Alkmaar allerlei

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Alkmaar allerlei

  Bron www.nhd.nl

  'Verhuizing ****en uit Achterdam niet realistisch'

  Gepubliceerd op 03 november 2006, 15:24
  Laatst bijgewerkt op 03 november 2006, 16:24

  alkmaar -
  De ondernemers op de Achterdam vinden een verhuizing van de prostitutie niet realistisch. Dat zegt kamerverhuurder Koos Nool.

  De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) stelde in deze krant voor een onderzoek te starten naar een verhuizing van de ****en naar elders. Volgens OPA-fractieleider Victor Kloos is de Achterdam een bron van onveiligheid en overlast. Prostitutie zou beter ondergebracht kunnen worden op een industrieterrein.

  In de 35 jaar dat Koos Nool actief is in het Alkmaarse ****enstraatje heeft hij diverse plannen voor verplaatsing voorbij zien komen. ,,Een van de voorgangers van Kloos, Arend Lind, zag wel wat in een locatie bij de vuilverbranding. Later kwam hij met het plan kamertjes in te richten op het bovenste dek van parkeergarage de Karperton. Toen moesten we weer naar het nieuwe AZ-stadion...''

  Nool vindt een verhuizing niet reëel. Niet alleen omdat uitkopen veel geld kost, maar ook omdat hij het alternatief - een industrieterrein - niet ziet zitten. ,,Denk je dat ze daar wel prostituees willen?''

  Hij vindt de Achterdam helemaal niet onveilig en toont dat aan met de huisregels waaraan alle dames moeten voldoen. Geen drugs, geen pooiers, geen klanten na drie uur 's nachts enzovoorts. Hij erkent wel dat rond de Achterdam allerlei onguur volk scharrelt. ,,Maar wat kunnen wij doen aan die randverschijnselen? We hebben niets met die lui te maken. Ze komen op de Achterdam af omdat het hier druk is. Je kunt ze wegjagen, maar dan gaan ze ergens anders zitten dealen.''

  Een van de omwonenden, glazenier Roel Hildebrand, is gematigd positief. ,,Ik zie liever winkels dan prostitutie. Maar wat is overlast? Ja, je hebt randverschijnselen, maar ik vind ook dat de ondernemers hun best doen dat zoveel mogelijk in te dammen. Het is nu eenmaal zo gegroeid daar. Lastig verhaal om het weg te halen.''

  Voorzitter Jacques van den Aakster van buurtvereniging SOS daarentegen ziet de prostitutie lever vandaag dan morgen verdwijnen uit de binnenstad. ,,Laat de politiek dit plan nu niet meteen afwijzen, maar er rustig over nadenken. Nu het bestemmingsplan voor dit stadsdeel aan de orde is, is dit hét moment om eens goed stil te staan bij de vraag: wat doen we met de Achterdam.''

  Van den Aakster heeft, zoals hij zelf zegt, een zwartboek bijgehouden met incidenten die direct of indirect met de Achterdam te maken heeft. ,,Het is één grote ellende.''

  OPA: prostitutie weg uit Achterdam

  Gepubliceerd op 03 november 2006, 07:00
  Laatst bijgewerkt op 02 november 2006, 16:25

  alkmaar -
  De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) wil af van de prostitutie in de binnenstad. Wat betreft de oppositiepartij verhuizen de prostituees naar een locatie waar geen mensen wonen, zoals een industrieterrein.

  OPA stelt de gemeenteraad komende maandagavond voor in te stemmen met een onderzoek naar de haalbaarheid van een verhuizing. Uiterlijk 1 januari 2008 zou dat onderzoek afgerond moeten zijn, aldus OPA, waarna bij een positieve conclusie de procedure tot verhuizing in werking kan worden gesteld.

  Reden voor OPA om zich te beijveren voor het plan is de onveiligheid. Kloos: ,,De onveiligheid neemt er toe. Dat blijkt uit het feit dat de politie de beschikking wil hebben over de beelden van de beveiligingscamera's. Bovendien wil de politie het cameratoezicht uitbreiden tot de gebieden rónd de Achterdam.''

  Daarnaast speelt de leefbaarheid een rol, zegt Kloos: ,,Het af en aan rijden van auto's. Vaak met hoge snelheid over de grachten. Dat is een bron van ergernis. De politie kan er weinig aan doen. Je kunt niet de hele nacht overal agenten neerzetten.''

  OPA wil prostitutie niet uit Alkmaar verbannen. ,,We zijn een centrumgemeente, je kunt daar niet je buurgemeenten mee opzadelen. Maar we willen de prostitutie uiteraard niet in een andere woonwijk. Te denken valt aan een industrieterrein, al hebben we zelf geen plek in gedachten. Een locatie moet in het haalbaarheidsonderzoek worden meegenomen.''

