Alles over Antwerpen

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Alles over Antwerpen

  Datum : 21/01/2007

  Britse journaliste verrast door Antwerpse gedoogzone voor prostitutie

  Een Britse televisieploeg van de commerciële zender Channel Five filmde donderdag en vrijdag in het Schipperskwartier voor een reportagereeks over prostitutie. "Ik kwam Antwerpen steeds weer tegen bij mijn research", vertelt journaliste Leyla Hayes. "Dus wilde ik de stad zelf zien."

  Voor Leyla Hayes naar Antwerpen kwam, filmde ze eerst in Londen, Manchester en Ipswich. "We waren al begonnen met de opnames voordat die prostituees in Ipswich werden vermoord. Maar omdat dat verhaal goed paste in de reportage over prostitutiebeleid en de veiligheid voor de meisjes die er werken, zijn we ook in Ipswich gaan filmen."

  Ook Stockholm en Antwerpen kwamen op Leyla's lijstje terecht. "In Stockholm is het illegaal om seks te kopen, hier in Antwerpen is er een gedoogzone. Die twee uitersten wilde ik in beeld brengen." Dus maakte ze een afspraak met burgemeester Patrick Janssens (sp.a), die haar donderdag rondleidde door het Schipperskwartier. "Mijn cameraman zei meteen: hé, dat is een jonge burgemeester. Janssens is goed geïnformeerd en zijn opvattingen zijn heel vooruitstrevend. Hij heeft uitgelegd hoe de stad met de prostitutie-zone is omgegaan de afgelopen jaren, maar ook hoe de buurt nu evolueert. Er wordt veel gebouwd en gerenoveerd. Ik vond de gedoogzone er dan ook helemaal niet vies en sleazy uitzien. Het was net een Londense winkelstraat in een van de minder chique buurten."

  Ook megabordeel Villa Tinto maakte indruk. "Door het design-gebouw leek het eerder een hotel. Ik denk wel dat het relatief veilig is om als prostituee in Antwerpen te werken." Door haar drukke schema had Leyla Hayes geen tijd om ook de rest van de stad te ontdekken. "We hadden een strakke planning, dus verder heb ik van Antwerpen niet veel gezien. Helaas. Maar ik kom nog wel eens terug."

  Maaike FLOOR


  Bron:www.gva.be
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

 • #2
  Alles over Antwerpen

  Schone schijn in het Schipperskwartier

  03/03/2008 12:26

  De Antwerpse prostitutiebuurt is opgeknapt, maar volgens Payoke is er nog steeds sprake van mensenhandel en uitbuiting van sekswerkers.

  In hoeverre bereikt de gemeente Antwerpen met het bestaande hulpaanbod de duizenden prostituees in de stad? Over die vraag liet het 'Gezondheidshuis voor Antwerpse Prostitutie' Ghapro onlangs een onderzoek uitvoeren door criminologe/sociologe Marion van San, verbonden aan het onderzoeksinstituut RISBO van de Rotterdamse Erasmusuniversiteit. Schone schijn bedriegt. Over opbloeiende prostitutie in de rafelrand heet het rapport van Van San, maar ze mag er niets over zeggen: 'Er staat geheimhouding in mijn contract.'

  Anne Vercauteren, sociaal verpleegkundige en coördinatrice bij Ghapro, bevestigt: 'Dat is inderdaad een intern werkdocument dat we in afspraak met de stad niet openbaar maken. Maar het ging om een omgevingsanalyse, onderzoeken welke hulpverlening er is, niet meer dan dat. Er staat niets opzienbarends in, hoor.'

  Niets opzienbarends? Uit het rapport zou volgens een betrouwbare bron blijken dat veel sekswerkers met een zwakke sociaaleconomische positie niet bereikt worden door de hulpverleners. In een summiere samenvatting op de website van onderzoeksinstituut RISBO lezen we: 'Toch blijkt dat niet alle categorieën door de hulpverlening in dezelfde mate worden bereikt. Daarnaast is gebleken dat bestaande hulpverleningsinstanties niet altijd een gepast antwoord kunnen bieden op de vragen van prostituees uit allerhande sectoren (raamprostitutie, straatprostitutie, internetprostitutie, escort, enzovoorts).'

