Sluiting deel ramen Achterdam

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Sluiting deel ramen Achterdam

  Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam
  Gepubliceerd op 22 oktober 2008, 23:56
  Alkmaar -
  De kans is groot dat binnenkort de gordijnen van 92 ramen in de Alkmaarse prostitutiestraat Achterdam gesloten blijven. De Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge weigert de vergunningen voor de ramen aan vof Maatschap J.E. Nool te verlengen. Een aantal van de panden van de maatschap zou met 'uit misdrijven verkregen gelden' worden geëxploiteerd.

  Blijven de 92 ramen inderdaad dicht, dan is het met de prostitutie in Alkmaar vrijwel gedaan. In totaal telt de Achterdam 125 ramen.

  Burgemeester Bruinooge gaat af op de conclusies van het landelijke bureau Bibob. Dit bureau onderzoekt aan de hand van de gelijknamige wet of ondernemers criminele banden hebben. Op basis van het zeer vertrouwelijke onderzoek kan de gemeente besluiten een vergunning te weigeren. De vergunningen van Nool zijn al sinds 1 januari 2008 verlopen.

  Nool zou in 1995 een pand aan de Achterdam hebben verkocht en daarvoor Heineken-losgeld hebben ontvangen. Nool ontkent deze transactie. Het geld is wel aan hem overgemaakt, maar hij heeft het geretourneerd. Bankafschriften bewijzen dit, aldus Nool.

  Sinds een jaar ligt er een beslag op 38 ramen ter waarde van 7 miljoen euro door de belastingrecherche Fiod. Die ramen zouden in het verleden eigendom zijn geweest van Heineken-ontvoerder Cor van Hout en zijn betaald met een deel van het losgeld.

  Burgemeester Bruinooge veronderstelt op basis van het Bibobadvies verder dat Nool een groot aantal panden zou hebben geëxploiteerd voor criminelen. Dit is ook onjuist volgens Fort Advocaten, het advocatenkantoor dat Nool bijstaat. Nool huurt vanaf 1998 van de vennootschappen en exploiteert sedertdien de betreffende panden. Over de exploitatie daaraan voorafgaande door criminelen had hij niets te zeggen. Nool zegt geen enkele relatie met de eigenaren te hebben gehad.

  Maatschap Nool en de overige eigenaren bereiden een miljoenenclaim voor 'wegens regulering van haar eigendom'. Zij baseren zich op eerder onderzoek van justitie, het zogenoemde 'City Peak-onderzoek' in 1997. Dit onderzoek toonde aan dat Koos Nool niet betrokken is geweest bij misdaadpraktijken van Van Hout.

  Het Bibob-onderzoek op basis waarvan burgemeester Piet Bruinooge 92 ramen in de Alkmaarse rosse buurt aan de Achterdam wil sluiten, is gebaseerd op 'een tunnelvisie' zegt Cees van Ojen van de vof Maatschap J.E. Nool.

  Op 9 oktober heeft Bruinooge in een brief aan Nool c.s. aangekondigd dat hij van plan is de exploitatievergunningen te weigeren en bestuursdwang toe te passen als hij die vergunningen daadwerkelijk weigert. 'In dat geval gelast ik binnen twee weken na dagtekening van mijn besluit de exploitatie van de bedoelde seksinrichtingen op de Achterdam te staken, gestaakt te houden en de panden gesloten te houden'.

  Bruinooge schrijft verder: 'Het feitelijk sluiten van het bedrijf is een eenvoudige handeling, de inventaris (stoelen, tafels, matrassen etcetera) kan op relatief eenvoudige wijze elders opgeslagen worden'.

  Van Ojen reageert fel: ,,In de aankondiging van de burgemeester staat dat de 92 ramen gesloten moeten worden en gesloten blijven. Dit laatste kan toch niet waar zijn. Dan zou driekwart van de Achterdam gesloopt moeten worden.''

  Sluiting heeft ernstige gevolgen voor de beveiliging, zegt Van Ojen. Ook de GGD-onderzoeksruimte zal worden gesloten. Van Ojen denkt dat de prostituees over de stad zullen uitwaaieren.

  Hij begrijpt niet dat Bureau Bibob geen rekening houdt met eerder gehouden onderzoeken van justitie, waaruit bleek dat Koos Nool geen relatie heeft gehad met de Heinekenontvoerders en niet betrokken was bij witwassen van crimineel geld.

