Birma Recensies

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Birma Recensies

  als je in rangoon bent - ga naar de BEM 2, een discotheek die elke avond open is vanaf 21 uur. inkom slechts enkele eurootjes en drank 2 dollar slechts. Meisje smet de vleet en superknap en superjong, allen zo tussen 18 - 24
  Een aanrader!

 • #2
  Oorspronkelijk geplaatst door creamontop
  Birma is idd. een zeer mooi land. Zou ik wel eens graag bezoeken.

  Hoe gemakkelijk raak je in Miramar ?(aka Birma)

  Visum vereisten ? Vaccinaties ? Problemen aan grens ?
  Kostprijs hotel ? Te doen en... wat beter niet doen ?

  geef maar info. Alles is welkom.

  Beste Cream,

  Je bedoelt natuurlijk Myanmar........

  Waarschijnlijk kan Samsara je meer vertellen, maar ik put nog even wat uit mijn geheugen (7 jaar geleden was ik een weekje in Myanmar):

  Ik kreeg een visa bij aankomst op het vliegveld voor 8 dagen. Voor langere visa moet je geloof ik eerst bij hun ambassade in BKK langs (ik ging vanuit Thailand).

  Vaccinaties: heb ik niet gehaald speciaal voor Myanmar, zelfde is nodig als voor Thailand dacht ik. malariapillen misschien? Overigens heb ik de laatste 3 jaar al niets meer aan vaccinaties gedaan voor Thailand........

  Problemen bij de grens:
  1) Ik moest toentertijd bij aankomst mijn mobieltje inleveren op het vliegveld, kreeg deze wel weer netjes terug bij vertrek.

  2) Je moet waarschijnlijk bij de grens voor zo'n US $ 200 (verplicht) omwisselen tegen een belachelijk slechte koers. De rest van je geld kun je wisselen tegen een veel en veel betere koers bij het inofficiele circuit.

  3) taxichauffeurs op het vliegveld proberen je van alles aan te praten, hotels excursies, rondreizen, vrouwen etc. Neem alleen taxi naar een hotel voor een nacht en ga dan zonodig op zoek naar iets beters.

  Kostprijs hotel: tussen de US $ 20 en $ 30 kon je toen wel wat redelijks vinden. Weet geen namen meer....

  Te doen: neem een fietstaxi jongen in vertrouwen, huur hem voor een dag in en laat hem je alles vertellen en iets regelen op het gebied van vrouwen. ook weet hij waar je goed geld kan wisselen. Wel lachen: briefjes van 45 enzo....... ;D

  Niet doen: in goedkope vieze restaurants eten. Met de hygiene wordt een loopje genomen in Myanmar. Nooit iets op straat van een stalletje eten, water alleen uit flessen drinken. Ook "goede" restaurants kunnen je overigens voor verrassingen plaatsen.

  De week die ik er was heb ik de helft van de tijd op mijn hotelkamer heen en weer gerend tussen bed en toilet, en weet daarom ook helaas niets van wandelaktie te vertellen.....

  Groeten van Piet P
  kab condom mai mee arom

  Commentaar


  • #3
   Felrops heeft wat meer uitgebreide ervaring met Myanmar (Birma).

   Duidelijk zijn: het is geen land waar je naar toe moet gaan voor de vrouwtjes. Blijf dan beter in Thailand. De militaire dictatuur verbiedt overigens sexuele contacten met buitenlanders. Niet dat jij er veel last zou hebben, maar je meisje... En dus opletten, want niet alle hotels laten gasten op de kamer toe. En lekker stappen met je vriendinnetje kan je al helemaal vergeten.

   Uiteraard is er prostitutie, maar dus half verdoken. Want Myanmar is een straatarm land en dus met steekpenningen krijg je toch alles voor elkaar. In Rangoon (Yangon) zijn er disco's waar je altijd wel kan scoren. Mijn beste ervaring was in de disco van het Asia Plaza Hotel waar ik een knap meisje van de Indische minderheid wist weg te kapen. Zelf verbleef ik in het Panorama Hotel net om de hoek; geen enkel probleem om mijn gaste mee binnen te nemen. Maar mijn meisje wou niet samen met mij binnen komen of buiten gaan. Sex was prima. Kostprijs : 30 USD voor een aantal uren.

   De regel dat je bij aankomst 200 USD moest omzetten in een soort geld enkel voor buitenlanders bestemd is vorig jaar afgeschaft.

   Voor eten: neem dezelfde voorzorgen als in Thailand. En je kan best lekker eten voor weinig geld in Myanmar.

   Mooi land, vriendelijke mensen en een afschuwelijke militaire regering. Prijzen: iets goedkoper als in Thailand, maar minder comfort. Alleen transport is duurder.

   Als je graag avontuurlijk reist: doen, maar niet voor de sex. Anders wachten tot die militaire opkramen en er een burgerregering komt. Misschien wordt Myanmar dan een echt paradijs???   Commentaar


   • #4
    Geld wisselen hoeft inderdaad niet meer is afgeschaft klopt.
    Ik ga zelf 13 Februari naar Myanmar.
    Je hebt een visum nodig met 3 pasfotos.
    Visum aanschaffenin Nederland kost Euro 40 zit in Breda.
    In Thailand kost visum voor Myanmar 1400 Bath.
    Visum is 1 maand geldig.
    Je hebt er goedkope hotels en duurdere hotels.
    De duurdere hotels sponseren eigenlijk het militaire regime, zo moet je dat zien.
    De goedkopere ook heel goed vanaf 2 sterren, is ongeveer vanaf Dollar 20.
    Ik ga zelf in de Thamada in Rangoon, de rest in Pagan en Mandelay weet ik nog niet.
    Neem extra batterijen mee, voor als de stroom uitvalt, en een zaklantaarn.
    Er is wel wat op te pikken daar vooral In Rangoon, vooral in de vele disco's die er zijn en meestal zich in Hotels bevinden.
    Maar ga er met een open mind naar toe, want het is lang zoveel niet als Vietnam, Laos, Cambodia, of Thailand.
    Veelal langs de wegen, karaoketenten hebben meiden voorhanden, en zoals gezegd in de Hoteldiscos.
    Succes.
    Ik vertrek morgen 6 Februari eerst naar Thailand, en daarna zoals gezegd naar Myanmar.
    Let op bijna alles gaat in USA Dollars. Zoals Hotels, vliegtrips, entrees.
    Greetz P.

    Commentaar


    • #5
     Re: myanmar

     Oorspronkelijk geplaatst door bavoclaes
     Binnen enkele maanden trek ik naar Myanmar. Op dit forum en op ISG kon ik lezen dat eigenlijk alleen in Yangon en Mandalay wat te beleven zou zijn.
     Indien ik een gids zou huren, zou ik daaraan durven vragen waar de meisjes te vinden zijn, of zou die me gaan verlinken?
     Of is het veiliger om helemaal alleen rond te trekken en het zelf uit te zoeken?
     Je leest dat de meeste gidsen werken voor de regering...
     Is het ook echt zo dat sex hebben met een Myanmargirl verboden is?
     En kan je de meisjes makkelijk aanspreken op straat? Of is dat risky?
     Ik heb geen zin om ginds opgepakt te worden...

