Hoerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Europa

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Hoerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Europa

  H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië

  Van onze correspondent Gert-Jan van Teeffelen
  gepubliceerd op 06 september 2008 03:10, bijgewerkt op 6 september 2008 10:39

  LONDEN - Wetten die prostitutie proberen uit te bannen, hebben ongeveer even veel kans van slagen als een wet die zou verbieden dat het nog langer regent in Groot-Brittannië, zo zeggen critici. En voordat een eventueel wetsvoorstel er is, zal er nog heel wat water door de Theems zijn gestroomd.

  Maar de voornemens van de Britse regering krijgen steeds duidelijker vorm. Als het aan de ministers Harriet Harman (Vrouwenzaken en Gelijke behandeling) en Vernon Coaker (Binnenlandse Zaken) ligt, wordt de vraagzijde van prostitutie gecriminaliseerd om vrouwenhandel en -smokkel tegen te gaan.

  Met andere woorden: betalen voor seks wordt mogelijk een misdrijf, net als in Zweden. Prostitutie op zichzelf is niet strafbaar in Groot-Brittannië. Wel zijn bordelen verboden, evenals tippelen en adverteren voor betaalde seks.

  Dat betekent niet dat Britse bordelen (plaatsen waar twee of meer vrouwen hun diensten aanbieden) niet bestaan. Sterker nog, het wemelt ervan. Volgens een donderdag gepubliceerde inventarisatie van een liefdadigheidsorganisatie telt Londen er minstens 921.

  Dit is vermoedelijk slechts het topje van de ijsberg. De onderzoekers die zich voordeden als klanten, belden simpelweg nummers uit de wat gewaagdere advertenties in lokale krantjes, om uit te komen bij bordelen die opereren achter de façade van bijvoorbeeld sauna’s of massage-instituten.

  Het internet werd ongemoeid gelaten, evenals de pikante kaartjes die worden achtergelaten in telefooncellen en bussen. De prostituees blijken vooral uit Oost-Europa en Zuidoost-Azië te komen. De laagste prijs die wordt gevraagd, is omgerekend nog geen 20 euro, het gemiddelde bedraagt iets meer dan 75 euro.

  Harman, na premier Gordon Brown de nummer twee binnen de regerende Labourpartij, benadrukte de afgelopen dagen nog eens dat ‘een groot en groeiend aantal’ jonge vrouwen Groot-Brittannië wordt binnengesmokkeld.

  Ze voelt zich gesterkt door een opiniepeiling die in opdracht van de regering is gehouden. Hieruit blijkt dat een meerderheid van de Britten (58 procent) voorstander is om het kopen van seks strafbaar te maken, als dat vrouwenhandel en exploitatie zou tegengaan.

  Overigens onthulde de peiling ook een dubbele moraal, vooral bij oudere Britse mannen; zij vinden betalen voor seks niet zo’n probleem, maar als een vrouwelijk familielid haar lichaam zou blijken te verkopen, zouden zij dat onacceptabel achten.

  Met haar kruistocht voor een verbod op ****enlopen, waarbij ze steun heeft van de hoogste openbare aanklager in het land, loopt Harman voor de troepen uit. Het officiële regeringsstandpunt komt pas later dit jaar. Ter voorbereiding heeft een commissie onder meer Zweden en Nederland bezocht.

  De Britse oppositie wil geen verbod. ‘Een crimineel etiket op prostitutie plakken, zal het probleem van vrouwenhandel zeker niet oplossen’, zei Tory-woordvoerder Anthony Steen. Als wetgeving wordt doorgedrukt, zou dat de handel alleen maar dieper ondergronds duwen en vrouwen nog kwetsbaarder maken. De Liberaal Democraten willen pooiers en handelaren harder aanpakken via extra geld voor opsporing, en door bestaande wetten beter te handhaven.

  Bron: www.volkskrant.nl
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

 • #2
  Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië

  We kunnen er wel een Europees topic van maken...

