Melden bij M. is succesvol

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Melden bij M. is succesvol

  In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 51 meldingen van gedwongen prostitutie binnengekomen bij tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Dat zijn er al negen meer dan in heel 2005 bij Lijn M werden gemeld. De toename is het gevolg van een campagne van Justitie tegen gedwongen prostitutie, zo valt woensdag in het Algemeen Dagblad te lezen.


  Volgens de krant zijn het vooral klanten van prostituees die de politie helpen illegale en gedwongen prostitutie aan te pakken. De tips leidden dit jaar al tot meerdere grote recherche-onderzoeken, waarbij onder meer een internationale mensensmokkelaar werd opgepakt.

  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2...ostitutie.html

 • #2
  Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

  Right, zag het net op het nieuws dat de campagne werkt, die wandelaars zijn zo gek nog niet..........

  Groet Bobby Vitale
  Hoofdmoderator – Technische ondersteuning en begeleiding van de moderatoren

  Commentaar


  • #3
   Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

   ****enlopers melden wantoestanden

   Uitgegeven: 12 april 2006 07:48
   Laatst gewijzigd: 12 april 2006 08:02

   AMSTERDAM - Bezoekers van prostituees hebben sinds januari 51 meldingen van illegale en gedwongen prostitutie gedaan bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem. Dat was het resultaat van een campagne van het ministerie van Justitie, die melden aanmoedigt, zegt een woordvoerder van de kliklijn woensdag in Algemeen Dagblad. Voorheen zouden bordeelbezoekers nauwelijks melding van wantoestanden in de prostitutie maken. In 2005 waren er over het hele jaar 42 van deze meldingen.


   De meldingen blijken niet alleen te gaan over vrouwen, ook minderjarigen en mannen zijn slachtoffer
   [IMG]nu.nl/img.db/711391+s(350!x136!)[/IMG]


   Voor klanten van prostituees zou het belangrijk zijn dat ze de tips anoniem kunnen geven, omdat ze niet willen dat hun prostitutiebezoek bekend wordt. De meldingen die tot nu toe zijn gedaan hebben geleid tot meerdere grote onderzoeken van de politie, waarbij volgens het dagblad onder meer een internationale mensensmokkelaar werd opgepakt

   Commentaar


   • #4
    Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

    Veel tips over illegale prostitutie

    Gepubliceerd op woensdag 12 april 2006

    Een onderdeel van de campagne 'Meld Misdaad Anoniem' tegen gedwongen en illegale prostitutie is een succes. In drie maanden tijd heeft dat al meer dan vijftig tips opgeleverd. Dat zijn er meer dan in heel 2005.
    De tips hebben volgens het AD geleid tot een aantal onderzoeken, vooral in de regio Rotterdam. Een mensensmokkelaar die internationaal actief was kon na een tip worden opgepakt. Sinds begin dit jaar wordt mensen in advertenties en folders gevraagd om wantoestanden te melden.

    Anonieme ****enlopers
    Veel tips zijn afkomstig van bezoekers van prostituees. Zij willen niet naar de politie om wantoestanden te melden, maar bellen wel anoniem met de tiplijn.

    De campagne begon in januari. "Voorheen kregen we nauwelijks tips van bordeelbezoekers,’’ zegt Ellen Verbeem van Meld Misdaad Anoniem. "Maar zij blijken wel degelijk melding te willen maken van wantoestanden, als ze die aantreffen. Alleen willen deze mensen niet dat hun prostitutiebezoek bekend wordt. Anoniem willen ze hun tips wél aan de politie doorgeven.’’

    Illegale prostitutie
    Tipgevers bellen bijvoorbeeld als een buitenlandse prostituee sporen van mishandeling draagt, of duidelijk minderjarig is. Illegale prostitutie is vooral in de grote steden al jaren een groeiend probleem. Vorig jaar trof de politie 424 slachtoffers aan, meer dan ooit tevoren.