     Als ik je bericht zo lees, lees ik dat je weinig tot geen ervaring hebt in Azië. (als ik me daarin vergis, zal dat misschien komen doordat dit je 1e berichtgeving is en verontschuldig ik me voor die opmerking)

     Terzake en misschien antwoord op je vragen:

     1 - Wil je naar Myanmar voor het land en de cultuur, etc. ?
     2 - Of wil je voor de meisjes?

     In het eerste geval:
     Zou ik eerst enige dagen een gids zoeken en daarmee optrekken, excursies maken en daar een vertrouwensband mee maken. 1 of 2 dagen, waarbij JIJ "netjes" voor je gids bent (eten/drinken betalen), zullen waarschijnlijk mogelijkheden bieden..... en dan:
     "Can you show me some nightlife?"

     Wie weet wat daar van kan komen?

     Mijn ervaring is: als je goed bent voor je gids - waar dan ook - zal hij je niet bedonderen. Hij zal je als klant willen houden en je kunt je privé-wensen bespreken. Ik adviseer je wel om enige professionele afstand te bewaren.......

     In het tweede geval:
     Als je voor de meisjes gaat, kun je misschien (VOORDAT je gaat) de Thailand-recensies HIER nakijken en je beslissing heroverwegen........

     Net zoals in Birma is ook in Thailand prostitutie officieel verboden......
     Gezien de beperkte forumberichten over Myanmar gaat Thailand waarschijnlijk met "de overtreders" - van beiderlei kunne - moderner om!
     Als Myanmar/Birma je 1e Azië-ervaring gaat worden, zou IK je EERST een Thaise ervaring aanbevelen!
     De overwegend positieve informatie over Thailand/onderdelen van Thailand zijn uitgebreid beschreven, maar over Myanmar/Birma ........... dus NIKS!


     Vr. gr. Wammie, die net als andere forumlezers benieuwd is naar je evt. verhalen en belevenissen over Birma!
     Love the life you live,
     live your dream,
     don't dream your life
     and live the life you love !

     Commentaar


     • #6
      Re: Birma (Myanmar)

      Er wordt heel weinig bericht over Myanmar op dit forum. Duidelijk geen populaire wandelbestemming. Was in augustus een rondreis door Myanmar aan het maken en heb in totaal 3 nachten in Yangon verbleven. Buiten Yangon weinig mogelijkheden al wordt je soms wel op straat aangesproken met "you want Lady"?

      In Yangon heb je tegenwoordig ongeveer 20 Karaoke bars waar ook fashion shows plaatsvinden. Een fashionshow houdt in dat de dames volledig gekleed en mooi opgemaakt op het podium paraderen en dat je haar een krans of bloemen kan aanbieden als start voor een leuk avondje. Kosten volgens mijn lokale begeleider voor een avondje met een fashion girl USD 50. En om nou te zeggen dat het echte modellen gaan, nee.

      Alternatief is om naar een disco te gaan zoals Asain Plaza, BM1/ BM2, Emporer. Ben alleen in Asian Plaza geweest. Ook daar de reizende fashion show en ook daar USD 50 voor een fashion girl. Er lopen in Asian Plaza voldoende feelancers rond. Kosten afhankelijk van het uiterlijk en het tijdstip van de avond van USD 15 tot USD 30. Deze freelancers vragen meestal in het begin ook 50$. Entree Asian Plaza 3500 Kyat en je krijgt dan een gratis biertje.

      Serviceniveau van de meisjes was goed.

      Commentaar


      • #7
       Re: Birma (Myanmar)

       Jungs,

       Wie is er de laatste tijd nog in Yangon geweest en kan me up-to-date brengen over de mogelijkheden daar.
       Ik ga er binnenkort heen en wil graag wat info. Ik vlieg van BKK voor 300 Bath naar Yangon (Asia Air) en wil een kamer boeken in het Asia Plaza Hotel. Wie is er de laatste tijd nog geweest en kan me wat vertellen. Vast bedankt

       Oorspronkelijk geplaatst door buzz_129
       Zal wel 3000 Baht zijn. Rock bottom prijs is iets van 600 baht + departure tax en brstf toeslag zal dat zeker meer dan 2000 baht all-in zijn.
       Een enkel is 299 bath. Er komt inderdaad nog tax, benzinetoeslag en reservering bij maar in totaal is het 1700 bath per enkeltje. Ik vind het nog steeds erg weinig en leuk om er eens bij te doen bij een bezoek aan LOS. Kijk maar bij Asia Air.
       Laatst gewijzigd door Benn0; 07-12-08, 11:08.
       Mi ta ju Korsow

       Commentaar


       • #8
        Re: Birma (Myanmar)

        Ok, ik had beloofd wat te vertellen over mijn bezoek aan Birma. Het eerste stukje besteed ik aan alle vooronderzoek die ik gedaan heb en alles wat ik van de diverse sites heb gelezen.

        Clubs en meisjes:
        Het is makkelijk om een een leuk jong ding te komen uit de diverse clubs. Wat ik erover lees en zelf heb ervaren dat je voor 30.000 (1230 kyat in 1 dollar) Kyats de leukste juffies kan uitzoeken. Er is 1 straat waar wat clubs (entertainment centres) bij elkaar zitten. Dit is aan de Shwe Dagon Pagoda Road dicht bij de Theingyi Market. Je vindt hier Palace, Emperor (uitsgesproken als Empire), JJ, Zero Rock Zone (restaurant + entertainment). Ik ben hier eerst overdag geweest en het was er een afgebrand zooitje. Ik dacht dat dat niks kon worden maar in de avond was het een levendige straat vol met allerlei hustlers en wat onbetrouwbare types (maar dat ben zelf natuurlijk ook).
        Ik ben zelf in Palace geweest. Deze zit aan de linker kant waar je met een lift heen gaat. Er zijn twee liften, 1 naar Palace en 1 naar Emperor.
        Palace is een rokerige obscure (donker) tent. Ik was er vroeg (20.00 uur) en was er alleen met zo'n 40 meisjes.
        Aan de overkant zit Zero Rock Zone en nog een aantal andere tenten. Maar aan die kant ben ik niet geweest.
        Er zit onder in het Asia Plaza hotel een tent die bekend is bij wandelaars. Verder las ik op het internet over BM1 (veel freelancers naast Summit Park View Hotel, neem een taxi), Park Royal Hotel, Chanel 5.
        Concept is dat je 3.000 kyats aan entree betaald en daarvoor een blikje bier krijgt. De avond begint met wat Birmese karaoke muziek (maar dan is er nog niemand). Om 9.00 gaan ze over naar Amerikaanse miziek en tussn 10 en 11 begint er een soort van modeshow waarbij het de bedoeling is dat je hieruit een meisje uitzoekt om mee te nemen. Zo ver ben ik dit keer niet gekomen dus als anderen daar meer van weten, dan mogen ze dat zeggen.

        Een kaart van Yangon vind je op : http://www.dpsmap.com/yangon/index.shtml

        In deze tenten vind je volop meisjes jong en willig die voor de hele nacht met je mee gaan naar je hotel. Let op: veel meisjes hebben een Mamasan met wie je moet onderhandelen. Ze vragen 50.000 (40 dollar) maar de prijs is 30.000. Je kunt beter een freelancer zoeken die best zullen zakken tot 20.000. Het verhaal is dat de meisjes met een mamasan maar 5.000 krijgen en de rest naar de "familie" gaat maar dan wel die van mamasan. Alles praat mee als er gedealed wordt. Ook de bartenders en andere meisjes mengen zich erin en vaak moet dat ook ivm gebrek aan Engels.
        Het meisje mag je twee keer nemen. Eerst als je in het hotel komt en 's morgens voor ze weg gaat (ze gaan om 7.00 uur naar huis) zullen zich nog een keer aan je aanbieden.