  Italië wil af van openbare prostitutie

  De regering van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil prostitutie op openbare plaatsen verbieden. De regering bespreekt donderdag een wetsontwerp, meldden Italiaanse media dinsdag.
  Alle personen die betrokken zijn bij prostitutie op openbare plaatsen of ervan profiteren, kunnen rekenen op een gevangenisstraf van vijf tot vijftien dagen of een boete tot maximaal 13.000 euro.
  Souteneurs die minderjarige prostituees in dienst hebben hangt zes tot twaalf jaar cel boven het hoofd en een boete die kan oplopen tot 150.000 euro. Minderjarige buitenlandse tippelaarster worden teruggestuurd naar hun familie of overgedragen aan de autoriteiten van hun land van herkomst.
  In Italië werken circa 50.000 tot 70.000 mensen in de prostitutie, van wie een derde uit het buitenland komt. Van de prostituees werkt 65 procent op openbare plaatsen, terwijl 20 procent minderjarig is.

  Bron: De Pers

  Commentaar


  • #3
   Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië

   Oorspronkelijk geplaatst door OldAmsterdam Bekijk bericht
   We kunnen er wel een Europees topic van maken...

   Italië wil af van openbare prostitutie

   De regering van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil prostitutie op openbare plaatsen verbieden.
   Inderdaad en ook de klanten zouden dan worden aangepakt...is eigenlijk elk jaar hetzelfde voorstel maar telkens gaat het niet door


   Grtz,Dolfie

   Commentaar


   • #4
    Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië

    Allemaal schijnheiligheid.

    Als ik een escort in london bezoek en ga uit eten of musical bezoek en voor haar betaal en haar daarna neem, mag het wel?

    maar als ik haar neem en dan geld geef is het strafbaar?

    of als ik voor mijn vrouw een juweel koop en haar in de avond neem, mag het wel?

    Commentaar


    • #5
     Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

     Frankrijk wil h.oerenlopers straffen

     De Franse Tweede Kamer wil h.oerenlopers in de toekomst gaan straffen. Mannen die prostituees bezoeken, riskeren straks een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 3000 euro. Dat staat in een voorstel van de twee grootste partijen van het land, de centrumrechtse UMP en de sociaaldemocratische PS, meldde de krant Le Point woensdag.

     ''Er moet een einde komen aan de uitbuiting van deze kwetsbare vrouwen", aldus het rapport. Meerdere ministers hebben gezegd het wetsvoorstel te willen steunen. Alleen minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant is terughoudend. Het wetsvoorstel verandert volgens hem de prostitutiewetgeving compleet.

     Frankrijk heeft de afgelopen jaren de prostitutie zien stijgen en hoopt door een nieuw wetsvoorstel het probleem op te lossen. Dat zal echter pas na de presidentsverkiezingen in 2012 worden voorgelegd.

     Bron: parool.nl
     De **** aanpassen

     Commentaar


     • #6
      Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

      Het komt er eigenlijk op neer dat de loper zwaarder gestraft word dan de pooier of vrouwenhandelaar en dat hij gezien word als het probleem dat deze vrouwen treft. Zullen ze hier ook wel weer van gelovigen partijen gaan voorstellen. Je weet maar nooit hier in dit maffe land geniet er nog maar van zou ik zeggen
      Ze kunnen beter de immigranten stop uitvoeren dan is het probleem misschien eerder opgelost.
      Belachelijk voorstel daar trouwens.
      lickmaster of the hookers universe

      Commentaar


      • #7
       Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

       Von MAX SCHNEIDER

       Rotlicht-Aufstand gegen Razzien in Clubs und Bordellen! Argument der Bordellbetreiber: Das eigentliche Problem, der illegale Straßenstrich, blüht nahezu unbehelligt vor der Polizei. Egal ob in Weser-, Mosel-, Elbe- oder Kaiserstraße – überall kobern Dutzende von Straßenhuren, Tag und Nacht!

