Zeeland geouwezwam

Inklappen
Dit is een sticky onderwerp.
X
X
Inklappen
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Zeeland geouwezwam

  Zeeland geouwezwam

 • #2
  Hulst wil af van seks-imago

  Hulst wil af van seksimago

  door Harold de Puysseleijr

  HULST - De binnenstad van Hulst telt te veel sekswinkels. Ze zetten het stadje als sekstoeristenplaats op de kaart en daar wil het gemeentebestuur van af.


  Bijna alle seksshops zijn in of bij de winkelstraten gevestigd en verstoren het winkelbeeld, aldus de gemeente. Vijf van de zeven sekswinkels bevinden zich zelfs binnen een straal van 250 meter in het gebied rond de Gentsestraat, een van de belangrijkste winkelstraten in het centrum. Daarom stelt het gemeentebestuur beperkende regels in de nieuwe Prostitutienota.

  Om te beginnen wil de gemeente door het voeren van uitsterfbeleid het aantal seksshops terug brengen tot maximaal vijf. Sluiten er twee shops, dan mogen er geen nieuwe voor in de plaats komen. Daarnaast moet de onderlinge afstand tussen twee sekszaken (hemelsbreed) honderd meter bedragen. De erotheken in de binnenstad die behalve de verkoop van erotische artikelen ook gelegenheid bieden tot betaalde seks, worden ook beperkt in hun bedrijfsvoering. De gemeente staat per bedrijf maximaal twee werkruimten voor prostituees toe. De gemeente doet dat om te voorkomen dat de overblijvende sekswinkels het aantal werkkamers zodanig uitbreiden dat daar weer negatieve effecten door ontstaan.

  De conceptnota Prostitutiebeleid beoogt verder het aantal polderbordelen in de gemeente verder terug te dringen. Van de zes privéclubs die ooit in bedrijf waren op het grondgebied van de voormalige gemeente Hontenisse, zijn er nu nog drie over. Die zorgen niet voor overlast, maar niettemin vindt de gemeente dat twee van dergelijke gelegenheden voor de schaal van het gebied voldoende is. Eerdere pogingen destijds in Hontenisse om het aantal te reduceren liepen op niets uit. Het dagelijks bestuur van Hulst meent dat nu de tijd rijp is om in te grijpen.

  Straat- en raamprostitutie zijn op basis van datzelfde argument totaal verboden. Dat is iets voor de grote stad, zo vindt het college van burgemeester en wethouders. Het aantal escortburo's wordt niet aan banden gelegd, omdat daar bijna geen grip op te krijgen is.

  http://www.pzc.nl/zeeland/zeeuws-vla...cle1158245.ece

  Commentaar


  • #3
   Hulst wil af van seks-imago II

   'Haal de seks uit Hulst en er komt geen kip meer'

   door Raymond de Frel

   HULST - "Je kan toch beter als sekstoeristenplaats bekendstaan dan dat je helemaal niet op de kaart voorkomt?" Verkoopster S. van Gelder van erotiekshop Beate Uhse in Hulst windt er geen doekjes om. "De supermarkten en meubelzaken zijn al aan de rand van Hulst gevestigd, het banktoerisme is er niet meer... haal de seks uit de binnenstad en er komt geen kip meer", zegt ze.
   Een rondje langs sekswinkels in de vestingstad leverde gisteren tal van wegwerpgebaren op. De gemeente Hulst wil af van haar seksimago. Zeven shops is te veel van het goede, vindt het gemeentebestuur. Een uitsterfbeleid moet ervoor zorgen dat het aantal shops wordt teruggebracht tot vijf. Daarnaast moet de onderlinge afstand tussen twee sekszaken hemelsbreed honderd meter bedragen. Gelegenheden die naast de verkoop van erotische artikelen ook gelegenheid bieden tot betaalde seks, worden ook aan banden gelegd. Zij mogen in maximaal twee ruimten prostituees laten werken.