  Kloos zegt dat OPA de Achterdam aan Alkmaar 'terug wil geven'. ,,Ik hoop dat er projectontwikkelaars geïnteresseerd zijn. Dat zou de gemeente aanzienlijk in de kosten schelen. Er zouden jongeren gehuisvest kunnen worden en kleine winkeltjes. Zou perfect aansluiten bij winkelstraatjes als het Fnidsen en de Hekelstraat. Een impuls voor het winkeltoerisme
  Dick31
  EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

 • #2
  Re: 'Verhuizing ****en uit Achterdam niet realistisch'

  'Prostitutie op Achterdam aanpakken met wet-Bibob'

  Gepubliceerd op 15 november 2006, 16:53

  alkmaar -
  De gemeente zou met de wet-Bibob in de hand de handel en wandel van de seksbazen op de Achterdam moeten doorlichten.  De wet, waarmee in Amsterdam zestig ramen zijn dichtgetimmerd, kan een hulpmiddel zijn om de prostitutie te verplaatsen van het Alkmaarse ****enstraatje naar elders.
  Dat zegt Jacques van den Aakster van de bewonerswerkgroep SOS in het oostelijk deel van het Alkmaarse centrum. SOS is een voorstander van het plan van lokale partij OPA om de prostitutie weg te halen uit het stadscentrum.
  OPA wil de peeskamertjes vervangen door winkels en woningen en hoopt daarvoor steun te krijgen in de rest van de gemeenteraad.

  bron www.nhd.nl

  Right, ben benieuwd hoe dit proefballonnetje gaat aflopen, heb in het verleden wel eens gehoord dat Willem Holleeder ook belangen op de Achterdam heeft.
  Dick31
  EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

  Commentaar


  • #3
   Re: 'Verhuizing ****en uit Achterdam niet realistisch'

   Exploitanten Achterdam nodigen raadsleden uit

   Gepubliceerd op 07 december 2006, 16:18
   Laatst bijgewerkt op 07 december 2006, 17:04

   alkmaar -
   De exploitanten van de 125 bordeelramen aan de Achterdam, hebben de leden van de raadscommissie stedelijke ontwikkeling en beheer uitgenodigd voor een werkbezoek aan de Achterdam. Dit naar aanleiding van de kritiek in het zwartboek over de Achterdam van de werkgroep Sanering Oostelijk Stadsdeel (SOS).

   SOS beweert in het zwartboek onder andere: 'Dat de vrouwen op de Achterdam worden geïntimideerd en bedreigd door groepen gewetenloze criminelen, waar justitie veelal geen vat op heeft'.

   De exploitanten ontkennen de door SOS aangedragen misstanden en willen het tegendeel bewijzen, door de raadscommissie te ontvangen en de gang van zaken uit te leggen.

   Lees meer in de Alkmaarsche Courant van vrijdag

   En zo blijft het levendig in Alkmaar
   Dick31
   EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

   Commentaar


   • #4
    Alkmaar allerlei

    'Kapiteinsmeisje' hoort drie jaar cel eisen

    Gepubliceerd op 16 januari 2007, 17:29
    Laatst bijgewerkt op 16 januari 2007, 17:55

    alkmaar -
    Februari vorig jaar vluchtte een jonge Hongaarse prostituee weg van de Achterdam in Alkmaar. Onder de toonbank van een bloemenzaak verstopte ze zich voor haar achtervolgers. Haar leven was 'een hel' geweest, verklaarde ze tegenover de politie. Het meisje hoorde bij een groep Hongaarse prostituees onder leiding van een 26-jarig 'kapiteinsmeisje', dat dinsdag drie jaar cel tegen zich hoorde eisen.

    De vijf Hongaarse meisjes waren zo'n twee jaar lang een bekende groep op de Achterdam. Elke dag kwamen ze vanuit Amsterdam naar Alkmaar om in de prostitutie te werken. Eén van hen stond bekend als de 'hoofdkip' ofwel het 'kapiteinsmeisje'. Ze zou de vriendin zijn geweest van de hoofdbaas, een 'Hongaarse zigeuner in een witte Mercedes'.

    De gevluchte prostituee zegt dat ze compleet werd uitgebuit. Er was haar verteld dat ze moest werken totdat ze haar schuld had afbetaald. Zeven dagen in de week moest ze op de Achterdam werken, vijftien tot zeventien uur per dag. Ze kon niet vluchten, omdat ze haar papieren had moeten afgeven. Haar verdiensten moest ze afgeven aan het 'kapiteinsmeisje'.
    Dick31
    EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

    Commentaar


    • #5
     Re: Rechtszaak Gedwongen Prostitutie Alkmaar

     Ik heb het volledige artikel (de dag na Dick's citaat van de site) hieronder ook maar even opgenomen. Dat is namelijk niet op de NHD-site te vinden.