  Met het schoonvegen van de prostitutiebuurt leken ook alle problemen weg. Maar uitbuiting van sekswerkers blijft een hardnekkig fenomeen. En het gevaar van een laks mooiweerbeleid van 't Stad steekt weer de kop op, vindt Patsy Sörensen, directrice van Payoke opvangcentrum voor slachtoffers van internationale mensenhandel: 'De lokale politie mag alleen in uniform rondlopen voor de openbare orde, maar kan geen onderzoek doen. Terwijl er allerlei aanwijzingen zijn dat er wel degelijk weer slachtoffers van mensenhandel zijn.'

  Vercauteren meent evenwel dat het Antwerpse prostitutiebeleid 'positief' heeft uitgepakt: 'Wij zijn vrij goed bekend bij de sekswerkers. Het hulpaanbod lijkt voldoende, met een klein team bereiken we gemiddeld zo'n 1000 vrouwen per jaar. Volgens schattingen van de politie op een totaal van zo'n 4000 sekswerkers in de provincie Antwerpen. Al blijft dat altijd gissen.' En hoe zit het met slachtoffers van mensenhandel? 'Daar vragen wij nooit naar, alleen als ze er zelf over beginnen', antwoordt Vercauteren. 'En dan verwijzen we door naar Payoke.'

  Vreemd, op de website van Ghapro staan allerlei links naar andere organisaties, maar Payoke (dat begin deze week nog bezoek kreeg van koningin Paola) lijkt onbestaande. Sörsensen stelt dat de verhoudingen met Ghapro en 't Stad dan ook ronduit slecht zijn: 'Na twintig jaar van vechten voor deze buurt en de positie van vrouwen in de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel krijgt Payoke geen wezenlijke ondersteuning van het stadsbestuur. De sociale huurprijs voor ons pand is het enige. Maar op 13 februari kregen we tijdens een vergadering van de gemeente te horen dat ons huurcontract wordt opgezegd en dat we uit ons pand moeten. Ik vrees dat wij gewoon te kritisch zijn en daarom botsen met de politiek. Zo was het bij het begin in 1987 en zo is het nu weer. Wij zijn bijvoorbeeld uiterst kritisch over het feit dat het hier vol zit met Chinezen uit de georganiseerde misdaad. Maar het gemeentebestuur wil er niet van horen en speelt liever mooi weer met de Chinezen.'

  'Ook bij Ghapro reageren ze bits op ons. Wij zijn al drie keer gaan uitleggen hoe je slachtoffers van mensenhandel kunt detecteren. Zonder veel effect. Ondertussen krijgen we veel signalen dat er ook jonge jongens uit Oost-Europa als slachtoffers van mensenhandel in de Antwerpse prostitutie actief zijn.'

  Hans van Scharen


  Bron: www.knack.be
  Dirty mind is a joy 4 ever!!!

  Commentaar


  • #3
   Antwerpen: Aids behandeling prostituees

   Antwerpen: Aids behandeling prostituees

   11 maart 2010
   (ARTSEN VAN DE HIV/SOA-KLINIEK, INSTITUUT VOOR TROPISCHE GENEESKUNDE, ANTWERPEN) - Het lezen van het artikel ‘Dit is geen dodenhuis – Miet Bauwens (73) vangt in Brussel (aan aids) stervende prostituees op' (DS 6-7 maart) heeft bij ons enige verbijstering losgeweekt. Dat mensenhandel een mensonterende praktijk is, is een open deur intrappen. Dat meisjes die daar het slachtoffer van worden dan ook nog eens met hiv besmet worden, en daar dan geen behandeling voor krijgen, roept heel wat vragen op.
   Miet Bauwens is een religieuze zuster die al 7 jaar hiv-positieve prostituees opvangt. Ze stelt dat ‘deze meisjes geen toekomst meer hebben en ze bij haar enkel nog hun dood kunnen afwachten.' Aidscocktails worden niet meer gegeven omdat ‘we het leven van de meisjes niet meer willen verlengen'.

