Thailand: toeristische informatie Algemeen

Inklappen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Clear All
nieuwe berichten

 • Thailand: toeristische informatie Algemeen

  Qua klimaat is de beste tijd om te gaan tussen eind September eind Februari zo'n beetje.

  Dan is het qua temperatuur uit te houden.
  Als je geen problemen hebt met temperaturen tussen de 33-43 graden dan maakt het niet uit.
  Gevoelsmatig is het in ieder geval anders dan Nederland.
  Goed hotel maar bij de actie, ik zou zeggen een goeie kamer in Nana Hotel (girlfriendly).
  Vaak is het bij de echte duurdere hotels zo dat ze niet girlfriendly zijn.
  Als je 3000 Bath rekent voor een nacht (wat veel is), dan kan je 3 nachten vullen in een dag.
  Als je Shortime wilt 1500 Bath rekent dan kan je 6 keer per dag je gelukkig neuken.

  Spullen van merken kun je overal kopen, maar ik zou ze maar niet mee terug nemen naar Nederland, of je moet de marzel hebben niet aangehouden te worden.

  En namaak horloges en dat soort fratsen echt mee uitkijken, 1 omdoen zal nog gaan maar vinden ze er meer in je bagage dan ben je de pineut.

  Je mag voor Euro 175 invoeren vanuit Thailand, maar dat houdt niet in dat je 10 Adidas shirts meeneemt, want dan zien ze gelijk als "je gaat het verkopen in Ned"'

  Wees hier voorzichtig mee.. De vluchten vanuit Thailand worden nogal streng gecontroleerd op Schiphol.. Worden behoorlijk wat mensen "uitgepikt" voor een nadere controle van de bagage.

  Let ook op eventuele fake CD's/DVD's die je meeneemt vanuit Thailand. Heeft mij al een "leuke" brief van de BSA, inbeslagname en dreiging met rechtzaak opgeleverd.
  Laatst gewijzigd door Benn0; 26-11-08, 21:58.

 • #2
  Thailand: Toeristeninformatie

  Thailand: ATM
  Samengevat:
  Bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas terecht en 20.000 Bt pinnen.
  Kosten pinnen (dd 10-2004)
  Postbank kost € 1,85 per opname
  ABN-AMRO kost € 2,25 per opname
  Laatst gewijzigd door Spring; 10-01-06, 17:30.

  Commentaar


  • #3
   Thailand: Bangkok.Moet ik me laten inenten ?

   Oorspronkelijk geplaatst door dikke
   Het is niet verplicht maar wel aangeraden om je te laten inenten tegen hepatitis A en B. Zeker als je daar naar toe gaat om plezier te maken. Hepatitis A en B zijn sexueel overdraagbare ziekten waarbij zelfs een condoom niet tegen bestand is.
   Malariapillen of inenting heeft men alleen maar nodig als men naar de noorderlijke jungle trekt. In steden zoals BKK, Pattaya, Phuket, ..... is de malariamug niet aanwezig.
   Laatst gewijzigd door Spring; 10-01-06, 17:25.

   Commentaar


   • #4
    Handig ook om te weten: als je vanuit Thailand naar bijvoorbeeld nederland wilt bellen lukt dat vaak niet als het door jou gekozen nummer begint met 00 (zoals in 0031).Je krijgt dan een dame die je in't thais een heel verhaal ophangt waar je nix van snapt.Vervang de 00 door een + (+31)en alles gaat gesmeerd.
    groet mottley 8)

    Commentaar


    • #5
     Oorspronkelijk geplaatst door mottley
     Handig ook om te weten: als je vanuit Thailand naar bijvoorbeeld nederland wilt bellen lukt dat vaak niet als het door jou gekozen nummer begint met 00 (zoals in 0031).Je krijgt dan een dame die je in't thais een heel verhaal ophangt waar je nix van snapt.Vervang de 00 door een + (+31)en alles gaat gesmeerd.
     groet mottley 8)
     Dat is begrijpelijk omdat het internationale toegangsnummer vanuit Thailand niet 00 is maar 001.