   Uitbater A. Marijnissen van seksshop L'amour aan de Beestenmarkt denkt dat Hulst allesbehalve verstandig bezig is met dit beleid. "Als je weet dat de Belgen vooral voor de sekswinkels naar het centrum komen, vraag je je af waar de gemeente mee bezig is. Wij bezorgen niemand overlast. Verder maak ik mij niet zoveel zorgen. Wij hebben maar twee kamers voor meisjes", aldus Marijnissen. In de Eroticashop laat een verkoper een zelfde geluid horen. "Wat heeft Hulst verder nog te bieden? En bovendien, onze markt reguleert zichzelf wel. Er zijn de laatste jaren door strengere regelgeving en internet al een aantal zaken verdwenen." Verkoopster Nadine van Emanuelle stelt dat seksshops nou eenmaal bij Hulst horen. "Ik vind het heel dom om dit ook nog eens aan te pakken. Hulst heeft al zo weinig meer. Vroeger bruiste het hier, maar nu kan je 's avonds in je blote kont over straat lopen zonder dat iemand het ziet."

   J. Witte van Erotic Discount Center denkt dat de visie van de gemeente Hulst de doodsteek voor de binnenstad kan zijn. "Ken je Zaamslag en Axel? Voeg Hulst straks maar aan dat rijtje toe. De Belgen komen echt niet voor de Blokker en Hema naar Hulst. Die hebben ze in hun eigen omgeving ook. Hulst is groot geworden door het sekstoerisme. Haal je dat weg, dan is het gebeurd met onze stad."

   De Hulster bezoekersmanager M. de Bruijn vindt dat overdreven, al vindt ze dat niet mag worden vergeten dat de sekswinkels hebben bijgedragen aan de opmars van Hulst. "Er hoeft voor mij niemand weg, maar voor het echte toerisme is Hulst niet afhankelijk van sekswinkels."

   In Sluis wordt niet nagedacht over aanpassing van het beleid ten opzichte van sekswinkels. "Er is geen prikkel vanuit de samenleving om het beleid te wijzigen. De zaken in Sluis zijn goed geïntegreerd in het totale winkelbestand", zegt een gemeentewoordvoerster.

   http://www.pzc.nl/zeeland/zeeuws-vla...cle1162217.ece

   Commentaar


   • #4
    Hulst wil af van seks-imago III

    Omroep Zeeland:

    24/05/2007
    Hulst wil af van imago van seksstad
    Hulst heeft een eerste stap gezet om
    van zijn imago van seksstad af te
    komen. De gemeenteraad ging donderdag
    akkoord met de nota seksinrichtingen.
    Daarin staat dat het aantal bordelen,
    clubs en erotheken terug moet van
    twaalf nu, tot maximaal zeven in 2010.
    Ook moeten uitbaters een vergunning
    aanvragen en worden ze gescreend.

    Alleen de SP stemde tegen. Die partij
    vindt dat beleid over sekszaken geen
    taak is van de gemeente. Ook denkt de
    SP dat de problemen niet kleiner
    worden als er minder sekszaken zijn.

    http://www.omroepzeeland.nl/Nieuws/a...05-2007.html#2

    Commentaar


    • #5
     Re: Zeeland geouwezwam

     Nota Seksinrichtingen gemeente Hulst (aangenomen in gemeenteraad 24-5-'07): http://www.gemhulst.nl/mdcms/content...tingen2007.pdf

     Commentaar


     • #6
      Hulst wil af van sex-imago...

      http://gids.omroep.nl/core/pi.php?ui...0e1ca5e0fefef3

      Commentaar


      • #7
       Re: Hulst wil af van sex-imago...

       Oorspronkelijk geplaatst door Verke
       http://www.uitzendinggemist.nl/index...19c13bf34465b6

       Commentaar


       • #8
        Re: Hulst wil af van sex-imago...

        Oorspronkelijk geplaatst door Verke
        http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams...b.20070904.asf

        Commentaar


        • #9
         wat houden de 'peepshows' in hulst nou eigenlijk precies in?

         Wat houden de 'peepshows' in hulst nou eigenlijk precies in?
         zoals in emmanuelle of sexshop miranda, het is niet dat muntjes gooien he, zoals bv in gent of antwerpen kan en dat er adn zo'n dame op een ronde plaat danst en wat met zichzelf speelt, ik ben er erg benieuwd na wat het nou inhoud, in emmanuelle kostte het 15 euro en enkel de cinema was dan 7,50 euro... ik heb met mn stomme kop niet doorgevraagd wat die peepshow nou inhoud, kan iemand me aub duidelijk vertellen wat het inhoud dan ga ik daar denk ik eens fijn gebruik van maken als het iets geils is
         alvast bedankt voor de info collegas!