   Misschien is de situatie van deze meisjes zo uitzichtloos dat zij echt niet terechtkunnen in de reguliere sector wegens geen papieren, geen verzekering, geen rechten. Dan kan men alleen maar respect opbrengen voor deze vrouw en haar vrijwilligsters. Maar dan nog maken we ons de bedenking dat ook deze mensen recht hebben op dringende medische hulpverlening, ook al hebben ze geen papieren en verblijven ze hier illegaal. Dit wordt bijvoorbeeld dagelijks bewezen in de hiv-polikliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, één van de aidsrevalidatiecentra van België. Daar wordt dit recht elke dag in de praktijk omgezet en worden hiv-positieve patiënten behandeld met aidsremmers, betaald door de instantie die zich het lot aantrekt van de vluchteling, asielzoeker, immigrant of om het even wie die zich op Belgisch grondgebied bevindt. Hiv is een chronische infectie, en hoeft al meer dan een decennium lang niet meer onvermijdelijk tot een vroegtijdige dood te leiden, op voorwaarde dat de patiënt correct wordt begeleid in een gespecialiseerd centrum.

   Dat de sociaaleconomische situatie van deze meisjes uitzichtloos is, is absoluut geen argument om hen deze behandeling te onthouden. Aids-referentiecentra hebben ook aandacht voor de psycho-sociale begeleiding van de patiënt, door een multidisciplinair team van sociaal verpleegkundigen en psychologen.

   We weten te weinig over de precieze omstandigheden waaruit dit artikel is ontstaan, maar het stuit tegen de borst dat ‘liefdadigheid', hoe goed bedoeld ook, de enige manier is waarop deze meisjes worden geholpen. ‘Mensenhandel is moderne slavernij, de mens herleid tot koopwaar', staat op de website van Payoke, maar ook een (bewezen?) hiv-besmetting die niet adequaat wordt opgevolgd, is in België niet aanvaardbaar.

   Erika Vlieghe, Kristien Wouters

   Adressen van hiv-aids-opvangcentra zijn op internet te vinden met de zoektermen ‘aidsreferentiecentra' of ‘aidsrevalidatiecentra'.

   Bron http://www.standaard.be/artikel/deta...kelid=EA2NAKJG

   Commentaar


   • #4
    Antwerpen zet acties voort in prostitutieplan 2010-2012

    Antwerpen zet acties voort in prostitutieplan 2010-2012

    02/04/10
    Het Antwerpse schepencollege heeft vandaag het "actieplan prostitutie Antwerpen 2010-2012" goedgekeurd. Het is opgebouwd rond drie krachtlijnen: gezondheid, veiligheid en religie. In het actieplan worden nagenoeg alle lopende acties voortgezet. De komende jaren worden extra inspanningen geleverd om prostituees via het internet te bereiken door de uitbouw van een meertalige website met beroepsspecifieke informatie.

    Uit de evaluatie van het prostitutieplan voor 2009 blijkt dat de acties duidelijk bijdragen tot het realiseren van de doelstellingen die in het "beleidsplan prostitutie Antwerpen 2008-2013" staan. Zo zet de stad haar inspanningen voort om overlast en criminaliteit die aan prostitutie gerelateerd zijn, aan te pakken. Naast systematische controles van raam- en straatprostitutie worden ook minder zichtbare vormen van prostitutie door de politie gecontroleerd. Het detecteren van mensenhandel blijft hierbij een belangrijk aandachtspunt.

    Om de gezondheidskansen van prostituees te verbeteren, wordt het bestaande medische en psychosociale hulpverleningsaanbod voor prostituees voortgezet. Het preventieve en zorgaanbod richt zich zowel tot de brede groep van raamprostituees als tot de mannelijke straatprostitués en vrouwelijke straatprostituees in Antwerpen.