     Uit: Noord-Hollands Dagblad woensdag 17 januari 2007

     Vrouwenhandel op de Achterdam

     'Kapiteinsmeisje' hoort cel eisen

     Door Willemien Schenkeveld

     Alkmaar - Februari vorig jaar vluchtte een jonge Hongaarse prostituee weg van de Achterdam in Alkmaar. Onder de toonbank van een bloemenzaak verstopte ze zich voor haar achtervolgers. Haar leven was 'een hel' geweest, verklaarde ze tegenover de politie. Het meisje hoorde bij een groep Hongaarse prostituees onder leiding van een 26-jarig 'kapiteinsmeisje', dat dinsdag drie jaar cel tegen zich hoorde eisen.

     De vijf Hongaarse meisjes waren zo'n twee jaar lang een bekende groep op de Achterdam. Elke dag kwamen ze vanuit Amsterdam naar Alkmaar om in de prostitutie te werken. Eén van hen stond bekend als de 'hoofdkip' ofwel het 'kapiteinsmeisje'. Zij had de meisjes in Hongarije uitgenodigd om naar Nederland te komen en regelde hun onderdak, vervoer en financiën. Ondertussen werkte ze zelf ook op de Achterdam. Ze zou de vriendin zijn geweest van de hoofdbaas, een 'Hongaarse zigeuner in een witte Mercedes'.

     De gevluchte prostituee zegt dat ze compleet werd uitgebuit. Er was haar verteld dat ze moest werken totdat ze haar schuld had afbetaald. Zeven dagen in de week moest ze op de Achterdam werken, vijftien tot zeventien uur per dag. Ze kon niet vluchten, omdat ze haar papieren had moeten afgeven. Haar verdiensten moest ze afgeven aan het 'kapiteinsmeisje'.

     Zwanger

     Uiteindelijk besloot ze toch tot de vlucht. Ze was zwanger geraakt en volgens haar wilde het hoofdmeisje haar tot abortus dwingen, onder het dreigement dat ze haar anders in haar buik zou schoppen.
     Het openbaar ministerie twijfelt er niet aan of haar verhaal klopt. De bloemenman heeft inderdaad verklaard dat een meisje zijn zaak binnenvluchtte en even later een groep Oost-Europese vrouwen naar haar kwam vragen. Later vond het meisje onderdak bij een familie in de Zaanstreek. Nu wordt ze professioneel opgevangen als slachtoffer van mensenhandel. Haar in juli geboren zoontje woont in een pleeggezin, zijzelf heeft ernstige psychische problemen.
     Volgens het OM is het een zuiver geval van vrouwenhandel en uitbuiting. "Zij was géén mondige, zelfstandige prostituee. Ze werd seksueel uitgebuit. Met groot psychisch leed tot gevolg."
     Wat betreft de rest van de groep, wordt het hoofdmeisje ervan beschuldigd hen als prostituee te hebben geworven. Volgens het Wetboek van Strafrecht is dat strafbaar, ook al is prostitutie tegenwoordig een legaal beroep. Al met al luidt de eis drie jaar gevangenisstraf.

     6000 euro

     Het 'kapiteinsmeisje' zei gisteren dat ze zich veel niet meer kan herinneren; zei zit sinds bijna een jaar in voorarrest. Wel wist ze zeker, dat ze nooit heeft geslagen of geschopt. Ze had ook nooit geld afgepakt, alleen zolang bewaard. Toen ze werd opgepakt, werd een tas met 6000 euro en twee papiertjes met getallen gevonden. een wel heel magere 'boekhouding', vindt de officier van justitie.
     Volgens het OM is de 'Hongaarse zigeuner' de echte baas. Tegen hem loopt ook een strafzaak, maar voorzover bekend is hij niet te vinden. Het 'kapiteinsmeisje' ontkende gisteren pertinent deze man te kennen, zelfs toen ze foto's te zien kreeg waarop ze de man omhelst. De officier van justitie gaat ervan uit dat ze de man beschermt en vermoedt dat iedereen hem vreest. Het gevluchte meisje zegt doodsbang te zijn voor represailles en een ander heeft onverwacht haar eerdere verklaring weer herroepen.
     Raadsman W. Boomstra van de verdachte vindt het verhaal van het uiteindelijk gevluchte meisje niet geloofwaardig. "Ze is twee keer tijdens controles in contact geweest met de politie. Als het zó erg was geweest, had ze dan toch alarm kunnen slaan." Volgens hem is alleen duidelijk dat het 'kapiteinsmeisje' de andere vrouwen heeft uitgenodigd om hier als prostituee te komen werken. Het verbod daarop sluit volgens hem niet meer aan bij de praktijk.
     Uitspraak over twee weken.