    Maar volgens de Stichting Tegen Vrouwenhandel is dat nog maar een fractie van het werkelijke aantal slachtoffers. "Veel van de vrouwen zijn doodsbang, want chantage is een onderdeel van het misbruik. De vrouwen krijgen te horen dat als ze vluchten, hun familie in het thuisland iets wordt aangedaan. En dat gebeurt ook. Van één vrouw weten we bijvoorbeeld dat haar moeder in Oost-Europa door mensenhandelaren is vermoord, omdat de dochter uit de prostitutie in Nederland was ontsnapt.’’

    © 2006 Planet Internet
    Mr. Goodbar gaat er altijd in ....

    Commentaar


    • #5
     Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

     De politie Rotterdam Rijnmond begint volgende week met een regionale campagne tegen gedwongen prostitutie. Agenten gaan flyers verspreiden met de oproep om dwangarbeid in de prostitutie te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

     De folders zijn ook vertaald in het Turks en Bulgaars. De landelijke campagne tegen dwangarbeid in de prostitutie loopt nu drie maanden. Er zijn inmiddels 51 meldingen binnengekomen. 'Een goed begin', zegt Ellen Verbeem van stichting M.

     Van de 51 meldingen van gedwongen prostitutie kwamen er 15 bruikbare tips uit de regio Rotterdam Rijnmond. De politie is naar aanleiding van die tips onderzoeken begonnen. Een internationale mensenhandelaar kon worden opgepakt.

     rijnmond.nl 12-04-2006
     ,...

     Commentaar


     • #6
      Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

      0800 0111777 <--- het nummer voor in duitsland!!!

      Bel,...of geef het in ieder geval door aan de dames.


      ZIE: http://www.abpfiff-zwangsprostitution.net

      Die hebben trouwens ook mooie T-shirts ,...Voor de PolarBear met Lef,...

      Wicky,...die nu een sticker op je beeldscherm plakt.

      [IMG]www.solwodi.de/fileadmin/_medias/images/logos/wm2006-sticker-big.gif[/IMG]
      ,...

      Commentaar


      • #7
       Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

       Voorbarig

       De druktemakers achter de actie "Schijn bedriegt" rekenen zich veel te vroeg rijk. Om te kunnen vaststellen of er inderdaad meer aangiftes van mensenhandel gedaan worden, dient men te weten hoeveel aangiftes er voorheen bij de 26 politiekorpsen en "Meld misdaad Anoniem" in totaal van klanten kwamen. Het is algemeen bekend dat de korpsen verschillend werken en registreren, en dat er daardoor vaak geen zicht is op hoe wijd verbreid een fenomeen nationaal is. Het totale aantal aangiftes is niet bekend, laat staan dat men weet hoeveel daarvan op de rekening van klanten kwamen.
       Het zou me weinig verbazen als deze even luidruchtige als overbodige campagne slechts tot een verschuiving van de meldingen van de korpsen naar het meldpunt veroorzaakt. Bovendien leidt nadrukkelijk oproepen tot melden altijd tot een groter aantal loze meldingen met alle tijdsverspilling van dien.
       Er is ook nooit gebleken dat klanten niet hun verantwoordelijkheid namen in het melden van ernstige delicten; integendeel, veel misdrijven in de prostitutie zijn door hun aangegeven. Daarmee is deze actie eigenlijk ook een miskenning van de alertheid van het publiek. Het geeft aan hoe ver de bureaucraten en luidruchtige hulpverleners van de realiteit af staan.

       Deze doen er goed aan meer naar hun eigen presteren te kijken want zo geweldig is hun staat van dienst in deze sector niet.
       Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

       Commentaar


       • #8
        Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

        Oorspronkelijk geplaatst door STL
        Voorbarig

        ,...
        Tja,..feit is dat ze bellen, en dat dit er nu meer zijn dan voor de actie. En als hierdoor ook nog een mensenhandelaar wordt aangehouden dan kun je best van een succes spreken, toch? Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen.

        Ook die actie in Duitsland is interresant in dat opzicht. Ik roep dan ook weer op om dit nummer (08-000-111-777) door te geven aan de dames in clubs als bijvoorbeeld Goldentime en Planet Happy Garden. Die sticker zou daar duidelijk zichtbaar moeten zijn, op de spiegel in de kleedkamer bijvoorbeeld.