       Braungebrannte, blutjunge Schönheiten aus Rumänien, Bulgarien. Sie verkaufen Sex immer nach gleicher Masche: Passanten werden angesprochen, mit „Billig-Nummern“ in Pension oder Pkw gelockt. Danach geben die Mädchen das Geld bei ihren „Beschützern“ ab, die biertrinkend in Cafés warten.

       Bordellbetreiber Georg B.: „Diese Illegalen zerstören den Ruf unseres Amüsierviertels, uns das Geschäft. Kontrolliert werden sie nicht.“ Fakt: In Frankfurt ist es (bis auf Theodor-Heuss-Allee) strikt verboten, auf der Straße anzuschaffen!

       mehr zum themaDiskussion
       China berichtet über deutsche Flatrate-Puffs
       Freiwillige Arbeit?
       Flatrate-Huren erregen Deutschland
       Flatrate-Puff
       Huren blasen zum wirren Protest Tatsächlich aber rollen in vier Stunden ganze zwei Streifenwagen an den Bordstein-Huren vorbei – ohne auch nur anzuhalten. Erst wenn Straßen-Dirnen drei Mal direkt (!) beim Sex erwischt wurden, kann ein Verfahren wegen illegaler Prostitution eingeleitet werden. Eine Bordell-Razzia ist da schon einfacher.

       Polizeisprecher Alexander Löhr: „Wir bestreifen das Gebiet täglich, haben sogar eine Arbeitsgruppe gegründet. Zudem observieren wir die vier einschlägigen Stundenhotels, erwischen immer wieder Prostituierte inflagranti.

       Auch gegen die Freier werden Ermittlungen eingeleitet. Aber wir können halt nicht 24 Stunden am Tag kontrollieren...“

       Zu befürchten haben die Osteuropäerinnen trotzdem kaum was: Sie „leben“ unter Schein-Adressen in wechselnden Billig-Pensionen. Drohen Strafbefehl oder Abschiebung wechseln die „Damen“ einfach die Stadt – und tauchen ab...

       bron:

       http://www.bild.de/regional/frankfur...9434.bild.html

       ach , het steekt overal de kop op , soms denken we dat ze het in Duitsland niet in de gaten hebben ...
       Mr. Goodbar gaat er altijd in ....

       Commentaar


       • #8
        Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

        Duits was nooit mijn sterkste vak dus ik heb ff Google vertaling gebruikt

        Rode licht opstand tegen invallen voor clubs en bordelen! Argument van het bordeel operatoren: Het echte probleem van de illegale straatprostitutie bloeit, bijna onbetwiste van de politie. Of het nu in-Weser, Moezel, de Elbe of keizer straat - overal Kobern tientallen straatprostituees, dag en nacht!

        Gelooid, zeer jonge schoonheid uit Roemenië, Bulgarije. Ze verkopen seks altijd na dezelfde zwendel: voorbijgangers benaderd, gelokt met "lage aantallen" in pensioen of auto. Dan geven de meisjes geld voor hun "beschermers" van het wachten voor bier drinken in cafes.

        Bordeel exploitant George B.: "Deze illegalen te vernietigen van de reputatie van onze entertainment gebied, onze business. Gecontroleerd, ze zijn niet "feit. In Frankfurt is het (tot Theodor-Heuss-Allee) is ten strengste verboden te kopen op de weg!

        meer discussie over het onderwerp
        China rapporten over de Duitse flat-Soezen
        Vrijwilligerswerk?
        Flat-****en Excite Duitsland
        Flat-Puff
        ****en blow taxi naar de war feit protest, in vier uur, maar twee patrouillewagens op de stoeprand over-****en - zonder zelfs maar te stoppen alleen. Alleen wanneer straatprostituees rechtstreeks werden drie keer (!) Gevangen seks, kan een procedure worden gestart, omdat van illegale prostitutie. Een bordeel raid is een stuk makkelijker.