     Commentaar


     • #6
      Oorspronkelijk geplaatst door Spring
      Oorspronkelijk geplaatst door mottley
      Handig ook om te weten: als je vanuit Thailand naar bijvoorbeeld nederland wilt bellen lukt dat vaak niet als het door jou gekozen nummer begint met 00 (zoals in 0031).Je krijgt dan een dame die je in't thais een heel verhaal ophangt waar je nix van snapt.Vervang de 00 door een + (+31)en alles gaat gesmeerd.
      groet mottley 8)
      Dat is begrijpelijk omdat het internationale toegangsnummer vanuit Thailand niet 00 is maar 001.
      Als je de 001 nu vervangt door 009 kan je een heel stuk goedkoper bellen, ik kan met een 1-2 call sim kaart uit Thailand voor 100 bath ongeveer 13 minuten bellen naar België, dus ongeveer 7 bath per minuut, misschien dat dit ook werkt voor Nederland, wie probeert het ???
      Groetjes,
      Den Hakke

      Commentaar


      • #7
       Tim zijn vraag over bij je hebben van paspoort of ned. ID-kaart
       Oorspronkelijk geplaatst door timachterhoek
       Als je in Thailand bent, is het dan verplicht om jouw nederlandse paspoort bij je te dragen, of is een geldig ned. identiteitskaart ook goed?
       Oorspronkelijk geplaatst door dreamy
       Ik weet niet zeker of er een identificatieplicht bestaat in Thailand, maar een NL identiteitskaart zullen ze daar niet kennen en zonder paspoort kom je in elk geval het land niet in.

       Dreamy
       Oorspronkelijk geplaatst door creamontop
       Je internationale pass mot je bij je hebben. Of nog beter neem een fotocopie van je bio pagina en zorg dat je deze altijd bij je hebt. Zo loop je minder kans je originele pass te verliezen / kwijt te raken door omstandigheden. Want dat is een ganse heisa om dan nog weg te geraken uit Thailand.

       Niet dat het voor sommigen (waaronder mezelf) een groot probleem zou wezen. (Zou liever blijven, maar ja....)
       Oorspronkelijk geplaatst door jumpie2
       Identiteitskaart is alleen geldig in europa.

       Inderdaad even een kopietje maken en deze bij je dragen is het beste, ik laat m'n paspoort en tickets altijd achter in de hotelkluis.

       Je zult ze maar verliezen of erger nog iemand zal ze meenemen, dan heb je toch een behoorlijk probleem.
       Oorspronkelijk geplaatst door intoTHAIgirls
       Wat een drukte.
       Ben nog nooit gevraagd naar identiteitspapieren, behalve toen ik zonder helm reed op een motor in Chiang Mai, dan vragen ze om paspoort en rijbewijs.
       Anders zullen ze je dat nooit vragen.
       En dan nog is het geen probleem.

       Hoef je dus ook niet bij je te dragen.
       En wil je dan toch zekerheid voor alles, een kopietje is genoeg.
       Maar dat heb ik zelfs nooit op zak eerlijk gezegd.

       Maar mocht er iets gebeuren met je, dan kan ik me voorstellen, dat het makkelijk is dat je iets bij je hebt.
       Echter nooit je origineel, stel dat je dit kwijtraakt.
       OK< dan gaan we naar Wireless Road in Bangkok, maar je kunt dit maar beter voor zijn.

       Groetjes Peter (sapparot)
       Oorspronkelijk geplaatst door Tweety_28
       Het is een off-topic onderwerp, maar even een correctie om misverstanden te voorkomen:

       In Thailand ben je als buitenlander ten allertijde verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen. Met een copy van je paspoort kun je soms geluk hebben, maar het kan ook geweigerd worden (is niet wettelijk geldig!).

       Er vinden regelmatig controles plaats in disco's en andere "zaken van vermaak" waarbij ook de farangs gecontroleerd worden op legitimatiebewijs. Zie ook diverse andere forums hierover. Het niet kunnen tonen van je paspoort kan betekenen dat je wordt meegenomen naar het district politie-buro en dat je pas kunt gaan nadat ze je paspoort gezien hebben.