  ,,Bibob gooit alle ontlastende conclusies uit deze onderzoeken overboord. Alle eigenaren zijn met naam en toenaam bekend bij politie en justitie. Ze weten alles al. Er zijn geen geheimen. Alles is zo transparant als het maar kan zijn. We hebben voor niemand geheimen. Maar we hebben het meest deskundige advocatenkantoor op het gebied van ondernemersrecht en vastgoedrecht op de zaak gezet.''

 • #2
  Re: Alkmaar Algemeen

  Terecht of onterecht, sluiting zou een ramp betekenen. Waar moeten de mannen dan naartoe? Hoeveel ellende word er niet voorkomen doordat er voor de opgewonden man een uitlaatklep aanwezig is. En dan doel ik nog niet eens direct op sexuele misdrijven maar er op dat de heren die zo hun emoties kwijt kunnen in het dagelijks leven veel prettiger zullen functioneren.

  In een rechtsstaat is het natuurlijk erg vreemd dat er een wet kan zijn die op grond van vermoedens vergaande volmachten geeft aan de overheid. Want ik dacht dat het in de rechtsstaat altijd ging om bewezen feiten.

  Maar, waar of niet waar, is dat het waard om een van de mooiste straatjes van Nederland af te breken?
  C & A i s t o c h v o o r d e l i g e r

  Commentaar


  • #3
   Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

   Politieke partijen: 'Greep houden op Achterdam'
   Gepubliceerd op 23 oktober 2008, 17:13
   Laatst bijgewerkt op 23 oktober 2008, 17:20
   Alkmaar -
   De prostitutie kan maar het beste op de Achterdam geconcentreerd blijven. Alleen zo kunnen uitwassen als dwang en uitbuiting van vrouwen voorkomen worden. Dat is de mening van de overgrote meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad.


   Toch steunt diezelfde meerderheid ook het beleid van burgemeester Piet Bruinooge om de Bibob-regels strikt na te leven. Deze 'Wet Bevordering Integriteit Beoordeling door het Openbaar Bestuur' geeft bestuursorganen een instrument in handen om het gebruik van crimineel geld te voorkomen.

   ,,We hebben gevraagd om daadkrachtig op te treden tegen vrouwenhandel en banden met de criminaliteit, Bruinooge doet dat nu', zegt Victor Kloos van de Onafhankelijke partij Alkmaar. ,,De gang van zaken op de Achterdam is in het verleden veel te veel geïdealiseerd.''

   Henk Adriaanse van het CDA: ,,Bibob moet uiterst serieus worden genomen. De burgemeester kan niet anders doen dan ingrijpen als er sprake is van criminele connecties. Dat de prostitutie zich verspreidt en het moeilijker controleerbaar wordt, dat is bron van voortdurende zorg.''

   ,,We willen regulering, geen verbod op prostitutie op de Achterdam'', zegt Gert-Jan Leerink van de PvdA, de grootste raadsfractie in Alkmaar.

   Leerink veronderstelt dat de ramen aan de Achterdam die gesloten moeten worden, overgenomen zouden kunnen worden door exploitanten waarvan is vastgesteld dat ze zich wel netjes aan de regels houden. En dan gaat het zowel om de financiering van de panden als om de behandeling van de vrouwen achter de ramen.

   Volgens SP-fractieleider Matt Delahay hebben prostitutieondernemers die recent in Amsterdam zijn uitgekocht, met het zo witgewassen geld her en der panden aangekocht in het oostelijk stadsdeel van Alkmaar. ,,Wat er nu gaande is, heeft veel weg van een prestigestrijd die niet in het belang is van de meisjes en vrouwen die uitgebuit worden.''

   ,,De vrouwen zwermen straks over de hele stad uit'', denkt raamexploitant Frans Snel.

   ,,Niemand houdt ze nog in de gaten, ze zijn straks weer volkomen overgeleverd aan hun bazen. Toestanden van twintig jaar geleden krijg je. De klok wordt teruggedraaid.''

   Snel is zelf exploitant van elf ramen aan de Achterdam. Maar het is niet zijn nering die Bureau Bibob op de korrel heeft. Niettemin denkt Snel dat het er niet beter op wordt aan de Achterdam. ,,De ruimte die de GGD hier heeft, de uitgebreide bewaking: het is er straks niet meer. Overal ontstaan nieuwe bordelen. Het wordt een ongecontroleerde chaos.''