        Woordvoerder van de politie Alexander Löhr: "We patrouilleren in de omgeving elke dag, zelfs een werkgroep opgericht. We zien ook de vier betrokken vangstbeperkingen Love Hotels, altijd inflagranti prostituees.

        Ook zijn onderzoeken ingeleid tegen de vrijers. Maar we kunnen gewoon geen controle over 24 uur per dag ... "

        angst voor de Oost-Europeanen hebben gewonnen nauwelijks iets: het "live" onder de valse adressen in afwisselende low-cost accomodatie. Bedreigingen van straf of verwijdering van de "dames" verander gewoon de stad - en duiken ...
        And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

        Commentaar


        • #9
         Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

         Geniet ervan zo lang het kan. Prostitutie zal nooit verdwijnen. Wanneer het toch verboden wordt, gaat het ondergronds en hebben we dus te maken met illegale prostitutie. Daar zal ik dan zeker wel eens gebruik van gaan maken, want die malloten van een politici kunnen wat mij betreft de pot op.

         Commentaar


         • #10
          Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

          Verkaufen sie ihren Körper wirklich freiwillig?

          Die Flatrate-Huren, die Deutschland erregen


          Diese jungen Frauen verkauften sich zum „Alles-inklusive-Tarif“
          Foto: dpa1 von 1705.08.2009 14:01 Uhr So viel Sex wie möglich. Für 70 oder 100 Euro pro Freier. Deutschland erregt sich über Flatrate-Bordelle und Billig-Sex.

          Der „Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung“ war das Thema eine große Reportage wert. Am Dienstag dann eine großflächige Anzeige in der „Süddeutschen Zeitung“. Darin wehrten sich die Prostituierten gegen die massive Kritik, luden sogar Politker in ihr Bordell ein.

          Vergrößern
          Diese Anzeige schalteten die Flatrate-Betreiberinnen in der „Süddeutschen Zeitung“
          mehr zum themaFlatrate-Puff
          Huren blasen zum wirren Protest Wer sind die Flatrate-Huren? Verkaufen sie ihren Körper wirklich freiwillig?

          Polizei, Juristen und Sozialarbeiterinnen wissen: Viele Huren sind Opfer brutaler Menschhändler, Opfer von Schleusern, von Zuhältern.

          Allein in Deutschland sollen 10 000 Frauen jährlich Opfer von Menschenhandel sein. Nur ein Zehntel der Fälle kann aufgedeckt werden.

          Patricia Floreiu (26) betreibt mehrere Flatrate-Bordelle in ganz Deutschland. Sie versteht die ganze Aufregung nicht. Die Werbung solle Kunden anlocken. Die Realität wäre aber halb so wild. Floreiu: „Mehr als zweimal hintereinander schafft eh kein Mann.“

          Doch die Situation in Bordellen mit Flatrate-Angeboten ist selbst in der Szene hoch umstritten.

          Kritik hagelt es z.B. auf der Forum-Seite „Sexworker“. Prostituierte und Bordell-Betreiberinnen beklagen dort die Zustände in den Billig-Etablissements.

          So wundert sich die Prostituierte „sweetgirl“, warum die Betreiberin der Flatrate-Puffs keinen ihrer Verträge mit den Prostituierten öffentlich macht – und so die Konditionen im Dunkeln lässt, unter denen die Huren arbeiten müssen. Auch dass die meisten der betroffenen Frauen kein Deutsch verstehen, gilt als schwierig.

          Tatsächlich beschäftigt die aus Rumänien stammende Floreiu vor allem Frauen aus Ost-Europa. Viele von ihnen stammen aus trostlosen Verhältnissen und gehen anschaffen, um ihre Familien und Kinder, die sie in der Heimat zurückgelassen haben, ernähren zu können.

