achterkant staat Jezus red.
     de dames lopen de kamertjes af en praten met de meisjes.
     maar met zijn alle een bakkie koffie drinken lijkt me wel leuk
     lickmaster of the hookers universe

     Commentaar


     • #6
      Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

      Kunnen wij als Hookersclub die arme Christenen niet helpen?

      Lijkt me wel een leuk initiatief. Het opnieuw weer op het rechte pad brengen van onze dwalende medemens. Ze geloven in een man die het nota bene met een DVP deed, één van ons dus! Jezus hield van rode wijn en een lekker wippie op zijn tijd tenslotte en hij at daar een lekker stukkie droog brood bij, proost .

      Voor de niet-bijbelkenners onder ons heb ik nog wel wat sappige verhalen verzameld door een ex-christen die op het rechte pad is geraakt:

      http://bijbelporno.blogspot.com/

      Lees de verhalen met op de achtergrond het muziekje van: http://www.youtube.com/watch?v=-RrPLJOgbFc
      Slap lullen kan altijd nog :-)

      Commentaar


      • #7
       Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

       Als je in de concordantie '****' opzoekt zul je versteld staan van de grote hoeveelheid bijbelplaatsen. De Schrift leert ons dus niet dat ****enlopen verkeerd is.
       Men have two emotions: Hungry and Horny.
       If you see him without an erection, make him a sandwich.

       Commentaar


       • #8
        Christelijke stichting biedt hulp aan h..renloper

        Vanuit haar levensbeschouwing ziet deze stichting het zin hebben in sex met steeds wisselende vrouwen als een probleem van de liefhebber in kwestie.
        Hun oprechtheid staat buiten kijf.

        Maar als ik geen zin meer zou hebben in sex met steeds wisselende vrouwen, dan heb ik pas een mega probleem

        Ik vind trouwens dat het woord h..renloper dedain uitstraalt. Ik zie mezelf als afnemer van professionele dienstverlening. Het leukste wat er is

        Commentaar


        • #9
         Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

         Vrijwilligers gezocht

         In april 2009 is Tot Heil des Volks gestart met het opzetten van CHAP (Christelijke Hulpverlening Aan Prostitueebezoekers) in Amsterdam. De doelstelling van CHAP is mannen de gelegenheid te bieden te stoppen met het bezoeken van prostituees. De planning is dat we in het najaar starten. Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers die, aan de rand van het prostitutiegebied, contact proberen te leggen met prostitueebezoekers en hun een hulpaanbod doen.

         Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar prostitueebezoekers. Hieronder een aantal feiten en cijfers:
         • Het aantal bezoekers van raamprostituees in Amsterdam ligt rond de 200.000 per jaar. Deze schatting is op basis van het aantal raamprostituees en het aantal ramen.
         • Prostitueebezoekers blijken nauwelijks af te wijken van de gemiddelde man wat betreft demografische kenmerken, zoals leeftijd, opleiding, burgerlijke staat, religie en inkomen.
         • Zowel uit de onderzoeksliteratuur als de interviews met de experts, waaronder ervaringsdeskundigen en hulpverleners, komt naar voren dat seksverslaving de belangrijkste oorzaak is van prostitutiebezoek. Volgens experts is het overgrote deel van de prostitueebezoekers seksverslaafd. De schattingen variëren van minimaal 70% tot de schatting dat alle prostitueebezoekers seksverslaafd zijn.
         • Naast seksverslaving zijn er ook aanwijzingen dat psychische oorzaken mannen doen ‘vluchten’ in prostitutiebezoek. Eenzaamheid, het niet kunnen uiten van emoties, behoeften en wensen, zijn enkele achterliggende oorzaken waardoor mannen gedreven worden hun heil bij prostituees te zoeken.
         • Zo’n 90% van de prostitueebezoekers houden de bezoeken aan prostituees geheim voor hun omgeving. Schuld- en schaamtegevoelens weerhouden hen ervan het geheim te delen en zorgen steeds meer voor een geïsoleerd bestaan. Ook een laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en depressie worden genoemd.
         • Zeker 10% van de prostitueebezoekers heeft een kerkelijke achtergrond. Deze groep worstelt, naast bovengenoemde psychische problemen, ook met wat God zegt in Zijn Woord over seksualiteit enerzijds, en het bezoeken van prostituees anderzijds.