   Bron www.nhd.nl
   Dick31
   EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

   Commentaar


   • #4
    Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

    http://www.hookers.nl/showthread.php...90#post1020690

    Gaat weer over onze geliefde straat, zou een doodsteek zijn als het gebeurt
    Dick31
    EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

    Commentaar


    • #5
     Re: Alkmaar Algemeen

     Oorspronkelijk geplaatst door Ouwe Rukker Bekijk bericht
     In een rechtsstaat is het natuurlijk erg vreemd dat er een wet kan zijn die op grond van vermoedens vergaande volmachten geeft aan de overheid. Want ik dacht dat het in de rechtsstaat altijd ging om bewezen feiten.
     Ach ja, we konden de voortekenen al zien aankomen met de aanzwellende verhalen, met vaak even weinig onderbouwing, over wantoestanden op de Achterdam en vergelijkbare buurten in andere steden. Vage en voor allerlei uitleg vatbare, oncontroleerbare termen als 'niet vrijwillig' , uitbuiting, dwang. Met grove schattingen gebaseerd enkel op 'indrukken' , waarbij uiteraard ook nog zoveel mogelijk steeds de bovenkant van absurd grote marges wordt geciteerd en naar voren gebracht. Wie de schattingen in twijfel trekt, doet aan verdringing, en dames die zichzelf geen slachtoffer noemen of dat relativeren doen dat uiteraard omdat ze anders...

     In Alkmaar -en andere steden- moet de prostitutie weer onzichtbaar worden voor de goegemeente. Ware doeleinden van het vergunningenverhaal dat aan de legalisatie gekoppeld werd, (zo kon je tenminste de prostituée 'beschermen' tegen misbruik en uitbuiting door exploitanten) worden nu goed duidelijk. Niks belangen van de prostituée en hun situatie verbeteren. Het is gewoon een middel om pandjes vrij te krijgen en Holleeder c.s. te pesten, en het voelt ook moreel veel beter als je als land en als stad kunt "laten zien" dat prostitutie hier "niet voorkomt"....

     Als klant mag ik natuurlijk nooit iets roepen over belangen van de prostituée omdat ik er zelf belanghebbende bij ben dat ze blijven...

     Maar dat het lot van de dames zelf een belangrijke rol speelt in het overheidsbeleid, daar geloof ik dus niks meer van... Het 'gewone publiek' wordt langzaam klaargestoomd voor een uitroken van de raamprostitutie, met verhalen over grootschalige wantoestanden en misbruik, "mislukte" legalisatie en zware verwevenheid met de georganiseerde misdaad. En gemeentes hebben altijd wel een andere bestemming voor zo'n gebied waar veel meer aan te verdienen is, financieel en politiek. En als je dan zo'n handig wetje hebt...

     De stedelijke ontwikkelingsplannen voor de Achterdam liggen waarschijnlijk al lang klaar en wellicht is al een projectontwikkelaar gevonden....

     Ik geef toe, mijnerzijds een van-dik-hout-zaagt-men-planken reactie, bevloeid met krokodillentranen over de belangen van de dames. Maar het gaat me allemaal té duidelijk in één richting...., té opportunistisch, té huichelachtig....

     Groet, ghost

     Commentaar


     • #6
      Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

      waren ze daarom aan het filmen op de achterdam vanmiddag?

      Commentaar


      • #7
       Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

       Oorspronkelijk geplaatst door Juul2 Bekijk bericht
       waren ze daarom aan het filmen op de achterdam vanmiddag?
       op www.rtvnh.nl staat er ook een stukje met een filmpje volgens mij, dus zou zeer goed kunnen.
       Dick31
       EX-Moderator Alkmaar / Haarlem / Europa / SOA Hoekje

       Commentaar


       • #8
        Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

        Oorspronkelijk geplaatst door phea
        wat ik we goed vind is dat we niet langer pikken dat er mensen die vrouwen verhandelen een pand kunnen huren, triest is dat de willekeur hier hoogtij viert....
        Dat is het hem nou net. Bij de weigeringen van vergunningen gaat het helemaal niet om verhandelen van vrouwen, wat daar dan ook precies wel en niet onder mag worden gerekend. Als om zo'n reden een raamexploitant geen vergunning meer kreeg zou daar waarschijnlijk geen Hookeraar rouwig zijn.