          Für das schnelle Geld nehmen viele das Elend in Kauf.

          Für Sex-Geschäftsfrau Floreiu ist eh alles eine Frage des Preises. Immer wieder verweist die Puff-Chefin auf das stattliche Monatseinkommen ihrer Huren zwischen 3500 bis 7000 Euro.

          Anders als ihre Billig-Kolleginnen beurteilt Marion Detlefs (46) von der Huren-Beratungsstelle Hydra e.V. den Flatrate-Sex. Den sieht sie als Folge sozialer Verelendung: „Je ärmer die Freier werden, desto weiter senken viele Bordelle ihre Preise – zu Lasten der Frauen.“

          http://www.bild.de/news/2009/deutsch...3388.bild.html
          Mr. Goodbar gaat er altijd in ....

          Commentaar


          • #11
           Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

           Oorspronkelijk geplaatst door goodbar Bekijk bericht
           Verkaufen sie ihren Körper wirklich freiwillig?

           Die Flatrate-Huren, die Deutschland erregen

           Der „Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung“ war das Thema eine große Reportage wert. Am Dienstag dann eine großflächige Anzeige in der „Süddeutschen Zeitung“. Darin wehrten sich die Prostituierten gegen die massive Kritik, luden sogar Politker in ihr Bordell ein.
           So jetzt wissen wir alle bescheit! Oder genügt euch daß immer noch nicht? Ich kann es kaum erwarten bis der erste sich im Forum meldet und (wie hier so üblich) meint es seihe doch alles nicht so schlimm. Oder zumindest doch sehr übertrieben. Moet ik dit vertalen?
           Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 14-04-11, 20:49. Reden: Quote ingekort

           Commentaar


           • #12
            Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

            Oorspronkelijk geplaatst door lohengrin Bekijk bericht
            Ich kann es kaum erwarten bis der erste sich im Forum meldet und (wie hier so üblich) meint es seihe doch alles nicht so schlimm. Oder zumindest doch sehr übertrieben.
            ach ik wil hier maar duidelijk maken dat de prostitutie in bepaalde delen van Duitsland vele malen ernstiger is geescaleerd dan hier te lande. met verbazing konden wij de laatste jaren vaststellen dat even over de grens de een na de andere goedkope Partytreff (Flatrate-Bordellen) of meer luxe Saunaclub werd geopend. Ik weet niet hoeveel steekpenningen een burgemeester aanneemt om hiertoe vergunning tot vestiging te verlenen.

            Ik maak van de Saunaclub faciliteit overigens gaarne gebruik.

            Met name de Oost Europese mafia heeft schijnbaar vrij spel in Duitsland. Ondanks dat men, zoals wel blijkt, alom weet wat er gaande is. Ik mag aannemen dat Angela Merkel daar ook over wordt ingelicht. Maar zij heeft duidelijk andere zorgen aan haar hoofd.
            Mr. Goodbar gaat er altijd in ....

            Commentaar


            • #13
             Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

             Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
             Duits was nooit mijn sterkste vak dus ik heb ff Google vertaling gebruikt
             Ik geloof dat ik de Duitse versie toch duidelijker vind. Aan de Google vertaling is helemaal geen touw vast te knopen.......

             Groeten,

             Tijgerpeper
             Een wandelingetje? Daar kun je mij midden op de dag voor wakker maken..........

             Commentaar


             • #14
              Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

              wat een onzin lees ik hier? Prostitutie bestaat al zo lang dat t nooit zal weg gaan. Goed dat t bestaat om frustaties te verminderen oa. Ik denk zonder dit veel meer huiselijke ruzies zoals je op een tv programma vd politie soms kunt zien.

              Voor bv single mannen die aan hun trekken willen komen. Zodat zij minder gefrusteerd lopen. Wat heeft de regering te zeggen aan onze eigen verlangens? Maak er gewoon een gedoog beleid van.

              explorer

              Commentaar


              • #15
               Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

               Die politici hebben allemaal boter op hun hoofd. Het is ze vaak alleen te doen om via de pers te scoren bij het publiek. Onderliggende problemen worden niet aangepakt. Ook hier lijkt dit weer het geval.