        Er zijn verhalen dat je overdag moppies vindt bij de diverse cinema's in de stad en in de parken maar ik ben er een paar keer langs gelopen en echt lopen kijken en kan niets daarvan ontdekken.

        Hotel:
        Ik kan jullie maar 1 hotel adviseren en dat is het Panorama Hotel. Daar moet je echt heen! Hier hoef je niet extra te betalen voor de meisjes op je kamer terwijl vele andere hotel een bedrag vragen. Verder kun je hier overdag een juffie regelen via de bellboys van het hotel. Ze zullen je zeker benaderen en vragen of je nog wat extra's wil. Je kunt ze dit rustig vragen want het blijkt dat zij een sleutelrol hebben in het regelen van een escort. Vraag wat je wilt en je zult zien: je krijgt het. Geef de bellboy na afloop een dollar en ze zijn ook weer blij. Vermoedelijk krijgen ze ook wat van het escort bureau. Ik heb een meisje via hun geregeld voor 30.000 voor 3 uur en 50.000 voor een nacht. Lees mijn latere rapport hierover.

        Massage:
        Hier heb ik niets van kunnen vinden. Ook op internet is daar weinig over te lezen. Onder de brug voor het hotel Panorama zitten obscure types die je vragen of je een massage van ze wilt. Ze doen dat dan op een stoeltje buiten. Er staat op het internet dat deze jongens een meisje voor je kunnen regelen maar doe dat beter bij de bellboys binnen.
        In hotel Olympic kun je een gewone massage krijgen van een meisje maar daar komt absoluut geen sex bij kijken. Het meisje is zeer schuw en de deur blijft open. Kosten hotel 4.000 en meisje 5.000. Alles te betalen aan de bellboy van het hotel.

        Condoom:
        Let wel: als je er niet om vraagt dan doen ze het zonder condoom. Ook wel weer zo lekker maar voor de puriteinen onder ons misschien niet acceptabel. Kom je met een meisje uit een tent dan word je van alle kanten een condoom (voor geld) aangeboden maar neem je die niet aan, dan hoor je het meisje er ook niet over.

        Politie:
        Er wordt her en der wat paranoide geschreven op het internet. Officieel is sex met buitenlanders verboden in Birma. Je leest wel eens wat over acties van de politie maar ik geloof er niets van. Ik ben zelf een dag met een juffie op stap geweest en van alle kanten werd mij verzekerd dat je hier absoluut geen probleem mee krijgt.

        Geld:
        Geld kun je niet legaal wisselen. Er zijn banken maar die geven je maar zo'n 400 kyats voor een dollar. Op de zwarte markt krijg je tot 1240 kyats per dollar, Let wel: 100 dollar biljetten geven het meest. Kom je met kleinere biljetten dan bieden ze maar 1220 Kyats. Wissel bij de goud/diamantzaken in de Bogyote Aung San markt. Doe je het op straat dan wordt je zeker opgelicht. Ook mij is dit overkomen omdat ik 's avonds geld nodig had en om 18.00 uur is alles dicht. Vraag anders een taxi chauffeur want er is aan de rand van de stad een shop met een oudere vrouw die geld wisselt. De taxi's schijnen dat te weten.

        Conclusie: In Birma kun je absoluut goed aan je trekken (doet het meisje ook voor je) komen. Er zijn volop meisjes beschikbaar voor heel weinig geld. Ze zijn leuk en doen er echt hun best voor om het jou naar de zin te maken. Je kunt er in alle anonimiteit sex hebben met de mooiste meisjes. Heel anders dan Thailand waar alles open en bloot is. Echt een ervaring om eens mee te maken en zeker voor herhaling vatbaar.
        Mi ta ju Korsow

        Commentaar


        • #9
         Re: Birma (Myanmar)

         Goeie informatie Chinga !

         Je bent uitgebreid hoe "het leven" in Yangoon kan zijn, maar ..... nog een paar vraagjes:

         -gezien de "toestanden" van enkele maanden geleden ........ wanneer ben jij geweest? (dateert je verslag van VOOR of NA die crisis)

         - ben je alleen geweest of heb je georganiseerd gereisd ?

         - is ongeorganiseerd/individueel reizen (bijv. via Thailand) mogelijk/aan te bevelen en zo ja hoe ?

         - kun je vertellen over de visum mogelijkheden/verplichtingen (hoe, hoelang enz) ?

         Vr.gr. Wammie, die Myanmar/Birma al; jaren op zijn "to-do" lijstje heeft staan en dus zeer beneiuwd is.
         Love the life you live,
         live your dream,
         don't dream your life
         and live the life you love !

         Commentaar


         • #10
          Re: Birma (Myanmar)

          Wammie, ik ben vanaf 5 november drie dagen in Yangon geweest. Het is er volkomen rustig. Ik ben ook 150 km het land in geweest naar de Golden Rock en er is echt niets meer te zien van de storm en de overstromingen.
          Je merkt echt niets van politieke onrust. Dat is slechts voor een beperkte groep van belang, 99% van de bevolking is bezig met overleven en de volgende dag halen. Alles is er slecht onderhouden. Taxi's zijn oud en gammel. Gaten in de bodem en allemaal losliggende draden. Je ziet er nauwelijk nieuwe auto's. Een heel andere wereld dan Bangkok, maar daarom ook juist heel apart.

          Ik was er alleen en heb een ticket gekocht op het internet bij Thai Air Asia. Retour ticket kostte me totaal 3700 bath. Je moet wel vroeg boeken want hoe vroeger, hoe goedkoper.

          Ik ben op het vliegveld (splinter nieuw en modern) en ook bij de Golden Rock een behoorlijk aantal backpacker tegen gekomen. Je kunt er goed alleen reizen. Weet wel dat je buiten Yangon geen/nauwelijks een meisje kunt vinden dus neem haar mee vanuit Yangon. Ondanks verhalen op het internet is mij door lokale jongen verzekerd dat dat geen probleem is. Vraag het en ze gaan echt mee. Ook moet je in Yangon je geld voor de hele reis wisselen.

          Visum vraag je aan in Breda bij het consulaat. Kost 40 euro + verzendkosten dus totaal zo'n 50 euro. Je hebt drie maanden de tijd om er heen te gaan en mag er 28 dagen blijven. Staat alles op het visum.
          Ik ben zelf drie dagen gegaan om eerst eens te kijken of het wat is. Yangon is echt heel apart. Prachtige tempels met pagades en boedha beelden. Je moet wel als buitenlander betalen (3 tot 5 dollar) maar het is het waard.
          Ik ga zeker terug om het nachtleven wat meer te bekijken. Ik had de pech/geluk meteen een juffie te vinden die het waard was om 2 dagen mee op te trekken dus ik kwam niet goed aan mijn geplande onderzoek toe.

          Ik ben 5 keer in Thailand geweest in de afgelopen 2 jaar maar vond dit een welkome afwisseling om ook eens wat van een ander land te zien. Echt een aanrader en zeker de moeite waard. Je moet je wel van te voren goed orienteren op wat je wilt doen om daar niet al te veel tijd aan kwijt te zijn. In het Panorama hotel regelen de bellboys van alles voor je. Ook reisjes en een meisje om mee te nemen.