     Commentaar


     • #6
      Re: 'Verhuizing ****en uit Achterdam niet realistisch'

      Prostitutie blijft op Achterdam

      Gepubliceerd op 13 juni 2007, 19:54
      Laatst bijgewerkt op 13 juni 2007, 20:26

      alkmaar -
      Alkmaar neemt het cameratoezicht op de Achterdam over van de exploitanten. Ook wordt het vergunningenbeleid rond de 123 ramen aangescherpt. Het college is er niet voor om de prostitutie van de Achterdam weg te halen.

      Een en ander staat in een nota, die burgemeester Piet Bruinooge heeft laten opstellen. Aanleiding is de weer opgelaaide discussie over het ****enstraatje. Binnenstadsbewoners klagen de laatste tijd over overlast, oppositiepartij OPA vindt dat de prostitutie moet worden weg bestemd.
      Het college is het daar niet mee eens. De prostitutie weghalen van de Achterdam zou het probleem alleen verplaatsen en verspreiden. Bovendien zou het erg veel geld kosten, door lange juridische procedures en hoge planschadeclaims.


      Meer in de Alkmaarsche Courant van donderdag

      bron www.nhd.nl

      Hoef ik de TomTom toch niet anders in te stellen gelukkig
      Dick31
      EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

      Commentaar


      • #7
       Alkmaar allerlei

       'Achterdam' voor uitbreiding cameratoezicht

       Gepubliceerd op 27 juni 2007, 16:13
       Laatst bijgewerkt op 27 juni 2007, 16:16

       Alkmaar - Op de uitlating van de Alkmaarse politiechef Jan Keller dat een groot aantal prostituees op de Achterdam het slachtoffer is van gedwongen prostitutie, wordt met verbazing gereageerd. ,,In het verleden heeft de politie altijd gezegd dat het hier wel meevalt'', zegt woordvoerder Ronald Konijn van de Achterdam.


       Ook reageert Konijn op de uitlating van officier van justitie Niehuis die stelt dat uit onderzoek is gebleken dat er in ieder geval slachtoffers uit Turkije, Roemenië en Hongarije op de Achterdam hebben gewerkt. ,,Wij hebben hier nooit Turkse vrouwen gehad, of ze moesten een ander paspoort hebben gehad.''

       Politie en justitie waren vertegenwoordigd tijdens de vergadering van de commissie bestuur en middelen waarbij over allerlei maatregelen werd gesproken om de veiligheid in het gebied rond de Achterdam te verbeteren.

       Zo vindt de politiek het een goede zaak dat het cameratoezicht op de Achterdam, dat nu nog wordt verzorgd door de maatschap Nool cs, die op de Achterdam en de Dijk een kamerverhuurbedrijf exploiteert, wordt overgenomen door de gemeente. De meeste fracties vinden zelfs dat het cameratoezicht nog moet worden uitgebreid naar de Dijk, het Fnidsen en de Kooltuin.

       ,,Dat wij het cameratoezicht hebben, is in overleg met de gemeente zo geregeld'', zegt Konijn. Toch zegt hij er geen bezwaar tegen te hebben als de gemeente dit toezicht overneemt. ,,Dat vinden we prima. Dat zou ons een hoop geld schelen.'' Ook de uitbreiding van het cameratoezicht naar de omliggende straten juicht hij toe. ,,Dat hebben we zelf ook weleens voorgesteld. Wij zitten ook niet te wachten op allerlei randverschijnselen daar.''

       Meer in de Alkmaarsche Courant van donderdag 28 juni

       bron www.nhd.nl

       En ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
       Dick31
       EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

       Commentaar


       • #8
        Re: "Achterdam" voor uitbreiding cameratoezicht

        'Veel gedwongen prostitutie Achterdam'

        Gepubliceerd op 27 juni 2007, 00:06
        Laatst bijgewerkt op 27 juni 2007, 00:07

        Alkmaar - De politie schat in dat een groot aantal prostituees op de Alkmaarse Achterdam er gedwongen werkt. Volgens Jan Keller, afdelingschef van de Alkmaarse politie ontwikkelt de verborgen criminaliteit achter de raamprostitutie zich naar een 'niet acceptabel' niveau.


        Keller deed zijn uitspraken gisteravond tijdens een vergadering van de commissie bestuur en middelen waarbij de notitie 'Aanpak prostitutie Alkmaar' werd besproken.

        Nadat vorig jaar bewoners in het Oostelijk stadsdeel hadden geklaagd over de overlast en de vermeende criminaliteit in het gebied, presenteerde het college onlangs een pakket aan maatregelen voor het gebied.