        Even afgezien van de vraag of een onbewezen verdenking van iets iemand mag worden nagedragen, en al helemaal een na onderzoek onjuist gebleken verdenking (volgens de stelling van de bewuste exploitant althans).

        Maar het gaat er juist om dat die link er helemaal niet is, in de BIBOB zaken die in de publiciteit kwamen ging het helemaal niet om (verdenkingen van) vrouwenhandel. Ook niet om exploitanten die hun ramen hadden verhuurd aan vrouwenhandelaars. Vanwege allerlei verdenkingen en pseudo-aanwijzingen van banden met criminelen, in allerlei takken van sport die niéts met vrouwenhandel te maken hebben worden vergunningen geweigerd.

        Je wil als bestuurder een vent of zijn tent ergens weghebben, en hup, er is altijd wel iets tegen hem te vinden, een of ander crimineel iemand die zijn naam wel eens genoemd heeft, hem benaderd heeft of gewoon nog een rekening met hem te vereffenen heeft en dus wat beschuldigingen uit. Men ging naspeuren, kon niets vinden, maar hup, via Bureau Bibob is het vele jaren later toch genoeg voor een ongunstig (en uitermate geheim) advies, waarin ze ook nog tamelijk vaag mogen blijven. Zo geheim zelfs dat mensen vervolgd zijn omdat ze in de openbaarheid traden met de inhoud van het advies waarom hun vergunning (in dat geval voor een café) geweigerd was (ook in Alkmaar). Alleen om een formele reden vond de rechter die vervolging ten onrechte..., niet eens om het principe. Let wel, dan hebben we het niet over de weigering van de vergunning zelf, maar louter over de strafbaarheid om te zeggen waarom die geweigerd werd.

        Vroeg of laat sneuvelt de BiBOB aanpak voor de rechter, maar vooralsnog laat die deze willekeur gewoon passeren.

        Groetjes, ghost

        Commentaar


        • #9
         Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

         Oorspronkelijk geplaatst door ghost005 Bekijk bericht
         Vroeg of laat sneuvelt de BiBOB aanpak voor de rechter, maar vooralsnog laat die deze willekeur gewoon passeren.
         Groetjes, ghost
         We moeten hopen dat de transparante rechtstaat weer in ere wordt hersteld. Er ligt een schone taak voor onze vertegenwoordigers in Den Haag.

         Het middel BIBOB moet niet erger worden dan de kwaal

         Groet, LP
         Laatst gewijzigd door Low Profile; 24-10-08, 20:24.

         Commentaar


         • #10
          Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

          Ik denk dat er geen weldenkend mens te vinden is, met name onder de wandelaars, die geen afkeer heeft van vrouwenhandel/gedwongen prostitutie.
          Tevens is er geen enkel weldenkend mens te vinden die mij uit kan leggen dat we dit fenomeen kunnen uitroeien door elke paar maanden een straat met ramen te sluiten. Het is mi dan ook niet meer dan een stok om mee te slaan.
          Het mooiste van het hele verhaal is dat de voormalige eigenaars van ramen op de wallen in 1 keer hun vermogen hebben witgewassen door de verkoop aan de gemeente, over verkwisting van belastinggeld gesproken, dan heb ik nog liever dat het in een IJslandse geiser verdampt.
          Ik heb dan ook hoe langer hoe meer het vermoeden dat nu ook gemeente Alkmaar, in navolging van Arnhem en Amsterdam het predikaat zedenmeestrij verdient.
          Lekker sluiten die handel en de vrouwenhandel verdwijnt vanzelf wel, yeah right .