          Ga er eens heen en je zult zien dat het de moete waard is.


          Oorspronkelijk geplaatst door Wammie Bekijk bericht
          Goeie informatie Chinga ! [...]
          Laatst gewijzigd door Benn0; 07-12-08, 11:06.
          Mi ta ju Korsow

          Commentaar


          • #11
           Re: Birma (Myanmar)

           Als je een link zoekt naar heel veel info over Birma, ga dan naar :
           http://www.internationalsexguide.inf...play.php?f=231

           Oorspronkelijk geplaatst door Sanuk4u
           een heleboel 'basic' info via http://myanmar.startpagina.nl/
           Mi ta ju Korsow

           Commentaar


           • #12
            Birma: NL Min. van BZ ontraadt reizen

            Op de website van het Nederlandse Ministerie voor Buitenlandse Zaken wordt het ondernemen van niet-essentiële reizen naar (gebieden van) Birma ontraden.

            http://www.minbuza.nl/nl/reizenlande...anmarx.html#a6
            Laatst gewijzigd door Benn0; 29-12-08, 14:32.
            Big Benn0 is watching you!

            Commentaar


            • #13
             Re: Birma (Myanmar): Rangoon

             Buiten de praktische tips over Birma wil ik nog mijn ervaring met een van de escortmeisjes uit Rangoon vertellen. Vooraf had ik op aanraden van diverse sites op het internet geboekt in hotel Panorama. Dit hotel ligt in het centrum en een hoop zaken zijn op loop afstand. Ook wist ik dat men in het hotel diverse zaken voor je kon regelen. In het hotel gekomen werd ik door een bellboy naar mijn kamer gebracht en nadat ik hem 1 dollar (ik had nog geen Kyats) had gegeven, vroeg hij mij of hij nog wat voor mij kon doen. In zijn ogen zag ik dat het ging om extra service maar op dat moment was ik nog moe van mijn vlucht Nederland/Bangkok/Rangoon en mijn nachtje met Noi in Bangkok.

             Na een 2tal uurtjes gerust te hebben wilde ik op zoek gaan naar een massage om de vermoeide spieren los te krijgen. Voor de deur kwam ik de bellboy al tegen en weer vroeg hij of hij wat voor me kon doen. Ik legde hem uit dat ik een massage wilde en hij gaf aan dat hij een meisje kon regelen die ook meteen een erotische massage kon geven en meer. Ik dacht "vooruit dan maar, hier ben ik ook voor gekomen" en gaf hem aan dat hij een meisje kon sturen.

             Het zou 20 minuten duren en na een kwartiertje werd er op de deur geklopt en stond daar een leuk, fris en goed ogend meisje voor de deur met een brede glimlach op haar gezicht. Een echt leuk jong ding. Ze liep dan wel wat nerveus naar binnen maar dat was ik ook. Ze ging op de rand van het bed zitten en ik (op kleine afstand) naast haar. Ik wist al bij voorbaat dat Birmaanse meisjes weinig Engels spreken en bij haar was dat ook zo. We begonnen een gesprek over wat onbenulligheden maar daarbij haalde ze een pen en een papiertje te voorschijn. Ze ging op haar buik op het bed liggen en ik ernaast. Om alles wat ze opschreef en uittekende wat duidelijker te maken kroop ze dicht tegen we aan, wat zeker zijn uitwerking op mij en ook (toen al niet meer) kleine jongen had. Ze kroop nog dichter tegen mij aan en ik legde mijn arm over haar rug heen. Ze draaide naar mij toen en als vanzelfsprekend kusten wij elkaar.

             Het geheel was in korte tijd tot een zeer erotische sfeer geworden waarin zij zich zeker niet onbetuigd liet. Mijn hand ging onder haar bloesje en opende haar BH. Ik ging voorlangs en voelde aan haar kleine borstjes die stevig waren met harde tepeltjes. Precies zoals ik ze het leukst vind. In de draai kwam mijn pik in haar hand terecht, waarna ze bovenlangs mijn broek binnenging om hem te voelen. Ze zuchtte "you big" en zij begon me heerlijk te bewerken. Ik opende haar broek en voelde dat ze slechts een klein bosje schaamhaar rond haar kutje had. Ze was nat en hitsig. Hees zei ze "shower" tegen mij en trok mijn broek en shirt uit. De rest van de kledingstukken bleven onderweg naar de "shower" achter.

             Onder de douche pakte ze een zeepje en begon mijn lichaam te wassen. Ze eindigde bij mij grote jongen die een flinke wasbeurt van haar kreeg. Ze pakte mijn pik beet en begon eraan te likken. Tergend langzaam (en ik weet zeker dat ze dat expres deed) liet ze mijn pik in haar mond glijden en begon met vakkundig af te zuigen. Ik had voorzichtig met het stukje zeep haar wat gewassen en vond aan het eind de ingang van haar kleine maar heel natte kutje. Voorzichtig opende ik haar schaamlipjes en begon langzaam haar clitje en de binnenkant van haar lipjes te masseren. Dit wond haar merkbaar op.

             Zachtjes ging mijn vinger haar kutje binnen en ik voelde naar haar G-spotje die ik voorzichtig bewerkte. Intussen was zij mijn ballen aan het zuigen en hoorde ik dat ze stevig aan het kreunen was door de massage van haar plekjes. Ze draaide zich langzaam om zodat ze met haar kontje naar me toe stond en ze pakte mijn pik in haar hand. Die was intussen op volle strekte gekomen en ze liet mijn kopje voorzichtig van boven naar beneden en weer terug tussen haar schaamlipjes bewegen om zodoende voorzichtig haar schaamlipjes te openen.

             Toen drukte ze haar kutje naar achteren zodat ik in haar schoof. Eerst voorzichtig een stukje erin en daarna steeds dieper in haar dringend. Ik forceerde niks en wachtte tot ze me helemaal in haar had weten te laten glijden. Toen ik diep in haar was, liet ze mijn pik los en zette haar twee handen voor zich om zodoende makkelijker met me te kunnen neuken. Steeds wilder liet ze mij in en uit haar glijden waarbij ze hoorbaar genoot. Ik voelde dat ze steeds wilder werd en op een gegeven moment begon ze te schudden en kwam ze luidkeels klaar. Dat was echt niet gespeeld. Het was duidelijk een moppie die genoot van het hebben van sex. Ze liet me uit haar glijden en pakte een handdoek om ons zo snel mogelijk af te drogen.

             We liepen naar het bed waar ze aangaf dat ik op mijn rug moest gaan liggen. Opnieuw begon ze me af te zuigen; daarbij ook mijn ballen masserend en afzuigend. Ze rolde mij verder door en begon in het sterretje van mijn anus met haar tong te dringen terwijl ze mijn pik nog steeds met haar hand bewerkte. Zo geil had ik het nog niet gehad! Intussen had ik haar kontje naar mij toe gedraaid en was ik weer haar clitje en kutje aan het bewerken. Ik draaide haar door zodat ze met haar kutje boven mijn gezicht kwam en ik met mijn tong in haar kon dringen. Haar sappen smaakten heerlijk. Ik maakte mijn vinger nat en drong haar kontje in.