         Commentaar


         • #10
          Re: Zeeland geouwezwam

          Gewoon is proberen Kees, voor 15 euri kun je je toch geen buil vallen

          Commentaar


          • #11
           PZC: 'Sexindustrie' Hulst op z'n retour

           door Conny van Gremberghe. maandag 07 april 2008

           HULST - De seksindustrie in Hulst ligt op zijn gat. Het is de zoveelste bedrijfstak in Oost- Zeeuws-Vlaanderen die langzaam, maar zeker, aan het wegkwijnen is. Van de vijf seksboerderijen in het buitengebied zijn er inmiddels vier gesloten.
           Drie zullen er ook niet meer open gaan, de vierde club -Studio 6 bij Kuitaart- hoopt binnenkort te heropenen. Het aantal sexshops in de stad Hulst is ook op zijn retour. Van de oorspronkelijke twaalf zijn er nog zeven over. Burgemeester Jan Frans Mulder van Hulst verwacht dat na 2010 er nog vijf over zullen zijn. ,,Het sekstoerisme is overigens al decennia een fenomeen in Hulst. Geheel verdwijnen zal het niet, maar de sector schikt zich naar de vraag van de markt." Club Domina in Kuitaart, jarenlang het domein van Freddy Keizer, staat al tijden te koop. Makelaar Van Hoye uit Stekene - bekend als de 'rosse drukker' - probeert het ooit zo luxueuze pluchepaleis al maanden aan een andere eigenaar te helpen. Freddy heeft zelf besloten om attributen uit de garage, waarmee Vlaamse gasten vroeger 'bewerkt' werden, apart te verpatsen. Een paar kilometer noordwaarts heeft Club 77 een metamorfose ondergaan. Van louche sekshuis tot een puik opgeknapte woning met strakke rieten kap. Op de gevel prijkt de nieuwe naam 'Deerhunter'. Studio 6 aan de Meerdijk bij Kuitaart belooft om 14 uur open te zijn, maar dag en jaartal ontbreken. Ooit de mooiste seksboerderij van Oost- Zeeuws- Vlaanderen Club l'Amitié is tegenwoordig een gewone boerenwoning met kinderspeeltuigjes op het erf. Hoe anders was het pakweg twintig jaar terug. In de hoogtijdagen van Jef Rademakers zijn Pin Up-club. Uit balorigheid zette Rademakers een programma op tv met louter borst en bil. Schande werd ervan gesproken, maar elke week schaarden anderhalf miljoen mensen zich voor de buis. De 'pin ups' van Jef bevolkten op doordeweekse dagen de clubs in Hontenisse. Ze waren niet alleen. Dames uit exotische oorden, Brusselse volksbuurten en van elders verleenden hun diensten in de polderhuizen. Terwijl op andere plekken in het land de sekshuizen de naam hadden criminaliteit aan te trekken bleef het in de Hontenisser polders stil. Adjudant Piet Ardonne bezocht de clubs om de paar weken, kopieerde de paspoorten van de dames en onderhield contacten met de exploitanten. ,,Die tijd is voorbij", zegt Lucien van der Walle, ambtenaar Bijzondere Wetten van Hulst, ,,Het clubwezen heeft het gehad. Escortservices via mobiele telefoontjes, internet en het feit dat de clubs gewoon niet meer aan dames kunnen komen zorgen ervoor dat de sector uitsterft."

           Hulst is daar niet rouwig om, omdat al sinds 1990 beleidsmatig getracht wordt de clubs uit het buitengebied te bannen. Mulder: ,,Nadeel van het verdwijnen van de clubs is dat de prostitutie toch weer de illegaliteit induikt. Met alle uitwassen van dien."