         Kortom, deze mannen hebben hulp en verlossing hard nodig.

         We zijn op zoek naar mensen die gedreven worden door de liefde van Jezus voor zondaren, de nood van deze mannen op hun hart hebben en stevig in hun schoenen staan. Belangrijk om te weten is dat vrijwilligers worden getraind door een ervaren straatwerker.

         Bron: www.totheildesvolks.nl

         Commentaar


         • #10
          Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

          Zoals gewoonlijk op zich goed dat er hulpverlening bestaat voor sexverslaving (wat wel degelijk voorkomt).

          Maar dat christelijke uitgangspunt is nergens voor nodig. Same story als de afkickcentra (drugs) van Scientology. Als je dan beslist iets maatschappelijk relevants te doen, hou de overtuiging van waaruit je dat doet weg van de hulpzoekende want daar vraagt hij niet om.

          Commentaar


          • #11
           Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

           Drugsverslaafden kregen methadon, dat voorkwam afkickverschijnselen. Wie weet krijgen de sexverslaafde mannen een leuk DVD'tje in hun handen gestopt of een afkicksessie met een leuke vrijwilligster. Hoewel ik vermoed dat er met de botte (kerk)bijl gehakt gaat worden .

           Het lijkt mij wel leuk om de zaken eens om te keren en in Staphorst de mensen aan te zetten toch (openlijk) zondig gedrag of in Katwijk om een naaktstrand verzoeken. Leuk bedacht, niet uitvoerbaar uiteraard want de Christenen willen wel ongelovigen bekeren maar staan zelf niet open voor een libertijnse levensstijl.

           Wat mij betreft zouten de Christenzeurpieten dus op en richten ze zich op de misstanden in eigen Christenkring. Daar hebben ze hun handen al vol aan als ze de balk in eigen ogen tenminste zien.


           Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
           Vrijwilligers gezocht

           In april 2009 is Tot Heil des Volks gestart met het opzetten van CHAP (Christelijke Hulpverlening Aan Prostitueebezoekers) in Amsterdam. De doelstelling van CHAP is mannen de gelegenheid te bieden te stoppen met het bezoeken van prostituees.

           We zijn op zoek naar mensen die gedreven worden door de liefde van Jezus voor zondaren, de nood van deze mannen op hun hart hebben en stevig in hun schoenen staan. Belangrijk om te weten is dat vrijwilligers worden getraind door een ervaren straatwerker.

           Bron: www.totheildesvolks.nl
           Slap lullen kan altijd nog :-)

           Commentaar


           • #12
            Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

            Goed, ik zal het dan maar bekennen: volgens hun blijkbaar nogal ruime definitie
            (70-100% van de h.oerenlopers, hoe verzinnen ze het!) ben ik inderdaad seksverslaafd.
            Als het daarbij zou blijven, dan was mijn "probleem" misschien nog te overzien, maar het is helaas nog vele malen erger dan dat. Ik blijk namelijk ook nog verslaafd te zijn aan zuurstof, eten en drinken, werk en sport.

            Kortom: eigenlijk ben ik gewoon een gezonde man...

            Hun conclusie dat veel h.oerenlopers last zouden hebben van schuld- en schaamtegevoelens is helemaal te gortig. Deze negatieve gevoelens zijn namelijk juist veroorzaakt door hun verstikkende christelijke moraal.

            Commentaar


            • #13
             Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

             Ik vind het wel een goed idee van die christenen om ons arme wandelaars te helpen.
             Ons armentierige sexverslaafden moet dan wel iets anders geboden worden dan Leger-des-heils-achtige liedjes. Men zou eerst eens moeten zorgen voor een passende outfit voor deze chriselijke heilsbrengers.
             Ik stel me voor dat ze gekleed gaan in strakke latex nonnen-uniformen. Natuurlijk met korte rokjes en hoge hakken. En gun ons dan ook een blik op dat heilige kruis...
             Ik vermoed dat ze op die manier wel onze aandacht weten te trekken....

             Commentaar


             • #14
              Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper in ruil voor wat?