       Ligt dat in je kluis (of kamer) in het hotel, dan kun je dus alles in het werk gaan stellen om dat paspoort bezorgd te krijgen op het politie-bureau. Als het hotel meewerkt heb je geluk, anders heb je een vet probleem.. De politie laat je niet eerder gaan (ook niet om het paspoort op te halen)..


       Tweety.

       Oorspronkelijk geplaatst door intoTHAIgirls
       Hoef je dus ook niet bij je te dragen. En wil je dan toch zekerheid voor alles, een kopietje is genoeg.

       Commentaar


       • #8
        Een aantal jaren geleden in een straatje in de buurt van HardRock cafe is mij door de politie gevraagd of ik mijn paspoort bij me had. Ja dus. Werd me verteld dat ik die moest kunnen laten zien en dat een kopietje NIET genoeg was. De thai horen ook hun ID-kaart op zak te hebben.
        Ik neem hem toch altijd mee. Niet overal waar ik overnacht zijn kluisjes aanwezig en ik heb meer vertrouwen in mijzelf dan in een kluisje of receptie.

        Commentaar


        • #9
         Snel en goedkoop internet in Bangkok: ga vanaf Nana Plaza rechtsaf de Sukhumvit Road op, dus in de richting van Asoke en Soi Cowboy. Loop langs het skytrain-station van Nana. Loop door tot de eerstvolgende voetgangersbrug over de weg. Pal naast deze brug zit een internetcafeetje, een beetje verstopt in een tijdschriftenzaak annex koffieshop. 1 bath per minuut, ADSL-verbinding en volgens hun eigen zeggen "the fastest in town". Zou best eens kunnen.

         Goed en goedkoop dineren: Sukhumvit Road, soi 5, na ongeveer 50-100 meter aan de linkerkant, supermarkt Foodland. In deze supermarkt zit tegenover de kassa's een "restaurant". Niet echt gezellig of mooi maar wel goed. Er eten ook Thai en andere Aziaten, altijd een goed teken. (Ook wel eens leuke meisjes zoals ik gisteren heb gemerkt, ik had sjans ).
         Wel dubbele porties bestellen anders is het niet genoeg voor een gezonde Hollandse jongen.

         Goed ontbijten. Als je eens wat anders wil dan die eeuwige toast of american breakfast. Bweh :-X
         Vanaf Nana Plaza weer rechtsaf de Sukhumvit Road op. Na ongeveer 50 meter vind je 2 zaken in 1: Subway met allerlei sandwiches waarvoor je het beleg zelf uit mag zoeken en Coffee World met allerlei soorten koffie. Ook koud voor de liefhebbers :-X
         Beide zaken hebben trouwens meerdere vestigingen in Bangkok.

         Commentaar


         • #10
          Oorspronkelijk geplaatst door Gizmo
          Als je in Azie bijvoorbeeld je digitale camera wil opladen en je steekt de stekker in de verloopstekker (die je hier nodig hebt omdat de contactdozen anders zijn) dan kan het gebeuren dat er euh... niks gebeurt ???
          Ik heb in Thailand en Cambodja nog nooit een verloopstekker gebruikt ???. De stekkers van opladers van telefoon en camera-accu passen zo ???.

          Commentaar


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door H_Kiekeboe
           Tip voor hotels.

           Gedurende je afwezigheid op je kamer is alle electriciteit afgesloten en kan je geen apparatuur opladen, dit kan je omzeilen door een meerwegstekker mee te nemen en deze in te pluggen in het contact van de minibar welke wel constant stroom heeft en jij dus ook een extra contact krijgt.
           Ook handig als je ergens nieuw aankomt is bij het inchekken dadelijk enkele adreskaartjes te vragen van het hotel en deze de eerste dagen steeds mee te nemen, goud waard als je verdwaald geraakt.
           Scan ook je reispas en ticket's in en stuur deze naar je eigen e-mail adres, heb je altijd een bewijs moest er iets mis lopen.
           g-mail account nodig, stuur je e-mail adres naar mijn PM