        Clubs zoals deze, die een goede naam genieten en een massale aanloop van Nederlanders. Die doen alles om vrouwenhandel tegen te gaan, en beweren geen zaken te doen met pooiers. Laat ze dat bewijzen door aan die actie actief deel te nemen. Stickers op de spiegels en folders op de balie. Ik ben benieuwd.

        Als het waar is wat ze beweren, dan zullen er géén telefoontjes komen.
        ,...

        Commentaar


        • #9
         Campagne tegen gedwongen prostitutie

         Campagne tegen gedwongen prostitutie

         HOEVELAKEN - Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) begint dinsdag met een campagne tegen gedwongen prostitutie om meer tips over deze vorm van mensenhandel binnen te krijgen. Opnieuw slaan politie, justitie en Stichting M. de handen ineen, net zoals in 2006. Dat maakte M. dinsdag bekend.

         Onder het motto 'Schijn bedriegt' wil M. met de campagne klanten van prostituees wijzen op signalen van gedwongen werk en hen stimuleren om informatie hierover te melden bij de politie of anoniem via M. 0800-7000.

         De campagne is een vervolg op de succesvolle actie in 2006 die veel anonieme meldingen opleverde. In een half jaar tijd kwamen toen 78 meldingen binnen. In 2005 waren dit over het hele jaar 42. Over heel 2006 kwamen 120 meldingen binnen, terwijl dit in voorgaande jaren rond de veertig lag. Vorig jaar waren dit er 93.

         Bron: www.telegraaf.nl
         Dirty mind is a joy 4 ever!!!

         Commentaar


         • #10
          Re: Campagne Misdaad Anoniem werkt!

          Amsterdam start campagne tegen gedwongen prostitutie

          Amsterdam - Dinsdag 8 januari, is in opdracht van de gemeente Amsterdam de campagne ‘Schijn bedriegt!’ van start gegaan. Deze campagne sluit aan op een gelijknamig landelijk initiatief van het ministerie van Justitie. Het doel is meer meldingen te krijgen van gedwongen prostitutie.

          Schijn bedriegt!’ is gericht op prostituees, klanten, bewoners van de Wallen en ieder ander die vermoedt signalen van deze vorm van mensenhandel te zien. Met onder andere toiletreclame, gadgets voor prostituees en advertenties in de (lokale) media wordt de campagne onder de aandacht gebracht.

          Amsterdamse aanpak
          De Amsterdamse campagne is onderdeel van de grootschalige gemeentelijke aanpak van gedwongen prostitutie. Andere acties die op de rol staan zijn: verblijfsverboden voor overlastgevende pooiers op de Wallen, een Hulp, Advies en Gezondheidscentrum (HAG) voor sekswerkers en strengere eisen aan bordeelhouders als het gaat om de bescherming van prostituees. Deze maatregelen zijn hard nodig, want per jaar vallen er honderden slachtoffers van gedwongen prostitutie.

          ‘Schijn bedriegt!’ is de boodschap
          In de media bieden veel prostituees hun diensten aan met teksten als ‘Lekker halfbloedje heeft zin in jou’. Hoewel de tekst anders doet vermoeden, is het goed mogelijk dat achter zo’n bericht een ernstig misdrijf schuilgaat. Slachtoffers van gedwongen prostitutie zijn vaak angstig. Zodra het licht aangaat zijn vaak blauwe plekken en andere tekenen van mishandeling te zien. Schijn bedriegt in deze gevallen.

          Wie zijn de slachtoffers?
          Gedwongen prostituees kunnen onder valse voorwendselen vanuit het buitenland naar Nederland zijn gelokt, ontvoerd of door middel van geweld hierheen zijn gehaald. Ook Nederlanders kunnen slachtoffer zijn.