           http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaan...hun-retour.ece

           Commentaar


           • #12
            PZC: 'Sexindustrie' Hulst op z'n retour

            door Conny van Gremberghe. maandag 07 april 2008

            HULST - De seksindustrie in Hulst ligt op zijn gat. Het is de zoveelste bedrijfstak in Oost- Zeeuws-Vlaanderen die langzaam, maar zeker, aan het wegkwijnen is. Van de vijf seksboerderijen in het buitengebied zijn er inmiddels vier gesloten.
            Drie zullen er ook niet meer open gaan, de vierde club -Studio 6 bij Kuitaart- hoopt binnenkort te heropenen. Het aantal sexshops in de stad Hulst is ook op zijn retour. Van de oorspronkelijke twaalf zijn er nog zeven over. Burgemeester Jan Frans Mulder van Hulst verwacht dat na 2010 er nog vijf over zullen zijn. ,,Het sekstoerisme is overigens al decennia een fenomeen in Hulst. Geheel verdwijnen zal het niet, maar de sector schikt zich naar de vraag van de markt." Club Domina in Kuitaart, jarenlang het domein van Freddy Keizer, staat al tijden te koop. Makelaar Van Hoye uit Stekene - bekend als de 'rosse drukker' - probeert het ooit zo luxueuze pluchepaleis al maanden aan een andere eigenaar te helpen. Freddy heeft zelf besloten om attributen uit de garage, waarmee Vlaamse gasten vroeger 'bewerkt' werden, apart te verpatsen. Een paar kilometer noordwaarts heeft Club 77 een metamorfose ondergaan. Van louche sekshuis tot een puik opgeknapte woning met strakke rieten kap. Op de gevel prijkt de nieuwe naam 'Deerhunter'. Studio 6 aan de Meerdijk bij Kuitaart belooft om 14 uur open te zijn, maar dag en jaartal ontbreken. Ooit de mooiste seksboerderij van Oost- Zeeuws- Vlaanderen Club l'Amitié is tegenwoordig een gewone boerenwoning met kinderspeeltuigjes op het erf. Hoe anders was het pakweg twintig jaar terug. In de hoogtijdagen van Jef Rademakers zijn Pin Up-club. Uit balorigheid zette Rademakers een programma op tv met louter borst en bil. Schande werd ervan gesproken, maar elke week schaarden anderhalf miljoen mensen zich voor de buis. De 'pin ups' van Jef bevolkten op doordeweekse dagen de clubs in Hontenisse. Ze waren niet alleen. Dames uit exotische oorden, Brusselse volksbuurten en van elders verleenden hun diensten in de polderhuizen. Terwijl op andere plekken in het land de sekshuizen de naam hadden criminaliteit aan te trekken bleef het in de Hontenisser polders stil. Adjudant Piet Ardonne bezocht de clubs om de paar weken, kopieerde de paspoorten van de dames en onderhield contacten met de exploitanten. ,,Die tijd is voorbij", zegt Lucien van der Walle, ambtenaar Bijzondere Wetten van Hulst, ,,Het clubwezen heeft het gehad. Escortservices via mobiele telefoontjes, internet en het feit dat de clubs gewoon niet meer aan dames kunnen komen zorgen ervoor dat de sector uitsterft."

            Hulst is daar niet rouwig om, omdat al sinds 1990 beleidsmatig getracht wordt de clubs uit het buitengebied te bannen. Mulder: ,,Nadeel van het verdwijnen van de clubs is dat de prostitutie toch weer de illegaliteit induikt. Met alle uitwassen van dien."

            http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaan...hun-retour.ece

            Commentaar


            • #13
             Re: Zeeland geouwezwam

             Even reageren op vorig bericht:

             Studio 6 aan de Meerdijk bij Kuitaart belooft om 14 uur open te zijn, maar dag en jaartal ontbreken.

             Deze club is inmiddels terug geopend vanaf 14.00 uur, er is ook een website maar die is mij ontgaan.

             Anboy

             Commentaar


             • #14
              Re: Zeeland geouwezwam

              Oorspronkelijk geplaatst door anboy Bekijk bericht
              Even reageren op vorig bericht:

              Studio 6 aan de Meerdijk bij Kuitaart belooft om 14 uur open te zijn, maar dag en jaartal ontbreken.

              Deze club is inmiddels terug geopend vanaf 14.00 uur, er is ook een website maar die is mij ontgaan.