               Verder mogen ze in de UK blij zijn met dat vrouwelijk schoon van buitenaf. De resultaten van de eeuwenlange inteelt op dat eiland zijn niet bepaald bemoedigend.

               Commentaar


               • #16
                Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                Het wordt eentonig, maar in Spanje waar prostitutie op zich niet verboden is, wil de Minister van Gezondheid contactadvertenties gaan verbieden. Er is in dit verband een advies uitgebracht door de Spaanse Raad van State, wat inhoudt, dat tenminste het plaatsen van sexadvertenties sterk wordt beperkt. Bron Localpress.es.

                Commentaar


                • #17
                 Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                 Slechtste anti-prostitutie promo ooit?
                 And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                  Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
                  Waarom?
                  Het is een spiegel die wordt voorgehouden. Dat kun je niet leuk vinden maar voor sommigen zal het werk er zo uitzien.

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                   je kunt bij dit filmpje alle kanten op....een arts die met zijn handen jouw lichaam bekijkt doet dat ook vele malen per dag, met anderen...deze arts geeft een ander status...., toch zijn de handelingen nieit veel anders.....de ene gebruikt zijn of haar mond de anderen zijn handen...., dan kan je ook nog kiezen met of zonder handschoenen...ik heb ook al vele kutjes gelikt in mijn leven......daar komen dan bacterieen binnen.....en die krijg ik met een hambuerger eten ook binnen, dat is ook vlees.....
                   Zolang wij de preutsheid die in engeland is begonnen blijven volgen zal de h.oer nooit anders worden bekeken. Een h.oer wordt niet of onvoldoende beschermd....door andere mensen een arts heeft status,,,,,toch poepen beiden op toilet..., verrichten lichamelijke handelingen...eten beiden hamburgers of ander vlees...verbieden van h.oererij............................hmmm sluit dan maar alle banken ........daar lopen de grootste h.oeren.................die op volstrekt legale wijze dichtbij eht geld zitten......ik kan nog wel een paar sectoren noemen........

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                    Oorspronkelijk geplaatst door B-King Bekijk bericht
                    Waarom?
                    Het is een spiegel die wordt voorgehouden. Dat kun je niet leuk vinden maar voor sommigen zal het werk er zo uitzien.
                    Als ik er naar kijk dan denk ik zelf niet van oh wat zielig voor die vent - wat wel de bedoeling zou moeten zijn denk ik - maar denk ik eerder....heeft hij mazzel, beffen en er nog geld voor krijgen ook! Boodschap gaat verloren.
                    And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: H oerenlopen wordt mogelijk strafbaar in Groot-Brittannië (en andere landen)

                     Oorspronkelijk geplaatst door The Sorrow Bekijk bericht
                     Deze campagne tegen prostitutie van de European Womens's Lobby kreeg ook aandacht op de Belgische radio. Bij de Belgische mainstream media krijgen de vrouwen die door een dergelijk verbod ook het woord, en nog wel als eerste.

                     Dit zouden de Nederlandse media niet zo snel doen; het doet immers afbreuk aan de stemmingmakerij die dit thema zo lekker smeuïg en dus zo goed verkoopbaar maakt.
                     In diverse discussies in de media rondom het inperken van de Wallen bijvoorbeeld kwamen nooit de getroffen dames aan het woord, in ieder geval niet zodanig prominent dat zij afbreuk konden doen aan het gefingeerde prostitueevriendelijke karakter van Asscher's plannen. Wel regelmatig de raamexploitanten en dan op een wijze die hen bij voorbaat verdacht maakte en Asscher liet schitteren als een onkreukbare en betrokken bestuurder die ferm de wantoestanden aanpakt.