        Zo wil het college onder meer het vergunningenbeleid voor bedrijven op de Achterdam aanscherpen en bedrijven toetsen op de wet BIBOB. Als crimineel geld wordt aangetroffen wordt de vergunning geweigerd. Ook wil het college het cameratoezicht op de Achterdam overnemen. Verder zullen - in overleg met bewoners - fysieke maatregelen worden genomen. Zo wordt gedacht aan het autoluw maken van De Dijk en het verplaatsen van de entree van de Karpertongarage naar de Kanaalkade.

        bron www.nhd.nl als aanvulling
        Dick31
        EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

        Commentaar


        • #9
         Alkmaar allerlei

         Dacht dat er al topic over beslaglegging was, maar kan hem niet vinden

         Nool klaagt over beslag huur ****enpanden

         Gepubliceerd op 27 september 2007, 20:03

         alkmaar -
         Koos Nool, verhuurder van kamers op de Achterdam, heeft een klaagschrift ingediend tegen het beslag dat het landelijk parket (justitie) heeft gelegd op de huuropbrengsten van die kamers. Dat heeft een woordvoerder van het parket bevestigd.


         Justitie heeft begin juli op zes panden beslag gelegd in een poging om de verdwenen Heineken-miljoenen te achterhalen. De panden zouden een waarde vertegenwoordigen van 7 miljoen euro. Van het losgeld dat in 1983 is betaald om Heineken vrij te krijgen, zou 6 tot 8 miljoen nog zoek zijn. Heineken-ontvoerder Willem Holleeder zou de panden in 2003 hebben gekocht. Daarbij zou (een deel) van dat losgeld zijn gebruikt. Eerder zouden de panden eigendom zijn geweest van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout die in 2003 werd vermoord.

         Nool die voor zover bekend niet eigenaar is van die panden maar wel de in die panden gevestigde peeskamertjes verhuurt, liet in juli weten het verhaal over de in de Achterdam gestoken Heineken-miljoenen met een korrel zout te nemen. ,,Bij mij liggen ze in elk geval niet'', zei hij toen. In lijn daarmee heeft hij nog protest aangetekend tegen het beslag dat is opgelegd op de huurpenningen die zijn 'ramen' opleveren. In het kader daarvan vonden eerder deze week in de rechtbank getuigenverhoren plaats. Daarbij was onder anderen mr. Swinkels, officier van justtitie bij het landelijk parket, betrokken.

         Tijdens de verhoren bleek overigens, aldus een woordvoerder van het landelijk parket, dat de rechtbank Alkmaar niet bevoegd was om het klaagschrift van Nool te behandelen. De zaak wordt nu doorgeschoven naar de rechtbank in Amsterdam.

         Nool wilde desgevraagd niets kwijt over de verhoren. ,,Ach, het is een civiele zaak. Dat hoeft niet in de pers.''

         bron www.nhd.nl
         Dick31
         EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

         Commentaar


         • #10
          Re: Alkmaar, Achterdam: Nool klaagt over beslag huur ****enpanden

          Beklag over beslag huur ****enpanden

          Gepubliceerd op 27 september 2007, 16:07
          Laatst bijgewerkt op 27 september 2007, 16:09

          Alkmaar -
          Koos Nool, verhuurder van kamers op de Achterdam, heeft een klaagschrift ingediend tegen het beslag dat het landelijk parket heeft gelegd op de huuropbrengsten van die kamers. Dat heeft een justitiewoordvoeder bevestigd.

          Justitie legde begin juli beslag op zes panden in een poging om de verdwenen Heineken-miljoenen te achterhalen. Van het losgeld dat in 1983 is betaald om Freddy Heineken vrij te krijgen, zou zes tot acht miljoen nog zoek zijn. Mede-ontvoerder Willem Holleeder zou de Alkmaarse panden - met een totale waarde van zeven miljoen euro - in 2003 hebben gekocht. Daarbij zou (een deel) van het losgeld zijn gebruikt.

          bron www.nhd.nl
          Dick31
          EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

          Commentaar


          • #11
           Re: Alkmaar, Achterdam: Nool klaagt over beslag huur ****enpanden

           Hoe willen ze dat in hemelsnaam bewijzen, dat een deel van het heineken-losgeld is gebruikt voor het aankopen van de panden. Het kan ook zomaar "afpersgeld" zijn...
           Groet, Jaccoone

           Commentaar


           • #12
            Alkmaar: Prostituee berooft klant

            Prostituee berooft klant

            Gepubliceerd op 26 februari 2008, 13:45
            Laatst bijgewerkt op 26 februari 2008, 13:46

            alkmaar - Tegen een 21-jarige prostituee uit Den Bosch is wegens de beroving van een klant in Alkmaar een gevangenisstraf van achttien maanden geëist, waarvan eenderde deel voorwaardelijk. Bovendien achtte officier van justitie M. Ridderbeks een schadeclaim van 570 euro en 750 euro smartengeld toewijsbaar.