              Anboy
              Ondertussen de link teruggevonden:
              http://www.studio-zes.nl/

              Commentaar


              • #15
               Sportvissers klagen over homo's

               http://www.pzc.nl/regio/zeeland/3471...over-homos.ece

               door Rob Paardekam. zaterdag 26 juli 2008 | 07:47 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 26 juli 2008 | 15:03

               RILLAND - Leden van hengelsportvereniging Het Spanjooltje ergeren zich mateloos aan de cruisende homo's bij de Kreekraksluizen bij Rilland.
               Het bestuur heeft daarover een brief naar de gemeente Reimerswaal gestuurd. Die heeft de politie gevraagd wat vaker controles uit te voeren.

               Dat de parkeerplaats bij de sluizen een plaats is waar homo's seks hebben, is redelijk bekend. De locatie wordt op verschillende sites zelfs aangeprezen als een goede 'buitensekslocatie'. "Het is inderdaad al jaren aan de gang", zegt voorzitter Adri Goossens van de hengelsportvereniging uit Woensdrecht. Die club gebruikt het nabijgelegen bufferbekken als viswater. "Een hele tijd geleden heb ik er al eens twee mannen aangetroffen, terwijl ze bezig waren", zegt hij. "Ze gingen nog gewoon door ook."

               Onder het mom 'het zijn onze zaken niet' heeft de vereniging lange tijd geen actie ondernomen, maar de laatste tijd loopt het volgens de voorzitter de spuigaten uit. "Onze leden nemen wel eens hun kinderen mee om te vissen. Je begrijpt dat het dan niet zo prettig is als die mannen daar naakt over de parkeerplaats lopen. Er komen daar bovendien toeristen met kinderen. Nou, die zullen dat na één keer wel laten. Ik gun iedereen zijn pleziertje hoor, maar moeten andere mensen daar zoveel last van hebben?" Op de laatste ledenvergadering is er volgens Goossens veel geklaagd over de seksuele activiteiten bij de sluizen. Dat was voor het bestuur aanleiding om een brief te sturen naar de gemeente Reimerswaal en Rijkswaterstaat.

               De gemeente heeft direct actie ondernomen door de politie te vragen regelmatig controles uit te voeren en eventueel op te treden. "Ik verwacht dat dat ook gaat gebeuren", zegt wethouder Jaap Sinke (SGP).

               Een woordvoerster van de politie zei gisteren nog niet op de hoogte te zijn van het verzoek van de gemeente. Ze laat wel weten dat er op dit moment niet extra gecontroleerd wordt op homo-ontmoetingsplaatsen.

               Volgens diverse websites zijn er meer in Zeeland. Onder meer het Poelbos bij Goes en de twee parkeerplaatsen langs de Sloeweg bij Heinkenszand worden genoemd. Enkele van die internetpagina's melden overigens dat bij de Kreekraksluizen ook stellen en zelfs prostituees komen. "Een volstrekt ongewenste situatie", vindt Sinke. "Voor bezoekers van het gebied kan door deze zaken een best wel dreigende situatie ontstaan."

               Commentaar


               • #16
                Re: Zeeland geouwezwam

                Er komen zelfs prostituees !
                Meervoud dus . Ik ken alleen onze Adrienne en daar zal je weinig last van
                hebben . Zijn er nog dames die ik gemist heb ?
                De krant brengt de leugen in het land dus. Overigens kunnen ze dus
                wel gaan bekeuren , want je staat daar achter een Verboden Toegang
                gebeurd ,daar bij het tunneltje. Maar dat is dan weer Noord-Brabant ,
                ander politie-korps. Adrienne is al eens bekeurd, zo vertelde ze mij.

                Wethouder Sinke SGP "Een volstrekte onwensbare situatie"
                Misschien ook eens zijn leuter laten afzuigen bij A. Dan praat ie
                wel anders over wensen

                Commentaar


                • #17
                 Re: Zeeland geouwezwam

                 Wie heeft ervaring met een slank marrokaans meisje die in barbarella is Goesd werkt>, graag via IM

                 Commentaar


                 • #18
                  rendez-vous hotels in zeeland?

                  wie weet waar er rendez-vous hotelletjes zijn in zeeland (bestaat volgens mij niet )
                  of gewone hotels waar men voor een paar uurtjes naar toe kan gaan en niet vreemd opkijkt?
                  op het internet vind ik NIETS, zoek misschien niet goed ,
                  wie o wie heeft een tip?