           Commentaar


           • #12
            Up-to-date informatie:

            1. Pinnen met je bankpasje bij elke ATM per keer max. 20000 en 40000 per dag. Een vast bedrag provisie. (ABN-AMRO €2,25 per transactie)
            2. Pinnen met je visa-card bij elke ATM. Als je een tegoed zet op je Visa Card betaal je 3% kosten met een maximum van €2,25 . Dus zinvol voor kleine bedragen.
            3. Gratis internet in shopping-mall Siam-Discovery (BTS station Siam) op de begaande grond bij UCC-coffee.
            4. En gratis wifi op de 4e verdieping (Discovery), bij de Starbucks. (Naast Apple shop en Asia books). Bij die zelfde Starbucks zit ook een Hotspot. Die kost geld.
            5. Toeristen visum laten verlopen kost €4,- per dag overstay als je het land verlaat. Word je echter 'op straat' aangehouden dan kun je tot nader order opgesloten worden bij de Immigration. (Volgens Amnesty is die gevangenis 'un-human and overcrowded')
            6. Taxi's rijden ALTIJD met meter. En zijn goedkoop. Airport > Downtown kost ongeveer €3 + €1 airport-fee + €1,50 tollway
            7. 's-Avonds bij Pat Pong geen taxi nemen (overpriced) maar even de weg oversteken en daar een taxi aanhouden. Vermijd 'wachtende taxi's' buiten bij Hotels, rond Pat Pong e.d.
            Meer tips of vragen: email maar!

            Commentaar


            • #13
             Re: Thailand: Touristinformatie

             Ik las hier ergens dat iemand, goed verstopt in zijn bagage,
             een tongvibrator had meegenomen.

             Aangezien ik van plan ben om ook iets dergelijks mee te nemen
             wil ik graag weten of het verboden is om sextools of viagra/cialis
             mee te nemen naar Thailand.

             Commentaar


             • #14
              Re: Thailand: Touristinformatie

              Oorspronkelijk geplaatst door Paulothai
              Ik las hier ergens dat iemand, goed verstopt in zijn bagage,
              een tongvibrator had meegenomen.

              Aangezien ik van plan ben om ook iets dergelijks mee te nemen
              wil ik graag weten of het verboden is om sextools of viagra/cialis
              mee te nemen naar Thailand.
              Neen, het MAG ! ( de douane staat overigens WEL te grijnzen bij controle )

              Bovendien is dr wat betreft viagra/cialis voldoende te koop in LOS, niet van hier meenemen dus. Overigens is tadalis veel goedkoper (max. 700 Bht per 4 stuks) en net zo werkzaam als cialis.

              groet 535diesel

              Commentaar


              • #15
               Re: Thailand: Touristinformatie

               Ik zit deze week in BANGKOK,is poppers er verboden,wordt het als drugs aanzien en zoniet,waar is het daar verkrijgbaar?

               Commentaar


               • #16
                Re: Thailand: Touristinformatie

                Oorspronkelijk geplaatst door filmo
                Ik zit deze week in BANGKOK,is poppers er verboden,wordt het als drugs aanzien en zoniet,waar is het daar verkrijgbaar?
                ik zou het niet weten, maar als ik moest zoeken naar poppers, dan zou ik de apotheekjes eens langs gaan.... misschien heb je daar sukses....

                ik denk dat het niet verboden is, is eigenlijk geen drug
                mooi, het leven is mooi

                Commentaar


                • #17
                 Re: Thailand: Touristinformatie

                 ten overvloede ook hier nog maar een keertje alle Thaise feestdagen :

                 Thailand Official Public Holiday 2006

                 January 2006 01 Sunday New Year's Day

                 02 Monday New Year's Day

                 03 Tuesday in lieu

                 29 & 30 Sun & Mon Chinese New Year ( not official)

                 February 12 Sunday
                 Maka Bucha Day 13 Monday in lieu

                 March Nil

                 April 2006 06 Thursday Chakri Day
                 13 - 14 - 15 - 16 Thu, Fri, Sat, Sun, Songkran - Thai New Year