    Daarnaast bundelt de studiedienst momenteel de verschillende gegevens van de partners op het terrein. Dat moet bijdragen tot het in beeld brengen van tendensen, knelpunten en lacunes rond de gezondheids- en veiligheidsproblematiek gekoppeld aan prostitutie. Waar nodig worden beleidsadviezen geformuleerd en acties bijgestuurd. (belga/ypu)

    Bron http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/...010-2012.dhtml

    Commentaar


    • #5
     Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

     De Antwerpse straten zijn te schoon

     13 augustus 2010 door Petra de Koning
     De Antwerpse h.oerenbuurt kende vroeger veel schiet- en vechtpartijen. In de strijd tegen het verval besloot Antwerpen prostitutie te reguleren. Nu lopen er ook vrouwen en bejaarden door de buurt. „Het lijkt wel Disneyland.”

     De drie straten in Antwerpen waar prostituees achter ramen staan, zouden ook zomaar het decor kunnen zijn van een promotiefilm over stadsontwikkeling in een buitenwijk. Brede straten die alleen toegankelijk zijn voor voetgangers, een rij bomen, modern vormgegeven lantaarnpalen, keurige gevels. Het enige wat misschien opvalt zijn de urinoirs – dat zijn er wat veel. Maar vies zijn ze niet. De Antwerpse stadsreiniging komt er elke dag.

     Er lopen vooral mannen in de Schippersstraat, Vingerlingstraat en Verversrui. Maar ook vrouwen die met collega’s op weg zijn naar een broodjeszaak, groepjes jongeren met fietsen en soms zelfs een bejaard echtpaar.

     De straten liggen in het Schipperskwartier, tussen de oude havenbuurt, de binnenstad en de campus van de Antwerpse universiteit. Een wandelroute van een Belgische seniorenwebsite komt er langs – over het Falconplein dat tien jaar geleden ‘het Rode Plein’ werd genoemd, omdat Russische en Georgische maffiosi daar handelden in namaakproducten.

     Tien jaar geleden was er geen raamprostitutie in drie, maar in zeventien straten van het Schipperskwartier. „Het was enorm aan het uitdijen”, zegt Leona Detiège, in die tijd burgemeester van Antwerpen. „Het kwam al bijna tot aan het stadhuis.”

     In een café op de Grote Markt vertelt Detiège over een avond in de herfst van 1997. Honderden bewoners van het Schipperskwartier waren naar het stadhuis gekomen om haar een petitie aan te bieden. Er werd geschoten en gevochten in hun buurt. Ze kregen ook steeds meer last van auto’s die dag en nacht in een eindeloze rij rondjes reden langs de ramen. In Antwerpen heette dat de caroussel d’amour of ‘de langste file die nooit op de radio komt’.

     Bron www.nrc.nl

     Zie voor het volledige artikel: http://www.hookers.nl/showpost.php?p...8&postcount=14
     Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 13-08-10, 21:48. Reden: Aanvullende verwijzing

     Commentaar


     • #6
      Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

      Lastige kwestie.

      Enerzijds wil je als wandelaar veilig kunnen wandelen en niet de kans lopen om de haverklap overvallen te worden en tussen de junks en het straatvuil moeten slingeren, maar de andere kant van de medaille is een schone, veilige straat, waar niet alleen wandelaars komen. In Antwerpen heb ik weleens schrik een bekende tegen te komen. De straten zijn zo netjes, dat er ook ´n hoop mensen aapjes komen kijken. In een smerige straat heb je daar minder last van. Daar blijven niet-wandelaars meestal wel weg.
      Laatst gewijzigd door OldAmsterdam; 13-08-10, 21:49. Reden: Quote artikel verwijderd

      Commentaar


      • #7
       Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

       Oorspronkelijk geplaatst door De_Kapitein Bekijk bericht
       Lastige kwestie.