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Zeeland geouwezwam

                   KAn er mij iemand vertellen of er in die peepshows in hulst hetzelfde gebeurd dan antwerpen :

                   vrouw draaiende plaat, naakt, mogelijkheid om in een aparte kamer een prive dansje te krijgen waarbij je wat kan trekken..
                   thanks,

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: rendez-vous hotels in zeeland?

                    Oorspronkelijk geplaatst door vlaamseREBECCA Bekijk bericht
                    wie weet waar er rendez-vous hotelletjes zijn in zeeland (bestaat volgens mij niet )
                    of gewone hotels waar men voor een paar uurtjes naar toe kan gaan en niet vreemd opkijkt?
                    op het internet vind ik NIETS, zoek misschien niet goed ,
                    wie o wie heeft een tip?
                    Er zijn er geen maar je hebt wel kamers in enkele sexbiossen maar is natuurlijk niet hetzelfde als rdv hotel

                    KR

                    Commentaar


                    • #21
                     'Sexindustrie' Hulst glijdt terug in de schemering

                     Uit BN De Stem van vorig jaar, maar wel interessant genoeg (hoop ik)

                     http://www.bndestem.nl/regio/2970511...schemering.ece

                     door Sheila van Doorsselaer. zaterdag 12 april 2008 | 10:54 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 20 juni 2009 | 18:30

                     12 apr 2008, 10:54 - Het is een druilerige dinsdag in Hulst. Veel winkels in de Gentsestraat hebben hun sluitingsdag, maar er is één shop die goede zaken doet; het Erotic Discount Center. Het is er weer Night of the Gang Bang.

                     Een seksfestijn waar gemiddeld drie à vierhonderd bronstige bezoekers, bijna allemaal mannen, op af komen. Van 's ochtends tien uur tot een uur of twee 's nachts kunnen ze zichzelf vermaken met stripshows en harde porno of al hun fantasieën uit laten komen door zelf mee te doen. Groepsseks, SM, met één vrouw of meer, anaal, oraal, privé in een kamertje of in de dark room . Het kan en mag allemaal.

                     Burgemeester Peter Molthoff van Hulst (1970-1984) vond dat het sekstoerisme wel bij zijn stad paste. De seksshops en -bioscoopjes van voormalige zaadhandelaar Paul Metz en een handvol andere vrijbuiters gaven de stad een modern, vrijgevochten imago dat paste bij de tijd. Als de sexhandel maar binnen de muren van de zaken bleef, niet schreeuwerig werd aangeprezen en geen criminele elementen aantrok. Zolang dat zo was gedoogde het gemeentebestuur de aanwezigheid van de handel. Van prostitutie, van lichtekooien in zijn stad met breedgeschouderde pooiers in hun kielzog moest Molthoff echter niets hebben, die werden buiten de poorten gejaagd. De polders van Hontenisse in.

                     De buren waren daar niet blij mee, maar aangezien de bestemmingsplannen buitengebied in Hontenisse ruimte boden om boerderijen om te toveren in pluchepaleizen, kreeg Hontenisse er een toeristische attractie bij; de seksboerderijen. Tien jaar lang werden de inrichtingen door het lokaal bestuur en de omwonenden gedoogd. Pas toen eind jaren '80 het aantal inrichtingen voor betaalde lust fors dreigde toe te nemen , greep het Hontenisser bestuur in. Er kwam een verordening waarin het maximum aantal huizen van plezier bepaald werd op vijf. Nieuwe mochten er niet meer bijkomen. Als een vergunninghouder zijn nering staakte werd er een nieuwkomers geen nieuwe vergunning meer verstrekt.

                     In de winkel, aan de voorzijde van het EDC, is het rond drie uur 's middags betrekkelijk rustig. Een paar mannen struinen langs de schappen met dvd's en magazines. De echte actie is op de bovenverdieping en achterin het pand aan de gang. Wie wil deelnemen, rekent aan de kassa in de winkel 20 euro af. Om het percentage vrouwen wat omhoog te brengen, hebben zij gratis entree. Als het aantal 'amateurs' tegenvalt, zijn er altijd nog de professionele gezelschapdames die zich tegen gepaste betaling wellicht willen overgeven aan een PZC-tje (pijpen zonder condoom).