                 May 01 Monday Labour Day

                 05 Friday Coronation Day

                 11 Thursday Visakha Bucha Day

                 June Nil

                 July 2006 10 Monday Asamha Bucha Day

                 11 Tuesday Buddhist Lent Day

                 August 12 Saturday Queen's Birthday 14 Monday in lieu

                 September Nil

                 October 07 Saturday Naga Fire Ball ( not official)

                 23 Monday Chulalongkorn Day

                 November 05 Sunday Loy Kratong ( not official)

                 December 2006 05 Tuesday King's Birthday

                 10 Sunday Constitution Day 11 Monday in lieu

                 25 Monday Christmas Day ( not official)

                 31 Sunday New Year's Eve

                 in lieu betekend dat de feestdag in het weekend valt en daardoor de eerste werkdag een vrije dag is (i.p.v. dus)

                 Commentaar


                 • #18
                  Re: Thailand: Touristinformatie

                  nuttige info voor de mensen die niet zo goed zijn in het zoeken (link staat al bij de andere links), maar wel hoogst brisant

                  Thai ID Card


                  Every Thai national gets an ID card issues to him/her when he/she turns 15 years, and is required to carry this with him/her at all times. If someone tells you they 'forgot it', or 'didn't bring it', they are most likely lieing and don't want you to see it.
                  A bargirl that refuses to show you her ID card probably has one of the following reasons:


                  * She is not yet 15 and does not have one.
                  * She is underage (15, 16 or 17).
                  * She is not Thai (ie. illegal from Laos, Birma, etc.).
                  * She is not female.


                  Of course she could also have a legitimate reason for not showing it. For instance she might not want you to know her real name, or age (if she is of legal age). Or the police could even have taken it because she violated a law and hasn't been to the station to pay the fine yet.

                  Here is an example of an ID card with below it a description on some of the key features. I have blacked out or erased certain identifying marks (like ID numbers, name, address).
                  The old cards were rather easy to fake, so new cards were introduced a few years back that are slightly different (for instance they contain a barcode and look more like a credit card), but the information is basically the same.

                  [IMG]board.nanaplaza.com/info/library/images/idcard.jpg[/IMG]


                  [1]This is where the first name is written, with in front of it either 'Naay' (Mister), 'Naang' (Mrs.) or 'Nang Saaw' (Miss, as in this example, see below for Thai spelling). If you are worried about katoeys I think this might be one of the few fail proof methods, because as far as I know this can not be changed.

                  [2]The last name.

                  [3]The address were the person is registered, which does not mean he/she actually lives there. In the case of bargirls it is more than likely the address where her parents live.

                  [4]The amphur were the person is registered.

                  [5]The cangwat (province) were the person is registered.

                  [6]The date of birth.

                  With a bit of calculation you can determine the age of the person from this. The date is written in B.E. (Buddhist Era), which is ahead of the western calender by 543 years. So in order to determine the persons age subtract 543 from the year displayed on the ID card. The person on this ID card was born in (2518-543=)1975, which makes her 25. Determining the month in which he/she was born might be a bit more difficult since it is written in the Thai abbreviation.

                  [IMG]board.nanaplaza.com/info/library/images/naay.gif[/IMG]Naay (Mister)[IMG]board.nanaplaza.com/info/library/images/naang.gif[/IMG]Naang (Mrs.)[IMG]board.nanaplaza.com/info/library/images/nsaaw.gif[/IMG]Naang Saaw (Miss)


                  bron: nanaplaza.com

                  Commentaar


                  • #19
                   Waar laat ik mijn bagae op de vertrekdag?

                   Medereizigers en wandelaars!

                   Voor diegenen, die GEEN hotel in Bangkok hebben op de dag van vertrek (want dan kan je meestal je spullen wel daar laten als je bent uitgecheckt), heb ik nog en handige en nuttige tip.