             Ze vond het merkbaar lekker om ook zo bewerkt te worden. Ik merkte dat ze een aantal malen stopte om naar adem te zoeken. Ze draaide zich om en ging op mijn pik zitten die ze langzaam in haar liet glijden. Ze begon me te neuken, eerst rechtop maar langzaam boog ze voorover en ging op zoek naar mijn mond. Ze begon me heel hitsig te tongzoenen. Ik kwam steeds dichter bij het punt dat ik mijn zaad moest lozen in haar kutje. Ze merkte dat ook en fluisterde heel hitsig: "Come with me". Ook zij was weer op het randje gekomen en op het moment dat ik mij niet langer kon inhouden en haar volspoot met mijn zaad, begon ze te schudden en te kirren. We kwamen samen klaar. Ze viel boven op me waarbij ze mijn pik in haar kutje hield. Ze draaide zich om en nam mijn pik in haar mond en begon deze schoon te zuigen en te likken. Haar hand hield ze onder haar kutje en ze liet mijn zaad erop glijden. Ze bracht haar hand naar haar mond en likte mijn zaad van haar hand op.

             Dit meisje was het hitsigste moppie wat ik ooit gehad had. Maar daarnaast was het ook een heel lief meisje wat me de volgende twee nachten en de dag erna een bijzondere tijd bezorgde. Maar daarover later meer, als daar belangstelling voor is.
             Reacties op het bericht van Chinga graag in de beerbar waar dat hoort.
             Duidelijk is wel dat er belangstelling voor is. Groet, Benn0
             Laatst gewijzigd door Benn0; 24-12-08, 16:59.
             Mi ta ju Korsow

             Commentaar


             • #14
              Re: Birma (Myanmar)

              Ok, jungs, ik zie dat er belangstelling is om de rest ook te horen. Vooraf de opmerking dat ik geen erotische verhalen publiceer maar deze ervaring echt aan de lijve heb ondervonden. Als je wilt (stuur me een mail) kan ik je de naam van de Birmese escort geven en kun je haar ook eens bezoeken. Ze is het waard! Ik vind het niet geheel gepast om haar bij naam en toenaam te gaan noemen in dit verhaal. Dat doe ik ook van mezelf niet.

              Zelf was ik uitgeteld van de beurt die ik van haar had gehad, maar mijn vriendinnetje (22 jaar oud) was blijkbaar nog niet klaar met me. Ze bleef op het bed en sprong niet zoals de meesten naar de badkamer om haar kutje uit te spoelen. Ze nam mijn pik in haar hand en begon weer langzaam met het velletje van mijn eikel te spelen die ze op en neer bewoog. Zelf keek ze toe hoe ze me weer aan het opwinden was en na een 10-tal minuten zag ze dat mijn pik al weer wat harder begon te worden. Voor haar aanleiding om hem weer met haar mond te gaan bewerken. Ze slokte de nog wat slappe penis zo ver mogelijk haar mond in en probeerde voorzichtig 1 van mijn ballen erbij in te krijgen. Toen mijn pik echter al snel harder werd, liet ze mijn bal los en begon ze beide te masseren terwijl ze mijn pik bleef afzuigen. Vervolgens ging ze het kopje van mijn eikel bewerken waarbij ze de opening van mijn kopje met het puntje van haar tong binnen drong. Dat geeft een speciale erotische prikkeling in je pik. Heerlijk en heel erg opwindend. Intussen zag ik dat ze haar eigen kutje aan het bewerken was en met haar vingers bij haarzelf naar binnen ging. Ze raakte erg opgewonden en ging weer op mijn pik zitten die ze langzaam bij haar kutje naar binnen liet glijden. Haar kutje was nat van al haar gefriemel aan mij en haarzelf maar zeker ook nog nat van het zaad wat ik een kwartiertje ervoor in haar gespoten had. Ze begon me te berijden terwijl ze hierbij 1 van haar vingers nog steeds in haarzelf liet meeneuken. Deze vinger was voor mijn pik in haar duidelijk voelbaar en gaf een extra geil gevoel elke keer als ik weer in haar weg zakte. Na een tijdje op mijn pik gereden te hebben, draaide ze zich om en stak ze haar kontje omhoog. Het was duidelijk dat ze op zijn hondjes genomen wilde worden. Daar had ik ook wel zin in. Ik nam haar van achteren en pakte haar beide borstjes vast. Op deze manier voelde ik hoe strak de ingang van haar kutje om mijn pik klemde. Het was heerlijk om door deze strakke ingang in en uit haar te gaan. Ook voelde ik duidelijk hoe ik in haar langs haar baarmoedermond schuurde. Ik hield dit niet langer vol en leegde opnieuw mijn zaad in haar stakke kutje. Ik plofte van uitputting op haar neer maar dat vond zijzelf niet erg. Dit keer echter kroop ze wel onder mij uit en waste ze haar kutje uit in de toilet.

              Terug gekomen kleede ze zich niet aan maar ging ze in haar blootje tegen me aan liggen. We knuffelden wat en friemelden nog wat waarbij ze haar papiertje weer pakte en voor mij een soort van tekening ging maken. Een bol met en klein puntje erop. Ik snapte niet wat dit was. Ze pakte de telefoon en belde naar iemand. Even later werd er op de deur geklopt. Ik pakte snel een handdoek en deed die om mijn middel. Zijzelf pakte er ook een en bond die om haar kleine lichaam heen. Twee bellboys stapten binnen en ze gingen op de rand van het bed zitten. Nogal wat beschamend want ik lag daar met mijn blote pik in een handdoek op het bed. Er begon een heel verhaal in het Birmaans (voor mij kan het ook Chinees zijn geweest, ik verstond er gaan woord van) waarna de bellboys mij gingen uitleggen dat ze vroeg of we de volgende dag samen naar een Budhistishe bezienwaardigheid (Golden Rock voor de kenners) zouden gaan. Het was 200 km. buiten Rangoon maar de bellboys konden alles regelen. Ik sputterde nog dat het verboden was voor buitenlanders om met Birmaanse meisjes rond te reizen maar dat gaf meer hilariteit dan dat ze dit serieus zagen. Ze zeiden dat dat geen enkel probleem was en ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. Zij bleef dan vannacht bij me en de volgende dag om 5.00 uur zouden we vertrekken. We zouden met een eigen taxi heen en weer gebracht worden, in totaal een reis van 6 uur heen en 6 uur terug. Het kostte wel een paar centen (viel trouwens erg mee) maar het is een leuk vakantiereisje, zeker als je het vooruitzicht heb de dag (en de nacht) met dit leuke moppie door te brengen. Beter dan in je 1-tje rond te slenteren. De bellboys kwamen nog een aantal keren terug wat me elke keer weer de schaamte van mijn handdoek opleverde.