          Deze vaak kwetsbare mensen worden onder druk gezet om zich te prostitueren. Mensen die zelf voor prostitutie kiezen, kunnen evengoed worden uitgebuit. Ernstige (seksuele) mishandeling en bedreiging van familie komen regelmatig voor.

          Signalen
          Signalen zijn: een prostituee maakt een angstige indruk, draagt sporen van geweld en doet haar werk met tegenzin. Collega sekswerkers, maar ook buurtbewoners en hulpverleners hebben de meeste kans om dit op te merken. Het doel van de campagne is mensen te stimuleren om hun vermoedens van gedwongen prostitutie te melden bij de politie. Een tipgever kan ook anoniem bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

          Bron: Blik op Nieuws.nl - Noord Holland

          Commentaar


          • #11
           Melden bij M. is succesvol

           Melden succesvol

           De campagne Schijn Bedriegt tegen mensenhandel leverde in 2008 een kwart meer meldingen op dan vorig jaar: 147. Tot nu toe is bekend dat de politie mede door die meldingen acht verdachten aanhield en vijf zaken oploste.

           Het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de politieregio Rotterdam Rijnmond draaide een aantal zaken waarin een M.-melding een belangrijke schakel vormde. Zo werd in een onderzoek naar prostitutie in hotels drie verdachten aangehouden uit Nieuw-Vennep en Zelhem. Zij hebben mogelijk 130 Tsjechische vrouwen als prostituee in hotels laten werken, waaronder vrouwen die onder valse voorwendselen naar Nederland waren gehaald. Tijdens dit onderzoek leidde een M.-tip het onderzoeksteam naar een woning waardoor een aantal vrouwen uit de prostitutie konden worden bevrijd. Ook in een andere zaak werd naar aanleiding van een anonieme tip een onderzoek ingesteld. Daarbij werd een Thaise vrouw aangetroffen die was vastgebonden aan een bed en seksueel werd misbruikt voor de webcam. Tot slot leidde een anonieme tip via M. tot een voorbereidend opsporingsonderzoek in een loverboy-zaak, die zo goed als zeker zal leiden tot een groter opsporingsonderzoek.

           M. is geen politie
           'Meld Misdaad Anoniem', kortweg 'M.', is de meldlijn van de onafhankelijke Stichting M. Het is een veilig vangnet voor mensen die om welke reden dan ook niet met naam en toenaam een misdaad durven melden. 0800-7000 is een gratis nummer om anoniem informatie door te geven over daders van crimineel gedrag, fraude of schendingen van integriteit. M. is dus geen politie.

           Bron: Nieuwsbank.nl
           Programma Prostitutie Soa Aids Nederland

           Commentaar


           • #12
            Re: Melden bij M. is succesvol

            Politie knoeit met kliklijn M.

            Politie en justitie in Rotterdam hebben het leven van een zwangere vrouw in gevaar gebracht door een van haar afgetapt telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem (M.) over een dodelijke steekpartij openbaar te maken. De opsporingsdiensten schonden hiermee een protocol van het college van procureurs-generaal. Dit blijkt uit onderzoek van deze krant.

            De vrouw belde deze zomer met M. om informatie te verstrekken over de steekpartij waarbij de Rotterdammer Silvano Cardoso Oliveira het leven liet. Zij wist niet dat haar telefoon op dat moment al afgeluisterd werd, omdat zij door de opsporingsdiensten als belangrijke getuige werd gezien. Politie en justitie besloten vervolgens om het afgetapte telefoontje tegen de regels van het protocol in toe te voegen aan het dossier. Hierdoor is de identiteit van de vrouw op straat komen te liggen. De verdachten van de dodelijke steekpartij, die momenteel nog vast zitten, weten nu dat zij heeft gebeld.

            Bij de directie van M. zijn inmiddels alle alarmbellen gaan rinkelen. Directeur Guus Wesselink wil zo snel mogelijk opheldering over de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook wil hij om de tafel met de betrokken opsporingsdiensten om te bekijken of het protocol moet worden aangescherpt.