       In Antwerpen heb ik weleens schrik een bekende tegen te komen. De straten zijn zo netjes, dat er ook ´n hoop mensen aapjes komen kijken. In een smerige straat heb je daar minder last van. Daar blijven niet-wandelaars meestal wel weg.
       Maar dit heeft weer als voordeel dat je gemakkelijker een smoes kunt vinden waarom dat je er loopt. Bovendien ben ik vrijgezel en hebben de mensen die ik tegen kom, wat uiterst sporadisch gebeurt, meestal meer te verbergen dan ik. Maar er geldt 1 gouden regel: Horen, zien, en zwijgen.

       Commentaar


       • #8
        Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

        Oorspronkelijk geplaatst door Sub Bekijk bericht
        Maar dit heeft weer als voordeel dat je gemakkelijker een smoes kunt vinden waarom dat je er loopt. Bovendien ben ik vrijgezel en hebben de mensen die ik tegen kom, wat uiterst sporadisch gebeurt, meestal meer te verbergen dan ik. Maar er geldt 1 gouden regel: Horen, zien, en zwijgen.
        Dat wel, maar men zal al gauw denken dat het een smoes is als je daar alleen rondloopt. Kans om bekenden die er zomaar zijn zonder op zoek te zijn naar een dame tegen te komen, is kleiner als de buurt als minder goed bekend staat. Dan geldt idd het principe: horen, zien en zwijgen. Als je echter in je eentje rondloopt in Amsterdam of Antwerpen en je komt je hele schoonfamilie tegen, dan heb je denk ik toch de schijn wat tegen.

        Commentaar


        • #9
         Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

         Oorspronkelijk geplaatst door De_Kapitein Bekijk bericht
         Dat wel, maar men zal al gauw denken dat het een smoes is als je daar alleen rondloopt. Kans om bekenden die er zomaar zijn zonder op zoek te zijn naar een dame tegen te komen, is kleiner als de buurt als minder goed bekend staat. Dan geldt idd het principe: horen, zien en zwijgen. Als je echter in je eentje rondloopt in Amsterdam of Antwerpen en je komt je hele schoonfamilie tegen, dan heb je denk ik toch de schijn wat tegen.
         Je moet dus wel een goede smoes hebben, en met Skw dicht in de buurt van het centrum en de kaaien, en aardig wat evenementen die georganiseerd worden in Antwerpen heb ik altijd een smoes voorhanden. Bovendien heb ik geen schoonfamilie, zoals ik in mijn eerdere bericht schreef. Ook loop ik niet zo vaak alleen.

         Commentaar


         • #10
          Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

          Oorspronkelijk geplaatst door Sub Bekijk bericht
          Je moet dus wel een goede smoes hebben, en met Skw dicht in de buurt van het centrum en de kaaien, en aardig wat evenementen die georganiseerd worden in Antwerpen heb ik altijd een smoes voorhanden. Bovendien heb ik geen schoonfamilie, zoals ik in mijn eerdere bericht schreef. Ook loop ik niet zo vaak alleen.

          Binnendoorsteken naar de auto zou mijn excuus zijn denk ik. Een logisch excuus, maar achterdocht zal er toch altijd blijven.

          Dan liever iets als Eindhoven. Er komen daar nauwelijks niet-wandelaars, je kunt anoniem parkeren en bent zo weer van het plein af. Enige nadeel is dat als je gezien wordt, je moeilijk kunt beweren dat je daar voor iets anders was.

          Commentaar


          • #11
           Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

           Oorspronkelijk geplaatst door De_Kapitein Bekijk bericht
           Binnendoorsteken naar de auto zou mijn excuus zijn denk ik. Een logisch excuus, maar achterdocht zal er toch altijd blijven.
           Dat is 1 van de excusses die je kan gebruiken, gratis parkeren dicht bij het centrum, en dan binnendoor naar centrum of terug uit centrum. Passage van de "Ten Miles", "Iron Man", dicht bij de "Tall ships", "Jumping Antwerpen". En niet te vergeten in de beginjaren van mijn wandelcarriere tot een kleine 10 jaar geleden goedkope electrische apparaten kopen bij Russen op Falconplein.