          Commentaar


          • #11
           Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

           Wat hartverwarmend dat onze bestuurders het zo goed met ons voor hebben!,en dan die wet Bibob zo strikt na te leven. Deze 'Wet Bevordering Integriteit Beoordeling door het Openbaar Bestuur'...
           Maar goed dat ze dit niet overal in ons land toepassen want dan kan zeker half Nederland dicht!
           Denk eens aan bijvoorbeeld Fortis,zou dat bestuur soms WEL door die "Integriteit Beoordeling'' komen?,in een Circus Renz zouden ze niet misstaan met een act -Goochelen Met Geld.
           Of aan al die burgermeesters of andere hoogwaardigheids bekleders die op een dubieuze manier op hun posten/inkomsten zijn gekomen.Laat DAAR ook eens die wet Bibo op los!           Oorspronkelijk geplaatst door ghost005 Bekijk bericht
           De stedelijke ontwikkelingsplannen voor de Achterdam liggen waarschijnlijk al lang klaar en wellicht is al een projectontwikkelaar gevonden....
           Groet, ghost
           Het zal me ook niet verbazen,achterkamertjes en vriendjes politiek,ons kent ons enz.
           Weer een mooie reden om mooie opdrachten en bonussen binnen te slepen.
           Maar dat mag je natuurlijk niet zeggen hé,want dat is speculatie...(Bibob)           Maar goed,als je in de elite zit dan is er altijd een beschermende hand boven het hoofd nietwaar? ,nee dan maar het gewone volk weer aanpakken.
           Ik praat dus niet de criminele activiteiten goed,maar je moet niet alleen naar de grond kijken maar ook omhoog!
           En dit is natuurlijk ook weer een reden voor onze (Christelijke) moraal ridders om die verderfelijke prostitutie uit te bannen...

           Bovendien is de zaak nu geconcentreerd en beter te controleren dan als alles uitwaaiert en gaat fragmenteren.
           Oorspronkelijk geplaatst door hansgelderland
           Hier kon je op wachten. Ik zei het 2 jaar geleden al: spijkerkwartier weg, Amsterdam sluit bordelen, geniet van de Achterdam zo lang het er nog is en dat is, zo te lezen, niet erg lang meer.
           Ik ben bang als dit zo doorgaat dat we ook hier het ''Zweedse Model'' krijgen.-dat is dus de volgende stap- betalen voor gezelschap wordt straks strafbaar...

           http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Pro...uitenland.html

           en

           http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/...in_Zweden.html           En gaan we nu ook met diezelfde daadkracht dat schorem aanpakken die de vrouwen uitbuiten en aanverwante randfiguren?Nee we gaan de ramen sluiten! Lekker simpel.
           De Nederlands Overheid is natuurlijk weer de Hypocriet Van De Maand!


           P
           Never eat yellow snow

           Commentaar


           • #12
            Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

            Vanavond een reportage in Netwerk (Ned 2, 20.25u) + portret van grootste raamexploitant van de rosse buurt.

            Commentaar


            • #13
             Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

             is het niet beetje raar dat passanten/wandelaars niet onherkenbaar gemaakt worden??
             Zou het best vervelend zijn als je daar net loopt en herkenbaar in beeld bent...

             Commentaar


             • #14
              Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

              Dit viel mij gisteravond in de uitzending inderdaad ook al op! Eigenlijk schandalig en dit kan natuurlijk echt niet! Als ik zo herkenbaar vol in beeld was geweest op de Achterdam bij Netwerk, dan zou ik zeker een klacht indienen bij de omroep. Zou dan eigenlijk ook wel een schadevergoeding willen. Overal heeft men de mond vol van "het recht op privacy" en dan gebeurd er dit. En het ging natuurlijk niet eens om een opname voor een regionale uitzending of voor internet, maar zelfs voor het grote Netwerk dat wordt uitgezonden op prime-time en van de publieke omroep is.

              Het zou toch een kleine moeite zijn geweest en wel zo fatsoenlijk/professioneel om die paar wandelaars die je zag even vooraf te waarschuwen en wat mensen aan beide kanten van de straat te zetten om iedereen op de hoogte te stellen van de opname! Anders gewoon achteraf in de studio even de gezichten onherkenbaar maken. De gordijntjes waren toch ook allemaal gesloten zodat er geen dames achter de ramen te zien waren! Dit kon dus blijkbaar wel, maar voor de mannen werd niets geregeld.

              Nu allemaal maar duimen en hopen op een goede afloop voor onze zeer geliefde Achterdam! Binnen een paar weken zal de gemeente Alkmaar een besluit nemen over de voorgenomen eventuele sluiting van (maar liefst) 92 ramen!

              Commentaar


              • #15
               Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

               Er waren niet veel wandelaars tezien.
               Maar het was wel druk in de hoekjes en de pasage's
               Ik weet het zeker stond er zelf ook tussen.