                     Dat zogenaamde 'uitsterfbeleid' werd na de gemeentelijke herindeling van 2003 overgenomen door het bestuur van de nieuwe gemeente Hulst. Het duurde even, maar het beleid was succesvol. Van de vijf inrichtingen zijn er nu nog maar twee over. Club Paradiso in Vogelwaarde en Studio 6 aan de Meerdijk bij Kuitaart, die overigens de deuren nog moet openen. "Het zat er aan te komen" , zegt burgemeester Jan Frans Mulder van Hulst, "clubs zijn uit de tijd. Je ziet dat niet alleen hier, maar ook in Brabant en Limburg, waar vooral in de grensstreken aan doorgaande wegen veel van dit soort inrichtingen waren. Een voor een verdwijnen ze. De redenen zijn meerledig. De uitbaters zeggen niet meer aan vrouwtjes te kunnen komen. De concurrentie is overigens ook toegenomen. Tegenwoordig zijn er tal van escortbureautjes die met mobiele telefoontjes werken en niet te vergeten het internet."

                     Volgens Mulder speelt ook een liberaler klimaat in Vlaanderen een grote rol. Pornografie is daar geen verboden vrucht meer, net als in de tijd van Louis Paal Boon, die zijn Fenomenale Feminatheek opbouwde met ruim 22.000 erotische afbeeldingen die hij grotendeels betrok uit seksshops in Sluis en Hulst.

                     De trap naar de bovenverdieping leidt voor de naïeveling bijkans naar een andere wereld. Het is er donker, klam warm en het ruikt er weeïg. Er hangt de beklijvende geur van seks. In de heterocinema is op dat moment een striptease aan de gang. Twee dames met maskers op voeren op het podium voor het filmdoek een lesbische act op. Het blijft bij dansen en wat strelen, maar desondanks is geen van de 45 zitplaatsen in de zaal onbezet. Vrouwen die een plaatsje zoeken in de zaal worden met interesse maar indringend van top tot teen bekeken. Potige mannen van de 'security' zorgen dat niemand tegen haar zin in wordt betast en bewaken de orde in het algemeen.

                     Ook met die shops gaat het niet best. Mulder: " Momenteel hebben we er nog zeven open. Twee zijn onderdeel van een grote keten, die redden het wel. Of de rest blijft weet ik niet. Ik verwacht dat er na 2010 nog hooguit vijf open zijn." "Ja, ook in deze sector zit de klad", valt Lucien van de Walle, ambtenaar Bijzonder Wetten in Hulst, zijn burgemeester bij. "Onlangs hebben we nog een vergunning voor een seksbioscoop afgegeven, maar tot nu toe heeft de vergunninghouder geen aanleiding gezien om zijn zaak te openen. Wellicht ziet hij er geen brood in. Het kan. Feit is dat de zaak nog steeds niet geopend is."

                     Na de lesboshow zwermen de bezoekers uit over de verdieping, sommigen nemen een kijkje in de dark room, waar het niet zo donker is als de naam doet vermoeden, of kijken of er wat te beleven valt in een van de privékamers. In de gang gaat een wat oudere dame in witte lingerie hardop lachend een man voor, hij volgt gehaast. Op diverse tv'' wordt onafgebroken porno gedraaid, een man bestudeert de condoomautomaat. Wellicht voor straks.

                     Met het verdwijnen van de seksboerderijen is overigens de prostitutie niet uit Hulst verdwenen. Integendeel. In de plaats van een redelijk gereguleerde prostitutie in de clubs, die op gezette tijden werd gecontroleerd door gemeenteambtenaren en de politie, dook de betaalde liefde de illegaliteit in. In de advertentiebladen doken tal van 06-annonces op voor betaalde seks op afroep. Het internet vormde een andere - anonieme - pleisterplaats voor al dan niet betaalde lustvieringen. De verschuiving binnen de prostitutie werd ook opgemerkt door het Zeeuwse politiekorps. De politie constateerde in de jaarlijkse monitor over prostitutie en mensenhandel dat de vele advertenties niet gerelateerd waren aan seksinrichtingen. Sterker nog; achter bepaalde 06-nummers gingen lieden schuil die zich bezighielden met afpersing en diefstal met geweld. In 2005 constateerde de politie dat toezicht op het heimelijk deel van de seksindustrie een steeds grotere inspanning vergde die het korps niet kon volbrengen. Ook al, omdat het bestuur (gemeenten als Terneuzen en Hulst) tot dan geweigerd hadden om seksinrichtingen op gezette tijden te controleren. "Gemeenten hebben eenvoudigweg niet het besef dat de legalisering van de prostitutiebranche meer is dan een technische kwestie, maar juist een krachtig instrument vormt in de bestrijding van mensenhandel", concludeerde de Zeeuwse politie wat teleurgesteld.