            Op verzoek van klant kwam de prostituee op 9 september samen met een vriendin naar zijn huis. De vrouw had toen een mes uit de keuken gepakt en de op zijn bed zittende man gesommeerd geld af te geven. De klant dacht dat het om een geintje ging. Toen de bedreiging met het mes serieus bleek , gaf hij zijn portemonnee af. Volgens de aangever zat daar 570 euro in. Volgens de prostituee ging het om 100 euro.
            De vrouw verklaarde dat zij en haar vriendin onder invloed van alcohol en cocaïne hadden gehandeld. Ze noemde ook de naam van haar 21-jarige vriendin. Die ontkende echter dat zij van de partij was geweest. Haar vriend verklaarde dat zij die dag de hele tijd samen waren geweest. Daar stond tegenover dat zij door het slachtoffer bij een zogeheten spiegelconfrontatie was herkend. De officier van justitie was er desondanks niet honderd procent zeker van dat de vriendin in kwestie erbij was geweest. Zij vroeg de rechtbank de tweede verdachte vrij te spreken. De uitspraak is op 11 maart.


            Bron www.nhd.nl
            Dick31
            EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

            Commentaar


            • #13
             Re: Prostituee berooft klant

             De uitspraak

             Celstraf na beroving door prostituee

             Gepubliceerd op 11 maart 2008, 17:03
             Laatst bijgewerkt op 11 maart 2008, 17:04

             alkmaar -
             De 21-jarige prostituee uit Den Bosch die vorig jaar in september een klant in Alkmaar onder bedreiging met een mes dwong zijn portemonnee af te geven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan zes voorwaardelijk.
             De man kende de vrouw. Zij kwam op 9 september op zijn verzoek in gezelschap van een vriendin bij hem thuis langs. De vrouw had toen een mes uit de keuken gepakt en daarmee de man bedreigd. Die dacht eerst nog dat het om een grap ging. De vrouw verklaarde dat ze onder invloed van alcohol en cocaïne had gehandeld. Ze had tegenover de politie de naam van een 21-jarige vriendin genoemd. Die zou haar die avond vergezeld hebben. De rechtbank achtte dat niet bewezen. Zij werd vrijgesproken. De man kreeg een schadevergoeding van 500 euro toegewezen.


             bron www.nhd.nl
             Dick31
             EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

             Commentaar


             • #14
              Alkmaar: ****enloper berooft prostituee

              ****enloper berooft prostituee

              ALKMAAR Een 26-jarige Rotterdammer heeft geprobeerd een prostituee op de Achterdam, in de ****enbuurt van Alkmaar , te beroven.

              Man opgepakt
              Nadat hij gebruik had gemaakt van de diensten van de vrouw probeerde hij met haar geld weg te vluchten. Op straat wist de beveiliging de man, die inmiddels een mesje tevoorschijn had gehaald, te overmeesteren. De Rotterdammer is overgedragen aan de politie in Alkmaar.

              Bron www.rtvnh.nl

              http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp...990&tijdlijn=1 voor de liefhebbers een foto van de straat.

              Blij dat ie gepakt is, want hier zakt mijn broek natuurlijk vanaf.
              Dick31
              EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

              Commentaar


              • #15
               Alkmaar: Kamerverhuurder: 'Stad onveilig voor prostituees'

               Prostituee van 400 euro beroofd
               Gepubliceerd op 20 juni 2008, 15:20
               Laatst bijgewerkt op 20 juni 2008, 15:22
               alkmaar -
               Een 35-jarige man uit Utrecht is donderdagavond aangehouden nadat hij 400 euro had gestolen van een prostituee op de Alkmaarse Achterdam.


               De man was kort daarvoor door de prostituee op de Achterdam binnen gelaten. Hij wilde vooraf betalen en toen zij haar wisselgeld pakte griste hij het uit haar handen en rende weg.
               Aan de hand van een signalement en een getuigenverklaring konden agenten de dader even later in de naastliggende Karpertongarage aanhouden. De man, een bekende van de politie is aangehouden.

               bron www.nhd.nl

               Normaal gesproken komen de Utrechters zelden in Alkmaar en meestal toch voor heel andere dingen. Ben dan ook blij dat de dader zo snel is aangehouden.
               Dick31
               EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

               Commentaar


               • #16
                Man beschoten op de Achterdam (Alkmaar)

                Man beschoten op de Achterdam
                ALKMAAR Op de Achterdam in Alkmaar is dinsdagnacht geschoten. Bij het incident is een 28-jarige man uit Zaandam gewond geraakt. Hij is met een schotwond in zijn bovenbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd belaagd door een groep bekenden die nog geld van hem tegoed hadden. De politie heeft de dader nog niet te pakken.

                bron www.rtvnh.nl

                Ik ben blij dat ik er op dat moment niet liep, hopenlijk pakken ze snel de dader.
                Dick31
                EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

                Commentaar


                • #17
                 Alkmaar: Kamerverhuurder: 'Stad onveilig voor prostituees'

                 Kamerverhuurder: 'Stad onveilig voor prostituees'
                 Gepubliceerd op 02 augustus 2008, 07:00
                 alkmaar -
                 Frans Snel is boos. Voor de derde keer in korte tijd zijn 'meisjes' van deze kamerverhuurder in Alkmaars rosse straat Achterdam beroofd in de binnenstad. Oorzaak volgens Snel: ,,De gemeente weigert medewerking om de prostituees 's nachts veilig thuis te krijgen.''