               Alles

               Commentaar


               • #16
                Re: Dreigende sluiting van 92 ramen op Achterdam

                Was net op het nieuws dat gemeente alkmaar geen vergunnuing meer afgeeft voor de 92 ramen

                Commentaar


                • #17
                 Burgemeester van Alkmaar sluit 92 ramen op Achterdam

                 Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar heeft op 27 oktober besloten tot sluiting van een prostitutiebedrijf op de Achterdam. Het betreft een bedrijf met 92 ramen. Het besluit vloeit voort uit toepassing van de wet Bibob en maakt deel uit van een pakket maatregelen om de overlast van de prostitutie op de Achterdam voor de directe omgeving en de criminaliteit in dat gebied terug te dringen. De gemeenteraad van Alkmaar heeft daarvoor op 5 juli 2007 het beleid Aanpak prostitutie Alkmaar vastgesteld.

                 Rode lijn

                 De exploitant van het prostitutiebedrijf is inmiddels van het besluit tot sluiting op de hoogte gebracht. Eerder dit jaar ontving de exploitant al een zogenoemd `voornemen tot weigering op verlenging van de vergunning'. Onderzoek naar aanleiding van de hierop door betrokkene ingediende zienswijze heeft echter niet geleid tot een ander besluit. Concreet houdt het besluit in dat betrokkene niet langer over een geldige exploitatievergunning beschikt en om deze reden de exploitatie niet kan voortzetten. Betrokkene moet vóór 10 november diens zaak sluiten. De betrokkene kan tegen het besluit een bezwaarschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechter.

                 De burgemeester heeft het besluit tot sluiting genomen door de wet Bibob (Bevordering Integriteits Beoordelingen door het Openbaar Bestuur) toe te passen. Het landelijk bureau Bibob, dat is ondergebracht bij het ministerie van Justitie en dat nauw betrokken is bij de aanpak, heeft op verzoek van Alkmaar een advies uitgebracht over een vijftal aanvragen voor verlenging van een prostitutievergunning dat begin 2008 werd ingediend. In één geval heeft het landelijk bureau negatief advies uitgebracht. Een negatief advies van het landelijk bureau Bibob houdt in dat er een `ernstige mate van gevaar bestaat dat aangevraagde of bestaande beschikking voor een vergunning mede zal worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen of te verkrijgen, op geld waardeerbare voordelen te benutten of strafbare feiten te plegen' (artikel 3, eerste lid onderdeel a en b van de Wet Bibob). Het advies van het landelijk bureau Bibob heeft, samen met de resultaten van het eigen onderzoek dat de gemeente heeft verricht naar alle bedrijven en personen die zakelijk aan de exploitant zijn gelieerd, geleid tot het besluit om de vergunning te weigeren. De burgemeester treedt hierbij op als bevoegd gezag.

                 Het samenhangend pakket van maatregelen - dat is vastgesteld door de gemeente-raad en sinds vorig jaar wordt uitgevoerd - bestaat onder meer uit: fysieke en technische aanpassingen in de inrichting van de buitenruimte (waaronder cameratoezicht door de gemeente) en extra surveillances door politie en stadstoezicht. Ook is de omgeving van de Achterdam voor een periode van zes maanden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit maakt het de politie mogelijk bezoekers van de Achterdam en directe omgeving preventief te fouilleren op de aanwezigheid van wapens en munitie. Dit nadat bleek dat het gebied een toenemend aantal incidenten kent met (vuur)wapengeweld en andere geweldsvormen. De aanwijzing duurt tot en met 18 maart 2009. Inmiddels zijn door de politie in de afgelopen weken vier preventieve controleacties uitgevoerd, met als doel de overlast in de buurt terug te dringen.
                 Daarnaast wil burgemeester Bruinooge een einde maken aan gedwongen prostitutie en vrouwenhandel op de Achterdam. In de onlangs verschenen (landelijke) rapportage Schone Schijn wordt de werkwijze beschreven van daders die sinds 1998 actief waren in de raamprostitutiegebieden van o.a. Alkmaar, Amsterdam en Utrecht en die onder valse voorwendselen een grote groep buitenlandse vrouwen lieten overkomen naar Nederland en dwongen te werken in de prostitutie. `De uitwassen van criminaliteit en overlast moeten we krachtdadig bestrijden: ze beïnvloeden in negatieve zin het algemeen geaccepteerde beeld van de Achterdam als prostitutiegebied. Ik ben niet uit op verplaatsing van de prostitutie, maar criminele elementen zijn niet welkom in Alkmaar. Daarom wordt het vorig jaar door de gemeenteraad vastgestelde beleid krachtig voortgezet', aldus burgemeester Bruinooge. Achterdam

                 http://www.nieuwsbank.nl/inp/2008/10/28/R319.htm
                 Liefs...
                 Foxxy Angel