           Dan liever iets als Eindhoven. Er komen daar nauwelijks niet-wandelaars, je kunt anoniem parkeren en bent zo weer van het plein af. Enige nadeel is dat als je gezien wordt, je moeilijk kunt beweren dat je daar voor iets anders was.
           Dat is voor mij nu juist een reden, om zeker kort bij huis dergelijke RLD's te vermijden.

           Commentaar


           • #12
            Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

            Oorspronkelijk geplaatst door Sub Bekijk bericht
            Dat is 1 van de excusses die je kan gebruiken, gratis parkeren dicht bij het centrum, en dan binnendoor naar centrum of terug uit centrum. Passage van de "Ten Miles", "Iron Man", dicht bij de "Tall ships", "Jumping Antwerpen". En niet te vergeten in de beginjaren van mijn wandelcarriere tot een kleine 10 jaar geleden goedkope electrische apparaten kopen bij Russen op Falconplein.            Dat is voor mij nu juist een reden, om zeker kort bij huis dergelijke RLD's te vermijden.

            Yep, de gratis parkeerplaatsen in Antwerpen liggen wat dat betreft gunstig. Heel kort bij huis ga ik ook nooit wandelen, teveel kans voor bekenden. Stad als Eindhoven is dan ideaal. Ken er niemand en kan daar dus vrij anoniem mijn gang gaan. Utrecht hetzelfde verhaal.

            Commentaar


            • #13
             Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

             Nadeel van bv. EIndhoven en Utrecht is wel het ontbreken van gezelligheid. Je kunt er niet een paar uur vertoeven, tussendoor een hapje eten en wat drinken...

             Commentaar


             • #14
              Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

              Oorspronkelijk geplaatst door De_Kapitein Bekijk bericht
              Nadeel van bv. EIndhoven en Utrecht is wel het ontbreken van gezelligheid. Je kunt er niet een paar uur vertoeven, tussendoor een hapje eten en wat drinken...
              Daar is SKW weer ideaal voor. Als je SKW en omgeving neemt, kun je er gemakkelijk een halve dag of langer doorbrengen, Diverse Café's en eetgelegenheden.

              Commentaar


              • #15
               Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

               Oorspronkelijk geplaatst door Sub Bekijk bericht
               Daar is SKW weer ideaal voor. Als je SKW en omgeving neemt, kun je er gemakkelijk een halve dag of langer doorbrengen, Diverse Café's en eetgelegenheden.
               Klopt. Kom er weleens 's avonds en dan is het gewoon erg gezellig. Diverse terrasjes, cafe's, eettentjes, veel mensen op straat. Is gewoon echt een hele gezellige buurt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Baekelandplein of het Zandpad.

               Commentaar


               • #16
                Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

                Bron: www.standaard.be , 25/11/2013 om 15:54

                Link naar artikel: http://www.standaard.be/cnt/dmf20131125_037

                Amerikaanse pers prijst Schipperskwartier Antwerpen

                Het Antwerpse Schipperskwartier wordt in enkele Amerikaanse publicaties geprezen als ‘het best georganiseerde red light district ter wereld’. Met de komst van Villa Tinto en de opwaardering van het Schipperskwartier, brak rond de eeuwwisseling een nieuw hoofdstuk aan in het Antwerpse prostitutiebeleid. In The Houston Chronicle wordt de lof gezongen over die aanpak. ‘Het Antwerpse model staat symbool voor hoe een prostitutiebuurt moet worden georganiseerd’, klinkt het. ‘Het is er veilig, proper en de meisjes zien er gelukkiger uit dan in pakweg Amsterdam.’ Ook het prestigieuze New York Times Magazine en auteur Ronald Weitzer gaven aan weg te zijn van de Antwerpse ****enbuurt. ‘Antwerpen heeft zijn eens zo gewelddadige prostitutiezone omgevormd tot een ongelooflijk veilig en efficiënt geheel.’