                 In de nacht van dinsdag op woensdag rond half drie werden op de laat ter hoogte van McDonald's op de Laat twee Bulgaarse prostituees beroofd. Het duo, dat bij Snel kamers huurt en woont op de Laat, werd overvallen door twee met bivakmutsen vermomde mannen. Een van de meiden verzette zich hevig en kreeg klappen, waardoor haar lichaam bont en blauw was, aldus Snel.

                 ,,Ze raakten alles kwijt. Hun geld, hun paspoorten, sleutels met label met kamernummer. We hebben de sloten moeten vervangen. Ze werken op hun paspoorten. Gelukkig hebben we kopieën zodat ze daarmee geen last hebben. Maar ze moeten wel naar de ambassade, wat tijd en geld kost.'' De twee overvallen vrouwen spoedden zich na het misdrijf naar de politie om aangifte te doen. ,,Het enige dat ze te horen kregen was: 'Kom morgen maar terug'.''

                 Een woordvoerster van de politie heeft een andere lezing. ,,Deze vrouwen spraken agenten aan op het Waagplein. Aangezien er een taalprobleem was, hebben de agenten gevraagd of zich de volgende dag op het bureau wilden melden, dan zou er een tolk geregeld kunnen worden.''

                 Frans Snel: ,,De overvallers hebben op de Achterdam rondgekeken en gewacht tot ze een geschikte prooi hadden. Ze hebben de vrouwen gevolgd en op het juiste moment en juiste plek toegeslagen. Donker op straat, geen mens in de buurt.''

                 De afgelopen maanden hadden twee soortgelijke overvallen op prostituees plaats. Twee anders bewoonsters van het pand op de Laat werden op nagenoeg dezelfde plek en hetzelfde tijdstip de dupe, korte tijd later gevolgd door een Poolse die woont in de Hoogstraat en daar haar spulletjes kwijtraakte aan de onbekend gebleven daders. De overvallen halen de politierapporten niet en daarom evenmin de kolommen van deze krant. De politiewoordvoerster bestrijdt dat sprake is van onverschilligheid: ,,De vrouwen zijn niet terug gekomen, er is geen aangifte gedaan. Ook van de andere gevallen is ons niets bekend. Pas als er aangifte is gedaan, kunnen wij een onderzoek beginnen.''

                 Snel: ,,Elke burger kan het slachtoffer worden van dit soort boeven. Het is wachten tot er doden vallen, dan piepen ze wel anders.'' Dat is de reden waarom Snel in deze krant een advertentie heeft laten plaatsen 'om de bevolking wakker te schudden'. ,,Wellicht lezen ze dit ook op het gemeentehuis.''

                 De kamerverhuurder ziet in de ambtenarij de grootste boosdoener: ,,Punt is dat de taxi's nachts niet de binnenstad in mogen. De paaltjes blijven omhoog staan in de nachtelijke uren. Dus onze meisjes worden afgezet bij de hoek Laat-Hofstraat of bij de Grote Kerk en moeten de laatste paar honderd meter naar huis lopen.'' Hij heeft de gemeente al een paar keer gevraagd om de taxi's voor dit speciale vervoer een ontheffing te geven, maar 'ze geven geen krimp'.

                 Woordvoerder Kees Kraakman van de gemeente zegt dat van de grieven van Snel in het stadhuis niets bekend is. ,,Wij willen deze discussie niet via de media voeren. Het lijkt mij verstandig dat meneer Snel contact met ons opneemt, dan kunnen we het

                 bron: www.noordhollandsdagblad.nl

                 Mis wel een paar dames al enige dagen, ben benieuwd wie het betreft. Verder is het zeer laag om deze hardwerkende dames van hun opbrengsten te beroven.
                 Dick31
                 EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: "Achterdam" voor uitbreiding cameratoezicht

                  Nog weinig succes op Achterdam
                  Gepubliceerd op 20 augustus 2008, 15:24
                  Laatst bijgewerkt op 20 augustus 2008, 15:26
                  alkmaar -
                  Alle inspanningen ten spijt, heeft het door de gemeente Alkmaar aangescherpte prostitutiebeleid het afgelopen jaar nauwelijks concrete resultaten opgeleverd. De criminaliteitscijfers geven geen daling te zien. Het aantal vrouwen dat onvrijwillig op de Achterdam werkt wordt nog altijd geschat op 70 tot 90 procent.

                  Toch is de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge tevreden met het ingezette beleid. ,,Al hebben we nog een slag te slaan. Ik ben een ongeduldig mens, maar we zijn op de goede weg.''