                     In een barretje op de benedenverdieping nemen enkele bezoekers even pauze. Er hangt een verwachtingsvolle, maar gezellige sfeer. Een jong koppel aan de bar vertrekt samen naar de kelder waar een met zwart plastic gedekt bed staat. Hun vertrek blijft bepaald niet onopgemerkt, want bijna onmiddellijk worden ze gevolgd door een paar mannen die hun spel graag willen bijwonen of mee willen doen. In een afgezonderde ruimte staat een doktersstoel waar vrouwen zich door meerdere mannen achter elkaar kunnen laten nemen. Boven de stoel hangt het 'scorebord'.

                     Controles van de politie hadden overigens wel effect. Club 77 in Kloosterzande kon de deuren sluiten toen er dames in de club werden aangetroffen die illegaal in Nederland verkeerden. Ook elders in de gemeente Hulst trof de politie ongewenste passanten aan. Dat de gemeente Hulst tot 2005 niets uitvoerde op controlegebied, zelfs niet eens het gebeuren in de diverse inrichtingen in de gaten wilde houden, frustreerde de politie ontzettend. Een reactie van de gemeente kon niet uitblijven. Het illegale gefoezel in de seksbioscopen werd ook gereguleerd. Mulder: "We besloten om de exploitanten vergunning te geven om per inrichting hooguit twee gezelschapsdames er op na te houden. Onder voorwaarden zoals die ook destijds bij de clubs van toepassing waren. Op die manier zorgden we weer voor wat regulering. Bovendien besloten we, op gezette tijden controles uit te voeren."

                     "En dat doen we ook", zegt Van de Walle, "enkele malen in het jaar. We voorkomen hiermee dat er illegalen in de shops werken, maar eerlijk gezegd is de tijd van de vele vrouwen uit het buitenland ook voorbij. In de meeste zaken werken hoofdzakelijk huisvrouwen uit België. Verder zien we er op toe dat er niet meer dan twee dames per inrichting zijn en dat ze zich minstens een keer per kwartaal medisch laten onderzoeken."

                     De echte gang bang vindt plaats in wat normaal gesproken de homocinema is. Voordat de mannen de zaal in mogen, moeten ze zich tot op hun slip uitkleden. Op matrassen voor in de zaal zijn drie koppels luidruchtig met elkaar bezig en in een halve kring eromheen staan een paar mannen te masturberen. De helft van de bioscoopstoelen is bezet en ook daar, met zicht op het tafereel voorin de zaal, zijn mannen druk met zichzelf . Op de grond liggen proppen tissues.

                     De maatregelen van de gemeente Hulst stemmen de politie tevreden. De voorbije twee jaar, blijkt uit recente monitors, zijn er binnen het zogenoemde vergunde deel van de seksbranche geen strafrechtelijke feiten geconstateerd. Niet in Hulst, maar ook elders in Zeeland niet. 'De vergunde branche is onder controle', merkt de politie verheugd op. Buiten de vergunde branche is er echter weinig reden tot blijdschap. De politie ontbeert in 2007 en dit jaar de middelen om menskracht in te zetten om het niet vergunde deel van de branche aan te pakken. En juist dat niet vergunde branchedeel zorgt voor problemen. Het duikt op langs de wegkant, in seksbioscoopjes, op parkeerterreinen, hotels en gewone woningen en is weer in of na een zucht verdwenen. Vaak - in Zeeuws-Vlaanderen - de grens over en dit maakt controle door de politie extra moeilijk, zoniet onmogelijk.

                     Eenmaal terug op straat zijn de kou en de buitenlucht een verademing en klinkt het gebeier van de basiliek haast als muziek in de oren.