                Patsy Sörensen van de vzw Payoke begrijpt dat die perceptie leeft, maar stelt vast dat er al bij al weinig is veranderd. ‘De straten en de panden zien er inderdaad verzorgd uit’, zegt ze. ‘Maar dat wil niet zeggen dat de onderhuidse problemen zijn verdwenen, integendeel. Hier lopen nog altijd dezelfde pooiers rond als jaren geleden. Ze wanen zich heer en meester in de wijk.’

                De aanwezigheid van een politiekantoor in Villa Tinto zou, volgens NY Times Magazine, het veiligheidsgevoel van meisjes en bezoekers verhogen. ‘Maar dat bureau wordt amper bemand’, zegt Sörensen. ‘Er is nog altijd weinig politie in de wijk. De cel Schipperskwartier levert goed werk, maar moet de middelen krijgen om proactief te werken. Als de agenten zien dat meisjes tegen hun zin en met minderwaardige kleren in de vitrine staan, zou er een belletje moeten rinkelen.’
                In de beperking toont zich de meester!

                Commentaar


                • #17
                 Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

                 http://www.gva.be/regio-antwerpen-st...skwartier.aspx

                 Commentaar


                 • #18
                  Schipperskwartier: maffia wint weer terrein

                  Schipperskwartier: maffia wint weer terrein

                  09/04 Antwerpen Stad Het Fast-team van de federale politie pakte in Antwerpen twee Roemeense kopstukken op van een internationale criminele organisatie. Ze waren actief in de prostitutie. Patsy Sörensen van Payoke bevestigt dat Roemeense vrouwenhandelaars actief zijn in het Schipperskwartier.

                  Italië, Roemenië en België hielden op donderdag 3 april een gezamenlijke actie, waarbij in totaal 26 Roemenen werden opgepakt. De actie kreeg de codenaam 'Casa Transilvania'.

                  Klik op onderstaande link voor het gehele artikel:

                  http://www.gva.be/regio-antwerpen-st...skwartier.aspx

                  En dan nog een artikel over hetzelfde onderwerp:

                  http://www.gva.be/regio-antwerpen-st...antwerpen.aspx
                  In de beperking toont zich de meester!

                  Commentaar


                  • #19
                   NVA (en rest stadbestuur) wil ondermeer ramen naar nul herleiden.

                   Antwerpen - Antwerpen wil korte metten maken met een aantal ‘imagoverlagende winkels’. Wie vanaf januari een nachtwinkel of een shishabar wil openen, betaalt daarvoor een startbelasting van 6.000 euro. De jaarlijks terugkerende belasting van 1.500 euro geldt ook voor bestaande zaken. Dat schrijft Gazet van Antwerpen woensdag.

                   Behalve nachtwinkels en wedkantoren vallen ook videotheken, shishabars, club-vzw’s, internetcafés en seksinrichtingen onder deze regel. ‘We willen vermijden dat op sommige plekken grote concentraties van dit soort zaken komen’, zegt Antwerps schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA). ‘De beste manier om dat tegen te gaan, is deze winkels te laten betalen voor hun vergunning. Niet alleen bij de aanvraag, maar ook jaarlijks bij de verlenging ervan.’ Volgens de schepen zorgen deze zaken ook vaak voor overlast en verloedering.

                   ‘Eigenlijk wil ik zo weinig mogelijk van dit soort belastingen innen’, zegt Kennis aan Radio 1. ‘Wat mij betreft staan de inkomsten van deze belasting op nul. Een aantal winkels, zien we liever niet in Antwerpen. Ik denk dat veel Antwerpenaren het daarmee eens zijn.’

                   Een omzendbrief uit 2011 laat toe dat een stad dergelijke bedragen oplegt voor het verlenen van een uitbatingsvergunning. Antwerpen legt meteen de maximaal toegestane bedragen op. De nachtwinkeluitbaters reageren verongelijkt. Koen Kennis geeft toe dat deze belasting voor nachtwinkeluitbaters die geen overlast veroorzaken, een bittere pil is.

                   http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141203_01410071 om er even op door te borduren. Kijk, deze lieve man baat al 25 jaar een nachtwinkel uit in Berchem, Antwerpen en spreekt blijkbaar nog steeds niet vloeiend genoeg Nederlands zodat hij zijn interview voor de lokale tv-zender in het Engels geeft. Daarom zou het beter zijn om zoals in Mechelen geen instaptaks te heffen maar een jaarlijkse taks van € 1500 die je kan terugkrijgen op het einde van het jaar als je met alles in orde bent met je winkel (vergunningen, hygiëne, Nederlands spreken en Nederlandse aanplakborden en affiches).