                  Naar aanleiding van het enkele weken geleden rapport Schone Schijn, waarin sprake is van criminele activiteiten binnen de raamprostitutie in Alkmaar, Amsterdam en Utrecht, zegt Bruinooge: ,,Uitwassen moeten we bestrijden: ze beïnvloeden in negatieve zin het algemeen geaccepteerde beeld van de Achterdam. Daarom wil ik de consequente aanpak van de prostitutieproblematiek, waarmee de gemeenteraad vorig jaar heeft ingestemd, onverkort voortzetten.''

                  Meer in de Alkmaarsche Courant van donderdag 21 augustus

                  bron www.nhd.nl

                  Als je deze cijfers ziet, dan ben ik wel nieuwsgierig naar de definitie van gedwongen. Is dit fysiek, of door economische omstandigheden ? Maar goed, we zullen wel zien wat er uiteindelijk van komt.
                  Dick31
                  EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

                  Commentaar


                  • #19
                   'Achterdam 7' voorlopig geen bordeel

                   alkmaar -
                   Met de weigering van de Alkmaarse burgemeester Bruinooge om het pandje Achterdam 7 te verkopen, blijft dit huisje vooralsnog een van de weinige 'bastions' temidden van bordelen.

                   'Achterdam 7' is gemeentelijk bezit en blijft dat zolang het zogenaamde Bibob-onderzoek in de Alkmaarse prostitutiestraat niet is afgerond.

                   In het recente verleden heeft de gemeente Alkmaar met zeker twee geïnteresseerde partijen onderhandeld over het pandje aan de Achterdam. Opmerkelijk, gezien de berichtgeving rond de straat. De meerderheid van de vrouwen zou gedwongen aan het werk zijn. Bovendien klaagt de buurtwerkgroep SOS steen en been over overlast.

                   Vorig jaar laaide opnieuw de discussie op over verhuizing van de prostitutie uit de binnenstad, maar de gemeenteraad besloot de bestaande situatie te handhaven. Daaraan werd een streng controlebeleid gekoppeld, dat inmiddels een jaar loopt. Een en ander wordt verwacht van het Bibob-onderzoek, waarmee op basis van de wet-Bibob de antecedenten van de 'ramen' kunnen worden onderzocht. Blijkt een pandjesbaas een criminele achtergrond te hebben dan kan een vergunning tot prostitutie geweigerd worden.

                   bron http://www.noordhollandsdagblad.nl/n..._geen_bordeel_
                   Dick31
                   EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: "Achterdam" voor uitbreiding cameratoezicht

                    Preventief fouilleren in Alkmaarse prostitutiezone

                    De prostitutiezone in Alkmaar is door burgemeester Piet Bruinooge aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat geeft de politie het recht in het gebied rond de Achterdam, grenzend aan het horecacentrum, tot en met 18 maart preventief te fouilleren. Dat heeft de gemeente Alkmaar vrijdagochtend bekendgemaakt.

                    De aanwijzing gebeurt op advies van de politie. De prostitutiezone heeft de laatste tijd te kampen met een toenemend aantal incidenten met (vuur)wapens en andere geweldsdelicten. Een periode van zes maanden met de mogelijkheid om preventief te fouilleren is volgens het advies voldoende om het (vuur)wapenbezit terug te dringen.

                    De eerste controle werd in de afgelopen nacht van donderdag op vrijdag onverwacht uitgevoerd. In totaal werden 185 mensen gefouilleerd waarbij drie messen en twee schroevendraaiers zijn aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren.

                    Bron: De Pers

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: "Achterdam" voor uitbreiding cameratoezicht

                     Preventief fouilleren levert twee messen op
                     Gepubliceerd op 12 oktober 2008, 17:05
                     Laatst bijgewerkt op 12 oktober 2008, 17:07
                     Alkmaar -
                     De politie heeft vrijdag en zaterdag voor de tweede maal in een maand tijd preventief gefouilleerd in het gebied rond het Alkmaarse prostitutiestraatje de Achterdam.

                     Vijftig mensen werden gecontroleerd op het bezit van wapens. Dit leverde alleen zaterdagavond wat op: twee messen die aangetroffen werden in de auto van een 21-jarige Heerhugowaarder. De man moest de messen inleveren en krijgt een proces-verbaal.

                     Tot en met 18 maart volgend jaar is het oostelijk deel van de Alkmaarse binnenstad tussen Noordhollands Kanaal, de Voordam, de Mient en het Verdronkenoord 'veiligheidsrisicogebied'. Dat wil zeggen dat de politie daar mensen op straat mag fouilleren zonder dat zij van een misdrijf worden verdacht. Aanleiding tot die maatregel is een lange reeks van geweldsincidenten in de buurt.

                     Overigens maakte geen van de vrijdag en zaterdag onderzochte personen bezwaar tegen het fouilleren.                     bron www.nhd.nl