              Mijn vriendinnetje legde me lief en op een paiertje uit dat ik voor haar nog extra 30.000 Kyats (25 dollar, dus waar heb je het over) moest betalen. Dat was voor Papasan. Ze belde weer en na een kwartiertje werd er op de deur geklopt. Ik deed open en voor de deur stond een bijna copy van mijn vriendinnetje. Een leuk klein, jong en smakelijk ogenend moppe die goedlachs binnenkwam. Ik weet niet wat het was maar ze pakte me beet en drukte zich tegen me aan. Ik had nog steeds alleen een handdoek om. Tering, wat was dat opwindend. Zij kwam het geld ophalen.
              Mijn vriendinnetje zag dat haar collegaatje me zichtbaar opwond en maakte met gebaren en op andere wijze duidelijk dat ik haar kon krijgen als ik dat wilde. Ze stak haar hand onder mijn handdoek en pakte mijn pik beet die ze aan haar vriendinnetje toonde. Ook zij stak haar hand uit en pakte me beet. Dat deed mijn pik te plekke verharden en ik zag in de ogen van haar vriendinnetje dat ze onder de indruk was van de dikte en de grootte. Ik maakte duidelijk dat ik best wel trek had in haar en dat maakte haar zichtbaar blij. Snel trok ook zij haar kleren uit en ging vlug douchen. Na haar ging ik nog even onder de douche want dat was er niet van gekomen. Toen ik terug kwam in de kamer, wist ik niet wat ik zag. De beide meisjes lagen te vrijen met elkaar waarbij ze aan het tongzoenen waren en elk met hun vingers de kutjes van de ander aan het natmaken waren. Meteen toen ik op het bed kwam richtten ze hun aandacht op mijn pik die ze beiden gingen bewerken. De ene zoog aan mijn pik en de ander aan mijn ballen. Ze wisselden regelmatig af waarbij ze allebei ook weer in mijn anus drongen met hun tong maar nu ook met hun vingertjes. Het nieuwe meisje had ik intussen met haar kutje boven op mijn mond gemanoevreerd. Ook zij had een heerlijk klein kutje (de Birmaanse mannen zullen wel klein geschapen zijn) en ook haar sappen smaakten heerlijk. Niet die viese smaak die je bij Thaise vrouwen wel eens treft. Terwijl ik het kutje van haar lag te likken, kroop mijn vriendinnetje op mijn pik en liet die in haar zakken. Ik zag dat de twee juffies elkaar zaten te tongzoenen en voelde dat het nieuwe meisje met een vinger langs mijn pik in haar vriendinnetje drong. Dit waren nog eens een paar geile meisjes! Ze ruilden van plaats en voor het eerst ging mijn pik bij het nieuwe moppie naar binnen. Ze voelde strak maar heerlijk aan van binnen. Ze begon me stevig te berijden terwijl ik de sappen van de ander oplikte. Na een tijdje voelde ik dat ik zou gaan komen maar daar had ik nog geen trek in. Ik legde mijn vriendinnetje op haar rug en stak mijn pik diep in haar. Het ander meisje pakte mijn ballen beet en begon die te masseren terwijl ik in en uit mijn vriendinnetje neukte. Ze liet 1 van haar vinger mee glijden in het kutje van de ander. Ik boog voorover en begon mijn vriendinnetje te tongzoenen. Dit wond me te veel op en bracht me weer op het randje van klaarkomen. Wel voelde en hoorde ik dat mijn vriendinnetje klaar kwam. Ik wilde echter mijn zaad in het andere meisje lozen. Ik kroop van haar af en de ander lag al met haar benen wijd op mij te wachten. Alles begon weer van voren af aan. Mijn ballen masseren, vinger mee naar binnen en toen ik haar ging tongzoenen hield ik het niet meer. Beiden kwamen we klaar. Ik spoot me leeg in haar terwijl zij lag te gillen en naar adem te happen. Dat was nog eens echt neuken met twee meiden.
              Maar wanhoop niet, mijn vriendinnetje was nog niet klaar. Nadat ik uit het meisjes was gegleden liet het nieuwe meisje weten dat ze mijn pik wilde schoonlikken. Blijkbaar een gebruik in Birma. Intussen zag ik dat mijn vriendinnetje tussen de benen van de ander was gekropen en bezig was haar kutje uit te likken. Toen het moppie klaar was met mijn pik, ging ze met haar kutje boven de mond van mijn vriendinnetje hangen en lieten ze de slierten van mijn zaad in haar mond lopen. Met haar mond nog vol begonnen de twee elkaar te tongzoenen waarbij ik duidelijk zag dat mijn geil van de ene naar de andere ging en weer terug. Aan het eind zag ik ze beiden slikken en wist zo waar mijn zaad was gebleven. Zo geil had ik het nog niet gehad.

              Na afloop heb ik het nieuwe meisje nog wat extra geld gegeven waarna ze met een zoen op de wangen (ik had er geen trek om mijn eigen zaad op te tongen) ging zij haar weegs. Die avond na het eten en voor het slapen hebben we het nog een keertje over gedaan. De volgende dag heb ik een harstikke leuke GFE-dag met haar gehad en is ze die avond weer blijven slapen met alle gevolgen van dien.
              De derde dag moest ze echter weg zodat ik nog 1 avond had om eens wat anders te zoeken. En ook dat was weer een ervaring met een derde Birmese die zijn weerga niet kende. Conclusie: Birmese meisjes neuken veel lekkerder dan Thaise.
              Mi ta ju Korsow

              Commentaar


              • #15
               Birma

               Hallo Allemaal,

               Afgelopen juni ben ik drie dagen in Birma (myanmar) in de hoofdstad Rangoon (Yangon) geweest.
               Ik heb in Rangoon geen gebruik gemaakt van de diensten van dvp's vandaar dat ik hier ook nog niet op het forum over heb geschreven. Ik ben er drie dagen geweest en door alle verhalen over de militaire dictatuur daar vond ik dat best wel spannend. Het vliegveld was best te doen, klein maar verder geen bijzonderheden. Denk er trouwens wel aan dat je in Bangkok eerst een visum moet regelen, er was in juni geen mogelijkheid voor een visum on arrival. ik ben daar opgehaald door iemand van guesthouse http://www.myanmarmotherlandinn.com/ , allemaal keurig geregeld via internet. Ik vond het een erg leuke ervaring en volgens mij is er ook veel te doen op het gebied van dvp's al is er niets openlijk van te merken. Ik was nogal onder de indruk van de sfeer en vanuit het guesthouse werd vooral info gegeven over hoe je je in Myanmar zou moeten gedragen en prostitutie hoorde daar duidelijk niet bij. Misschien heb ik het verkeerde guesthouse gevonden maar ik ben erg benieuwd of er andere forumleden zijn die andere ervaringen hebben en willen delen?

               Groeten, Dirk

               PS Wammie, ik ging er echt vanuit dat hier alleen interesse voor dvp's was maar ik zal meer ervaringen plaatsen vanaf februari. en ben benieuwd naar de reacties.

               Commentaar


               • #16
                Re: Birma Recensies

                Dag Allen,

                Ben half November in Myanmar geweest en heb hier niet echt een wandel cultuur gezien.

                Ben met de Lonely Planet op veel toeristische plaatsen geweest en er is haast niets te doen in de avond. Over het algemeen gingen de plaatsen waar je borreltje kunt pakken vroeg dicht en om een uur of tien was er niemand meer op straat te zien.....

                Moet wel zeggen dat ik met een nieuwe vakantiemaat op reis ben geweest en we zijn niet echt aan het zoeken geweest voor de wandelmogelijkheden. We zijn in Mandalay op de 81 street ergens rond de 38 ste straat wel bij een modeshow geweest maar je moet daar wel de weg kunnen om daar meer uit te halen.