              De gebeden van de stichting richting hemel worden ongetwijfeld verhoord maar ik had graag geweten hoe succesvol de smeekbeden richting hun geldschieters zijn. Maar helaas is transparantie hier ver te zoeken.
              Vaak blijkt in het licht van wereldse zaken geloofsijver gewone ijver te zijn.
              Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

              Commentaar


              • #15
               Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

               Allemaal luek wat hier zo staat.
               Maar ieder mag het zijne ervan denken.
               Ook hier verdiend de belasting aan de raamprostitutie.
               Als dat minder wordt worden we gewoon op een andere manier genaait.
               Dan liever op deze manier dan voelen we er teminste nog wat van.
               En daarbij dat cristelijke gedoe.
               Wie was de vader van jezus??
               Schijnbaar zou dat niet jozef zijn geweest.
               Maar zou het de zoon van god zijn.
               Dat wil wel zeggen dat maria toen ook al vreemd was gegaan
               Is natuurlijk alleen de vraag of zij zich daarvoor ook heeft laten betalen
               Ik zeg maar zo als dit beroep er niet was dan was er nog veel meer elende op deze aardkl__t

               Commentaar


               • #16
                Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                CHE-CV•Koers Prijs voor scriptie prostitutiebezoek CHAP

                Op donderdag 4 november werd de CHE-CV·Koers Prijs uitgereikt voor beste afstudeerproject van de Christelijke Hogeschool Ede. De winnaars zijn Phia Dekens en Dorien Harder met hun afstudeerscriptie ‘Prostituanten van Nederland in beeld gebracht.’ Phia en Dorien deden dit onderzoek in samenwerking met CHAP. Zij ontvingen met deze prijs ondermeer een bedrag van 500 euro en een jaarabonnement op CV koers.

                Phia en Dorien waren voor hun studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op zoek naar een afstudeeronderwerp binnen het thema prostitutie. “We zijn op zoek gegaan naar organisaties die werkzaam zijn op dit terrein en zo kwamen we ook bij CHAP terecht,” vertelt Phia. “CHAP had een belangrijke onderzoeksvraag: Wie zijn de mannen die prostituees bezoeken? Omdat er zo weinig bekend is over deze groep leek het ons interessant om de uitdaging aan te gaan. Echt super dat er nu meer aandacht is gekomen voor deze doelgroep. We hebben op deze manier een duidelijk maatschappelijk probleem neergezet.”

                Het is de eerste keer dat er onderzoek is gedaan onder prostituanten in Nederland. Phia en Dorien hebben enquêtes afgenomen bij 307 prostitueebezoekers in Amsterdam, Den Haag en Alkmaar. Het onderzoek heeft een aantal opmerkelijke uitkomsten. Zo weerspreken de feiten bijvoorbeeld het vooroordeel dat prostituanten vooral laagopgeleiden mannen zijn. Maar liefst 50% van de prostitueebezoekers is juist hoogopgeleid. Ook laat het onderzoek zien dat prostitutiebezoek vaak begint op jonge leeftijd en dat het merendeel het bezoek geheim houdt voor hun partner

                Bron: totheildesvolks.nl

                Zie hier voor details van het onderzoek.

                Commentaar


                • #17
                 Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                 Wat moet ik hier nou mee?
                 Ik ben een doodgewone man met gemiddelde opleiding (MBO) en ben alleenstaand.
                 Moet ik mijn velangen naar lichamelijk contact maar gaan onderdrukken, omdat een christen met zijn conservatiefe houding van mening is dat ik
                 1. Psychologisch ontspoord ben.
                 2. Verslaafd ben aan sex.
                 3. Een laag zelfbeeld heb van me zelf.

                 Omdat ik nu zo nu en dan geil ben en daarom de behoefte heb aan lichamelijk contact met een vrouw, heb ik nog steesd niet de behoefte om voor een trein te springen, trilende handen te krijgen wegens onthoudings verschijnselen, en respecteer ik mezelf nog steeds.

                 Een vriendin kan ik altijd vinden. Kost me elke keer euro's: Bosje bloemen, taxi, drank, eten, filmpje en dan maar hopen dat de geliefde geen hoofdpijn heeft, stijf staat van de stress of er niet vroeg uit hoeft.

                 Ik heb iets tegen mensen die andere mensen hun wil willen opleggen.
                 Sex is net als bridgen, heb je geen goede partner, hoop dan op een goede hand.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                  Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
                  CHE-CV•Koers Prijs voor scriptie prostitutiebezoek CHAP “CHAP had een belangrijke onderzoeksvraag: Wie zijn de mannen die prostituees bezoeken? Omdat er zo weinig bekend is over deze groep leek het ons interessant om de uitdaging aan te gaan. Echt super dat er nu meer aandacht is gekomen voor deze doelgroep. We hebben op deze manier een duidelijk maatschappelijk probleem neergezet.”