                   De NVA in Antwerpen heeft zo (naar mijn mening) een makkelijke manier gevonden om extra inkomsten te verwerven voor de stad. Een manier die de grote massa inderdaad zal aanspreken. Populisme is de NVA dan ook niet vreemd, nooit geweest. In Amsterdam (de wallen) noemt men deze zaken "criminogeen". In Antwerpen "imagoverlagende winkels". De bedoeling is dat zulke zaken niet te veel geconcentreerd zouden ingepland worden. Dat is larie want de meeste zijn er al en werden net door het vorige stadsbestuur geconcentreerd in enkele straten. Het vorige stadsbestuur is gelijk aan het huidige (min de sp.a). We gaan dus Amsterdam achterna waar het er ook vingerdik opligt (nog volgens mij) dat er geen bekommernis is om de DVP's maar dat er geld plakt aan de verhouding stad - woningcorporatie Stadsgoed. Is dat nu niet ongeveer hetzelfde als wat de stad Amsterdam wil bestrijden want criminogeen zou willen betekenen dat de criminaliteit nooit veraf is (er plakt geld).

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Alles over Antwerpen

                    Dronken twintiger zette Schipperskwartier op stelten.

                    Bron
                    : politics.be – 23 december 2014

                    ANTWERPEN
                    De strafrechter in Antwerpen veroordeelde dinsdag bij verstek een 24-jarige man uit Merksem, conform de vordering van de openbaar aanklager, tot acht maanden cel plus 600 euro boete omdat hij het vorig voorjaar te bont had gemaakt in het Schipperskwartier. Twee wetsdienaren die zich bij de arrestatie met de dood bedreigd wisten, hadden een vergoeding gevraagd, maar de rechter oordeelde dat ze geen schade hadden geleden die niet tot het risico van het politiewerk behoort.

                    Op 19 april 2013 had Ely V. te diep in het glas gekeken en stond hij voor de vitrines naar prostituees te roepen. Op een bepaald moment toonde hij op een erg actieve wijze zijn geslacht en dat hadden ook andere passanten gemerkt. De politie pakte hem op en nam hem mee naar het politiebureau.
                    Onderweg bedreigde Ely twee agenten met de dood. En het hield niet op: in zijn cel masturbeerde hij voor de camera. Het parket had hem een minnelijke schikking gestuurd, maar omdat hij die niet betaalde, werd hij voor de rechtbank gedaagd. Ely stuurde zijn kat. De aanklager eiste begin deze maand, toen de zaak bij verstek behandeld werd, 8 maanden cel en 600 euro boete.
                    ..........
                    Allez, de gerechtelijke molen heeft weer bijzonder vlug gedraaid.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Nieuws in de marge van de prostitutie

                     Tot 37 maanden cel voor Roemeense pooiers.

                     Bron: politics.be – 14 augustus 2015

                     ANTWERPEN - "Ik kreeg geld en cadeautjes omdat ik met alle vijf een seksuele relatie had"
                     De vakantiekamer bij de correctionele rechtbank van en in Antwerpen veroordeelde donderdag twee Roemeense pooiers. Adrian D. (27) kreeg 37 maanden cel en 24.000 euro boete omdat hij vier prostituees heeft uitgebuit, en Ionut M. (34), die voor de exploitatie van één meisje veroordeeld werd, kreeg 20 maanden cel en 6.000 euro boete. De rechtbank verklaarde voor Adrian ook een vermogensvoordeel van 32.700 euro verbeurd.

                     http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenl...stituees.dhtml