            De politie Rotterdam-Rijnmond wil geen uitspraken doen over deze kwestie, omdat het onderzoek nog loopt. Een woordvoerder zegt dat de politie in algemene zin 'verplicht' is om afgetapte telefoongesprekken te gebruiken tijdens een onderzoek. Wel zegt de politie open te staan voor een gesprek met de directie van M. Ook het Openbaar Ministerie in Rotterdam is van mening dat het toevoegen van het afgetapte gesprek 'noodzakelijk was in het kader van het onderzoek'. Het OM vraagt zich verder af of de vrouw niet beter na had moeten denken voor ze het telefoontje naar M. pleegde.

            M.-directeur Wesselink noemt de kwestie 'een nare zaak'. Hij vreest dat de reputatie van M. als anonieme kliklijn hierdoor op het spel komt te staan. "Als mensen vermoeden dat ze worden afgeluisterd, kunnen ze voorlopig misschien beter niet hun eigen telefoon gebruiken als ze naar ons willen bellen."

            Bron: Sp!ts


            Ook hier wordt dus flink geblunderd...
            Natuurlijk zal dit worden afgedaan als een incident. Maar voor het vertrouwen is dit funest.
            Het is blijkbaar nodig M. zelf óók anoniem te bellen!

            Commentaar


            • #13
             Re: Melden bij M. is succesvol

             en de daders lachen zich weer een hoedje,

             overigens hoe ben ik te traceren als ik met een prepaid kaart bel?

             ik zie dit trouwens niet als 1 blunder, want de melding werd afgeluisterd, geldt dat voor alle meldingen automatisch? dat is mij nog niet geheel duidelijk.

             Commentaar


             • #14
              Re: Melden bij M. is succesvol

              Alle meldingen worden automatisch gelogd (opgenomen) en na een bepaalde tijd weer gewist, tenzij er een vervolg uit een calamiteit komt en het een zaak wordt.

              In dat geval blijven de opnames bewaard.

              Commentaar


              • #15
               Re: Melden bij M. is succesvol

               Op de website van M. staat het volgende te lezen:
               • het nummer van de afzender is niet te zien
               • M. neemt geen telefoongesprekken op
               • M. noteert geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens
               • als iemand zijn identiteit toch prijs geeft, noteert M. die informatie niet
               • is de melder de enige getuige? Dan bespreekt de medewerker dit en maakt M. geen melding op
               • M. stuurt de melding alleen door naar organisaties waar zij afspraken mee heeft
               • nadat de melding is doorgestuurd, worden alle aantekeningen vernietigd
               • het telefoonnummer van M. wordt niet vermeld op de telefoonrekening van mobiele en vaste telefoons


               Maar dit geldt dus niet voor via M. verkregen of afgeluisterde informatie!

               Directeur Guus Wesselink van M. geeft trouwens commentaar op de zaak:
               http://www.meldmisdaadanoniem.nl//Ar...ub.aspx?id=368

               Commentaar


               • #16
                Re: Melden bij M. is succesvol

                Oorspronkelijk geplaatst door frankkinky
                als dat waar is! dan is het dus never nooit anoniem, als het een zaak wordt waar het juist om gaat, ben je dus nooit anoniem en veilig
                Je kunt wel anoniem blijven, zodat men je niet zo gauw zal kunnen traceren, dan zul je wat voorzorgmaatregelen moeten nemen..............

                Commentaar


                • #17
                 Re: Melden bij M. is succesvol

                 Toch hoop ik wel dat M. uit de problemen komt.
                 Ik vind nog steeds dat die mensen daar goed werk doen. Anonieme meldingen zijn nodig om meer grip te krijgen op de walgelijke wereld van de vrouwenhandel. Als wandelaar wil ik gewoon dat de vrouwen in vrijheid hun werk kunnen doen. Tenslotte is het het oudste beroep van de wereld, en ook al wil de overheid het werken in de prostitutie steeds moeilijker maken, het zal blijven bestaan. Maar hopelijk wel onder zo veilig mogelijke omstandigheden voor de dvp's. De strijd tegen vrouwenhandel en mishandelende pooiers is daarom gewoon nodig.