                  Het is de eerste keer dat er onderzoek is gedaan onder prostituanten in Nederland. Phia en Dorien hebben enquêtes afgenomen bij 307 prostitueebezoekers in Amsterdam, Den Haag en Alkmaar.
                  BS Ik kan ook probleem neerzetten vrij simpel ik telefooneer naar 400 mensen en vraag of ze erg veel last hebben van onderzoeken of verkoop via de telefoon.

                  Uitkomst 90 procent van de 400 ondervraagden uit de regio's Brabant Noord-Holland en Drenthe heeft problemen met en last van telefonisch onderzoek en telefonische verkoop.

                  ik ga voor de getraumatiseerde personen van de telefoon terreur onder andere door onderzoeken (van Maurice de Hond) en de verkoop de (Nuon en NEM)ga ik deze bedrijven en instanties in schade stellen vanwege hun terreur daarnaast ga ik door hun de gemaakte slachtoffers helpen met hun problemen d.m.v. hulpverleners psychologen en begeleiders . (Dit heet in het Nederlands werkverschaffing)

                  Nu zet ik ook een probleem en een last neer waar blijft mijn 500 euro? Hoe personen hun geld toch krijgen aan de meest domme en idiote onderzoeken die slechts over een klein percentage ondervraagden gaan

                  In een onderzoek vraagt men veel al naar wat men wilt horen als uitkomst d.m.v. van meerkeuze vragen of een ja of nee vraag . Neem een ding aan deze onderzoeken zijn nooit en te nimmer betrouwbaar het zijn slechts formules om tot een uitkomst te komen wat men slechts wilt zien en niet wat zich er daadwerkelijk afspeeld.

                  Men wil graag een probleem zien dus men krijgt bij deze een probleem te zien

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                   Volgens de beide dames hebben ze op deze manier een duidelijk maatschappelijk probleem neergezet.
                   Ik zie het probleem niet, maar waarschijnlijk bedoelen ze daarmee dat er mensen zijn die niet precies volgens hun normen en waarden leven. Dat een "probleem" noemen wekt bij mij irritatie op, want dat komt op mij over als een uiting van onverdraagzaamheid door een misplaatst moreel superioriteitsgevoel, namelijk het waanidee de absolute waarheid in pacht te hebben.

                   Misschien wordt het eens tijd voor het oprichten van een onchristelijke stichting voor hulp aan kerklopers en bijbelverslaafden.

                   Het idee vooraf dat h.oerenlopers vieze mannetjes zouden zijn is nogal wereldvreemd, maar ik vergeef het hen. Onbekend maakt onbemind.

                   Van een vooroordeel dat prostituanten vooral laag-opgeleid zijn heb ik echt nog nooit gehoord.
                   Dat klinkt ook onlogisch, want een basisbehoefte als seks zal niet minder worden enkel door langdurig met je neus in de boeken te zitten.
                   Zonder welk onderzoek dan ook komt men met een beetje gezond verstand vaak al een eind. Wanneer ik namelijk aanneem dat hoger opgeleiden veelal over een hoger inkomen beschikken, kunnen ze dus ook vaker geld over hebben om prostituees te bezoeken.
                   Dat zal kunnen verklaren dat deze groep oververtegenwoordigd is.

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                    De wereld zou beter af zijn zonder al die debielen onderzoeken. Een onderzoek uitkomst gaat namelijk een eigen leven leiden. Waar ik me altijd aan geirriteerd heb is dat het zo bij al die gelovige is als er iemand vermoord word of gemolesteerd hoor je ze niet maar als het er iets is wat met sex te maken heeft ze er als de kippen bij zijn om hun mond open te trekken. Laat deze lui maar eerst eens hun mistanden in de kerk oplossen.
                    lickmaster of the hookers universe

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Christelijke stichting biedt hulp aan h.oerenloper

                     "Dus zodra de prostituant buiten staat, heeft hij weer een kater en dan gaat hij nóg heftiger op zoek."

                     Kijk dat had ik nou altijd als ik de kerk inging: zodra ik weer buiten stond, had ik weer een kater en dan ging ik heftiger op zoek naar DVP's waar ik wel warmte en intimiteit vind.