                Op het einde van de vakantie zijn we naar Ngwe Saung Beach geweest. Hier is wel het een en ander te doen. Er zouden twee Boenga Boenga plaatsen zijn, een ergens in de bergen en een in het centrum. Ben even bij de plek in het centrum geweest maar het was niet veel. Was aan de straatkant naast een drukke lokale tent. Er waren drie dames waar er een van lachte dus ik dacht, die maar proberen.
                De kamer was een hok van 2 bij 2 meter vlak achter het terras met een matras op de grond. Moest ongeveer 10€ voor de kamer afrekenen en de dame vroeg 15€ terwijl het volgens onze "gids" 3€ zou moeten zijn. Ze sprak geen woord engels. Je mocht er niet veel en wilde ze naar een keer hp meer geld hebben. Dit niet gedaan en vertrokken.

                Edix

                Commentaar


                • #17
                 Re: Birma Recensies

                 Heb twee weken Yangon in mijn eentje voor de boeg. Dus houd ik me aanbevolen voor de betere adviezen.

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Birma Recensies

                  Er wordt niet veel over dit land geschreven maar ik heb het vermoeden dat er voor ons voldoende te beleven valt, getuige deze link:
                  http://www.allmyanmar.com/Yangon-Nightlife.html

                  Heeft Juhan44 nog wat beleeft tijdens zijn bezoek aan Myanmar zo'n 1,5 jaar geleden?

                  Commentaar


                  • #19
                   Re: Birma Recensies

                   Wil eind februari naar Birma gaan. Momenteel in Bangkok en al daar visum voor Birma geregeld. In soi 4 in nana Bangkok 2 reisbureaus bezocht om het visum te regelen. Ze vroegen hiervoor respectievelijk 3.600 en 4.000 bath. Dat leek me veel. Daarom maar zelf even naar de ambassade gegaan. Voor 1.260 bath was het geregeld. Daar wordt dus dik geld aan verdiend. Zeker als je op de ambassade personen ziet met een valies vol paspoorten...

                   Meenemen: internationaal paspoort, 2 pasfoto's + copie van internationaal paspoort. Je moet je in de voormiddag aanmelden. Het paspoort kan je dan in de namiddag tussen 15u30 en 16u30 afhalen. Het visum is niet meer dan een stempel in je paspoort.
                   Prijs: 1.260 bath als je het de zelfde dag wil afhalen.
                   1.060 bath als je het pas de volgende dag gaat afhalen
                   Je moet een formulier invullen. Dit is bij verschillende bureautjes in de straat te verkrijgen. Anders moet je een hele rij aanschuiven. Krijg je aan het loket een blanco formulier en kan je daarna met je ingevuld formulier opnieuw gaan aanschuiven achter aan de rij...

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Birma Recensies

                    Eerst paar algemeenheden:

                    - Visum nodig
                    - Land van miljoenen pagoda’s. De Shwe Dagon Pagoda in Yangon is een pareltje. Andere toppers: Inle Lake en Bagan met zijn 4000 (!) tempels. Indrukwekkend.
                    - Dollars en locale munt Kyat worden aanvaard. Best dollars meenemen om daar te wisselen naar de locale munt. Opgelet: er mag geen kreukje in het biljet zijn of iets op geschreven staan of ze aanvaarden het niet. 1 dollar = 1088 kyat. Ga je bijvoorbeeld 500 dollar wisselen, krijg je een stapel briefjes van de locale munt…
                    - Je kan het met niets vergelijken met buurland Thailand. Het enige wat ze gemeen hebben is het Boeddhisme. Het meest populaire gerecht som tam (pok pok) van Thailand kennen ze er zelfs niet. Beerbars zoals in Thailand zijn onbestaande. Zelfs niet in Yangon.
                    - Het is een straatarm land. Armer dan Laos, Cambodja, Viëtnam en de Filippijnen. Ondanks de hitte in heel Yangon niemand een ijsje zien eten, uitgezonderd in de chique hotels misschien. Ondanks de armoede wordt er bijna niet gebedeld. Enkel rond de toeristische trekpleisters wordt er beetje met souvenirs geleurd.
                    - De Birmezen zijn over het algemeen zeer donker van huidskleur. Lijken veel meer op Indiërs/ Bengalen dan op Thai of Laotianen.
                    - Vrouwen en kinderen gebruiken allemaal een dikke gele crème op hun gezicht om zich te beschermen tegen de zon (Tanaka: van eenboomwortel gemaakt)
                    - Mannen dragen vooral een rok
                    - Hotels zijn luxe en bijgevolg zeer duur. De meest simpele kamer kost snel rond de 50 dollar. De hygiëne is dan meestal nog erbarmelijk. Ze maken ook altijd onderscheid of je alleen of met 2 een tweepersoonskamer betrekt. Veelal vanaf 40 dollar voor alleenstaande. 70 dollar voor 2 personen
                    - In Yangon zijn motorbikes verboden.
                    - Voedselhygiëne/aanbod is ronduit dramatisch. Streetfood als in Thailand bestaat niet. Op straat wordt wat fruit verkocht. Fruitkarretjes zoals in Thailand bestaan niet, laat staan dat ze ijs gebruiken om koel te houden. Wel veel voorkomend op straat is de plaatselijke barbecue.De eerste buitenlander die zich hier aan begeeft, moet ik nog tegenkomen
                    - Last but not least: heel het land is verslaafd aan de betelnoot. Rode betelnoten worden in kleine stukjes gehakt en samen met wat pruimtabak en ongebluste kalk in betelnootblad gedraaid. Daar wordt dan de hele dag op gekauwd. Om de zoveel tijd en na flink wat gerochel wordt het goedje uitgespuugd. De straten zijn allemaal roodgevlekt. Op sommige plaatsen is het kauwen daarom verboden. De standaardkleur van een Birmees gebit is dus rood. Rochelen is doodnormaal en gebeurt overal, zelfs in hotels en restaurants.
                    - Op veel plaatsen wordt gratis drinkwater voorzien. Er wordt één beker gebruikt die zonder verpinken door alle Birmezen wordt gebruikt. Lekkker met al die betelnootmonden


                    Voor te wandelen moet je helemaal niet in Birma zijn, alzijn er in Yangon wel enkele mogelijkheden:


                    YANGON:

                    De old city is het meest toeristisch. Ongeveer 1 uur van de internationale luchthaven. Officiële taxi van luchthaven naar old city kost 8 dollar. Dan heb je nog 2 immense busstations in Yangon. Het zijn ware doolhoven aan bussen. Beiden ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven. Naargelang de bestemming in het land is het dus van belang het juiste busstation te kiezen…
                    Eerst verbleven in het Grand Royal Hotel. Af te raden. Na een nacht onmiddellijk vertrokken naar Good Times Hotel (40 dollar of 70 dollar(2 personen)). Aanvaardbaar naar Birmese normen.
                    In de meeste reisbureaus spreken ze amper Engels. Wou boeken naar Bagan. In het 5e reisbureau konden ze me uiteindelijk helpen: Odyssey travelagency, Bo Aung Kyaw Road. Mevrouw Thet Su Aung spreekt uitstekend Engels en is op hoogte van busverkeer door het land. In de eerste 4 reisbureaus komen ze met 3-4 personen afgestormd, maar zijn ze even snel weer weg…
                    Eten is een probleem in the old city. Yadana café/drink/noodleshop is een van de weinige opties. Ligt kort bij kruising Marchant Road –Pansodan Road op Marchant Road
                    Vlak voor vertrek uit Yangon trof ik de Union Bar &Grill op Strandroad (riverside) nabij 41 street. Na 5 dagen Yangon een verademing. Een echte westerse taverne, voornamelijk bezocht door expats/zakenlui. Iets verder ligt nog een Birmese Sportsbar.
                    Beter kan je vertoeven in de buurt van Inya Lake. Niet te verwarren met het Inle Lake in het noorden van het land. Niet zo een arme buurt als de old city.