                 Maar het is justitie die de bestrijding van vrouwenhandel belemmert door anonieme tips toch in de openbaarheid te gooien. Hopelijk zal het openbaar ministerie nu snel garanderen dat anoniem ook echt anoniem is.
                 Want een organisatie als M. is nog steeds belangrijk.

                 Commentaar


                 • #18
                  Meld Misdaad Anoniem gedwongen prostitutie!

                  Beste mensen,
                  Een aantal dagen geleden heb ik een melding gemaakt over een verdenking van mij van illegale prostitutie via meld misdaad anoniem 0800-7000. Het is iets heel vreemd want je verteld iemand die je niet kent (al is het anoniem) dat je naar prostituees toe gaat.
                  Het wordt professioneel behandeld en ze blijven er neutraal bij gelukkig.

                  Jammer genoeg komt het dus nog steeds voor ik heb Toch ook al weer een heel aantal ervaringen met de dames van plezier, meestal dus de juiste keuze gemaakt of het was me niet opgevallen. Je weet dat het gebeurd maar dan wordt je met je neus op de feiten gedrukt.

                  Ik ben benieuwd of andere mensen ervaring hebben bij meld misdaad anoniem.
                  Of met het idee dat je bij een meisje bent geweest waarvan je denkt dat die gedwongen wordt.

                  Gr,
                  Meisjestester
                  Tests The Best

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Meld Misdaad Anoniem gedwongen prostitutie!

                   Oorspronkelijk geplaatst door meisjestester Bekijk bericht
                   Beste mensen,
                   Een aantal dagen geleden heb ik een melding gemaakt over een verdenking van mij van illegale prostitutie via meld misdaad anoniem 0800-7000.
                   Een verdenking van illegale prostitutie? Het klinkt niet echt stellig. Bovendien is er al sprake van illegale prostitutie als een vrouw seks voor geld bedrijft zonder dat de burgemeester, de belastingdienst of oom agent goedkeurend geknikt hebben.
                   Als je het salaris van de directeur/voorzitter van een of andere op de politie parasiterende stichting te laag vindt, of het aantal stukgelopen mensenhandelonderzoeken bij de politie (241) of het aantal prostituees dat door haar lastig gevallen wordt, moet je vooral M bellen. Feitelijk zal het niet meer opleveren dan dat er weer een signaaltje in een systeem wordt vastgelegd.
                   Het publiek moet serieuze info verschaffen en het verdenken aan de politie overlaten.

                   Met de neus op de feiten gedrukt, wat zegt dat nu? Natuurlijk gaan mannen gaan DVP's om eens lekker met de neus op de feiten gedrukt te worden, niets bijzonders, daar betalen ze voor.

                   Weet wat je doet! De stap van meisjestester naar meisjespester is minder groot dan je denkt.
                   Hou je van mensen, hou je van handel, probeer het dan eens in de mensenhandel!

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Melden bij M. is succesvol

                    M. kan in de praktijk inderdaad weinig. Ze staan los van de politie en geven enkel heel concrete zaken door. Jouw klacht belandt op welbekende stapel en zal langzaam onderop komen en daarna in een archief verdwijnen waar het nooit meer uit zal komen.

                    Weet uit betrouwbare bron dat er maar weinig gebeurt met dit soort zaken omdat de eerste lijns zaken bij de Politie al te veel werk opleveren wordt er met M's informatie enkel wat gedaan als het iets toe kan voegen aan een lopende zaak die prioriteit 1 heeft.

                    Hoe goed je bedoelingen ook zijn, het zal niets opleveren tenzij je héél concrete informatie hebt doorgegeven.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Melden bij M. is succesvol

                     Excuses daar had moeten staan gedwongen prostitutie.
                     Ik dacht dat dat uit mijn bericht en de titel wel duidelijk werd...

                     meisjestester had een apart topic geopend en ik heb het hier aan toegevoegd, dit kan bijgedragen hebben aan de onduidelijkheid. Knightrider2008, Moderator