                   Meestal gaan de terugvluchten midden in de nacht (na 02.00 uur). Om het gesjouw met bagage te voorkomen, raad ik jullie aan om deze in bewaring te geven in een speciale opslagplek tegen betaling van slechts 15 of 30 Baht (vergeten). Deze opslagplaats ligt NAAST het eind- en beginpunt van Airportbus nr A2 aan het einde van de Khao San Road. Naast deze halte is een hotel/restaurant. Loop daar een meter of 20 naar binnen en meldt je bij de receptie. De bagage wordt keurig opgeborgen in een speciale ruimte, die onder jouw toezicht afgesloten wordt. Je krijgt een recuutje met nummer, dat correspondeert met het nummer op je bagage. Onder toezicht wordt het hok geopend en afgesloten. Deze kamer ligt onder DIRECT toezicht van de receptionisten, die 24 uur per dag aanwezig zijn. Volkomen veilig dus.

                   De airportbus kost overigens vanaf het beginpunt 100 Baht en de rit naar het vliegveld is afhankelijk van de verkeersdrukte tussen de 45 minuten en 1 uur.

                   Doe er je voordeel mee.
                   Laatst gewijzigd door Spring; 14-01-06, 12:26.
                   Love the life you live,
                   live your dream,
                   don't dream your life
                   and live the life you love !

                   Commentaar


                   • #20
                    Re: Waar laat ik mijn bagae op de vertrekdag?

                    in elk 'goed' hotel, mag je 'gratis' je bagage laten opbergen, als je een "correcte gast" bent, tot je vertrekt
                    maar als je pas om 2 of 4 uur smorgens vertrekt, neem ik toch nog een extra nacht, zodat ik nog kan scoren bij een plaatselijke schone

                    kwestie van nog een goed bed te hebben
                    in bangkok airport is anders ook een goede massageplaats (je kan daar je bagage ook laten) met extra's, als je het wil

                    mooi, het leven is mooi

                    Commentaar


                    • #21
                     Re: Waar laat ik mijn bagae op de vertrekdag?

                     Oorspronkelijk geplaatst door Wammie
                     Medereizigers en wandelaars!

                     Voor diegenen, die GEEN hotel in Bangkok hebben op de dag van vertrek (want dan kan je meestal je spullen wel daar laten als je bent uitgecheckt), heb ik nog en handige en nuttige tip.

                     Meestal gaan de terugvluchten midden in de nacht (na 02.00 uur). Om het gesjouw met bagage te voorkomen, raad ik jullie aan om deze in bewaring te geven in een speciale opslagplek tegen betaling van slechts 15 of 30 Baht (vergeten). Deze opslagplaats ligt NAAST het eind- en beginpunt van Airportbus nr A2 aan het einde van de Khao San Road. Naast deze halte is een hotel/restaurant. Loop daar een meter of 20 naar binnen en meldt je bij de receptie. De bagage wordt keurig opgeborgen in een speciale ruimte, die onder jouw toezicht afgesloten wordt. Je krijgt een recuutje met nummer, dat correspondeert met het nummer op je bagage. Onder toezicht wordt het hok geopend en afgesloten. Deze kamer ligt onder DIRECT toezicht van de receptionisten, die 24 uur per dag aanwezig zijn. Volkomen veilig dus.

                     De airportbus kost overigens vanaf het beginpunt 100 Baht en de rit naar het vliegveld is afhankelijk van de verkeersdrukte tussen de 45 minuten en 1 uur.

                     Doe er je voordeel mee.
                     Bedankt voor de tip Wammie maar ik denk dat mensen hier alleen gebruik van maken als ze echt geen hotelkamer meer kunnen krijgen. De meesten van ons zullen verblijven in de Sukhumvit omgeving, een enkele liefhebber misschien in Patpong, en de Khao San Road ligt hemelsbreed weliswaar niet zover daar vandaan maar qua reistijd wel. Je bent al snel een uur onderweg met een taxi .
                     Dat betekent dus een uur heen om je bagage weg te brengen, een uur terug naar Sukhumvit of Patpong (want je wil toch niet in de Khao San blijven hangen ) en 's avonds nog eens een uur om je bagage weer op te halen. Nee, dank je feestelijk.