                    Nachtleven Yangon:

                    Beerbarren als in Thailand bestaan niet. Je hebt wel de zogenaamde “beerstations”. Vergelijkbaar met een lange voetgangerstunnel met wat tafels en stoelen met mogelijkheid to eten en drinken. Aan het begin van Shwe Pagodaroad vlak aan de shoppingmal heb je een voetgangersbrug. Daar ligt Singapore Beerstation. Er is ’savonds ook een modeschow(tje). Enkele dames die op een klein podiumpje flaneren. Je kan een slinger voor hen kopen. Dan komen ze aan jouw tafeltje zitten…
                    Iets verder heb je Zero Zone Rooftop Beergarden. Lift nemen naar bovenste verdieping. Daar kan je eten en drinken en er flaneren weer een 10-tal dames op een podium. Ook hier het zelfde verhaal met de slingers. Geen inkom. 1600 Kyat voor een biertje (660 ml). Bijna geen volk. Na één biertje weer weg. Sluit om 23u. Je kan ook de andere lift nemen naar de 6e verdieping. Daar bevindt zich een massage. 3000 kyat inkom. Daar is Neushoorn niet geweest.
                    Juist tegenover de Zero Zone Rooftopgarden op de 5e verdieping (rechtse lift) ligt Emperor. 5000 kyat inkom. Dit is andere koek. Grote zaak bomvol en zeker een 100-tal dames. Bij binnenkomst word je onmiddellijk door een 5-tal dames bestormd, waarna je naar een zeteltje wordt begeleid en je hele lijf aan keuring wordt onderworpen. Ook hier weer de gebruikelijk modeshows met veel meer dames. Ook op een keer de zelfde dames als in de Zero Zone Rooftop Beergarden. Zij gaan dus over en weer. Het heeft dus geen zin naar de Zero Zone Rooftop Beergarden te gaan. De modeshow in de Emperor is wel heel bijzonder. Eerst geven de dames een modeshow. Daarna is het aan het publiek om slingers voor de dames te kopen. Er staan een 15-tal dames die voortdurend slingers om zich heen gehangen krijgen. Het is een soortafvallingskoers tot er 3 dames over blijven. Voor deze dames kan dan weer slingers (lange slingers zoals in een kerstboom, maar veel dikker) worden gekocht. Slingers worden hoofdzakelijk gekocht door Japanners/Koreanen. Tot je de dames bijna niet meer ziet staan. Een berg slingers. Kleur van slingers is ook van belang. Bepaalde kleuren zijn duurder. Begreep het niet helemaal. Maar uiteindelijk bleef er één dame over. Wat zij juist won weet ik niet. Ik veronderstel een Japanner of een Koreaan. Alleszins een waar showspel. Eenaanrader. Ondertussen dames genoeg die iets met je willen drinken…
                    ]n het chique Park Royal Hotel (niet Grand Royal Hotel) heb je club 5. Chique bar met Filippijnse band. 12.300 kyat inkom. Een 20-tal dames aanwezig.
                    De drukste club/disco was club Pioneer. Hier lag vroeger een BME. Nu niet meer. Nu liggen er wel nog andere barren. FC Bar en Sportbar en Roof Liquid Alchemy Bar. 7000 kyat inkom in Pioneer en één gratis drankje. Grote club met veel volk en mogelijkheden qua dames. Alleen jammer dat het er zo donker is…
                    Dan heb je DJ-bar bij Inya Lake. 10.000 kyat inkom. Club/disconiet zo groot en vooral een zeer jong publiek.
                    BME1 en BME2 bestaan niet meer. Je hebt wel nog een BME in een zijstraatje van de University Avenue Road. Dit is absoluut de mooiste club/disco.Geen inkom. Weinig volk (2u ’s nachts), maar toch een bezoekje waard.
                    In Asia Plaza Hotel is geen club meer.

                    BAGAN:

                    No-brainer. Absolute topper na Angkor Wat. Met motorbike lekker slalommen tussen geiten, koeien, herders en jawel 4.000 (!) tempels.
                    Bij aankomst koop je een overheidspasje (kaartje) van 20 dollar voor het hele grondgebied. Je moet dit bij je hebben bij controle. Alle 4.000 tempels zijn dan vrij te bezoeken.
                    In oud-Bagan tussen de grootste tempels liggen de chique hotels
                    In new-Bagan goedkopere hotels. Verbleef in Sky Palace hotel (50 dollar). Eerstehotel met prima buffet-ontbijt. Geweldige staf. Regelen alles voor je aan eerlijke prijzen. Ter vergelijking: staf verdient ongeveer 60 dollar per maand…
                    Sunset Garden met zicht op rivier. Uitstekende eetgelegenheid. Hier komen overdag vooral touroperators met groepen toeristen.De hygiëne is hier dus ok. ’s Avonds enkel drankkaart.
                    Je hebt de Man Myint tower met zicht over Bagan en de 4.000 tempels. Inkom 5 dollar. Open tot 22u30. Restaurant op bijna bovenste verdieping.

                    INLE LAKE:

                    Ook no-brainer als je Birma bezoekt. Het meer is vooral bekend om zijn vissers met hun speciale manier van roeien. Ze staan met 1 been op het uiterste puntje van hun boot. Met het andere been roeien ze. Met hun handen verrichten ze ondertussen het nodige werk.
                    Uitstekend en ’s avonds druk bezocht klein restaurantje: Red Star Restaurant in Nyaung Shwe nabij het meer. Terug te vinden op Tripadvisor.

                    GOLDEN ROCK: leuk een keer te zien, maar ligt een beetje uit de richting van andere toeristische plaatsen.

                    De badplaatsen in de buurt van Ngapali-beach zijn de afstand niet waard. Zeer mooi, maar er is verder niets maar dan ook niets te beleven.Enkel als je van volstrekte rust houdt..

                    Blij dat ik Birma had bezocht omwille van Bagan en Inle Lake. Maar wat was ik blij in Thailand weer iets deftigs en zonder zorgen te eten en plaats te kunnen nemen in een Thaïse beerbar.
                    Laatst gewijzigd door Neushoorn1; 04-05-15, 12:21.

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Birma Recensies

                     Oorspronkelijk geplaatst door Neushoorn1 Bekijk bericht
                     Eerst paar algemeenheden:

                     - Visum nodig
                     (...)
                     Zo dat lijkt erop, thanks! Volgende week ga ik naar Mandalay en Bagan om wat tempels te bekijken, dit naar aanleiding van 3opreis (linkje). De bedoeling is om op de terugreis via Yangon naar Thailand te reizen, wel per vliegtuig want ik ga geen nachten in een trein zitten.

                     Nu jou verhaal gelezen te hebben sla ik Yangon maar even over, ik kom niet voor de rust. Tempels, drie dagen leuk, maar dan moet ik al snel weer wat actie hebben met wat dames. Alleen als het daar zo vreselijk rustig is, dan pas ik. Nogmaals bedankt voor je uitgebreide verhaal.