                 Commentaar


                 • #18
                  Sluiting van 92 ramen op Achterdam

                  ALKMAAR - De gemeente Alkmaar sluit definitief 92 ramen van een prostitutiebedrijf op de Achterdam in Alkmaar. De gemeente weigert het bedrijf een exploitatievergunning te verlenen. Dit heeft burgemeester Piet Bruinooge dinsdag bekendgemaakt.
                  De gemeente weigert de vergunning te verlenen na een negatief advies op basis van de wet Bibob. Deze wet geeft gemeenten de mogelijkheid ondernemers te controleren op een criminele achtergrond. In totaal telt de Achterdam 125 ramen.
                  telegraaf 28-10-2008

                  92 stuks is ongeveer driekwart van 125.

                  Sluiting per 10 november. Iets meer info op Nu.nl of in het persbericht van de gemeente
                  (wie is dat op de foto?)

                  "Ik ben niet uit op verplaatsing van de prostitutie " aldus burgemeester Bruinooge.
                  Nee, dit is niet verplaatsing, nee. Dat is het niet.

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Sluiting van 92 ramen op Achterdam

                   Het is dus toch gebeurd... jammer. Vervelend dat onze brave volksvertegenwoordigers niet beseffen hoe ze de prostitutie hiermee nog verder de illegaliteit in douwen.

                   Misschien dat Nool in hoger beroep het tij nog kan keren. Niet omdat ik zo'n fan ben van Nool (hij zal heus iets op zijn kerfstok hebben), maar ik hoop het voor de meiden die anders straks op een zolderkamertje drie hoog achter hun werk moeten gaan doen en er zelf geen stuiver meer aan overhouden.

                   Geen garantie natuurlijk dat alles op de Achterdam legaal en op vrijwillige basis ging, maar het gebeurde op een centrale plek waar de overheid de vinger aan de pols had kunnen houden. Omdat dàt een falende overheid ondanks de transparantie en het overzicht op deze lokatie niet lukte, heeft men nu besloten de weg van de minste weerstand te volgen en gewoon driekwart van de straat te sluiten in de hoop dat de markt zodanig instort dat de resterende 30 ramen vanzelf op zwart gaan.

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Sluiting van 92 ramen op Achterdam

                    Oorspronkelijk geplaatst door Deep & Slowly Bekijk bericht
                    Vervelend dat onze brave volksvertegenwoordigers niet beseffen hoe ze de prostitutie hiermee nog verder de illegaliteit in douwen.
                    En zal onze geliefde overheid wel weer met een nieuwe wet aankomen dat prostitutie bezoek strafbaar stelt, zoals in o.a. Zweden. Ach, de meeste raamprostituees waren toch al slachtoffer van mensenhandel. En kan Nederland mooi in europees verband gezamenlijk dit probleem oplossen. Weer alle neuzen dezelfde kant op Nederland moet weer een model samenleving worden. Weg met prostitutie en coffeeshops. Weg met criminaliteit. Mensen moeten weer naar de kerk etc.

                    Grt, Martin
                    " There is a difference between knowing the path and walking the path " Morpheus

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Sluiting van 92 ramen op Achterdam

                     Oorspronkelijk geplaatst door levkas
                     Welke ramen blijven dan nog open? En hoe snel zullen de dames richting Molensteeg in Amsterdam gestuurd worden?
                     De Molensteeg? De steeg met die uitgewoonde kamers en de goedkoopste, (over het algemeen) slechtst verzorgde en minst aantrekkelijke raamdames in Amsterdam? Waarom noem je juist die steeg? En zijn daar zoveel ramen dan? Ik denk eerder dat de raamverhuurders het in Utrecht en in het noorden van het land druk gaan krijgen. Als ze daar wat extra ruimte kunnen/mogen creëren en er vergunning op weten te krijgen, kunnen ze hele goede zaken doen... tot de gemeentes ook daar last krijgen van het Asscher-virus natuurlijk.